182274
  • kifli
    gondolom, ő az, aki a legtöbbet ment vele egy pályán.
  • Tikal #99737
    ismernie kell minden mozdulatát? ezzel mégis mit akartál mondani? ...
  • simonl #99736
    Sziasztok Srácok,

Nem olvastam vissza oly sokat mégis látom vannak pro - kontra vélemények az öreg Shumi -ról.
    Nekem nagy kedvencem még most is és szerintem korai lenne még leírni. - bár ez most nagyon trendi - élen azzal az ostoba Gyulai "nagyarc" Balázzsal.
    Ő csak azért jött vissza a forma 1 -be, mert Ross Brawn kérte tőle ezt.
    Azt se felejtsétek, hogy az öreg még mindig fejben oszt és szoroz 4 tizedesig...
    A hétvégi manőveréről: ha valakinek akkor Barichellónak ismerni kell Shumi minden mozdulatát, lehetséges manőverét...
  • a.carkey
    A végét nem értem ...
  • Nightt
    Meg tudnak oldani, ha akarnak! Pl nagyob mechanikai tapadassal. Egyebekent en szivesebben neznek 1 mp-cel lassabb F1et, ahol lehet elozni...
  • kifli
    csak úgy meg lehet sokat lassulnának a kocsik, F1 pedig az autoversenyek technikai csúcskategóriája, csak nem engedhetik ezt meg maguknak. Ha megoldják, hogy máshonnan +leszorító erőt kerítsenek, akkor persze lehet az örvényekkel is foglalkozni.
  • Nightt
    Sztem meg nem a gumikat kene valtoztatni, hanem az autok hatsoszarnyat es a difuzort, h ne kelltsen olyan orvenyeket, ami miatt nem lehet elozni... sokkal izgalmasabb versenyek lennenek!
  • paj01
    az idei gumik egyebkent is szanalmasak. a leglagyabb is tul kemeny. semmi izgalom faktor nincs bennuk. remelem a pirelli kisut valamit. 3-4 kerekcseret eltudnek kepzelni egy futamon. ha gyorsabban kopnanak legalabb kialakulnanak sebessegkulonbsegek vagy valami...de igy egy autonak/versenyzonek sincs elonye abbol h "lagyan" vezet. az elfekezeseket is jobban buntetne egy lagyabb keverek.
  • ShaiHulud
    es attol hogy biztonsagosabb mint 20 eve mar semmi bajuk se eshet? ugyanmar kerlek...
  • ShaiHulud
    en webbert is fikaztam ugyanugy azert amit csinalt,szerintem ez tulzas. kicsit ralegyez rendben van, de letolni ra a falra amikor mar mellette van, az taplosag ne tovabbja. nem jatszunk mas eletevel basszameg.
  • IXEMGabeo
    na látod:), egyébként a 2005-ös éve volt ilyen, hogy szenvedett a gumikkal...akkor a Bridgestonenak nagyon nem feküdt az, hogy nem lehetett gumit cserélni a versenyen, és Schuminak se ment akkor...ennyit számít a gumi
  • Totti5
    Hehe, Német versenyen:)) ( Top Gear )

• WNW
    Brawn... Schumi es a gumik, illetve Rosberg titka.. Azaz konnyu fikazni, ha nem tudjuk a hatteret...
  • IXEMGabeo
    amúgy repect már mutattam is pl a Webber-Alonso esetet
  • IXEMGabeo
    úú bazz most hogy mondod pont Spa-ban...ahol szinte Raikkonennel együtt ő volt a legjobb, jól kib*sztak vele már ezért is...ráadásul olvastam ilyen megnyílvánulást h elvileg pénzbüntetést kapott volna, ám akkor a vagyona hogy inkább emiatt 10 hellyel büntették..sztem ez meg szintén szánalmas, de nem baj:D
  • a.carkey
    Gumik. Ezért. Meg kell szoknia, és menni fog neki. Ha marad(hat), akkor jövőre.

Spa azért nagy érvágás lesz neki. Pont Spaban - ahol vsz jó lenne alapból - +10 helyes bünti. :(

Rubens meg sírós qurva, alapból antischumacherista. Ls. a korábbi braziliai bárban lévő dühöngését.

Nézzétek meg a régebbi előzéseket (youtubeon van fent pár)! Rakat olyan van, ahol ennél is durvább a szitu, sőt, csapattársak püfölik egymást.
  • n003
    jah téleg :) bocs
  • Totti5
    Primkó kanyar:D ( 1:12 )
  • WNW
    Az igazi veszely mar nem az, hogy osszetorik a kaszni, es benne a versenyzo is, mint regen.. Meg kigyullad, stb.. A veszely a lassulas merteke, es iranya.. Nagyon nagy sebessegrol lassulnak hirtelen, es ez a belso szerveknek, az agynak, illetve a gericnek oriasi megterheles.. Mar nem olyan veszelyes, mint regebben, de most is nagyon-nagyon porul lehet jarni... Es ugye a nyitott kasznibol eredo veszelyek meg mindig fent allnak..
  • IXEMGabeo
    úristen még mindig itt tartunk? egyértelmű Vettel hiba volt, de sztem kár is belemenni látom belementetek
  • WNW
    Azert tobb mint kis tores, es el lehet rontani...
  • IXEMGabeo
    nem én mondtam ezt tavaly is megmondták a Wéber Gabi is, hogy a mai F1-es autók 1000x-er biztonságosabbak, mint mondjuk 10-15 éve...Massa balesete óta pedig dolgoznak sztem, hogy minél biztonságosabb keményebb sisakokat gyártsanak, mert egy lerepülő alkatrész, ha pont fejbe talál az ellen elég nehéz felkészülni...egy balesetnél pedig még 2007-ben Kubica baleseténél is kiemelték azokat a pontokat egy F1-es kocsinál amitől Kubica nem szenvedhetett halálos balesetet, hanem kutyabaja se lett...ezt én nem a kisujjamból szoptam nehogy azt hidd /****
  • Totti5
    Azt nehéz is lenne elrontani. Padlógázas kis törés az egyenesben.
  • WNW
    Nem elrontotta.. A csapat mit ad isten, letekertette vele a motorteljesitmenyt az eset elott..
  • WNW
    A versenyzok szerint mindig a masik a hibas... Eleg ritka, hogy valamelyik barmit is elismer.. Amugy Bari Schumirol...:

"A kérdésre, hogy megbeszéli-e az esetet Schumacherrel, Barrichello leszögezte: "Nem, nem akarom, mivel semmit sem oldana meg. Ismerik Michaelt, hiába beszélünk neki, mindig úgy gondolja, hogy neki van igaza. Én csak egy sportszerű srác vagyok, és bizonyos szempontból ma igazságot szolgáltatott nekem a sors. Kihagyott három évet, de látszik, hogy semmit sem változott."

Ja, es szerinte Schumi veszelyesebb volt magara, mint ra... Itt a cikk..: http://www.a5.hu/cikkek/2/42261.shtml
  • gercse
    és ezért volt amatőr...
  • n003
    webber egy valamiben hibázott mégpedig abban hogy elkúrta az előtte lévő jobbost amiért mellé érhetett vettel
  • Totti5
    Persze ketten... Webber semmit sem csinált.
  • Totti5
    Nem. Terelte ki a pályáról Rubenst.
  • Totti5
    Miután az egész világ lehordta mindennek ezen semmi meglepő sincs, menti ami menhető:D
  • nearo
    Jó hát ennyi erővel sumi is a saját nyomvonalán haladt.
  • Norbi1990
    "Ha Te elozol valakit, akkor mikor mesz vissza a savodba?
    Amikor mellette vagy, vagy mikor elhagytad azt a jarmuvet amelyik ele akarsz kerulni?"
    Persze amikor elhagytam.
    Igen Vettel volt a hibás mert korán húzott jobbra az ideális ívre.
    De Webber meg kiszorítja az embereket amikor mellé ér valaki.
    Nem védem Vettelt, de azt a balesetet ketten hozták össze, mind a ketten hibásak voltak valamilyen szinten.
  • G_ArchAngel #99706
    Ha Te elozol valaki, akkor mikor mesz vissza a savodba?
    Amikor mellette vagy, vagy mikor elhagytad azt a jarmuvet amelyik ele akarsz kerulni?

Fettelke erosen benezte a szituaciot es optimistan jobbra huzta az autot, amikor meg Webber mellett volt az autojanak a fele.
    Webber ekozben a sajat nyomvonalan haladt.
    Persze Durcikanak ebben az esetben a poros iven kellett volna kanyarodnia, mert az ausztral boven hagyott helyet, csak az nem az idealis iv volt.
    Aztan Fettike hiaba csapkodta magat, mint hulyegyerek a jatekbolt elott a jardahoz, az egy dolog, hogy Webbernek el kellett engednie a csapat utasitas erdekeben, de 1., alkalmazkodni kell az adott szituaciohoz, 2., figyelni kell, mert hinni a templomban szokas.
  • WNW
    No, azert az oreg valtozott, onkritikaja is lett az evek alatt...:)
  • Norbi1990
    Amúgy nem akarom, hogy megint flame legyen megint a Vettel vs Webber esetből.
    Összeütköztek azt annyi.
    A leszorításokkal van bajom.
  • Norbi1990
    A ütközés volt a következménye a leszorításnak.
    Én a leszorítást tartom nagyon unfairnak.
    Vettel meg mért nézte volna a tükrét? Webber mellette volt :D
  • G_ArchAngel #99702
    Van errol video?
    Mert egy esetre emlekszem, mikor Webber egyenesen ment kormanymozdulat nelkul, a kisgyerek meg nekicsapta az autojat az ausztralenak fekezes helyett.
    Mert ugye a tukor csak aerodinamikai elem, belenezni mar faradtsagos, embertprobalo feladat...
  • Norbi1990
    Török?
    Ott is leszorította Webber.
  • G_ArchAngel #99700
    Vettelt mikor lokte ki Webber, en ilyenre nem emlekszem...?
    Sehol nem is olvastam ilyet az elmult 20 evben miota F1-et nezek, de persze lehet pislogtam...
  • Norbi1990
    Webbert épp azért utálom. Csak úgy tudja védeni a pozícióját, hogy leszorítja a másik a pályáról vagy kilöki (Vettel).
    Szerintem szánalmas ez a manőver akárki is csinálja.