FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gaba9
Akkor te tavaly sírtál mint egy kis baba mi ??

Gaba323

desigo
Kár szenvedni már az ítéleten

várni kell új esõs versenyt...
már csak két nap
Jó,hogy nem a nagy nevek körözgetnek elõl kis csapatok
Legalább õk küzdenek,csatáznak
Kubica is,hogy bevállalta
Vettel is jól tolta

desigo
Te jó ég legközelebb rövidebben...
Firerock
úgyse tudod meggyõzni,ne is próbáld õ csak egy elvakult afrodrukker és az is fog maradni...

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

ladarevolution
Freedom88
link is elég lett volna

T.T.

Bocsánat a regényért,de ezt érdememes elolvasni Dávid Sándor irta
idézet..

A szerencsétlen Vettel meg még rosszabbul járt. Nem volt elég a maga baja, az, hogy a briliánsan megvívott verseny után, három körrel a vége elõtt, s azután, hogy egy szakadt, Renault motoros Red Bullal lépést tudott tartani a szélvészgyors mercedeses Brawn-Buttonnal, és tönkre verte az egész mezõnyt: a technika ördögének a jóvoltából, (lásd a hat körig élõ lágy gumikeveréket), el kellett adnia minden addigi elõnyét - még csak nem is sírdogálhatott csendesen magában a verseny után a boksz egy csendes zugában, hanem azonnal a nyakába varrtak egy tíz rajthelyes, meg egy 50 000 (!) (ötvenezer!) dolláros büntetést! Az egyiket, mert úgy ítélték meg Attiláék, hogy egyedül õ volt a hibás a Kubicával való ütközésben, a másikat, mert három keréken sántikálva megelõzte a biztonsági autót.

Ami azt illeti, láttam már néhány sérült, kerekét vesztett autót a pályán körbe sántikálni, de arra nem emlékszem, hogy valaki, valaha ezért, vagy bármiért ötvenezer dolláros büntetést kapott volna! (Megengedem, hogy esetleg kihagy az emlékezetem, ezért ha valaki tud ilyenrõl, kérem, írja meg.) Ennél sokkal súlyosabb dolgokért, mondjuk a Mansell-Prost idõkben ötezer dollár járt, és nem hiszem, hogy a mai dollár tízszer gyengébb lenne, mint az akkori. Meg egyébként is! Ki a fenét zavart az a sántikáló autó?!...

Az ütközésrõl a verseny után maga Vettel is igen önkritikusan nyilatkozott. Elmondta, hogy úgy érzi elsõsorban az õ hibája volt a dolog, de Kubica is lehetett volna egy kicsit kevésbé agresszív, és akkor megúszták volna. A "többségi" vélemény pedig az volt, hogy Vettel, ha még normálisak lettek volna a gumijai (láttuk: nem voltak), akkor egy erõteljes fékezéssel elengedhette volna a lengyel fiút, viszont, bármennyire sietnie "kellett" is Kubicának, egy erõs kanyarban "körbe autózni" az ellenfelet, az mindenképpen õrültség, sok jó nem várható tõle. A végeredmény: versenybaleset! Szó szerint ezt mondta Michael Schumacher is, akitõl láthattunk korábban jó néhány hasonló alakítást, kívülrõl is, meg belülrõl is...

Tudom, hogy most sokan, akár egyetértenek velem, akár nem, úgy vélik, hogy semmi közöm hozzá, meg, hogy honnan veszem a bátorságot, hogy a méltóságos zsûrit kritizáljam. Legalább is ilyesmire emlékszem tavalyról, az olvasói véleményekbõl. Erre csak azt tudom mondani, hogy a hatalom nem azért van, hogy hasra essünk elõtte. A sajtónak (médiának) pedig, mint "negyedik hatalmi ágnak" (ugye milyen furcsa ezt itt emlegetni?!), a kritika egyenesen kötelessége! A tavalyi morgásaim után pedig, az idén igen jólesõ érzéssel vettem tudomásul, hogy az általam kifogásolt hülyeségek közül több, nem érte meg az új évet. Például az egyik legfontosabb, hogy nem eltörölték a korábbi rossz boxutca-szabályt! Nem zárják be a boxutcát, amikor bejön a Safety Car! Emlékszik valaki is, hogy mit írtam errõl tavaly?...

Dehogy emlékszik! És ez nem is baj. Sõt, az FIA sem azért változtatta meg a szabályokat, mert netán olvasták a cikkemet, vagy megvették a könyvemet. A fenét! De gyõzött a józan ész, és ez megnyugtató.

Az azonban már kevésbé, hogy már fut a világbajnokság, de ugyanez az FIA (azon most ne vitatkozzunk, hogy melyik al-ága) még mindig nem tudta eldönteni és megmondani, hogy azok a diffúzorok jók-e, amelyeket Briatoréék megóvtak, vagy azok, amelyeket õk szereltek be az autóikba?! "Majd" döntenek ugyanis ebben a kérdésben, két, vagy három verseny után, és akkor... Akkor mi lesz?!... Elveszik a pontokat a Brawn csapattól, meg a többitõl, amelyek "azzal" a diffúzorral mentek addig? Vagy azt mondják ejnye, ejnye, és attól kezdve nem lehet használni ?... De akkor meg Renault és társai kerüljenek hátrányba?...

Ezek természetesen szónoki kérdések csupán. Majd lesz valahogyan. Én nem szeretném ilyesmikért hibáztatni azt az FIA-t, amelynek volt ereje ilyen mérvû változtatásokat végrehajtatni, elõírni - mert már az elsõ verseny megmutatta, hogy többségében jó szabályokat alkotott. A csapatok fantasztikus teljesítményérõl nem is szólva, hogy a rendelkezésükre álló igen rövid idõ alatt képesek volt versenyre képes autókat a pályája küldeni - megküzdve közben a fellángoló pénzügyi világválság õket is jelentõsen korlátozó eseményeivel. Mert két dolgot nem szabad ebben az évben elfelejtenünk.

Az egyik: a Forma-1 világbajnokság hatvan éves történetében nem volt még olyan jelentõs változás egyik idényrõl a másikra, mint 2008 és 2009 között!

A másik: hogy ezeket az alapvetõ változtatásokat olyan válságos körülmények között kellett végrehajtani, amikor még az az aggódó kérdés is felmerült, hogy vajon lesz-e még, lesz-e továbbra is Forma-1?!

És lett!

És elsõ benyomásaink szerint sokkal jobb, sokkal izgalmasabb lett, mint az eddigi volt! Mindez együttvéve pedig igen jelentõs erõrõl, elszántságról, tudásról és lelkesedésrõl vall. Arról, hogy a Forma-1 a dolgoknak abba a nem túl nagy csoportjába tartozik, amelyek jelentõs veszteségek nélkül képesek túlélni a világválságot. Én legalábbis úgy hiszem.

Amit pedig a versenyrõl mondandó lennék?... Gondolom, azt régen elmondták már mások. Pillanatról pillanatra visszaálmodva annak minden eseményét. Ami nem egyszerû, mert Ausztráliában annyi esemény volt a pályán és azon kívül is, hogy valamennyit összeszedni szerintem képtelenség. Valamit azért mégis...

Egy nappal a verseny (és az idõmérõ edzés) elõtt, és csak azért ilyen késõn, mert nem voltam itthon, azok után, hogy elmondtam, egyetértek a "világgal" abban, hogy a nagy esélyesek öten vannak, Hamilton, Massa, Raikkönen, Alonso és Kubica, - szó szerint ezt írtam:

"Ami azonban engem illet, amíg a papírforma szerint megy a világbajnokság, addig engem, (39 év után a hatvanból), nem igen érdekel, én ennél valamivel érdekesebbre vágyom. Meg is mondom mire!
Például arra, hogy a frissen kelt Brawn-csapat megõrzi az eddigi teszteken szerzett jó hírét, és az általam eddig már sokat csepült és már-már kiátkozott Barrichello végre eltáncolja "hattyúdalát", és a Brawn-Barrichello sokéves együttmûködésbõl eredõ tapasztalat végre hasznosul! Elõfordulhat? Elõ! És akkor még ott van Button, aki van olyan tehetséges, mint sok "más"...
Vagy például a jobb körülmények közé került csodagyerek Vettel nem csak idõnként, hanem minden versenyen ámulatba ejt majd bennünket, és "állva hagyja" a papírforma-bajnokokat. Elõfordulhat? Elõ!
Vagy Glock. Emlékeznek milyen tökös, kemény gyerek?! És még okosabb is lett, idénre.
Nem vagyok szerencsejátékos, de ha betévedek néha egy rulett asztal mellé, annak nem látom értelmét, hogy csak a pirosra, vagy a feketére tegyek - mert minek?! A nullára, vagy a hármasra, az igen, Annak már van értelme.
Legfeljebb nem jön be!"

Nyilván nem egyedül én gondoltam így.

De bejött!

Ugyanakkor óva intenék mindenkit attól, hogy ebbõl az egyetlen versenybõl messzemenõ következtetéseket vonjon le. Mert sok még a kérdõjel, sok még a nem teljesen kiforrott újítás. És ahogy majd haladunk elõre idõben, úgy változnak majd, remélem még sokáig az erõviszonyok. A két "óriás" most nagy pofonokat kapott (bár Hamilton klasszisát dicséri, hogy "helyre" hozta a rozoga McLarent), de azt biztosra lehet venni, hogy a mögöttük álló erõket mozgósítani fogják, és megpróbálnak újból az élre törni. Ugyanakkor a zseniális Brawn istállójában is akadhatnak még gondok, tehát a most megszerzett elsõség megtartásáért várhatóan nagyon meg kell majd küzdeniük.

Mario Theissen doktor még soha nem volt annyira szókimondó, mint most, a verseny elõtt: "Ebben az idényben már a világbajnoki címért indulunk!"- mondta, miután felsorolta, hogy az elõzõ években milyen, korlátozott célokért harcoltak. És Kubicát látva meg is van minden esélyük erre. Nico Rosberg úgyszintén nagy ígéret a Williams számára, amennyiben nem bumlizza(zák) el a következõ versenyeiket, mint az ausztrált... Azután: ma Vettel a legfényesebb csillag, de Alonso napja se vesztette el még a fényét, és ez a sok-sok minden nagyon jó idényt, remek versenyeket ígér...

No meg az új technika.

Amikor annak idején a gyerekeim a lendkerekes autókkal játszottak (mit a gyerekeim! Egy lendkerekes Porsche még most is az íróasztalomon áll!), nem gondoltam volna, hogy a lendkerék egyszer majd beköltözik a Forma-1-es autókba is. És már bennük is van! Igaz, hogy KERS (Kinetikai Energia Visszanyerõ Rendszer, vagy a vájtfülûek számára: Kinetic Energy Recovery System) a becsületes neve, és jelenlegi tudásom szerint csak a Williams csapat használja mechanikus formában, a többiek elektromosra vették az irányt, de a lényeg ugyanaz: a fékezõ autó lendületének a mozgási energiáját kell visszanyerni - majd alkalmas pillanatban, a gyorsításra felhasználni. És ez, akár csak a lendkerekes Matchboxoknál, most is fergeteges sikert aratott!

Nem tudom emlékszik-e még valaki a régi villamosokra, vagy mondjuk a fogaskerekûre: az öreg jármûveken a kapcsolószekrény fedelébe bele volt öntve egy mondat: "Ez a kocsi rekuperációval lassítandó le!" - amely mutatja, hogy sok új azért nincs a Nap alatt. A villanymotort menet közben dinamóvá állították át, és a lendületbõl nyert elektromos áramot visszatáplálták a hálózatba. Ezt csinálják a mai Forma-1-es autók is, és az ötlet, a "hibrid hajtás" eddig pompásan bevált annak ellenére, hogy a visszanyert energia elenyészõnek látszik: 400 kilojoule-t lehet ugyanis maximálisan tárolni, ez 82 plusz lóerõt jelent, amelyet egyben, vagy részletenként 6,666 másodperc alatt lehet az ellenfél nyakába zúdítani körönként.

Ezek a KERS-ek azonban némi fejtörést is okoztak a csapatoknak, mégpedig a súlyuk miatt, amelynek bele kell férnie az autók elõírt (605 kilogrammos) tömegébe. Ahol a versenyzõk csak valamivel múlják felül a "törpe" szintet és a 61 kilót, és ezek vannak többségben, ott nincs nagy baj, de például a BMW törhette a fejét a 185 cm magas, és 72 kilós Kubica miatt...

De megoldották.

A KERS pedig elindult hódító útjára. Valami olyasmi ez, mint a turbó-korszak elején az a bizonyos gomb, amelyet 15 másodpercig megnyomva "határtalan" turbónyomást engedhetett Nelson Piquet, az öreg, a hengerekbe. Világbajnok is lett vele. Ma még nem mindenkinek van, és nem mindenki tud vele egyformán jól élni. De már most is új színt vitt a versenybe, bámulatos elõzések, nagy kettes, hármas csaták alakultak ki általa. Az igazi persze az lesz, amikor majd mindenki mesterien tudja kezelni. A világcsúcstartó Barrichello pedig el tud majd indulni a rajtnál...

Elvégre nem tudhat mindenki mindent.
Idézet...

Ha "Isten ostorai" (természetesen a versenybíróságra gondolok!), megint nem tévesztették volna össze magukat egy rögtönítélõ bírósággal, és nem érezték volna úgy, hogy máris csattogtatniuk kell a korbácsot, akkor valószínûen maradéktalanul kellemes lett volna ez a versenyélményünk. De Attila késõi utódai azonnal lecsaptak a szerencsétlen Vettelre és Trullira, nehogy véletlenül felhõtlenül örülni tudjunk a szenzációs teljesítményüknek. Különösen Trulli esetét nem értem, pláne azok után, hogy mind õ, mind a megelõzött Hamilton ugyanazt "vallották", hogy Trulli kicsúszása után azt se tudták, hogy helyesen cselekednek-e, vagy sem, az egyik elengedte "mert úgy látta", a másik elment mellette "mert úgy látta", tehát egyiküknek sem jutott arra gondolni, hogy ezzel helyezéseket vesznek el egymástól, vagy "súlyosan szabályt sért" egyikük, azaz Trulli. Mindennél többet mond különben Hamilton véleménye: "Úgy éreztem, hogy vissza kell engednem magam elé..." És ebbõl lett a baj. Abból, hogy két versenyzõ, két barát, még verseny közben is elõzékeny akart lenni a másikkal szemben! A versenybíróság viszont példát statuált! Nehogy már a versenyzõk késõbb azt gondolják, hogy a bab is hús...
(A cikk a versenybírák csütörtöki döntése elõtt született, amikor még Hamiltoné volt a 3. hely - F1Hírek)
pzoli00
ha a Ferrarinak sikerült zsinórba 5 VB-t összecsalni akkor talán nekik is sikerülhet.

kifli
hamár tisztán nemmegy <#kuss>
Solten
Lehet lesz belole valami, a lopas a verukben van... <#vigyor>

Saor Alba

pzoli00
remélem idén a Brawn-tól is lopnak valamit és lealázzák a piros biciklit!<#mf1>

Solten
<#rolleyes> a Mclaren szamithatna ra hogy kis lopkodos esetuk utan jobban rajtuk lesz a FIA szeme. Majd ez utan talan mar vegre eszbe kapnak :)

Saor Alba

pzoli00
Ezt jól látod "kell egy független felügyelõ szervezet", mert sajnos jelenleg nincs ilyen.

Solten
Pontosan, a birak eloszor csak Lajos szavat tekintettek bizonyiteknak, hibaztak (hova kapkodtak?). Na de ezutan Lajos szava mit sem er :)

Saor Alba

bardocz
Ha jól értelmezem az egészet,akkor még nem állt a bírák rendelkezésére a csapatrádió,sõt,talán ezt írják is valahol.
Solten
Teljesen mind1, minden sporthoz kell egy fuggetlen felugyelo szervezet amit nem Borni es cimborai penzelnek pl.

Saor Alba

pzoli00
A baj csak az, hogy ilyen piti ügyekkel foglalkoznak amivel nem is kellene, az viszont senkinek nem tûnik fel, hogy Nakajima totálkárosra töri az autót, a roncs és maradványai szanaszét hevernek a pályán, várnak másfél kört, közben azért pillantást vethetünk a nevetgélõ versenybíróságra, majd kijön Button, tanknolnak neki, kereket cserélnek és amikor elhagyja a boxutcát, elindul a biztonsági autó a pályára amely elengedi a komplett mezõnyt, mert ugye be kell várnia a versenyben vezetõ Buttont, aki 50 méterrel elõtte jött vissza a pályára. Szóval ennyit a szabályrendszerrõl, versenyirányításról és a korrektségrõl.

Solten
<#falbav> megjelensz egy birosag elott (akar versenybirosag), a szavad a bizonyitek. meg ott van a radio. Ezek ellentmondasa alapjan teljesen jogos Lajos buntije.

Saor Alba

Istencsászár
Szóval ott van a rádió, a telemetria és az érintett felek elbeszélése alapján kiosztanak büntetést? hol vannak a bizonyítékok? mert azt hogy elmondja az nem az...

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Solten
Ha ertened is amit olvasol, megertetted volna ;)

Trulli ugy jott ki hibaskent hogy SC alatt visszelozte Lajost. A birak futam utan megkerdeztek hogy kapott olyan utasitast, hogy visszeengedje Trullit; Vagy szandekosan eloreengedte-e volna. Lajos razta a fejet.

Radio:

Csapat: "Lewis, el kell engedned a Toyotát, engedd el a Toyotát."

Lewis Hamilton: "Mondjátok Charlienak, hogy elengedtem. Hagytam, hogy megelõzzön."

Holott Lajos, meg a meghallgatas elott azt nyilatkozta a medianak hogy a csapat utasitotta hogy engedje el. A biraknak mar kamuzott.

Mivel felrevezette a birakat, diszkvalifikaltak Lajost.

Saor Alba

passatgt
"FIA kérjen bocsánatot Trullitól aztán büntetgethetik Hamiltont."

kb ez történt:)

pzoli00
Ettõl már lejjebb nem süllyedhet a sport, mint ahol most van, a kémkedésrõl pedig csak annyit, hogy mindig is volt és lesz is, van ami nyilvánosságra kerül van ami nem, ennyi.

Istencsászár
Az FIA meghallagatta a beszédeket, akkor mi alapján büntették meg Trullit? hasukra ütöttek? ott van a Toyota és a Meki rádiója, gondolom végig lett hallagatva, ebbõl hogy jött ki elsõ körben Trulli hibásként? az már lényegtelen hogy Hamilton a verseny után kinek mit mond, nem tartozik hozzá, de biztosan szándékosan tette hiszen ez a vérében van, teljesen egyértelmû.

FIA kérjen bocsánatot Trullitól aztán büntetgethetik Hamiltont.

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

pzoli00
Teljesen egyetértek veled, egész egyszerûen a mai forma 1 nem egy független és tiszta spor.

Solten
Voltak mar ra erõfeszítések, egy olyan forma1 meg kukabb lenne, csak tényleg a lóvé irányítaná.

Az meg a FIA-tol teljesen független dolog hogy Lajosék szeretnek kémkedni, lopkodni meg hazudozni :)

Saor Alba

pzoli00
Szerintem ez már nevetséges ami a mai Forma 1-ben történik, az FIA megöli a sportot, a szabályrendszer úgy ahogy van kuka, túlvan bonyolítva, logikátlan és ésszerûtlen, egyenesen a csapatok és pilóták ellen dolgoznak. Jobb lenne egy az FIA-tól független forma 1-et létrehozni ahol a csapatok és a sorozatot irányító csoport (Ecclestone) hoznák létre a szabályokat és nem holmi FIA.

Ja !Itt is az megy mint a világ legtöbb F1 es fórumán..
Hát pár mondat errõl!!A FIA versenybiróság egy szánalmas bagázs,nem igaz ,hogy nem lehet gyorsan igazságos döntést hozni,ez a sok büntetés teljesen megöli a sportot!!Tavaly is büntették mindenért Hamiltont és úgy tünik ez a tendencia idén is folytatotdik!Természetesen én csipem Hamiltont,de azért mert vagány ,rámenõs,és merész ....egyszerüen olyan mint régen Pl SENNA volt.Én láttam felnõni és elhunyni SENNÁT.Szart mindenkire,még a südö Sumit is megkokizta,Prostot letola,de mégis minden idõk legjobbjának tartják (felmérés F1 Racing)még SUMI ellenére is.Tavaly is az emberek akik nem szeretik Lewist,szidták mint a bokrot mikor elvitte a VB cimet,az helyett,hogy elismerték volna egy szinesbörü fiatal srác tehetségét.Én örülök más sikerének is és remélem a Braun csapat dominálni fog Malájban is!!

Solten
"A meghallgatás során, mely körülbelül egy órával a verseny végét követõen került megtartásra, a versenybírók és a versenyigazgató kifejezetten megkérdezték Lewis Hamiltont és csapatmenedzserét, David Ryant arról, hogy adott-e a csapat utasítást Hamiltonnak, hogy engedje Trullit elõzni. Mind a pilóta, mind a csapatmenedzser kijelentette, hogy ilyen utasítást a csapat nem adott a versenyzõnek. A versenyigazgató kifejezetten megkérdezte Hamiltont, hogy tudatosan engedte-e Trullit elõzni. Hamilton ragaszkodott ahhoz, hogy nem tett így. "

Ennyi. Lajos hazudott de qrvanagyot.. :)))) Félrevezette a versenybírókat. Hazug Lajos.

Saor Alba

engedd már meg hogy legyen saját véleményem! ty..

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Istencsászár
Ott van a rádió, egyértelmû... FIA monnyon le.

mcmoha
Itt van a FIA kozlemeny magyarul.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Solten
Semmi kul, vagy 5* mondtak neki hogy engedje vissza maga ele a Toyotat. A lenyeg:

"A versenybírák úgy ítélték meg, hogy a rádióbeszélgetéseken elhangzottak ellentmondanak annak, amit Hamilton és a McLaren az ausztrál verseny utáni meghallgatáson elmondott. A versenybírák által kiadott közleménybõl kiderült, hogy az illetékesek szerint a pilóta és csapat szándékosan félrevezette õket Melbourne-ben, és ezzel az érintettek megsértették a Nemzetközi Sportkódex 151c cikkét"

Saor Alba

Tyler1
tedd azt

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

krisztianp16
Akkár mit is montok én utálom Hemiltont,és utálni is fogom...

Idioták kiméljenek!!! :)

Christian88
kétlem hogy sok embernek lenne kedve ezt most lefordítani,de elmondtak már itt mindent ami ott levan írva

http://www.twitch.tv/hegii

Tyler1
látom ti is ezen rágcsáltok h hamilton hazudott xDDDD
hát ez a világ vicce! h hazudhatna mikor rászóltak rádión h engedje el Trullit. mit nem lehet ezen megérteni??? kicsit oda kéne figyelni a dolgokra és nem egybõl "hülye hamilton ne hazuggggyááá k*csög..."
a versenybírák végig hallják a rádióbeszélgetéseket, ez az egyik, a másik meg nem Hamiltont vágták meg hanem az egész csapatot zárták ki a futamról!

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

kifli
valaki pls fordítson!
Peppus
"Lewis tájékoztatott minket arról, hogy megelõzte Trullit, és érthetõen aggódni kezdtünk amiatt, hogy a biztonsági autós periódus alatt ment el mellette. Akkor azonban nem tudtuk, hogy Trulli a pályán kívül volt, és megkértük Lewist, engedje vissza maga elé õt. Ez volt a csapat álláspontja, mivel nem láttuk, mi történt, és azt gondoltuk, hogy ez a legbiztonságosabb megoldás"- magyarázta a brit, aki hozzátette, Hamilton egyébként nem értett egyet ezzel az utasítással.

"Azt mondta: nézzétek, a srác a pályán kívül volt, nem kellene ezt tennem. Ezt vitattuk éppen meg, és mielõtt még befejeztük volna az értekezést, Trulli már vissza is elõzte õt"- folytatta Whitmarsh, aki azt is elmondta, hogy a világbajnok egyáltalán nem vezetett a kelleténél lassabban azon idõszakban. "Ha megnézik az akkor mért sebességeket, és összevetik más biztonsági autós periódusban teljesítettel, akkor kiderül, Lewis semmi abnormálisat nem tett. És szerintem az is elég világos, hogy Trullinak nem kellett volna visszavennie pozícióját."

Pedig annyira unalmas volt már, hogy egy pálya Ferrari gyõzelem, a következõn McLaren, szerintem jó tesz egy kis vérfrissítés

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Mai döntéssel is bebizonyosodott, hogy az FIA nem tud elég gyorsan és hatékonyan dolgozni, még a saját maga által hozott szabályokkal sincs gyakran tisztában. Jó lenne, ha a FOTA irányítaná az F1-et, mert az FIA megöli. Utálom Hamiltont, de ez az egész egyszerûen szánalmas.

Máté94
Biztos nem!:D
N o N a m e
Jol kezdõdik az évad, a két élcsapat, a Ferrari és a McLaren 0 pontos.. :) bár mindegy mert a úgyis a BrawnGP lesz a VB
Peppus
Mondj már légyszi egy olyan csapatot, amelyik olyan nagyon gerinces lenne..

Nem akarom megnevezni egyik kedvencemet itt az SG-n,de utalnék SUMI Monaco-i idõmérõn történt parkolására,miszerint csak azért büntették meg mert priuszos volt..
Természetesen itt a fórumon többen rögtön felnégyelték és a testrészeit már kiis tûzték az összes pálya bejárata fölé..
Most meg megmagyarázza,hogy a Meki-t szenté kellene avatni.
Ha Sumi priuszos volt,akkor az egyész McLaren csapat többszörös életfogy,igyhát ha csak hangosabban fingik valamelyikük a boxban,az már min. egy STOP & GO!
Cóval lehet itt Vettel-t is köcsögözni,de jobb lenne inkább a témyekkel foglalkozni és belátni,bizony Hami a mekivel képtelen vesziteni és rögtön kardot rántanak,ha nem esik hasra elõttük valaki..
Egy gerinctelen csapat volt már a 80' években is,ez mit sem változott..<#levele>

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

a.carkey
Ezek után azt hiszem ennyire lesz akkor komoly, hogy "szabályos a Brawn" ...

A medve nem játék.

Üdv!
Hungaroringre még szoktak olyan jegyeket árulni, ami csak csütörtök és péntekre jó? 05-ben és 06-ban voltunk, akkor ha jól emlékszem 6€ volt. 06-ra az volt ráírva, hogy redbull, nem tudom, hogy jelent-e ez valamit.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Jacek
De gondolom meg most is a magyar foci valogatott is hibas:DDDD csak Lajos nem:)