182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
de szerinted mit mondjanak? hogy csapatutasítás volt? ha kimondanák azzal bevallanák az egészet, rádióban se mondhatják ki és most sem, ennyi -
Igen, arra alapoznál ha irányítanál egy csapatot hogy mind2 pilótád (Top csapatként) arra törekedjen hogy minél előrébb végezzen még ha ez az egyéni VB címbe is kerül ugye? Nem azt mondom hogy helyes amit tett a Ferka, de basszus, a többi nagy csapat is ugyanezt teszi! A McLaren meg a Red Bull sunyi geci ilyen alapon mert álszenteskednek közben ugyanazt teszik... -
G_ArchAngel #98815 Ki mondta, hogy nem?
Ezzel rajtam nem fogsz ki, mert miota Kimi nincs az F1-ben kurvara nem erdekel, hogy kit mikent buntetnek vagy szopatnak meg.
Osztottam en itt eleget a Red Bull-t is, de ott en inkabb Helmut Marko-ra kennek mindent, ha lehetne.
A McLaren esetnel meg egyszeru a dolog, ha valakinek nem tetszett volna, akkor bekeri a telemetriat es az osszes adatot, akkor vissza lehet keresni, hogy a hatralevo korokre elegendo uzemenyeg maradt-e Button autojaban, es ez eleg lett volna-e akkor is, ha tamad, azaz a fogyasztast a maximum hatarig engedi.
Talan csak Kubica es Kobayashi, akik irant egy halvany szimpatiat erzek.
Domenicali FAIL -
Ezek szerint a McLaren nem a pofánkba hazudott amikor Hamilton nem tudta mi van és Button megelőzte majd vissza, hogy a motor erőt vegye vissza mert a benzin kritikus, illetve ma is addig addig "spórolt" míg nem jött Gomb és mondták neki hogy " You don't have to save fuel", a Red Bull nem a pofánkba hazudik miután a saját pilótájuk mondja hogy másodrangú már csak a csapatban... Kurvára egyértelmű, és nem hazudnak a pofánkba ugye...neeeem... csak én vagyok elfogult...ja. -
Horner helyében kussolnák és örülnék, hogy most nem az rb-t szidják. -
G_ArchAngel #98812 Latom nem sikerult felfogni, de ezert Teged nem, csak a magyar oktatasi rendszert lehet hibaztatni...
Megegyszer megprobalom - remenytelenul:
Mindenki erti, hogy letezik a csapatutasitas, mindenki elfogadja, hogy vannak pilotak, akik egyenlobbek az egyenloknel.
Amit ellenben nem lehet elfogadni, hogy miutan megcsinaljak, pofatlanul hazudnak. Domenicali is es Alonso is. Minden Massa arcara volt irva. Ha Alonso gyors, akkor elozze meg.
Nem sikerult. Oke, leadtak az utasitast. Rendben van.
De akkor NE HAZUDJANAK mindenki arcaba olyanokat, hogy Massa vesztett a tempobol es nagyszeru kuzdelem volt, ahogy Alonso lehagyta.
Alonso nyilatkozata alatt egy hajszalon mult, hogy Vettel hangossan felrohogjon.
De nem tudok csodalkozni, hiszen minden sportagban ilyenek a latinok. Csak vinnyognak, szineszkednek, pofakat vagnak, fetrengenek, de leginkabb hazudoznak. Ez a verukben van, az anyatejjel szopjak magukba, igy miert pont a latin F1 csapat, a Ferrari lenne kivetel...:) -
Valaki egy dolog mellett béget, te meg más dolog mellett bégetsz.
Egyfelől ha ez a dolog tényleg bíróságra kerülne akkor egyértelműen bebizonyosodna hogy csapatutasítás volt...mivel eskü alatt el kell mondania mi is történt.
Másfelől ez egy sz@r dolog, és nem lesz attól kevésbé az hogy meg kell magyarázni....
Massa-nak 24 pont lemaradása lett volna Alonso-tól ha úgy jönnek be ahogy a versenyben ez kialakult...8 futam hátra van, a begyűjthető pontok száma 200, Massa lemaradása Hamilton-tól 65 pont lett volna.
Ez egyáltalán nincs rendben. -
Régen megvoltak rádió nélkül is és roppant izgalmas futamok voltak.
A sárga zászló-nál úgy tudom a kormányon sárgán villog egy led.
Meg lehetne például úgy oldani akár, hogy nem a csapat, hanem a pártatlan versenyfelügyelők veszik át az irányítást. Valamit biztos ki lehet találni.
Forma-1-kisokos: A kormánykerék és a felfüggesztés
Benne van a cikkben amit említettem:
"A csapaton kívül a verseny rendezősége is kommunikál a pilótákkal a kormánykeréken elhelyezett, a zászlójelzéseknek megfelelő színű lámpák segítségéve" -
ez túl egyszerű :) -
Persze, meg annyira össze vissza lenne minden, kék zászló teljesen semmibe vétele, mert nem tudják ki kivel küzd, balesetekről való tájékozódás... na jó mind1 butaságokat hordasz össze vissza ... gondolkozz el még mi mindenre jó, azon kívűl hogy szabályok kikerülésére a rádió... -
HUmanHunter #98807 és a boxutca faláról bemutatott táblák? :) -
Ha nem lenne rádió, akkor max az eredményjelzőn lehetne kommunikálni a versenyzővel. Az meg ellenőrizhető könnyen. A pilóta az információk hiányában inkább állandó versenyhelyzetben lenne. Nem állítgatna vissza semmit, nem állna neki kímélni a motort, stb, csak egyszerűen versenyezne. -

Nem vagyok egyedül! ^^
-
teljes mértékben egyetértek, aki ki van akadva, az csak naív/álszent/ferrárigyűlölő, egyértelmű -
aha, nem szabad kimondani egy mondatot, mert az árt a sportnak:) Ha azt mondják Massának hogy állitsd a motor Xy45 állásba és ő tudja hogy az azt jelenti hogy el kell engednie a csapattársát akkor ugyanigy vergődnétek, pedig az teljesen szabályos lett volna. Megjegyzem az "alonso gyorsabb nálad, vetted?" mondatot igy leirve megnézném melyik biroságon bizonyítják be hogy csapatutasítás volt, esélytelen:D
Csapatutasítás mindig is volt, mindig is lesz, a szabályok szerint titkolni kell és hazudozni, mert ha átbasszuk a hülye birka nézőt akkor nem fáj neki alapon gondolkoznak a szabályalkotók. Ti meg bégettek nekik, ez van:D -
desigo - igen így van csak akkor még nem volt ilyen szabály
Pont az az eset után hozták meg az új szabályzatot ez ügyben
"A vasárnap kiadott közlemény szerint a 39.1 cikkely került megsértésre, mely tiltja a csapatsorrendet és a 151c. pont, amely a sport hírnevének csorbításáról szól. " -
Schumaher és a Ferrari annó ezt az egész világ torkán már egyszer lenyomta.
szal mire is a nagy felháborodás?
Alo a verseny után pedig elég szerényen viselkedett,nem nagyképűsködött.
Szujó Zoli: SZERINTEM a hockenheimi Ferrari-sztori … -
-
WNW #98799 Igen, ezek meg hazudni is hulyek.. Bezzeg a tobbieknek jobban megy... 
-
Nah megy még a dühöngés?:D Egy hülye szabály miatt virágnyelven kell csapatutasítani, csak mostantól lehet belehallgatni minden rádióbeszélgetésbe bármikor:) Vágjátok hogy azon szenvedtek hogy a ferrarisok nem hazudtak elég jól a rádióba?:D álszent dolog itt háborogni ezen, dehát akinek nincs jobb dolga have fun:D -
Inkább 240/250 ez az arány... -
250 új üzenet
gondolom abból 200 Ferrari szidás volt... -
Jó volt ma Alonso. (Y) -
Nem vagyok benne biztos, de akkor még szerintem volt csapatutasítás. Ha most Alonso átadja a helyét akkor teljesen egyértelműen vállalják, hogy átengedte. (mellesleg utálom alonsot,de sajnos jól megy ha van kocsija)
-
:) "Nem rossz ez egy másodpilótától ugye?"
Ez pedig mellé... -
, viszont a mclaren nem veri a nyálát,meghúzta magát pedig őket is lehetett volna pár szabályszegésért büntetni.
-
2010-es Hockenheimring Német Nagydíj esete
-
Laceee #98790 Az kiabál legjobban akinek a háza ég, szoktavót mondani egy szólás.
-
Horner: Ennél egyértelműbb csapatutasítást még nem láttam
"mert ez pont annyira volt egyértelmű eset, mint 2002-ben, aminek köszönhetően ez a szabályzás megszületett"- utalt a Red Bull vezetője arra az évekkel ezelőtti esetre, amikor a Ferrarinál Michael Schumachert a célegyenesben volt kénytelen elengedni maga mellett Rubens Barrichello az Osztrák Nagydíjon, azért mert a csapat erre utasította."
98753-ben a Video -
royalfeco #98788 Első körben 100.000 dollárra büntették a Ferrarit -
Fernando Alonso ajándékba kapta a győzelmet Hockenheimben
Kíváncsi leszek az olasz napilapok miket írogatnak holnap.
Schumacher mikor átment a Mercedes-hez akkor eléggé bunkón fogalmaztak.
-
Hihetetlen, hogy felháborodott most minenki. Mintha nem történt volna már meg ez ezerszer. Annyi hogy most nem kódolt üzenetet adtak, de az összes kódolt üzenetnél is teljesen egyértelmű, hogy miről is van szó. Nem is értem hogy lehet ilyen kétértelmű szabályrendszerrel vinni ilyen volumemü sportot. Tiltsák be akkor a rádiót és kész. Simán hagyni kellene az 1. 2. számú pilótázást vagy pedig nem engedni 2 pilótát egy csapaton belül. Bele sem merek gondolni mi lett volna ha engedélyezik a 3 piplota/csapat szabályt :S. -
Pont most akartam írni!
"Alonso állítja, nem tudta, hogy Massa miért lassított"
Ez hülye! :D -
na, most mindenki úgy csinál mintha nem lett volna még ilyen, álszent banda :) -
Alonso állítja, nem tudta, hogy Massa miért lassított

A spanyol szerint a gumik állapotának változása is okozhatta a kettejük közötti sebességkülönbséget
Tegnap hír:
Alonso nem csalódott, hiszen a pontokat vasárnap osztják
cikk -
IXEMGabeo #98782 túl sok a felesleges vita itt...nekem akkor sem tetszett pedig régen még Ferraris voltam... -
Ferrari-nak "meg kell jelenniük az FIA Motorsport Világtanács (WMSC) legközelebbi ülésén, amiért akciójukkal veszélybe sodorták a sportág jó hírnevét."
Nem kicsi a vád ellenük.
-
WNW #98780 Ez kielezett tisztesseges verseny, ami a csapatok kozott folyik, a VB cimekert.. Alsagos baromsagok miatt kenyszerul mindenki ezekbe a buta hazudozasokba, meg terelesekbe.. Ezt soha nem fogjak kivenni egyetlen ilyen jellegu csapatsportbol se, legyen az F1, Indy, WTCC, DTM, bicikli versenyek, stb.. Ez olyan, mintha azt mondanak, ne vegyenek levegot.. Ez resze a dolognak, es a tiltassal csak tobb bajt okoznak, mint hasznot hoznak.. Ostobasag... Aki sunyibban ad utasitast, annak jobb.. Ez am a nyilt, es tisztesseges verseny... Nem mukodik a tiltas, iden latszik.. El kene felejteni... -
Ennek lesz fenn hangja.
Bernie-nek lesz egy-két szava mindenképp ez ügyben. A show érdekeit fogják nézni egészen biztosan. Ferrari egy nagyobb pénzbírsággal megfogja úszni, plusz egy figyelmezés is járni fog majd nekik. Ebben szinte biztos vagyok.
A Magyar nagydíjra így szorosabbá válik a küzdelem a világbajnoki cím esélyesei közt és így többen is lesznek. A nézettség és az abból származó pénz érdekli Bernie-t, nem véletlenül sikeres üzletember, mindig évről-évre tudja növelni a vagyonát.
-
Laceee #98778 http://f1vilag.hu/hirek/hivatalos-bunosnek-talaltak-ferrarit