182274
  • Megtörhetetlen
    Valami hasonló gifet eltudnék képzelni, hogy massa elé kiszalad valami azért belassul utána alonso meg megelőz :D:D (mert nem csapatutasítás volt :D:D:D)
  • Ulvar
    Lehet, de lehet hogy nem! Csak azt nem értem miért spórolják agyon magukat? Nyomni kéne ki a szemét basszus minél gyorsabban erre spórol a szaros pont meglegyen. Minden csapatnál gyűlölöm ezt.
  • Megtörhetetlen
    értelek és értem miért mondod, de akkor miért nem ezt tette a ferrari sokkal stílusosabb lett volna, ha arra fogják, de ez így nagyon pofátlan volt... nem mondom hogy máshol nincs csapatutasítás, de legalább megoldják virágnyelven...
    A tegnapi viszont tényleg nem csapatutasítás volt a mclarennél, ugyanis mikor mögé ért haminak akkor mondták neki hogy vegyen vissza, de tudta tartani buttont és már a futam vége felé mondták neki hogy nem kell spórolni mikor button ugyanott állt mint az spórolós előtti utasításnál.
  • G_ArchAngel #98934
    Kamui Kobayashi

Jó emlékeim vannak a Hungaroring-ről. Annak ellenére, hogy ott a legjobb eredmény egyelőre még várat magára, nagyon szeretek Magyarországon versenyezni. Szépnek és izgalmasnak találom, és természetesen élvezem azt, amikor a városban vagyok, különösen az éttermi részt a folyó oldalán.

A pályának jó tradíciói vannak és kellemes hangulatú. Nagyon keskeny, és szeles, talán kemény lesz idén számunkra.

Nagyon nehéz az előzés ezen a pályán, ezért az időmérő edzés különösen nagy fontossággal fog bírni. Javítanunk kell az időmérő edzésen mutatott teljesítményükön, hogy jó eredményt érjünk el.

Jo Neked, Kamui...
    A legtobb magyarnak eselye sincs ott kifizetni egy szamlat...
  • Ulvar
    Nem mind1 hogy csinálják? Kirabolnak sunyin téged vagy az orrod előtt pofátlanul? A lényeg ugyanaz marad és megtették, de más is! És még akkor amikor mind2 pilóta harcban van a címért, na ez a szánalmas! Még mindig nem háborog ezen senki, rajtam kívűl.
  • G_ArchAngel #98932
    Lauda nyilatkozata sem teljes, mert O sem a helycseren akadt ki, hanem Alonso nyilatkozatan.

• Megtörhetetlen
    Nem az a baj, hogy meglépték, mert meg kellett, Massának is be kell látnia hogy ez így volt korrekt a csapattal Alonsoval szemben, az hogy ő második lett na bumm ,első már úgy sem lehet.
    Amivel gondom van az a módszer.. Ennyire pofátlan módon azért nem kellett volna... A hülye is észrevette hogy ez csapatutasítás volt ami egyenlőre még tilos. Azután massa is ahogy elengedte... Egy kanyarban nem lehetett volna? Kevésbé feltűnően pofátlanul?????
  • Ulvar
    Amúgy vicces hogy pont Jordan bácsi beszél :))).

Még mindig 98 Spa...

TESSÉK..."YOU CAN NOT OVERTAKE DAMON"
  • gercse
    látom van azért pár intelligensebb ember az álszentek között
  • Ulvar
    Hát ez az nem ezt mondtam futamokkal ezelőtt? Ha a másik csapat megteheti akkor a Ferrari miért is nem? A csapatutasításon nem tudom miért ülsz fel te se olvasol vissza. Tegnap nem csak a Ferrarinál volt hanem McLarennél is :). Ötödjére idézem " Lewis we don't need to save fuel anymore" mikor mondták neki? Amikor megérkezett Gomb, addig persze...de mondom legjobb példa a Török GP Megelőzi Lewist és beszólnak neki hogy fuel is critical...naaaa -.-... na ha ők is megtehették (ami ott is egyértelmű volt) illetve a Red Bull is (szintén egyértelmű volt) akkor a Ferka miért is nem? Ja várjunk csak, hogy Lewis és Jenson között folyik a csata a VBért érdekes még is ott már meg volt hamarabb az utasítás hogy ki lesz előrébb, ugyan ez a Red Bullnál, a Ferkánál nem és itt lázadozik a nép :)...VICC.
  • G_ArchAngel #98927
    Es ezt Te tenyleg elhiszed?
  • Ulvar
    Mindig azt mondom hogy gondolkodj úgy hogy te vagy a csapatfőnök és a cél a VB megnyerése egyéniben és konstruktőrben is. Te az ellentétét tennéd...
  • Megtörhetetlen
    LOL LOL LOL LOL :D:D:D:D
    Ez mekkora.... Hihetetlen szánalom, hogy ilyenekhez kell nyúlni, hatalmas nagy gáz... Mindenki Hamiltont oltogatta, hogy csaló stb. és akkor ilyet megenged magának a Ferrari??? Most komolyan mivel jobbak ők? Ennyire nyíltan szarnak a szabályokra? Mert ők mindent megtehetnek vagy mi??
    Pont ilyen érvekkel szidták Hamiltont is, na most akkor mi van? Ki tehet meg többet.
  • WNW
    Latom Coulthard velemenyet enyhen kozmetikaztak.. Itt a reszletesebb velemenye...:

"David Coulthard nem nézte jó szemmel, hogy éppen a Felipe Massával legszorosabb kapcsolatban lévő versenymérnöknek kellett közölnie a brazillal, hogy át kell adnia a győzelmet Fernando Alonsónak a Német Nagydíjon "Szerintem egyértelmű, hogy Rob Smedley nem akarta átadni ezt az üzenetet a versenyzőjének, és szerintem nem fair, hogy a csapatvezetés a mérnököket kéri meg az üzenet átadására" - mondta a BBC tudósítójaként dolgozó egykori forma-1-es pilóta. Felidézte: amikor a McLaren vele engedtette el Mika Häkkinent, mindig a csapatmenedzser, Dave Ryan adta ki az utasítást, nem a versenymérnöke. Coulthard a csapatutasítás tiltásával sem ért egyet. "Szerintem ez az egész szabály nevetséges. Nem szabadna megakadályozni az istállókat, hogy kontrollt gyakoroljanak a versenyük eredménye felett. Ez egy olyan dolog, amit ugyanúgy ideje lenne megváltoztatni, mint a videóbírót a futball vb-n."
  • Firerock
    ez így volt korrekt... Ha van az emberben egy kis jóindulat akkor elengedi azt a csapattársát aki gyorsabb nála,még van esélye a VB-címre...
  • bakkerman
    nem boldogult jól a gumikkal,de amikor megérkezett a seggébe Vettel,hirtelen megint tolta a 01:16-os időket...ezzel legalább bebiztosította a helyét jövőre a ferkánál...én is meghúztam volna ezt,ha a háttérben már Kubicáról pusmognak :)
  • bakkerman
    Felipe Massa (ZDF): "A keményebb gumikeverékkel nem boldogultam olyan jól, ezért úgy döntöttem, hogy elengedem Fernandót, hogy a saját tempójában autózhasson. Az én döntésem volt."

AZTAKURVAEGET
  • bakkerman
    egy futam alapján,ahol jól jött ki a lépés,szerinted maradt esélye valamire is idén a ferkának??? am azt jól benéztem,hogy hány futam van hátra,nem is tudom honnan jött az 5,holott 8 van hátra,de nem ez a lényeg,lehet hátra 39 futam is,de egyszerűen jobb az RB,és a Meki is a ferrarinál...2007-ben azért tudott feljönni a ferka,mert nem volt akkora hátrányban a McLarennel szemben(sőt,egész minimálisan),de idén JÓVAL gyengébbek! azért 92 pont,az mégis csak 92 pont,és egy kettős győzelemmel is "csak" 47 pontot lehet gyűjteni,azaz zsinórban két kettős győzelem kell a ferkának,és két nullázás a mekinek,hogy előzzenek a pirosak...és akkor még ott a red bull! Néha jó hinni még a dolgokban,de én inkább olyan dolgokban hiszek,amik reálisak :) majd a hétvégén kiderül,hogy ez csak egy fellángolás volt,vagy tényleg fejlődni kezd a ferka! ha esetleg előbbi állítás lesz igaz,tehát minden marad a régiben,akkor majd visszatérhetünk rá
  • G_ArchAngel #98919
    Felipe Massa (ZDF): "A keményebb gumikeverékkel nem boldogultam olyan jól, ezért úgy döntöttem, hogy elengedem Fernandót, hogy a saját tempójában autózhasson. Az én döntésem volt."

Sebastian Vettel (ARD): "Úgy gondolom, hogy egy csapat mindig arra törekszik, hogy a versenyzők a lehető legjobb pozícióban érjenek célba. Csak egy pilóta nyerhet bajnokságot, ugyanakkor a konstruktőri címnek is nagy szerepe van."

Niki Lauda (ORF): "Alonso hülyének tetteti magát, pedig szégyen, amit művelt. Sokkal jobban járt volna mindenki, ha legalább összeütköznek és kiütik egymást. Így most becsapták a nézőket."

Eddie Jordan (BBC): "Miután Smedley elnézést kért Massától, világossá vált minden. A telemetriai adatokból is látható, hogy a kérdéses időpontban Massa lassabban ment, előtte és utána viszont gyorsabban. Az is lehet, hogy Massa így akarta megköszönni, hogy jövőre is a Ferrari színeiben versenyezhet, valamint, hogy őt választották Kimi Räikkönen helyett. Az FIA-nak gondoskodnia kell arról, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyen."

Alexander Wurz (ORF): "Nem mondták ki, de egyértelmű, hogy csapatutasítás történt. A Ferrari fittyet hányt a szabályokra, de szerencsére itt van a sajtó ami a Formula-1 rendőrsége."

David Coulthard (BBC): "Tisztességtelen húzás volt a Ferrari vezetőségétől, hogy Smedley-re bízták a piszkos munkát, aki láthatóan nem akarta közölni Massával, hogy Alonso gyorsabb. Elég nevetséges a helyzet, ahogyan a fociban videobíró, itt konkrét szabályozás kell."

Marc Surer (Sky): "A Ferrari egy nagyszerű győzelmet szerzett, az embereket mégsem a siker, hanem a csapatutasítás érdekli. Butaság volt Smedley-től, hogy elnézést kért. Érthető, hogy Massa csalódott volt."

Martin Brundle (BBC): "Hogy mit tettem volna a Ferrari helyében? Nos, nem tudom mi áll a szerződésekben, de valószínűleg én is így döntöttem volna. Nyolc éve Zeltwegben nem volt szükség rá, de most igen. A nehéz versenyek után életben kell tartani Alonso esélyeit."

Christian Danner (RTL): "Súlyos büntetést kell kiszabni a Ferrarira. Becsapták a nézőket."

Anthony Davidson (BBC): "Ha Massa meg tudott volna lépni Alonsótól, nem is kerülhetett volna sor erre az egészre. Így viszont engednie kellett, mert Alonso mindenképpen megpróbálta volna megelőzni, és őt ismerve össze is ütköztek volna. Sajnos mindig a csapat az első."

Mike Gascoyne (Twitter): "A versenybírók egy korrekt és bátor döntést hoztak, mert ilyen esetekben a 100 ezer dollár a maximum, amit ki lehet szabni. A Motorsport Világtanács majd tisztázza az esetet. Ha a döntés az én kezemben lenne, én elvenném a csapat pontjait, de a versenyzőkét nem, mert ők csak engedelmeskedtek. Nem Alonso hibázott, hanem Massa, aki elvette a lábát a gázról. Lehet, hogy megérdemelte volna a győzelmet, de ő a hibás, mert ő követte az utasítást."

motorsportal.hu
  • havasar
    Igazából nem értem hogy miért büntették meg a ferrarit 100k euróra. Ha inkább azt mondják massának amit a Mclaren szokott mondani a pilótáinak hogy: fogy a benzined és tekerd le a motor. Szóval akkor most ezentúl ezt fogják csinálni és senki nem szólhat egy szót sem. Szóval ez is a nagy F1-es szappanopera következő része. Tele ármánnyal és haraggal és sértődéssel és .....
  • bakkerman
  • Ulvar
    Hű apám maradj a focinál.

2008ban Balfasz volt Massa ...ejjj...végül is a mostani csapattársa miatt bukta el a VB címet ha így nézzük, emlékszel 2008 Szingapúrra? Közvetett módon de miatta borult fel a taktika majd a Ferrari balfaszkodása miatt a tankolásnál. Tényleg Massa volt a hibás akkor...

Nem a legjobb pilóta Massa, maradjunk ennyiben, de van helye az F1ben, és ne haragudj meg, de te láttad az elmúlt futamokat? Vergődik??? Vesztes?? Nem tudom megint megkérdezem egy sportot nézünk a biztonságért. PL. Valencia amíg nem jött az SC és nem szívott a 2 Ferka az bizony egy 3. 4. hely volt számukra...Silverstoneban is hatalmasat rajtolt de peches volt Alonso miatt...emlékszünk? Szárny csere mi egymás... Igaz és tény hogy utána tehetetlen volt a többiekkel szemben akiket az RB Vettelel simán lezúzott.

ÉS igen a McLaren marhára megérdemelte volna 2007ben az egyéni címet azzal hogy ellopott tervekből tákolták össze a verdát...

2008ban nem azt mondom hogy nem érdemelte meg Hamilton a VBt, mert jót küzdött érte, csesztették is, büntették is, de Massa is peches volt + akkor látszódott teljesen hogy Dominicali egy pancser...
  • Firerock
    "...az kéne,hogy mind az 5 futamon Vettel,Hamilton,Button is kiessen..."
    az egész mondanivalód egy nagy hülyeség de ez a része a legnnagyobb badarság,ismered te az új pontrendszert és hogy hány futam van még?

#98914-nek teljesen igaza van..
  • WNW
    Okosabb maradtal volna, ha meg se szolalsz..
  • bakkerman
    És? Most ezt élvezze ki domenikáli,mert idén a szezonnyitót leszámítva most tudták tartani a lépést az RB-vel,és a Mekivel! A Magyar nagydíjon visszaáll a normál erősorrend. Egyébként visszaolvastam,és látom sokat jöttél azzal,hogy Kimi is esélytelen volt 2007-ben,meg Massa is 2008-ba,mégis kevés dolgokon múlott,oké:
    -2007,Kína ha ott Hamilton nem bassza el,ma 2x Világbajnok
    -2008,szoros csata volt végig,de nem azon az 1 ponton múlott a VB cím,hanem mert Massa sok futamon balfasz volt,és LESZ IS mindörökre,mert egy VESZTES alkat! az volt sumcsy mellett(mögött),az volt Kimi mögött,amikor meg berakták őt Kimi elé,akkor nem bírta a nyomást,most berakták elé a spanyolt,az eddigi futamok 80%-án lazán verte őt a futamon Alonso(azért ekkora különbség nincs 2 autó közt),ott vergődik futamról futamra Petrovval,Barrichelloval stb....Azt se mondd nekem,hogy Alonso még odaérhet idén,mert ahhoz durván az kéne,hogy mind az 5 futamon Vettel,Hamilton,Button is kiessen legalább 1x,amire kicsi esély van! Bele kéne törődni,hogy mostmár van KÉT jobb is a ferkánál!
    Gondolom,most a Glockos esettel fosz visszavágni...vágjál,életemben nem basztam be még F1-es futam után,mint akkor :)) Szép is volt látni Massa faterja fejét xD
  • Jacek
    Hogy valami on is legyen:)

Ha nem buntetik meg jobban oket akkor vegul is nincs baj:) csak emgvan a tarifaja a csapatutasitasnak:)) 100.000 dodo es kesz:)
  • MaSzKa
    Régen a BMW-vel volt a együttműködés, jelenleg a Mercedes-sel tart.
    Nem hiszem/kizártnak tartom, hogy vásárolnák a motorokat. Ezt inkább kooperációnak hívják.

Az általam linkelt autóról pár információ:
    A McLaren nem alakít sportautó csapatot

3 évet kell várni az utcai McLarenre

Négyüléses McLaren? Köszönjük, nem.

Elkészült az utolsó McLaren-Mercedes
  • Totti5
    Igen, de ez kérdés? még sosem láttad? -.- képben lehetsz.
  • Ulvar
    Tehát azt mondod az itt ott az egyenlő a közismert szó fogalmával. Ok.

Az pedig hogy kurva fáradt vagyok és gyorsba linkeltem egy képet az legyen az én dolgom hogy miért van, de igen ha hiszed ha nem láttam már Zondát...igen igen. Tudom tudom...az nem lehetséges.

amúgy ezt a képet linkelted ugye?

http://www.swotti.com/cars/mercedes_benz-slr-mclaren_529.htm
  • Totti5
    Attól hogy a Ferrarinak van 30 modellje, te felismered a 18.at név szerint, vagy csak annyit hogy piros és Ferrari? -.- ( én nem ismerem fel, csak pár jellegzetes modellt, mondjuk nem is rajongok értük )
  • Totti5
    Aki kicsit is képben van az autók terén az felismeri, te nem vagy és itt osztod az észt a Mekiről. Ott az SLR ami széria és sokszor látni itt ott, mert egy brutális autó és akit kicsit is érdekel a téma annak nem kell bemutatni, mert a körvonalai alapján már tudja hogy mi az.
  • Ulvar
    Köszi a választ, erre akartam kilyukadni!
  • Ulvar
    "tradicionális autó gyár" "közismert modell"
  • autoszimulator
    mondjuk te sem vagy ám jobb, akire már magzatként is a google volt rákötve, nem a köldökzsinór..
  • Totti5
    A McLaren nem gyárt motorokat, csak autókat és vásárol bele motort pl BMW, vagy Merci.
  • Ulvar
    Na mutasd mikor hülyéztem le itt bárkit is... a kép leírásában volt hogy Mclaren F1, ennyi, többire nem figyeltem most. De minek válaszolok egy vérpistikének azt nem tudom.
  • MaSzKa
    A képen a saját maguk által desingolt modell van.

Amiket írtam az úgy igaz. A McLaren-BMW kooperáció az már kb 10 évvel ezelőtt véget ért.
  • MaSzKa
    Te hülyézel le itt mindenkit, közben meg egy Pagani Zonda-t linkelsz McLaren-ként. Mikor egy hülye megmondja félig bekötött szemmel is, hogy az pedig egy Pagani Zonda a képen.
  • Ulvar
    McLaren BMW...saját :DDD.

A Veyron meg hogy kerül szóba? Nem vágom mit keres a témában.
  • MaSzKa
    Már korábban linkeltem:
    A Bugatti Veyron egy rakás szemét

McLaren BMW F1 GTR ugye megnyerte a GT világbajnokságot és Le Mans 24H órás versenyt is megnyerte.

McLaren már autógyártó is. Saját maga tervezi és gyártja is le majd az új modelljeit.