182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
WNW #98977 Gondolom azt se latod, ha jon szembe egy kamion, es az van rairva McLaren.. Csak akkor ugrasz felre, ha voros...
Ez nem elmelet, tenyek.. Meg talan Gyula is felfogta mit lat... Hosszu evek legkomikusabb jelenete volt amit eloadtak ott eloben...
-
"haramdikak" ???
helyesen:
harmadiknak -
Na tessék, ez is hülyeség..."valamiért Button mérnöke rossz kódot mondott" ???!
Ez aztán hihető :DD ...igaz hogy csak így fér bele az elképzelésbe.
-
"tejhatalmú" ???
helyesen:
teljhatalmú -
WNW #98973 Ne komolytalankodj.. Isztambulban a McLaren fonokseg kiadta a versenyzoknek a csapautasitastban motor letekeres koddal a nem harcolunk, ebben a sorrendben beerunk utasitast.. Valamiert Button mernoke rossz kodot mondott Buttonnak, vagy Button ertette felre, es letamadta Hamit.. Az elozgetes utan Button ujra megkapta a parancsot, akkor mar tartotta is, mint az eltanulo.. Az a moka, amit a durcas Hami, a bunbano Button, meg a odarohano, es Haminak ketsegbeesetten magyarazazkodo McLarenes eloadott, nem volt kulonb, mint most a Ferrari kiseloadasa.. Az RB parancs meg a Webber tekerd le a motort, erre Vettel egybol megtamadta, megint meger egy miset ugy, hogy aztan Webber az utkozes utan a futam vegeig minden korben megfutotta a legyorsabb kort szinte, es amilyen ocsmanyul reagaltak az RB-nel a dologra aztan, az is arulkodo volt.. Ne vicceljuk mar, mindnek annyi vaj van a fejen, ha elolvadna, megsuthetnek magukat csapatostul, mindenestol.. Csak a Ferariba belerugni jo, meg elvezetes egyeseknek... Ez van.. -
ShaiHulud #98972 ez biza igy tortent. -
Akkor én valami más futamot láthattam.
A verseny első negyedében végig ott volt Alo Massa mögött és meg is próbálta előzni.Aztán vissza vett a tempóból,hogy ne legyen szélárnyékban (plusz megnyugodjon) és szinte minden körben hozott Massán pár tizedet.
aztán szépen kivárta,hogy intézze a főnökség a helyes sorrendet xD -
Szvsz kicsit túlpörgetted magadban az én vagyok a rácson túl meggyőződést.
Nagyon bírom amikor valaki azt hiszi hogy mások a naívak, és ő meg a qva dörzsölt mert a sorok közt is lát..
Bernie-nek tök igaza van...de még lehetne spirázni milyen lenne az idális F1-s bajnokaspiráns az ő szempontjából.
De ezt sem kell kapásból benyalni csak mert tökre hozzápasszol az elméletedhez...más is ezt csinálja.
Ez még nem jelenti azt hogy Bernie ezt véghez akarja vagy véghez tudja vinni, csak mert ő az F1 tejhatalmú ura...ami már egyébként nincs is így jó ideje.
Vannak szabályok, amik kereted adnak ennek a sportnak, és nem hinném hogy ezek a csapatok, akár a Ferrari, a Reanult, vagy a Mercedes statisztálna ahhoz hogy az ő beleölt dollárszázmillióikat felresöpörjék azért mert Bernie szerint egy zsidó fekete nő lenne az ideális bajnok.
EZ a hülyeség.
Az meg a másik hülyeség hogy védeni kellene azt ami történt a Ferrari-nál, mert qva gáz volt ahogy ott ültek, és az egyik hazudott a másik meg szemforgatott, közben a csapatvezető meg ölelgetni próbálta őket meg úgy csinálni mintha minden rendben lenne.
Qvára nem volt rendben.
8 futammal a vége előtt Massa-nak nem lett volna szabad ezt az utasítást adni 7 nyomorult ponttért, majd lesznek az év végén haramdikak aztán akkor lehet egymásra nézni hogy behajoltunk az ördögnek, letérdeltünk a pénz elé a nagy semmiért.
Az meg hogy mit mondtak Hamilton-nak és Button-nak azt annyi módon lehet magyarázni mint MS leparkolását Monaco-ban. De létező dolog az üzemanyag letekerése, és néha eredményez hülye dolgokat, de ebbe belelátni dolgokat olyan mint a tévés távgyógyítás...csak hinni kell minden hülyeségben.
Mert absz életszerű az is hogy Hamilton nem akarta leszegényíteni a keveréket ha Button-nak nem kell, és erre kérdezett rá, mert nyílvánvaló hogy azon a döngetős részen Button szélárnyékba kerülhet úgy hogy Hamilton nem tehet semmit, max nekimegy mint Vettel.
Bele lehet látni csapatutasítást csak nem tudom mi értelme lenne hisz mindketten jól álltak, sem bebetonozni, sem megcserélni nem lett volna érdeke, komoly érdeke a csapatnak. -
NA jó a múlttal azért hiába érvelünk és azt is nyugodtan kijelenthetjük hogy ez a sport mára már nem a nézőről szól, talán régen sem arról szólt, és nem az a lényeg hogy kinek drukkolnak többen stb.
Felesleges is erről többet beszélni hogy ki a rossz meg ki nem, nem szép ami mostanában történik, de nem tehetünk ellene, az FIA-nak kellene sokszor keményebben lépni, amíg a szabályok büntetés nélkül elengedi, hogy ilyenek történjenek, fognak is történni, ugyanez vonatkozik Hamiltonra mint a Ferrarira, míg nem szól konkrét szabály valamire és valaki meglépi addig az nem szabálytalanság!
Ez az eset ez tisztán pofátlanság ennyi...
-
Én azt mondom hogy Jordan ne dumáljon hisz ő is tett ilyen utasításokat és most is megtenné, ne mondja hogy nem. Tudom hogy akkor még lehetett sőt azt is tudom kik miatt vezették be és ki!
Még pedig a McLaren vezette be Senna és Prost miatt, mert kilökték egymást a picsába, volt hogy futam előtt Senna megmondta hogy ő az első kanyarban kilöki Prostot...úgy is tett.. és fordítva is történt nem hiába hagyta el Prost az istállót. Meg mondta hogy életveszélyes ember Senna számára, ő még szeretné látni a gyerekeit felnőni.
Most képzeld el így a Forma1et hogy még ezt tennék egymással a pilóták. Képzeld el hogy Alonso kilöki direkt Hamiltont 2007ben bármelyik versenyen, hogy ne lehessen világbajnok! Fantáziálhatnánk még sok mindenen, de mindenki volt sáros és lesz is az F1ben. Jordan is volt, csak most álszenteskedik, amit gyűlölök pedig kedvelem az alakot. Sőt... -
Igen, de 1998-ban nem volt erre vonatkozóan semmi a szabályzatban.
2002-ben a Ferrari incidens után fogalmazódott meg, hogy változtatni kellene. A kilátogató szurkolók hatalmasat csalódtak és ezt nem hagyhatták annyiban.
Itt a Jordan-es cikk
Jordan: A Ferrari ellopta Massa versenyét!
1998-as Belga Nagydíjon, amikor pilótái Damon Hill és Ralf Schumacher a csapat első futamgyőzelméért küzdöttek került hasonló helyzetbe. Akkor a Jordan pilótái nem cseréltek helyet, de a vezető Hillt látványosan nem támadta az első futamgyőzelme közelébe jutó Ralf Schumacher.
A lényeg ki van emelve. -
Röviden:
Kár rád pazarolni a hsz-eket. -
Ha elengedik a büntetést akkor miért ne?
Amúgy ja volt rá példa hogy ittasan ment versenyezni Mika Salo Silverstoneban 2002ben... -
G_ArchAngel #98964 Sracok,
A multban tortentek ilyen es hasonlo dolgok, akkor is volt buntetes - na es?
Ha valaki ittasan vezet, balesetet okoz, akkor Te is megteheted?
Csak mert a multban van ra precedens?
-
Jordannek üzenem, remélem tudsz angolul amúgy és érted mit mondanak Ralfnak. -
Olvass egy kicsit, vannak akik jogosan mondanak dolgokat!
Még ha a te elveiddel is ütköznek mert ezt nevelték beléd akkor is szélesebb körben kéne látnod a világot, vagyis remélem fogod, mert így nem érti az ember igazán.
Régen meg jött a sok McLarenes hogy a mafFIA így pénzeli a Ferrarit nekik kedveznek rohadt digók stb... ez mindig is megvolt. Az hogy valaki beülteti a fejedbe hogy ez rasszizmus, akkor legyen úgy én csak sajnálni tudom az embereket hogy így hagyják magukat butítani... mindenki rasszista... csak a média ezt is pénzzé alakítja...
Coulthardra is mondták hogy tipikus skót stb.. -
köszönjük emese...
esetleg linkelj még be BMw jeleket meg autókat az a te világod,meg nyomtasd ki alonsót ahogyü la ferrariba és köpködjed..Észlény... -
Jó emlékekkel várja a Sauber Magyarországot
James Key, technikai igazgató:
"Az időmérőn megfelelő gumikat kell választani"
Ha az emlékeim nem csalnak 2-féle gumi közül választhatnak, így nem nehéz a döntés. -
Jordan: A Ferrari ellopta Massa versenyét!
„Ez törvénytelen volt, és egyszerűen lopás. Ők ellopták Massától és a nézőktől az esélyt egy kerék a kerék elleni csatától. A Ferrarinak szégyellnie kell magát. Ez egyértelműen csapatutasítás volt. És számomra ez csalás és mindkét autót ki kellene zárni. Ez lenne a legkevesebb.”
Ez csalás volt.
/mehes-meglatasa-botrany -
az a rasszizmus,ha egy futam,vagy időmérő után épp nem büntetik meg Hamiltont valamiért,akkor jön a sok ferráris,hogy büdös feka,az FIA nyal neki,mert ő az egyetlen szinesbőrű a mezőnyben,ezért nyerették meg vele a 2008-as szezont,mert fekete stb...ezek a nem épp fair play díjas kijelentések a hozzád hasonló elvakult ferrári rajongóktól származnak...de mondom,attól nem lesz jobb egyik félnek se,se dumenikálinak,se Whitmarshnak,ha itt vitatkozunk,majd a hétvégén kiderül,mit ér ez a siker a ferkának! szombaton délután fél négyig nem írok a topikba(kb az időmérő végéig),majd utána ha lesz véleményem,megírom,csőcső -
G_ArchAngel #98957 meg tobb sajto... -
kb. -
195 új üzenet.
Kitalálom, Meki vs. Ferka, Alonso egy ribanc, takarodjábuziferráris, takarodjábuzihemiltonos.
Ráhibáztam? -
Mondom te egy jövőbe látó vagy! Mutasd a fényt mester! :)...
Nem volt egyértelmű...akkor lett hirtelen kritikus az üzemanyag, sőt még rá is kérdez Hamilton hogy ha visszaveszek a benzinből Jenson meg fog előzni? NEM LEWIS, puff megelőzi majdnem ők is összecseszik magukat mint az előttük lévő páros, majd hirtelen JENSON AZ ÜZEMANYAG MENNYISÉG KRITIKUS HALLOD???...Hülye is tudja mire gondolnak, az hogy ki mennyire lapít meg sunyin csinálja vagy nem az tök mind1, 8. hsz.be írom. EZ A SPORT SZABÁLYAIVAL ÍGY IS ÚGYIS ELLENKEZIK, de az FIA leszarja akkor nem mind1?
Ja még valami szerinted mit jelent az hogy csapatutasítás és csapatsorrend? Erre kíváncsi vagyok. És mi köze van ehhez a rasszizmushoz, na azt meg már pláne nem értem...
Most azt mondom szegény Jarnora, vagy Liuzzira hogy rohadt macska zabáló akkor rasszista geci vagyok? mm... Vagy Vettelre hogy fritz...ez csak a hülye médiából vett maszlag, amit a nép benyal és fröcsög utána. -
HUmanHunter #98953 majd év végén kiderül hogy mennyi vizet zavart ezzel a győzelemmel :P -
mert a többi csapat is tudja,hogy ez a kettős győzelem a ferrárinak csepp a tengerbe,ha éles,világbajnoki szituban lett volna az ügy,ők is mekegtek volna az FIA-nak,de most nem teszik,mert ettől még sok vizet nem zavar se Alonso,se Massa -
Ha már itt tartunk a ferrarit megbüntették, nem is tiltakozott a többi csapatot meg még nem csapatutasításért, akkor az egész FIA-t nyugodtan leszólhatod, hisz ők hozták a döntést, és erről igen van bizonyíték is :)
-
#98949 Nem szó szerint idéztem,de a lényeg ott van
#98948 -
Laceee #98949 "engedd magad elé"
Ezt hol hallottad ? -
a gyanús még nem egyenlő a bizonyítékkal, meg nem emlékszem ilyen enged magad elé szövegre sem, csak annyira, hogy gyorsabb nálad... -
azért kicsit feltűnőbb rá mondani valaki fülére,hogy "Fernando gyorsabb,engedd magad elé",és utána meg mondják neki,hogy "Szép munka volt-bocsánat" mint ha valakinek azt mondják,"Vegyél vissza,kezdj spórolni az üzemanyaggal" ...ha te lennél a versenybíró,melyikre kapnád fel a fejed,melyik lenne gyanúsabb?? -
dav1d #98946 Miért neked miről van bizonyítékod? A Ferrari csak annyit közölt Alonso gyorsabb, Massa nyomott önszántából egy satuféket megdicsérték és ennyi.van telemetriátod? vannak köridőkről infód?? kuss leülhetsz.
Legnagyobb baj hogy éppen azt dicsérik aki egész versenyen botladozott majd bedurcáskodott megszívatta a csapatatát és saját magát is.Pont. -
Ez most megérdemel egy hatalmas lájkot :) -
csapatutasitás eddig se volt,csak csapatsorrend,csak ugye a sok,rasszista balfasz nem tudja megkülönböztetni a két dolgot egymástól...ti azt például HONNAN tudjátok,hogy törökországban az TÉNYLEG csapatutasitás volt-e???? van telemetriátok? vannak köridőkről infótok?? NINCS! BIZONYITÉK? NINCS! de amit a ferrári csinált,arról VAN! nah ezért nem volt téma,csak 1-2 napig a mekis eset,és csak az elvakult ferrári,meg sumáher "fanok" hozzák fel állandóan,ha a szegény kis ferrárijukat valaki ócsárolni meri...be kéne látni végre,hogy idén se nyer a ferrári konstrüktőrit,vagy egyénit :)) lehet engem is fikázni,vagy akárkit,attól még a ferrári "fanoknak" nem lesz jobb,sőt,Alonsonak se lesz jobb,meg Massanak se :)) -
Igazi F1.:)
-
pedig azthittem ők kiamradnak ebből az álsZENT DUMÁBÓL -
G_ArchAngel #98941 Nekem ugy tunt, hogy volt mikor Alonso meg a lepest sem tudta tartani Massaval.
Nagyon gyorsan tunt el Massa elonye az elengedes elott. Fair korulmenyek kozott Alonsonak sansza nem lett volna. De ugye Alonso palyafutasa es a fair korulmenyek meg sehol nem talalkoztak:) -
dav1d #98940 Szokásos, Mclaren féle mossuk a kezünk mert nálunk nincs csapatutasitás szánalom... -
G_ArchAngel #98939 sajto -
dav1d #98938 Anthony Davidson (BBC): "Ha Massa meg tudott volna lépni Alonsótól, nem is kerülhetett volna sor erre az egészre. Így viszont engednie kellett, mert Alonso mindenképpen megpróbálta volna megelőzni, és őt ismerve össze is ütköztek volna. Sajnos mindig a csapat az első.
Ott a pont.Ha 5mp előnyből nem csinál hátrányt akkor nincs miről beszélni de csak bohóckodott Alonso előtt!