FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Black Ghost
Rengeteg a telemetriai adat, csapatrádión szolnak rá hogy milyen gombot nyomjanak meg, hogy mit hova tekerjen, a pilóták nyilatkozatainak 90% arról szól hogy alul- vagy túlkormányzott a kocsi.
Bandee1987
Nem leszarja, mindig is így viselkedett. (ami nem feltétlenül baj)

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Teljesen egyet értünk. 😊

Tudod nem is csodálkozhatok,hogy nem érted,hiszen ezekrõl sehol nem írnak..az aero tapadás csak egy része a kocsi tényleges viselkedésének,ehez hozzá kell hangolni a fizikai tapadást is..
A formula autóknál az eleje a legfontosabb,ne legyen alulkormányzott,de a gimikat se zabálja le..
Erre számtalan beállitás van:széttartásnál nagyobb a tapadás,de eszi a gumit,összetartásnál,meg jobban kanyarodik,itt a dölésszöggel némileg lehet erre is arra is korrigálni és akkor még az utánfutásról nem beszéltem..(lézerrel állitunk és tizedenként)a hátuljára,meg a súlyelosztásra ki sem térek,mint ahogy arra sem,hogy azt mind a pilóta súlyához és magasságához is idomitani kell..
de nem tépem tovább a csõröm,mivel valószinû egyettlen vagyok itt az sg-n aki vezet,tesztel és szerel formula autót,még ha kissebben is,az alapja ugyan az mint a gokartnál..
Részemrõl maradjunk annyiban,a mérnökök önmagukban még kevesek egy jó autóhoz....

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Nem nem. Összeségében. Azért az köztudott, hogy teszt pilóta is volt. Onnam került be a renault versenyzöi ülésébe. Addig a renault se volt egy nagy szám. Ö is egy pici darabja az autónak.

Black Ghost
Igen Alonso, õt is Sennahoz tudnám hasonlítani, a zsigereiben érzi a kocsit, olvastam régebben egy interjút amit a fejlesztõmérnökével együtt készítettek vele, hihetetlen átéléssel tudott nyilatkozni az autó viselkedésérõl, de ettõl függetlenül nem tartom igazán mûszaki embernek,
mint mondtam már Mansel, Sumi volt ilyen.
Nem feltétlen értek veled egyet. Szerintem ezek a srácok az autó viselkedéséhez értenek. Tisztelet a kivételnek. Nem is tudnák átlátni az egész egységet. Tudja mikor merre indul az autó elje, hátúlja. Ezt viszont el tudja mondani. A rezgésekbõl is sok minden kiderül. Információ többet jelenthet mint maga a megoldás, ami több tényezõs dolog.

nem, fel pontokat kapnak:
5
4
3
2.5
2
1.5
1
0.5

http://gaborszantai.co.uk/

passatgt
két nagycsapat, 2 verseny után összesen 2 pont😄

Mire alapozva?
Az idei Renault-ra?
Mert, ha szerintetek annyira nagy zseni a spanyol, akkor ebben a gepben mar benne van minden tudasa...

A pontozás ebben az esetben így alakul e: <#idiota>

1. J. Button___________5 pont
2. N. Heidfeld_________4 pont
3. T. Glock____________3 pont
4. J. Trulli___________2 pont
5. R. Barrichello______1 pont

??? <#conf>

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

Kit--Kat
Hát pár tesztre elvitték õt is a debütálása elõtti évben, ha jól emlékszem.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Istencsászár
Azért ez túlzás, ahhoz hogy valaki sikeres legyen az autósportban kell némi technikai tudás, ha nem tudja elmondani hogy mi legyen jobb az jármûvön akkor nem lesz gyors és sikeres és itt most nem gokartokról van szó hanem a világ egyik legdrágább versenyeszközeirõl és remek pilótákról.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Én még Alonsot is a fejlesztõ pilóták közé sorolnám.

Black Ghost
1-2 oldallal hátrább pont errõl beszéltünk, hogy talán Sumi volt az utolsó fejlesztõ pilóta, ezektõl a srácoktól meg márt az is nagy szó, ha eltudják mondani hogy mit éreznek a kocsiban.
Ha nem ül bele a vasba, nem érzi mit kell tenni vele. Nem lepõdnék meg ha elõbb utóbb valamilyen vezetõ tisztséget töltene be a csapatnál.

2006 vegen kiprobalhatta az autot elobb, mint a tobbiek elkezdtek volna tesztelni...

Ezen a ket futamon ott volt MS, mint tanacsado...
Isteni versenyzo volt a pali, de most derul ki, hogy mindenhez O sem erthet, ami az autoversenyzessel kapcsolatos - marha volt beleszolasa a strategiaba...

Istencsászár
Hamilton tesztpilóta volt a Mekinél?

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

olaj 😊 Bocsi

Hát igen. A régi ferrariban annyi olj sem szokott maradni, ami egy rántottához elég. Igaz, hogy akkoriban hatalmas összeget áldoztak fel azért, hogy a régi fényük visszatérjen. Meg is csinálták. Szerintem a mostani helyzetben is kellene két olyan kaliberü vezetõ mint amikor a fénykoruk volt éveken keresztül. Ki tudja talán már meg is van. Kéthét múlva talán kiderül, hogy mennyit sikerül javítani a csapaton és az autón.

Istencsászár
Autót azért õ sem tudott építeni vagy netán van mérnöki végzettsége? az autó viselkedsésérõl tudott infókat adni, új elemekrõl, azok hatékonyságáról... egy versenyzõnek ez is a munkaköréhez tartozik.

Istencsászár
Lényegtelen, Kimi szempontjából jó mert Vb lett, Hami meg tavaly ugyis megnyerte, így mindenki boldog.

Kit--Kat
Ezt szerintem mi nem tudjuk, hogy ki milyen jó, még 50éves tapasztalattal sem lehet TV mögül megsaccolni.
Egy valaminek van alapja, hogy Schumi nagyon jó autó építõ volt.
A többi már csak fikció meg találgatás.
Ott van Alonso a 2007-es McLarenbe csak beleült, 2008-2009-es renault meg nem sikerült túl jól.
Hamilton meg már régóta tesztpilóta volt a McLarennél ennyi erõvel az õ számlájára is írhatnánk a 2007-2008as jó autót, de ezt sem tenném.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Black Ghost
Hát pont errõl beszélek, hoztak egy döntést és benézték "megint", van ez így, na és? Mitõl tartasz, hogy elfelejtettek autóversenyezni, 60 éve eszt csinálják. Emlékezz vissza közvetlenül a Sumi elõtti idõszakra, hol volt a Ferrari sehol aztán odajött Todt majd Brawn és nyertek 7 VB-t, most elmentek és maradt aki maradt.
aki motorcsonak versenyt nyer, azt nem hinnem, hogy zavarna a viz:-)

Kit--Kat
Nem kell urban legendeket gyártani, most is dadogott a McLaren, néha megállt aztán újra elõre kapott mialatt Hami 100 gombot nyomott összevissza. Tudom, hogy te sosem tudo elfogadni a számodra kedvezõtlen tényeket, de ne gyere FIA összeesküvés és stb.-vel.
Hamilton bácsi valószínûleg ne ment volna paanszkodni berni-hez, hogy elhagyjuk az F1-et ha nem hagytok nyerni.
Emellett lehet, hogy volt egy rossz csapat taktika de kicsúszni õ csúszott ki a kanyarban, nem a csapat.

Ennyi, Kimi 2 verseny hátránnyal nyerte meg a Vb-t a legtöbb gyõzelemmel, õ tette magát a legjobban oda és hiba nélkül csinálta végig azt az évet.

kifli
vagy beázott és nemszereti a vizet 😄
Kimi nem tartozik a szerencsés pilóták közé. Megint roszkor van, rossz helyen. 2007 óta a ferrari már nem az a csapat, ami elõtte évekig volt. Ross Brawn és Jan Todth verhetetlen páros voltak taktikailag. Most meg .....

Ez sehol nincs igy! ezt viszont elhiheted és nem csak azért mert 30 éve ezzel foglalkozom..
A teszteken,pilótákon dõl el az,hogy a mérnöki fejlesztések,hogyan muzsikálnak a valóságban..Sauber úr volt talán az egyettlen aki a mértani adatokban hitt nem pedig abban amit a versenyzõk éreztek..(meg is volt az eredménye)
Bármit tesznek fel,vesznek el vagy hajlitanak és mutat akármit is a szélcsatornában,az i-re a pontot a pilota teszi fel(már aki érzi)hogy az ténylegesen javít vagy ront..
Ez persze egy adottság kinek milyen a "feneke"és ez az ami oly sok nagy tehetségbõl hiányzik,mint ahogy sokszor emlitettem már Kimibõl is,de sztem Hami-t is ide sorolnám..

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

A Ferrari sajtosa tisztan es ertehetetlenul elmondta (nem tudom, hogy miert egy angolul megszolalni keptelen ember a sajtos, de ez is jellemzo a jelenkori Ferrarira...), hogy a KERS doglott be, azert allt be a boxba.
Bizonyara azert van a garazsban egy jegszekreny tele jegkremmel es hideg itallal a huvos Malajziaban, hogy veletlenul se igyanak/egyenek hideget...<#zavart2>

(szvsz semmi baja nem volt a KERS-nek, de mivel az eves 8 motoros limitbol majdnem minden csapat erre a futamra felhasznalt egy uj eroforrast, inkabb kimeltek, minthogy kuzdeni kuldjek a 13. helyert)

Istencsászár
Mert Hamilton bukott csomó pontot az utolsó 2 versenyen, egy csapathiba és egy ami sosem fog kiderülni.

Kit--Kat
Azért valakit nem sikerült, Kimi 2 motorhibával is behúzta az évet, 2007-ben nem hibázott, meg is érdemelte maradéktalanul.

Tény hogy kívülrõl könnyebb okosnak lenni, fõleg utólag. De.... A csapaton belül vannak meteorológusok is. A hibát a csapat vezetés úgy ahogy van követte el. Ki jöhetett volna jól is. Nem jött össze ismét, és ez a dühítõ számomra.

Szerintem Trulli kepes lett volna azzal az autoval, amivel Alonso, amihez a McLaren segitette, azt biztos, hogy behuzta volna Jarno is, de a masikat is...
Tenyleg nagyon jo pilota Alonso, de semmivel nem jobb, mint masik 10 a mezonybol - egyszeruen a VB cimhez a pilota onmagaban keves, ha a csapat es a korulmenyek, illetve a technika is idealis, akkor Kubica vagy Massa is rendelkezhetne VB cimmel.
Csapatsport, ennyi.

majd a szponzorai mikor küldik a csekket, az lesz szomorú..

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Istencsászár
Semmi gond nincs azzal hogy jön valaki aki jobb a másiknál. Trulli képes lett volna VBt nyerni, 2szer is? Briatorre nemhiába keverte úgy a lapokat ahogy, a lényeg hogy bejött neki. Fisco egy jó pilóta de semmi több, volt 1-2 remek versenye aztán eltünt. Piké a no comment kategória, nem megy neki. Hamilton jobb volt mint Alonso, jobb volt mindenkinél nem volt technikai baja, gyorsan és megbízhatóan autózott és szórta a dobogókat, a komplett birgádot kokira verte az elsõ évében, na ez a nem semmi.

Ha kovetted volna az elmult evek McLaren-es hattertorteneteit, akkor tudnad, hogy a McLaren az a csapat, ahol szinte semmi koze nincs a pilotaknak a fejleszteshez. Ezt a pilotak es a vezetok is elismertek ezerszer, csak olvasni kell a sorok kozott. Alonsonak pedig vegkepp semmi koze nem volt hozza: beultettek egy kesz autoba, ahol azokat a beallitasokat hasznalta, amit a honfitarsa, Pedro de la Rosa atkuldott neki (ez a kembotrany egyik alappillere volt). Azt pedig mindenki tudja, hogy Pedro honnan kapta ezeket az adatokat...
Augusztustol pedig Alonsonak szinte semmihez nem volt hozzaferese a szukseges informaciokon kivul, igy a 2008-as autohoz sem volt semmi koze.
Tovabbra is tartom, hogy jo pilota es ennyi.
A McLaren megnyert neki egy VB-t sajat pilotajaval szemben, kesobb, mikor Trulli volt a csapattarsa, akkor eltavolitottak az olaszt, mert tul eros volt, Fisico es Piquet pedig nem hasonlitasi alap - naluk Biatore rendesen behuzta a feket, bar Piquet-nel ez genetikai alapon mukodik...
Amikor idejott az elsoeves Hamilton, akkor lattuk a brit hisztijeibol, hogy Alonsot 2007 kozepeig tamogatta a McLaren, megsem ment semmire a zoldfulu ellen. Ha akkor, az elso 6-8 versenyen elkeni Lewis szajat, akkor meghajolok a tudasa elott, igy viszont tovabbra is csak egy jo, szorgalmas pilota, semmivel sem jobb, mint a masik ket vilagbajnok a mezonyben.

Kit--Kat
Hát nem tudom mennyi szerepe volt Vettelnek a Rosso felhozásában, max a Vettel faktor, de maga az autó Newey féle Red Bull tervezés volt ami jó, annyi különbséggel az anygacsapathoz, hogy emellé egy kiváló motor is társult.
Nem volt az a Toro annyira rossz.

a.carkey
Az esõben végig kettesben ment, annyira szarok voltak a gumijai ...

A medve nem játék.

a.carkey
1992-ben!!! kezdte a Ferrari ilyen roszzul az évet. Kettõbõl semmi ...

A medve nem játék.

Tyler1
Massa: "Feltétlenül ki kell elemeznünk a hibáinkat, és rá kell jönnünk, hogy ezeket hogyan kerülhetnénk el. Nem hiszem, hogy forradalomra lenne szükségünk, mint azt az érzelmes fanatikusaink oly sokszor hangoztatják, hiszen nem arról van szó, hogy hirtelen hülyék lettünk. Egyszerûen megváltoztak az erõviszonyok. Más hozzáállással kell folytatnunk."

Kimi: "Világos, hogy nem lehetünk boldogok amiatt, ahogyan a szezont kezdtük, hiszen Melbourne-ben én voltam az, aki hibázott, most pedig a csapat, ezeknek pedig az az eredménye, hogy pont nélkül állunk."

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Black Ghost
Mit lovagoltok ezen a témán, ha a Ferrári elb..ta hát elb..ta, úgy beszéltek róla mint ha ez egy egyedi eset lenne, történt már ilyen máskor is és mással is, osszátok itt a sok okosságot, kíváncsi lennék lennék hogy ti hasonló szituban hogy döntenétek, ott lenn a pálya szélén.
A mekibõl jó verda lett,ezt én neki tudom be,a rönót is felhozta nyerõ aútová,mint ahogy Vettel is a Torro Rossot,vagy akár idén a RB-t,én úgy látom õ az egyettlen aki tartja a difuzoros 3 csapatot(sõt)!
A mai kicsuszása nálam még nem egyértelmû,egy sima feluszásnak látszott,mint oly sokakknál.õ viszont nem tudott tovább menni,ami inkább müszaki hibára utal.(lehetett a lefulladásgátlo beszarása is)
Én tartom magam az álláspontomhoz,de ki fog derülni,az tuti...

Az a baj, hogy nem csak Kimiet csesztek el, hanem Massaet is... 2 lehetosegbol 0... Kimit elobb raktak ki full vizesre mint kellett volna, Massat meg behivtak full vizesrol koztes gumira, 3 korre ra meg leszakadt az eg........ 2 esely, 2 betli......

Tavaly lehetett kapni olyan Magnum jégkrémet, amelyikben volt alkohol. Szerintem ez még onnan maradt vissza 😊

KoЯn

Tyler1
bár ha bejön nekik, akk Kimi tuti dobogós.

emlékszem tavaly a Meki is csomó taktikai hibát követett el, szal ez végülis szerencse kérdése h bejön-e.

Tyler1
esõhöz soha nem volt érzéke a Ferrarinak, de azért ilyen durva hibát elkövetni....
extrém esõset raknak fel Kimire, mikor még egy csepp esõ nem hullott le?? és akk még bõven olyan forró a aszfalt mint az állat! normálisak???
mondjuk én McLaren drukker vagyok, de engem is felidegesített h ilyen csapat, h gondolta ezt komolyan...

Sztem most azt tervezi a fia h meg izgalmasabb vegjatekot talalnak ki nekunk es most csak fel pont fog donteni majd..😄😄

Volt már?? :

Végeredmény

1. J. Button Brawn GP 1:10:59.092
2. N. Heidfeld BMW + 22.700
3. T. Glock Toyota + 23.500
4. J. Trulli Toyota + 46.100
5. R. Barrichello Brawn GP + 47.300
6. M. Webber Red Bull + 52.300
7. L. Hamilton McLaren + 1:00.700
8. N. Rosberg Williams + 1:11.500
9. F. Massa Ferrari + 1:16.900

10. S. Bourdais Toro Rosso + 1 kör
11. F. Alonso Renault + 1 kör
12. K. Nakajima Williams + 1 kör
13. N. Piquet Renault + 1 kör
14. K. Räikkönen Ferrari + 1 kör
15. S. Vettel Red Bull + 1 kör
16. S. Buemi Toro Rosso + 1 kör
17. A. Sutil Force India F1 + 1 kör
18. G. Fisichella Force India F1 + 1 kör

Nem ért célba :

19. R. Kubica BMW + 55 kör
20. H. Kovalainen McLaren + 56 kör

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |