182155
  • nearo
    Egy ugyanilyen tűréshatáros esete volt már Bottasnak tavaly vagy tavalyelőtt, csak akkor nem fékezett be indulás után, hanem nyomta tovább. Belső kamerát lassítva nézve akkor is tisztán látszott, hogy hamarabb kezdett gurulni, mint ahogy a lámpák kialudtak, de a szenzor nem érzékelte, úgyhogy nem büntették akkor se. Akkor valami olyasmit magyaráztak, hogy a tűréshatár a kuplung feloldása miatt van, mert hogy olyankor ugrik egy kicsit az autó, és hogy ezekre az esetekre ne jelezzen be (de lehet fasságot beszélek, nem emlékszek már pontosan :D).

szerk.:
    #173848 jóvan, olvasnom kéne előbb, ugyanarról beszélünk :)
    Utoljára szerkesztette: nearo, 2020.07.20. 09:13:56
  • Magnum PI
    Igen, igazad lehet főleg hogy, ezzel a tűréshatárral indokolt az FIA is ahogy látom.

Nekem csak az a fura így, hogy ezzel még nem kezdtek el visszaélni a pilóták pl úgy, hogy nagyon lassan az utcsó lámpánál elkezdenek mozdulni előre, hogy ne teljesen álló helyzetből induljanak. Bottas felvétele alapján elég nagy a tűréshatár egy ilyen trükkhöz.

De bezzeg ha úgy állsz meg hogy az első kerék túllóg a vonalon akkor az már instant bünti. Ki érti ezt
  • RatBaG #173855
    nekem pont az ellenkezője rémlik. ha azon a minimális tűréshatáron kívül vagy, fix bünti.
  • Magnum PI
    Nem fogok utánaolvasni de talán az a szabály, hogy ha kiugrásnál megállsz és nem szerzel előnyt akkor nincs bünti. 2019-ben ezért mondjuk Kimi büntit kapott, nem tudom van-e ilyen szabály és ha van mióta van.
  • adam46
    Szokásos inkompetens FIA. Van egy szabály, de az a szabályt csapatonként máshogy értelmezik.

lac coo: Tök mindegy, hogy szerzett e előnyt, vagy sem, kiugrott a piros lámpa előtt, ami a szabály könyv szerint büntetést érdemel, erre egy büdös vizsgálat felirat sincs. Felesleges mindent megmagyarázni.
    Utoljára szerkesztette: adam46, 2020.07.19. 22:39:35
  • lac coo
    1 perccel végzett előrébb Bottas mint a Stroll, milyen büntetés kellett volna , 5-10 mp ? :)
  • repvez
    nos igen Kimi kapott 5 sec buntetést, mert rossz helyen állt a rácson, meg Albont azért vizsgálták, mert a hütölevegővel nem csak hütöttek hanem az állohelyét is száritották.
    DE azt nem viszgálják, ha valaki kiugrik egy métert.
    És ha itt azt mondják, hogy eleget buntette magát mert visszaesett, akkor meg azért nincs igazság mert aki meg kiut valakit, az kap 5 sec-t, és ugyan ugy pontszerzü helyen ér célba ,de akit kilökött meg kukázza a versenyét azzal nincs kisegitve, ha a másik 5 secet kap.

nincs jol balanszolva a buntetési rendszer, van amiért feleslegesen nagy nbuntetést kapnak van amiért meg nem és majdhogynem megéri csinálni.
  • lac coo
    gondolom mivel semmi előnye nem volt belőle, sőt kb a mezőny közepére visszaesett nem vizsgálták. mint mikor vágod a kanyart de nem hogy előnyöd nincs még visszaesel 10 helyet....
  • adam46
    Dehát kiugrott a fehér keretből, gondolom az a szenzor Merci esetén +10 méterrel van megtoldva.
  • ToxiMaxi
    Amennyire én tudom, egy automata rendszer jelzi a kiugrást, egy bizonyos limiten belül el lehet mozdulni, ezek szerint ezt nem lépte túl. 1x már volt egy tökéletes rajtja Bottasnak, most is azt próbálta, csak nem jött össze neki.
  • lac coo
    büntette magát rendesen, minek vizsgálták volna :)
  • Stockbauer33 #173846
    Viccelsz?Ő a 4-ik legenda akinek végig kisérem a páyafutását. Schumi Loeb Rossi és Hamilton.

Nem nagyon érdekelnek a forma1 futamon elalvók siránkozó rinyapinák

• adam46
    Bottas kiugrását mi a jó istenért nem vizsgálták? Azóta is hatalmas nagy kuss van róla, hihetetlen, ami itt folyik.
  • b-type
  • simonl #173843
    Biztos úgy izgultál mint mi.....
  • RatBaG #173842
  • lac coo
    Na jó, nekik nem kell fél órát keresni a kib-szott 13-as kulcsot ... :)
  • adam46
    Elképesztőek ezek a szerelők, maximális tisztelet!
  • desigo
  • lac coo
    Ha nem áll ki akkor csak az első három van körön belül ? Azszép :DDD
  • Master91
    Jó de a dijátadás után? :D

Én arra gondoltam hogy szedik össze a pályabirokat
  • desigo
    Vezetéstechnikai tanpályán szoktak vele gyakorolni.
  • mcmoha
  • PLaci #173834
    A célegyenesben mit keresett az a pár volánbusz?
  • PLaci #173833
    Kb. másfél-két órával korábban jött a nagy eső, mint "kellett volna".
  • Stockbauer33 #173832
    nagyot ment a bajnokom

Még valahonnan lekapom a motogp-t ott meg Rossi győzelemmel pezsgőt bontok
    Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2020.07.19. 16:51:49
  • Botond #173831
    Most miért mondod, tök izgi, hogy Hamilton vajon saját magának is kört ad, annyira elveri a mezőnyt, vagy sem. :D
  • IXEMGabeo
    ezt a szezont jobban jartunk volna, ha torlik:) rossz nezni ekkora Mercedes folenyt...es meg a Haas futam eleji taktikaja is mar nudli pedig szepet huztak...
  • lac coo
    Fóton már szakad, gyorsan odaér az eső ..
  • PLaci #173828
    Vettel jelezte a mérnökének, tehát minimum a Ferrari rajta van az ügyön.
    Sőt, a rajt után nem sokkal ismételték is Bottas rajtját, kb. lehetetlen, hogy a sportbírók ne tudnának róla.
  • simonl #173827
    A vicc az, hogy párhuzamosan kiosztottak 2-3 büntetést.....tehát ilyenkor tényleg "vkinek fel kell szólni a központba", hogy büntethetik e?
    Nevetséges b+....
  • adam46
    Azért mert az FIA pártatlan! Amúgy tényleg vicc, hogy kiugrik és nem büntetik. :D De leszarom már az egészet.
  • PLaci #173825
    Miután Bottas kiugrott, megtorpant. E miatt esett vissza, illetve e miatt ragadt be mögötte szegény Perez.
  • simonl #173824
    Miért nem lepődünk meg, hogy Bottast nem büntetik....?
  • argo001
    Gg ferrari...
  • Stockbauer33 #173822
    re
  • Stockbauer33 #173821
    Max?
  • b-type
    köszi! :)
  • Fura Alak
    Nem biztos, hogy Mogyoródon is pont ugyan ilyen a helyzet, de itt Dunakeszin (pár kilométerrel arrébb) folyamatosan változik, hogy:
    1.) nem esik
    2.) esik
    3.) esik, mintha dézsából öntenék
  • simonl #173818
    Nem szoktam ismeretlen férfiaknak privát üzeneteket küldeni.
    És még mindig meglepődök, hogy milyen magas lóról osztod itt az észt.
    Tudod, az ilyen típusú emberek miatt költöztem kb. 900 km -re nyugatra pár évvel ezelőtt.
    Én a magam részéről itt befejeztem, (tudod, jó nekem itt a polcon ahova tettél, itt minden nap rácsodálkozhatok fénylő nagyságodra)
    Sok sikert és sok izgalmas futamot kívánok.