182155
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#173817 De amúgy sem értem az egész hisztit. A mindig is gyors RP azon a szinten van mint a maga alatt lévő , befuccsolt csalós motorral kínlódó Ferrari. Ez szerintem teljesen renbden van ... 1 század különbség ..... -
#173816 A naivság az, hoy még ha segíti is a csapatot a Merci ,akkor áttolja az autót, hogy nesztek másoljátok le. ... azért a mérleg másik nyelvén ott van, hogy mit bukhat ezzela a Mercedes, ne legyünk már már ennyire csacsik ....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2020.07.19. 11:17:36 -
#173815 Az RBR olyan pontosan tudja a rivális erőforrások teljesítményét, hogy még egy óvást is elindítanak :))
Hangelemzést használva.
A Dallara milliméterre pontosan ugyan olyan tengelytávval és teljes hosszban gyártja a sasszét mint a Ferrari
Utoljára szerkesztette: b-type, 2020.07.19. 10:52:01 -
ShaiHulud #173814 "Amúgy meg mi szüksége lenne erre a Mercédesnek ???"
ugye nem komolyan kerdezed? tudod remelem hogy jovore a racing point mar aston martin es a mercedesnek soot toto wolffnak szoros szalai fuzodnek hozza:
https://www.formula1.com/en/latest/article.mercedes-chief-wolff-buys-stake-in-aston-martin.1JqnDLH1GP3tOavENsmRSy.html
https://www.topgear.com/car-news/boss-amg-now-running-aston-martin-0
nem olyan bonyolult ez, max a naivoknak...
-
Stockbauer33 #173813 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!roncsderbi van a kicsiknél -
#173812 Lehet, az új das -al simán mindenkinél jobban felmelegítették a gumikat .... Vagy esőre állítottak sokan . -
#173811 Tartom, hogy stroll tavalyi köre pocsék volt ...
Nyílván ha én másolom le a repülőt nem működik, de egy orosz cég próbálkozik egy amcsi megoldással, abból már kihozhatnak valamit ....
Amúgy meg mi szüksége lenne erre a Mercédesnek ??? Max, hogy egy haver csapatoto a konkurensek elé hozzon, de hát a kutya nem veszélyeztette a Mercit már tavaly sem .... És akor meglép egy ilyent amivel örökre tönkre teheti magát... nemá ....
Codemasters meg nem kell ehhez, ezt simán képek alapján meg lehet csinálni. Da annyi minden hozzájárulhatott a kavuláshoz... hűvös idő, sokkal jobban sikerült kör stb ....
Amúgy meg mitől biztos ez, hogy nem gyorsul saját erőböl , akkor ezek szerint be is záhatjuk a boltot, mert mindig minden marad a régiben, úgy sem változik, javul senki .... ??? :D
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2020.07.19. 10:25:47 -
#173810 Szóval ha az érvelésed igaz, akkor ha lemásolok fényképek alapján egy repülögépet az ugyan olyan jol fog repülni mint az eredeti ?
Max azt tudom elképzelni, hogy a codmaszter nem képek alapján hanem a csapatoktol kapott tervrajzok alapján dolgoznak és ezeket szerezte meg a RP. igy lehet igazuk, hogy nem a mercivel voltak kapcsolatban és nem ök ösztották meg a terveket, de ez már elég összeesküvés elmélet.
De az biztos, hogy saját erőbül egyik csapat se gyorsul 3,5 mp-et ugy hogy a szabályok nem változnak .
-
#173809 Hamilton pályacsúcsának lehet részben az oka a szokatlanul hűvös idő? -
#173808 Ok, cső, csá! -
#173807 Az az érv, hogy egy közepes képsségű modeller simán megcsinálja képek alapján, márpedig képek azok vannak dögivel, mindenki kutat mindenki után ,ez gondolom nem új dolog. -
#173806 Tehát az az érv, hogy a Codi letudta modellezni a sorozat hivatalos játékában? Néha tényleg nem tudom eldönteni, hogy trollkodsz, vagy komolyan beszélsz. -
#173805 De még az indiai vagy pakisztáni vagy a csuda tudja ki a franc Codemasters modelellezzőkkel is kooperál a Merci, mert ők is megkapták a tervrajzokat ... :)
-
#173804 Az ilyeneket privátba légyszi. :)
Nem mintha azon a polcon lennél ahol bármit is számítana, de oda jöhet, meg még csúnyább is :)) -
#173803 Szerintem nem csalnak... De ha igen akkor az sose derül ki . :) Csodák meg vannak.. az tse hitte senki, hogy egy Ferrari képes lassúlni egy másodpercet... -
#173802 Még a beömlők is kb hasonlók. :D Komolyan ehhez nem kell diploma, hogy megállapítsuk a csalást, még tények sem kellenek. Egy közép csapat nem gyorsul 2,5 másodpercet egyik évről a másikra, ilyen csodák nincsenek! -
#173801 Amúgy nekem az tűnt fel Red Bull hátrafelé néző kameráján, hogy mocskosul tekeredi khátrafelé a hátsó szárny, nagy sebességnél így csökken a szárny szöge... ezt nem tudom szabályos-e... másnál nem lehet látni . -
simonl #173800 Figyu, te ezért pénzt kapsz?
-
#173799 Persze az alap, mindenki mindenki után kémkedik. :) Amúgy ezt még simán le lehet másolni szerintem , jobb modellező simán megoldja képek alapján. De ha jól látom mögötte akasztni már eléggé más a beömlő is ..... -
#173798 Én absz. komolyan gondolom általában amit írok, a vagdalkozást meghagyom másoknak :))
Majd ha lesznek tények (ahogy az le is írtam #173787 ) akkor másként gondolom, ...vagy mit szeretnél álljak be a nyájba bégetni hogy hááá de hasonlít->büntessük, zárjuk ki, sőt a Mercedes-t is!!
hagyjuk már, még hogy objektivitás..
-
Tudod tökre emlékszem amikor az innováció hiánya volt a téma, mert így szabályok közé zárva persze hogy be van betonozva a Mercedes előnye...
Aztán most hogy itt a DAS, tiltsuk be!!! persze mert a Mercedes meg az FIA összejátszik.. objektivitás
Itt egy lényeg világlik ki, hogy valahogy bukjon el a Mercedes.
Ahogy egy másik fórumon írtam, egészen biztos vagyok benne hogy semmi gond nem lenne ha most Kimi lenne Hamilton helyén...végignéztem Rossi dominanciája alatt, az embereknek valójában semmi problémája nincs ezzel, sőt összeverődve ócsárolják a többi versenyzőt. objektivitás.
A probléma akkor kezdődik ha a nagy átlagnak nem szimpatikus versenyző válik a sport egyik legnagyobb alakjává. :)
Akkor szar minden, akkor az sem lenne baj ha valaki csaló motorral de megakadályozza, akkor az sem lenne baj ha mesterségesen belenyúlnának csak valaki megakadályozza.. objektivitás.
Szóval nekem tök mindegy ki hogy ássa a halógödrét, hogy vizionálja az F1 végét, vagy mennyire nem nézi mikor mégis néz
Nyilván a Ferrari nem fog koncepciót váltani, vagy akár a Red Bull, utoljára a Mercedes váltott 2015-re, akkor álltak rá az alacsony rake-re, nekik ehhez van kitalálva az autó, így nyilván a hátsó felfüggesztés is aminek a bekötési pontja a válton van. A Racing Point részéről nagyon is logikus döntés végre nem emelni az autó seggén, hanem átállni a Mercedes koncepciójára, viszont nulla tapasztalatuk van ehhez, így másoltak...az pedig hogy mennyire tudnak fényképek alapján másolni azt én nem akarom megítélni, nem szakmám.
Valszeg igen, mivel még a Haas-nak is sikerült egy az egybe azonos fékborítást és hűtést csinálnia mint a Ferrari-nak, márpedig a Haas és a Racing Point között több emelet van szakmában, ennek tanúbizonysága a Force India eddig elért konstruktőri helyezései és a Haas szereplése.
Amennyiben a borítás alatt is azonosságok találhatók akkor valszeg ki is lennek zárva, de ezen a hídon majd akkor kell átmenni ha odaértünk.
Addig sima középkor, biztos boszorkány mert vörös a haja... -
#173797 PH-ról:
Biztos profi fotósokat alkalmaznak. :D :D :D :D Gecis nagy vicc az egész.
Utoljára szerkesztette: adam46, 2020.07.19. 00:55:00 -
#173796 100%, hogy adatcsere megy a háttérben. Ha képek alapján ennyit lehet fejlődni, akkor már régen ott lenne bármelyik top csapat. Nevetséges az egész és nagyon átlátszó. Azért szerintem elég régóta nézzük már a forma 1-et, hogy tudjuk, ilyen csodák nem léteznek... Stroll papa megvette a fiának a tavalyi Mercit, ennyi az egész, az már csak hab a tortán, hogy az FIA asszisztál ehhez.
Utoljára szerkesztette: adam46, 2020.07.19. 00:50:17 -
#173795 És te ezt komolyan is gondolod, hogy kisebb költségvetésből és csak fényképek alapján sikerült nekik ugy lemásolni a tavalyi mercit, hogy az minden eleme hatékony is maradt. És a ferrari Mclaren williams, csak önszivatásból nem csinálta eddig, mert ugy gondolták, hogy ez igy tul könynu lenne és inkább szivassuk magunkat és szorjunk el sok pénzt és reszkírozzuk, hogy becsődöl a csapat?
Meg még egyetlen más csapatnak sem sikerüólt, egyik szezonrol a másikra 3mp-et javulni. örülnek ha tizedeket tudnak faragni és nem visszaesnek.
Meg azzal remélem tisztába vagy ,hogy képek alapján azért nem lehet mindent lemásolni, ha nem tudod mi van a boritás alatt. -
#173794 Mondjuk idén már az íveket is elég jó leltalálta ! :) -
ShaiHulud #173793 igen, mert szimpatikus es hatekony csapat, ennyi kell csak a -3,2 seces javulashoz...legalabbis itt egyesek szerint... -
#173792 Stroll 3.2 másodperccel ment jobbat mint tavaly :D
https://www.facebook.com/watch/?v=934713396996538
Amúgy ha nem lenne Merci ez az év nagyon jó lenne. Ferrari, RB, RP, McLaren kb egy szinten van. Bármikor bárki nyerhetne. -
#173791 Abban RP-ban a motor idei. -
#173790 -
#173789 ..és én ennek örülök, legalább alapokra támaszkodva állítok valamit, nem a semmire. -
ShaiHulud #173788 meg naivabb vagy mint ahogy az eddigi hozzaszolasaidbol lejott...nem gondolod komolyan hogy adatmegosztas nelkul vagy kemkedes nelkul le tudtak volna masolni ennyire... -
#173787 így van, ...megmondom őszintén nekem ez tetszik :)
amúgy is mindig bírtam őket mert rohadt hatékonyan dolgoztak, sokan cíinkelték őket a szponzorszínek miatt, de egyfelől ez elég falusi, másfelől cifra nyomorúság ez miatt nem fogadni a szponzorációt. Szóval minden szempontból szimpatikus csapat, és az hogy ezt meglépték...
Persze nyilván akkor igaz ha nem kaptak terveket, de tökéletes ötlet lemásolni a mezőny legjobb autóját ha már amúgy is tölük veszik az erőforrást, a váltót, a hátsó felfüggesztést. Akkor gondolnám egyértelmű csalásnak ha nem lettek volna kétszer is önerőből, a legkisebb büdzsével konstruktőri 4.
Szóval nekem tetszik a dolog, nyilván addig amíg ez egy mesterszintű másolat, és nem pedig adatcsere a két csapat között. -
#173786 Ennyit tudnak. Azért az mindenképpen jelentős, hogy még Stroll is megfutotta a tavalyi pole időt a tavalyi Mercivel. -
#173785 Ugy fustol es egeti az olajat mint egy mosobenzines barkasz :) -
#173784 Én nem sokat, csak az LT-n követtem az időmérőt, majd ha hazaértem akkor fogom megnézni -
#173783 Es mit mondasz a ketutemu uj merci motorra? Szegeny mercinel mar annyira nincs penz hogy rendes illesztes sincs es ossze vissza folyik az olaj :)))) -
#173782 ?
Látod már velem kapcsolatban is van egy felállított képed amivel hadakozni akarsz,... :)
..és akkor én legyek objekív?! Az első hozszólásom volt az időmérő után hogy ez lehengerlő volt.(#173773)
Persze hogy nagy előny....de mindeközben mit is csináltak a az ellenfelek? A Ferrari visszaesett mert...., és minden Ferrari erőforrással szerelt csapatot büntetve ezzel, Alfa és a Haas kiestek Q1-ben.
A Red Bull meg még a tavalyi idejét sem tudta megfutni... remélem esőre gyúrnak.
Így persze hogy nagy az előny. -
#173781 Hát ez ilyen, fejleszteni kell.... Mindig lesz legjob bautó, azon kellene dolgozni mindenkinek, hogy az övék legyen... Ha valaki megcsinálja a legjobbat az ugyanolyan érdem mint hogy gyors a pilóta. azért ne ott tartsunk már, hogy dögöljön meg a csapat mert dolgozik ! :D -
#173780 Komolyan, egyszer légy már objektív, 1,3 mp-el verik a többieket, szerinted ez mi, hanem kurva nagy autó előny? Még Bottas is ott van 1 tizedre, aki kb a középmezőnybe való, biztos nem tudná kihozni ebből az autóból ugyan ezt egy Vettel, Norris, Lec, Max... :D
Utoljára szerkesztette: adam46, 2020.07.18. 16:47:35 -
#173779 -
ToxiMaxi #173778 Szerintem a többi csapat a szégyene a sportnak, hogy a RP is mindenkit vert. A merci tavalyi kocsival is verne mindenkit. Csoda RB, vagy a Ferrari a legnagyobb költségvetéssel labdába se tud rúgni még a RP ellen sem. Merci megsüvegelendő akármennyire is unalmas, de a többieknek kellene fejlődni, de amikor a tavalyi kocsijukhoz képest visszafelé fejlesztenek, az már a vicc kategória.