182155
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
pr3cious #173897 Igen? És ahhoz mit szólsz amikor az a csapat mocskolódik akivel közösen 4vb címet szereztek? na az milyen kategória nálad amit a RedBull csinált? -
#173896 Mint amikor előkerült a RBtől az új videó és máris hátrébb sorolták az illetőt, mi? :) Szabály az szabály. :) -
#173895 #173891 -ben ott van, ketten is bekérdeztek a boxba, Ham-nak pl lehetett volna tényleges problémája, és ottragad a rajtrácson, Kvyat meg sztem megtehette volna, hogy beszól, hogy jó, akkor készítsétek a slickeket, fél perc múlva ott vagyok. -
#173894 igy van, a felvezető körön tiltva van ahol nincs is verseny még, de a verseny alatt meg mindent mondhat a box, hogy mit hova tekerjen ?
nem kicsit érdekes.
egy másik cikk meg azt mondta, hogy ha a versenyző kéri a gumi cserét akkor szabályos ,de ha a box hivja ki akkor nem.
Akkor kvyatnál mehetett volna a dolog. -
#173893 Igen csak ez kb 100-ból 1x fog számítani vagy annyi sem. Minek itt tiltani ha utána meg szabadon lehet mondani bármi. Elég logikátlan.
Én amúgy nem a rádiót tiltanám hanem a telemetriát verseny közben. Az van amit látnak meg amit érez a pilóta. Telemetria meg csak fejlesztéshez, legyen. Elemezzék utólag
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2020.07.22. 20:53:46 -
#173892 Volt már párszor itt is téma, ha jól emlékszek, hogy mennyivel izgibb lenne, ha nem folyton a boxból irányítanák a pilótákat, hanem rajtuk múlnának a döntések. Na ez pont egy ilyen szabály, hogy a pilóta teljesen magára van utalva a felvezető körön. -
#173891 ezért büntették a Haast. teljesen egyértelmű szabály,a csapat nem segíthet semmiben a rajt előtt,feketén-fehéren le van írva. -
#173890 Nevetséges amit itt pár ember leművel és egyben undorító kommentek is születnek.
Merci nagyon jól összerakta, nem hiába vannak ott ahol, vicc hogy sokan úgy vádaskodnak hogy utána se néztek mi is történt .. :-) Inkább a többi csapat, főleg a Ferrari ami vicc, volt nem egy évük hogy összeszedjék magukat, a Red Bull is valahol elveszett, néha magához tér, de néha megint sehol lásd most ...
Racing Point pedig ügyesen szabályokat jól kijátszva adott esetben, kiskapuk segítségével jól megépítette az idei autót... a Renault azért sír, mert tavaly többször felnyomta őket a Racing Point és ki is zárták őket, asszem Suzukában.... :-) tipikus gusztustalan Francia hozzáállás...... és hiszti :)) -
#173889 Hat ez az....:) Haast is jeletgetik majd mert egyforma a fekhutes a Ferrarival ? Vagy o mogottuk van, nem szamit.... -
ToxiMaxi #173888 Mert akkor mögöttük végeztek. -
#173887 Első futamon a Renaultot se érdekelte a RP... :) -
#173886 ez vótmá?
-
simonl #173885 Teljesen világos az autósportot szerető embereknek számára, az a mi zajlik.
Nyilvánosságot kapott a Stroll és Wolf közötti business. Persze, hogy kapott a RP egy demo autót, talán csak átfestették...
Az is teljesen világos vasárnap óta, hogy a Mercedest nem büntetik semmiért.
Nem értem, hogy a fentiek egy Mercedes szurkolónak miért nem egyértelműek.
Bár abban az országban ahol Mészáros is okosabb mint Zuckerberg....
-
ToxiMaxi #173884 DAS kapcsán lehetett azt olvasni, hogy ezt nem az FIA tudta nélkül rakták bele a kocsiba és kockáztattak, hogy az első teszten hátha nem veszik észre, hanem folyamatos volt a kommunikáció ezzel kapcsolatban. Tehát ezért is lehetett biztos az alkatrész legalitásában a Merci.
A RP-nál az a helyzet, hogy szintén vizsgálták a kocsit és legálisnak minősítették, van egy halom alkatrész, amit legálisan lehet megvenni. A szárnyakat meg lemásolták, ami szintén legális, kb. erről szól az F1, mindenki másol. A probléma itt a körül van jelenleg, hogy a fékhűtő megvásárlása 19-ben legális volt, most már a nem az (Renault akarta ezt legjobban). A RP-nak most azt kell majd bebizonyítaniuk, hogy azt eléggé áttervezték-e, hogy az legális legyen. Azért tart ez ennyi ideig, mivel van 800 féle tervrajz/változat az adott elemről és ezt mind át kell nézni, illetve gondolom a Merci is benyújtott legalább ennyi tervrajzot, FIA bekérte a 2 csapattól a kérdéses fékhűtőket is. Ezeknek az átnézése folyik pillanatnyilag vagy még be se érkezett minden kért adat. De ha van is döntés a vesztes biztosan fellebbezni fog, tehát fog ez húzódni még egy darabig. RP nagyon magabiztos. Szerintem az történt, hogy egy halom dolgot lemásoltak, a fékhűtőt pedig a 2019-es alapján annyira áttervezték, hogy legális legyen. Kb. ennyi. Haas, Alfa Romeo is rendelkezik Ferraritol vett alkatrészekkel csak a Ferrari annyira szar, hogy ez a két csapat kb. pontot is alig szerez, ezért annyira nem érdekes ez, mint a dobogóra is esélyes RP. -
#173883 Részemről nem sirás, csak mint olyan momentumra való felfigyelés ami a szabályzat bár egyértelműen fogalmaz, de az értelme nem logikus esetleg ellentmondásos.
Az FIA-nak csak úgy mint az autók tervezésénél a szabálykönyvet is minden szezon elött át kellene nézniük és alakítani a megváltozott helyzetekhez.
Gyanitom még mindig vannak olyan érvénybe lévő szabályok amiket azért vezettek be mert hatással volt akkor mikor kötelező volt a tankolás vagy 2 gumibeszállitó volt. És ezen szabályok miatt valakit most büntetnek . Annyi biztos, hogy egyszerűsíteni és egyértelműsíteni kellene a szabályokat, mert már túl sok és túl bonyolult, hogy ne lehessen belemagyarázni pro és kontra dolgokat.
Mondjuk az sem világos, hogy milyen a FIA vizsgálatának folyamata. .
Tehát ha volt egy eset akkor azt figyeli valami rendszer és feldobja a hozzávaló szabályt, vagy csak látnak valamit amiről azt gondolják, hogy lehet ,hogy szabálytalan és elkezdik keresni a szabálykönyvben és ha akarnak akkor találnak olyant amit ráházhatnak ha meg nem akarnak akkor hagyják vagy találnak olyat ami felmenti a vétkest. -
ToxiMaxi #173882 Tudni kellene az okát, hogy miért vezették be, mert így maga a szabály értelmetlen, de ettől még van egy ilyen piszok egyszerű szabály, vétettek ellene, megbüntették őket, tehát ezúttal következetesek voltak, mégis megy miatta a sírás itt. Kicsit olyan, hogy ha van rajta sapka azért, ha nincs akkor meg azért. Ugyanilyen a Bottas féle kiugrás, amit csak azok verik a tam-tamot habzó szájjal, akik nem ismerik a szabályt. Ha minden elmozdulás büntetve lenne, akkor mindenki meg lenne büntetve, amikor berakják sebességbe a kocsit. Álságosnak is tartom emiatt a sírást, mert ha ez a mezőny végén lett volna senkit sem érdekelne. Mégis kinek jelentett volna ez előnyt RP-t akartátok a pódiumon látni, aki miatt megint csak megy a sírás.
Ez nem repveznek ment csak úgy általánosságban.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2020.07.22. 08:43:21 -
#173881 Kanada, boxutca, verseny alatt piros lámpa. Szabály volt, de hogy értelmes-e, na azon vitatkoznék, különösen, hogy Hamilton mit csinált ...
Ha jól emlékszem, azután vagy kicsivel utána már nem létezett az a szabály ...
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.07.22. 07:53:09 -
#173880 ezzel nem is vitatkozom. De ez a szabály sztem értelmetlen. Lehet valamikor régen volt valami amiért bevezették, de a mostani szabályrendszerben nem kellene, hogy ez szabálytalan legyen, főleg ugy, ha a pilota kéri akkor is minden ugyan igy történik, de akkor már szabályos lett volna. -
ToxiMaxi #173879 Volt rá egy elég egyértelmű szabály, ami ellen vétettek, szerintem tiszta sor. -
#173878 Elég hülye szabály, hogy nem hivhatja ki a box a pilotát gumi cserére a start elött csak ha a pilota kéri. ennyi erővel a verseny közbe is igy kéne lennie, hogy amikor a pilota mondja, hogy bemegyek akkor jönnek ki a szerelök, nem akkor mikor a boxfalon a stratégák ugy látják jónak.
Egyébként csodálom, hogy ezért nem megy a cicaharc a HAAS és a FIA között, mert ezzel a huzással, nem votl egyáltalán köbevésve, hogy elönyt szereznek, füleg ugy hogy a boxutcábol kellett rajtolniuk, ami annyit tesz , hogy csak mindenki után mehetnek el.
ha egy csapat bevállal egy ilyet akkor adjanak esélyt neki, hogy jol jöjjön ki a bulibol, ha minden összejön nekik. -
#173877 Jók ezek a büntik. Szemmel is látszik, egy Mercedes kiugrik, erre a szenzorok vagy nem működtek, vagy a szenzorokon kívül mindenki vak. Viszont, bemegy két autó a boxba, nyernek egy nagyot a kerékcsere miatt, ami ugyan elolvad a végére, erre, mivel rajt után rádión beszéltek erről, amit ugyan senki sem hallott, max. az, akinek fullos előfizetése van, bár vsz az se a Haast hallgatja futam közben, na erre kapnak 5 másodpercet, és még a Mercit kellene magasztalni, hogy nem mutattak semmit a szenzorok, tehát Bottas nem ugrott ki, meg különben is, úgyse nyert semmit vele ..., miközben a Haas se 3-4. lett, de azért gyomrozzuk meg őket 5 seccel, mint Kimit, mert nem állt rá helyesen a vonalra ... :D
NEVETSÉGES!
Mottó:
-
#173876 Mindkét Haas pilóta kapott +10 másodpercet, amiért a felvezető körükön rájuk szóltak rádión, hogy jöjjenek be a bokszba. Bukott mindkettő 1-1 helyet. -
#173875 megbüntették a két Haas-t 10-10 secre, mert a felvezető kör alatt a boxból szóltak nekik, hogy menjenek be slickekért, pedig olyankor csak a pilóta kérésére lehet cserélni
Utoljára szerkesztette: nearo, 2020.07.21. 07:20:13 -
IXEMGabeo #173874 Magnussen nem 9. lett ami 2 pont? -
#173873 szerecsével behúzhatja... tempóval tuti nem ... :) -
#173872 Kikockáztam, és ha a kormányon lévő lámpát nézem, akkor 0,16s a reakcióideje, az elég komoly :D
Utána 0,6 másodpercen belül korrigálta a hibáját és újraindult.
Jó versenyző Bottas, örülnék neki, ha idén behúzná a vb-t... egy nagy adag szerencse kéne hozzá. -
#173871 Mert a ringen ha beszorulsz a középmezőnybe, azon át is kell jutni? -
Stockbauer33 #173870 https://24.hu/elet-stilus/2020/07/20/forma-1-lando-norris-mclaren-richard-mille/?fbclid=IwAR0DHAsM5qH8AE2Hflijy8yhAC9nctPpN1iCL8Ndn5o6tJYJVzsVUtLTHII -
#173869 miért is .. ? :D -
#173868 Nana. Ha futam közben kap egy 5 secet a boxban, akkor tuti nem végez dobogón sem, nemhogy ott, ahol. -
#173867 A bemozdulás sosem jó, régen azért büntették áthajtásossal pl. a MotoGp-ben mert egy bemozdult akkor magával rántott még többeket és újra kellett lőni a rajtot. Jóval nagyobb volt a büntetés mértéke mint a szerzett előny, de ezzel szorították vissza hogy több rajt legyen (nem bírt annyit a kuplung).
A saját véleményem az így alakult ki, ezért én büntetném a bemozdulást. De jelenleg kissé össze-vissza röpködnek a büntetések. -
ToxiMaxi #173866 Haasnál nagy húzás volt, hogy az elején kijöttek gumikért, kár, hogy csak 1 pontot ért nekik (Grojean helyett szívesebben látnám Hülkenberget). Ferrari visszaesése sajnos 2 másik csapatot is magával rántott. Sokan hőbörögnek a RP miatt, de szerintem az is probléma, hogy 2 másik csapat meg a kukába került hasonló okok miatt.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2020.07.20. 11:20:31 -
#173865 -
ToxiMaxi #173864 Na, kicsit utánaolvasva. Megnézték az esetet, de mivel a szenzor, nem jelzett, ezért nem volt bünti. Van egy transponder a kocsiban és egy szenzor az aszfaltban a kettő között van egy kis tolerancia, amin belül el lehet mozdulni. Tavaly japánban volt az a tökéletes rajtja Bottasnak, amikor szintén szemre mozgott, de belül volt ezen a határon. Most saját bevallása szerint azért ugrott ki mert megzavarta a kormányán kialvó lámpa, ami ha megnézitek a felvételt tényleg pont akkor aludt ki. Rosszúl reagált, ennyi. Szabályokba benne van tisztán ez a dolog és hosszú évek óta változatlan, tehát ha a transponder nem jelez nincs bünti, teljesen objektív.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2020.07.20. 11:09:47 -
ToxiMaxi #173863 Én azt gondolom, hogy a sárgához állnak be, de nem tudom a szabályt. -
ToxiMaxi #173862 Inkább az a furcsa, hogy nem volt kiírva, hogy vizsgálják (noted) vagy valami, de az is lehet, hogy tényleg csak akkor kezdhetik el vizsgálni ha a szenzor jelez, ha nincs jelzés nincs vizsgálat. -
PacsutaTibi #173861 Ez elég meggyőző. Vegyétek le negyedére a lejátszási sebességet és kockázzátok ki! Amikor kialudt a lámpa, akkor még éppen ráfele hajtott a fehér vonalra. (Azt kell nézni, nem a sárgát....ugye?) -
#173860 Tehat ha valaki atmegy a piroson de nem utott el senkit akkor nem kell megbuntetni :) -
F1rajongo #173859 Mindenki saját maga döntse el, hogy vajon Valtteri Bottas kiugrásánál elhagyta e a fehér vonalat. Van e akár csak egy kis része a keréknek ami a fehér vonal felett van, vagy nincs. Ha van, akkor nem volt szabálytalan a kiugratás. Ha nincs, akkor szabálytalan volt. És büntetni kellett volna, független attól, hogy szerzett e vele előnyt, vagy sem. Ez van a szabálykönyvben írva erről. Küldök egy linket. Bevallom, hogy nekem is többször meg kellett néznem, hogy egyértelműen állást tudjak foglalni ebben az ügyben.:
https://www.youtube.com/watch?v=Kw3rIW6SEDg -
#173858 Szerintem ezzel az autóval Ham lesz az első pilóta az F1 történelemben, aki önmagának is kört ad.
szerk.:
#173831 lol, ezt csak most olvastam :D
Utoljára szerkesztette: nearo, 2020.07.20. 09:11:17