182278
  • autoszimulator
    Gerinctelen volt az eset, kétségtelen, de valamiért azt érzem, Massa nem véletlenül így engedte el, és nem sír, hogy ilyen visszhang lett emiatt. Ő alapból nem tudhatta, hogy a rádiót hallottuk-e, mikor céloztak nála, no ha nem hallottuk volna, így akkor is egyértelmű lenne, hisz kigyorsításnál vette el látható módon. És még csak melléváltásra, motorhibára sem lehet panaszkodni, mert a visszajátszás mindent elárul. Megtehette volna szolidabban is, egy kanyarban, vagy a visszafordító elején kicsit magára engedi alonsot, kis elfékezés, és elmegy mellette. Erre ő is rátett egy lapáttal, dacból.
  • Firerock
    annyira buta vagy
    értelmi szinted mint egy kiszáradt fának!
    attól hogy utálsz/imádsz egy adott márkát még nem leszel vagány mint ahogy te hiszed
  • Ulvar
  • Ulvar
    Ajjj...-.-"

Ilyen miért nincsen hogy " egy nehéz sorsú pilóta hánytatott élete alatt Coulthard?, vagy Kimi, vagy Alesi? Ajjjjj -.-" és még jó pár nevet tudnék sorolni...ilyen miért nincs? Bulvár szarokkal jönnek egyesek...
  • WNW
    Gyerekek... Az F1-ben, az amerikai sorozatokban, akarmi, a megszuletesukkor is mar jelen volt a csapatutasitas, a csapaterdek, stb... Ebben semmi uj nincs.. Csak annyi tortent, hogy fejlodott a technika, es mar halljuk/latjuk mit beszelnek, mi tortenik, stb.. Anno lezsiroztak a futam elott a dolgokat, vagy bemutattak valami kodot tablan, amit senki nem ertett, csak a versenyzok.. A hiba ott van a rendszerben, hogy kepmutatasbol ez ugymond tiltott lett.. De ettol meg letezik, es letezni is fog, es mindenki csinalja.. A baj az, hogy a kepmutato szabalyozas miatt, a csapatok, es a versenyzok is belekenyszerulnek egy hazudozasba.. Mennyivel jobb lett volna mindenkinek, ha ma Alonso, nyiltan megkoszonheti Massanak, hogy elengedte.. Nem teheti meg, ettol mindenki csak loki a hulye dumakat, mikozben mindenki tudja mi tortent.. Na ez a baj, nem az, hogy van csapaterdek...
  • Botond #98736
    56-os német nagydíj a bannerban hatalmas. :D
  • MaSzKa

Egy nehéz sorsú pilóta hányatott élete

• adam46
    Arra a kérdésre, hogy sportszerű volt-e a Massa elleni manővere, Alonso azt felelte: "A hatos kanyarban mindig közel tudtam menni Felipéhez, aki a vitatott körben lecsúszott az ívről. Minden lehetőséget meg kell ragadni, én pedig ezt tettem."

Mikor köze az ívről való lecsúszásnak ahhoz, hogy Massa egyenesbe vette el a gázt?
  • Ulvar
    Nem érted látszik... nem fogom még egyszer ugyanazt leírni, olvasd el.
  • mcmoha
    Michael Schumacher szerint nem történt komoly baj. "Nem tudom, hogy mi történt pontosan, de mit nevezünk csapatutasításnak. Mindenki tudja, hogy csak egy bajnok lehet. Egy csapatnál éjt nappallá téve dolgoznak, hogy győzni tudjanak, és mindenki a győzelemre hajt. Érthető, hogy azt a versenyzőt részesítik előnyben, akinek több pontja van. Ha mindez az utolsó versenyen történik, akkor senki sem szól, ha pedig most nem teszik meg, később a fejükhöz vághatják, hogy a Hockenheimringen rosszul taktikáztak. Sajnos Felipe nagyon peches volt az évad elején, és emiatt kevesebb pontja van. A Formula-1-ben pedig minden lehetőséget ki kell használni."
  • Forza Italia
    és???
    Az meg fair h az egyik pilótámmal kibaszok h a másiknak jobb legyen??
  • G_ArchAngel #98730
  • G_ArchAngel #98729
    Szerintem Te latod rosszul, mert Massanak elegtetelt jelentett volna, ha a hazai kozonseg elott megalazoan engedi el Raikkonent.

De amugy Teged felhivtak es elmondtak, hogy ez lesz a taktika, majd SG-n ird be a topicba...?:)
  • Jacek
    egy jo vicc , tobbszor is jo:)
  • Ulvar
    Igen, te mint csapatfőnök biztosan engedted volna hogy egy még esélyes pilótádtól elvedd a pontokat azért mert így fair. Mond a sponzoraidnak is ezt úgy ott hagynak téged a picsába hogy csak lesel. Az F1 üzlet is hahó!
  • nonicks
    98709
  • MaSzKa
    Fáj az igazság?

Nekünk meg az igazságtalanság, aljasság, tisztességtelenség az ami fáj.

A versenyszellemet teljesen megölik az ilyen esetek

• nonicks
    F1 se a régi már...már egy kicsit se a versenyről szól, csak a pénzről!
  • WNW
    Pssszt.. Ezt a hulyeseget mar feladhatnad.. Ott taktikailag ugy raktak ossze a kerekcsereket, hogy Massa, ha raketaval megy, akkor se tudott volna Kimi ele kerulni.. Azert is nyomta szabadon, mert elore kiszamoltak, hogy Kimi mindenkeppen beer ele.. Azt a strategiat mar elore osszeraktak a futam elott, csak lejatszottak mikor kellett..
  • Masakari
    hát nem azért de abban a korszakban Mansell,Senna,Prost és a többiek se arról voltak híresek hogy egymást engedték el mert az olyan nagy fun,illetve hogy 1 kicsit előrébb szaladjak Villeneuve,Hill,Schumi,Hakkinen...meg ott még alapból a pályán ölték meg 1mást,nem úgy mint most hogy séta aútóznak a másik mögött meg a rádión sírnak ha nem tudják megelőzni a csapattársuk!
  • Forza Italia
    hát épp ezaz Balesete után amikor végre van egy jó versenye, akkor az amiért küzdött, az első hely, azt is elveszik tőle. Hát épp erről beszélek h ez egy aljas dolog.
  • Laceee
    Divat/életforma szidni a Ferrarit, ha ugyanazt megcsinálják mint a többi csapat.
  • b-type
    De most komolyan szerinted ott az interjú alatt ami zajlott, az normális és teljesen rendben lévő dolog volt?
    Mert szerintem baromira illúzióromboló...és ha ez valamit is számít, akkor ezt el kell kerülni, vagy jobb formában kell keretek közé szorítani a csapatutasítást, hogy ne kelljen egy versenyzőnek belehazudnia a kamerába, vagy pedig kijelenteni hogy egy győzelmet nem lehet átadni,...egyéni döntés alapján sem.
    ...meg szerintem amíg valakinek matematikai esélye van addig ez nem jó dolog, és nem magyarázható.
  • Ulvar
  • mcmoha
  • Ulvar
    WTCC? Milyen szépen engedte el Farfust...aztaaa csodálatos csapatutasítás volt...

Vagy múltkor Brands Hatchben... aztaaa milyen rendes Rob Huff hogy elengedi a hazai közönség előtt Müllert mert ő inkább esélyes a bajnokság megnyerésére! Vazze...
  • Ulvar
    Mennyibe fogadunk? :) NA KOMOLYAN én 10.000est simán rádobok! Csak akkor még nem kellett rászólnia csapattársra, hanem tudta mit a csapat érdek és úgy cselekedett. Sőt...
  • Masakari
    szánalom a köbön 2!
  • Laceee
    Miért nem szidjuk a Tour de France-t ott is végigcipelik az első számú versenyzőt, csak a befutónál engedik el.
  • Jacek
    Red Bull-rol emg annyit hogy azert kicsit feltunoen lassu volt Webber nekem a mai versenyen:D kivettek 1 gyertyat vagy mi van:D
  • Ulvar
    fúúúú kemény, érdekes hogy 2008ban ki tolta Massát a VB címért? Akkor meg ő volt a talpnyaló? És Massával miért hosszabbítottak szerződést? Tudták hogy a balesete után nehéz lesz önmagát megtalálni, ezért írtak vele + évre szerződést! Attól hogy idén Alo lesz előrébb nem ő lesz a csapat kedvence!
  • Masakari
    20 éve még nem volt ilyen:)
  • Jacek
    na ez a kemeny:D:D:D:D

"Massa versenymérnöke, Rob Smedley az ORF-nek a futam után elmondta: "Nem volt itt semmiféle csapatutasítás, Fernando megelőzte őt, egy rendes manőverben. Sajnos Felipe hibázott, de fair csata volt."

• MaSzKa
    Ilyenek - Az olaszok

• Ulvar
  • nonicks
    Alonso gerinctelen...
    Massának sikerül megtalálni régi önmagát erre kibasznak vele!
  • Forza Italia
    nem arról van itt szó hanem a Fair playről. Egy olyan versenyt nyert meg amit cseppet se érdemelt meg, és ezzel elindíthat a Ferrari egy lavinát. Massa se fogja örökké elviselni h minden féle talpnyaló aki odamegy a ferrarihoz elsőbbséget élvezzen.
    Nézzük csak akkor. Mclarentől mért is menekült el Alonso??? Mert ott egyenlő esélyek voltak és így Alonso megbukott. Nem kell szépíteni, GERINCTELEN UNDORÍTÓ ALJAS MOCSKOS DÖNTÉS VOLT. Aki nem így látja az elfogult.
  • Ulvar
    Most akkora flémet lehetne még nyomtani, de annyira felesleges.

Aki nem érti hogy az F1 már 20 éve ilyen azzal nem lehet mit csinálni. Okoskodjon üvöltsön csináljon amit akar, attól még nem fog változni a helyzet.
  • adam46
    Hidd el volt ott is csapat utasítás. Az azért volt, hogy ne szedje szét a média a Ferrarit. ;)
  • Masakari
    linkelgethetsz magadtól de nem hat meg,volt ott szerintem olyan is a rádión amit nem adtak be,anno barichello is csak azért engedte el sumit mert már nagyon durván fenyegették! ettől hogy itt mentegeted a dolgot a "ki lépett rá fékre" dologgal még ugyanolyan szánalmas marad alonso és a ferrari is,massa helyében meg elmennék onnan mert láthatóan ez fog menni amég ott lesz!