FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
Van youtube-on egy videósorozat, secret of speed néven,az audit mutatják be,a rallyt is,és az amerikai szereplésüket,és ha jól értem a sofõrt,azt mondja,hogy ízért fékez bal lábbal,mert így jobbal közben adja a gázt is,a turbónyomás nem esik le,és nem kell visszaváltaniuk.Walter Röhrl meg egy igazi állat,100 méteres szakadék mellett határon autózik egy 600 lovas géppel,meg még az embereket kicentizi.
bardocz
Mert volt nála rész,ahol nem váltott,és mégis jobb lábbal fékezett,és ezt nem értettem.
b-type
Ez a Walter Röhrl-s videó állat, bár azon filóztam nem biztos hogy jó példa, mert az öszkerekes autónál a fékre szétkapcsol a középsõ diffi, lehet hogy azért használta.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Hát ezt kérdezem?Akkor nem értem a meglepödésedet Senna esetérõl

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

bardocz
Mi az,hogy mi a probléma?😄
Akkor mi a probléma??

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

b-type
max Historic futamokon.
Ma a duplakuplung már csak kétszer megszakított hajtás, azaz idõveszteség...régebben viszont bitang volt.
Teljesen jól írtad, visszaváltásnál bal láb kuplung, jobb láb fék, és löknek a gázon hogy ne legyen nagy a fordulatkülönbség mikor ráengedik a hajtást.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

bardocz
Basszus,mondtam én,hogy váltásnál bal lábbal fékeznek?Persze,hogy csak akkor,amikor nem kell visszaváltani.Azt meg,hogy ma hol duplakuplungolnak versenyen,arra nagyon kíváncsi vagyok.
Azt meg tudom,hogy miért van közel egymáshoz a fék meg a gázpedál,ha nem lehetne visszaváltásnál pályán gázfröccsöt adni,a hirtelen megugró fordulat megfogná a hátsó kereket,és lehet menni keresztbe...
És nem keverem a mai szekvenciális váltóval,ahol gázelvétellel váltanak,visít,és visszaváltásnál szintén gázfröccsöt kell adni.Sennánál is csak azokról a kanyarokról beszélek,ahol nem kell váltani,és úgy fékez jobb lábbal.
A duplakuplungos erõtartalékot meg nekem magyarázza meg valaki.
Tyler1
a mai napig dupla kuplongolnak a versenyeken erõtartalék céljából

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Na várjál,itt is ha megnézed figyelmesen ,láthatod,csak akkor használja a balost,ha nem kell kuplungolni,váltásnál már keresztbe teszi õ is a lábát,mint általában mindenki..
Ezt igy is tanitják,csak kivételes esetek lehetnek

Valószinû bal lábas és balkezes,ez a ritkább hidd ell

Nemtudom te mit néztél..DE Pontosan azért van olyan közel és nagy pedál a fék és a gáz,hogy egy lábbal átérhetõ legyen,sõt a verseny cipõk is igy készültek...
Te szerintem kevered a mai szekvenciális váltóval,ahól már csak esetleg kézi kuplung van..
De ez már az új generáció és nem is tudom kik használhatják,mivel erre külön gyurni kell,egy egyszerû ok miatt,mivel a bal lábaddal nem érzed annyira és nagyobbat fékezel a kelleténél

bardocz
Az az már eléggé új autó ahhoz,hogy ne kelljen benne duplakuplungolni...
bardocz
Tessék,itt van bõven minden,bal lábas fékezés is bõven,gázfröccsös visszaváltás,õrült nézõk.
Tyler1
én is azt néztem h õ dupla kuplunk nélkül váltott....

bardocz
Versenypályán?Jó oké,a 4 kerekes kocsikban kell használni,a hátsósokban annyira nem,de azért használják.Utcán persze,hogy nem használja senki,nem kell rögtön kigyorsítani a kanyarokban<#idiota>
Na,néztem videót V8-asokról,úgy rémlett,hogy ott használják,de csak amikor nagyon picit lépnek rá.De 4 kerekes kocsiknál pályán is használják,nem csak rallyban.
JA! és akkor még szorozd be azzal még az (én idõmben) pl a rally autók is szinkron nélüli váltóval voltak szerelve,ami minden váltásnál 2x kuplung 2 gázfröccs és sok esetben közbe fékezni is,nomeg a kézifék is..
Ehez normál esetben kell 5 láb és 8 kéz...

Firerock
Hát ez a piké gyerek se lesz sokáig a rönónál(legalábbis remélem) õt is már csak a neve tartja benn

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Solten
A sracnak szerintem meg nincs jogsija, ne bantsatok 😊

Saor Alba

Banano
Tényleg érdekes.Most már én is Sennanak érzem magam.<#unalmas>

\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

Solten
Na ez meg a masik... (meg a nok esetleg)

Saor Alba

Miért is használná?még civilben is csak a "lepunnyat" úrvezetõk fékeznek ballal az automata kocsikban

Tyler1
bal lábát mért használná fékezésre???????

Solten
Nyehhehhe... 😊

Saor Alba

Solten
En se hasznalom. Ettol persze meg nem leszek Senna <#idiota>

Saor Alba

Banano
Az egybevágóság itt is érvényesült:<#idiota>

\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

Alexease
Ott homokvihar lesz😄
A 8 körrel volt a bajom ,nem a SC rajt miatt.
Ha idõben elengedik õket,Alonso a 3. mig Vettel az elsõ helyre jön vissza..
Az az undoritó,hogy egy kidolgozott stratégiát,a FIA kénye-kedve szerint húz keresztbe és szól ok nélkül a versenybe...

bardocz
Szerintem a szaharában is simán kifognák az esõs idõszakot😄
bardocz
Senna egy utcai autóval.Érdekes,hogy a bal lábát nem használja fékezésre😊
Solten
Ezert felesleges ilyen "monszun-orszagokban" futamot rendezni... Bahreinben talan mar nem lesz arviz <#idiota>

Saor Alba

Ja igen,hát ott egyszerû,egy lepke antennával is jött..
Emléxem 83-ban Marcaliban voltam katona és ott is fogtuk egy mezei barkácsolt antennával is...

bardocz
Eleve az,hogy SC mögött rajtoltak,már vicces volt.És ráadásul sokat mentek mögötte.
Nekem nagyobb szerencsém volt itt Kanizsán<#nyes>

Visca El Barça!

Sõt az igazi élmény ,még a kommunizmus fénykorából,mikor is 800 km-s árbócót kellett állítanom és egy egész antenna erdõt telepiteni,hogy az osztrákokat fogni lehessen,kellõen "mákos" minõségben..(legalább is Pesten)

Az EuroSporton volt igazi F1 közvetités,igaz egy kukkott se értettem belõle,de mégis beszarás volt

Solten
Anno inkabb mar atkapcsoltam a nemet RTL-re mert nem birtam ezt a ket idiotat 😊

Saor Alba

nearo
Nekem Alonso teljesítményével semmi bajom... nagyjából kihozta a kocsiból azt, amit lehetett, ment egy szép versenyt. És valóban, ha nincs az elején a sok sc, meg nem forog meg, akkor talán jobb is lehetett volna. Most így alakult.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Alexease
Nalunk erdekek (penz?!😄) fuzodnek a kozvetiteshez (szokas szerint), ez van, olyan amilyen. Van egy szakember-szeruseg (Czolner), aki a "tenyeket mondja" (amit lat a TV-ben es olvass a LiveTiming-en), es van egy showman (Palik), aki csinalja a "musort".

Sajnos kis orszag vagyunk, keves penzzel, korrupcioval, minimalis mediaertekkel, erdekekkel, beljerjes mediaval stb.

Ha fontos lenne, megerne a nezoket minosegileg kiszolgalni, akkor folyamatosan keresgelnenek, cserelgetnek a parosokat, pajazatot irnanak ki, meghallgatasok lennenek probakozvetitesekkel, net-es szavazassal stb.

De ilyen nalunk nem lesz...😊
Solten
Ezt nezem. Halisten Palikmentes, a riporter(ek) meg ugy kozvetit(enek) mintha az elet(uk)e mulna rajta, nem alszom el mint az elobbinel (volt ra pelda).

Saor Alba

A Ferrari talan annyira nincs elveszve, mint ahogy latszik.. Pl. most Massa, amig ment, nem ment rosszul... A vegere 4-8 kozott siman bent lehetett volna... No persze az elejere egyelore eselyuk nincs, es a megbizhatosaguk haaat.... Viszont gondolom otthon nem a seggukon ulnek, hanem ujtervezik az a kocsit.. Mert nekik a kocsit teljesen at kell firkalni, olyan a hatso kialakitas, hogy nem tudnak csak ugy diffuzorokat raaggatni, mint a McLaren, meg a Renault.......

DJS8
ez a Kubica Káme tetszett.

Solten
Nemtom'... Eddig egy "kabel" vetett gatat a kerek szabad vandorlasanak. Majd megint jol fejbekolint egy nezot vagy palyabirot es utana lesz egy szabaly hogy 10 cm atmeroju drotkotellel rogzitsek.

Saor Alba

Mielõtt Alonsora kitérnék,rohadt pipa vagyok,mert képtelen vegyok felfogni,milyen érdek füzõdik ahoz,hogy eddig benttartsák a SC-t a rajt elõtt..
Szerencsére (részemrõl) ezzel a húzással csak Alonso versenyét tették tönkre,de nem sok hiányzott,hogy a RB-t is hazavágják..(ami viszont már sziven ütött volna,legalább is Vettel miatt)
Nos a futamról..nálam Webber okozott kellemes meglepetést,hogy viszonylag tudott menni Vettellel,igaz a körönkénti 1 mp amit kapott tõle,az ezen a futamon még igy is elég volt egy 2. helyre(szerencséjére)
Akkor Alonso...
Ha figyelmesen nézted a futamot,láthattad nagyon jó versenytepója volt,még igy is,hogy rögtön a rajt után 30mp és 18 kocsi hátránya volt..
De mégis a 2. kiállása elõtt már Barichello mögött az 5. helyen volt és rõvid idõn belül a kiállása után már Hami-vel csatázott a 6. helyért..
Ha nem faroll akkorát a 4. hely boritékolható lehetett volna,még annak ellenére is,hogy kibaszott vele a SC..
A többiek azt hozták amire számitani lehetett,akik jól mentek az részemrõl várható vólt,mig akik szarul,az is..
Egyedül Hami esése-kelése volt számomra némi meglepetés..

FragStaR
Érdemes letölteni és megnézni, ha más nem csak összehasonlítás végett : BBC Sport : F1.Chinese.GP.2009.Qualifying.DaRmEtH

püspök 2 évig nem veszek új gépet olyan jó (remélhetőleg)

Tyler1
Palik: Hamilton nagyon agresszívan ment ma, de közben kétszer leforgatta a Hajszálhíján c. filmet!
hát ezen besírtam XDD

ScarY MAN
hat a kerekek azok repkednek.... de hogyhogy? <#idiota><#fejvakaras>

...

Piké meg menjen el kekszet kapálni😊
Solten
Hehh, neztem is furcsan, brit himnusz, wtf??

Saor Alba

nearo
Palik beszólásain meg baromságain szétröhögtem magam... 😄

Redbull <#eljen>
Brawn szép
Meki végre mutatott valamit...
Ferrari... röhej, amit mûvelnek <#levele>
Sutilért kár volt...
BMW nem alakított nagyot... azért Kubica megmosolyogtatott az akciójával =)
STR megint hozott egy pontot Buemivel... Bourdais tavaly év elején jónak tûnt, de valahogy nem megy neki a szekér
Toyota Glockal jót ment, de nem tudom mit mûveltek Trullival... ennyire gyenge nem lehet esõben
Williams... Rosberg szép volt az inter gumival, amúgy nc 😊
Rönyó... Alo szépen átment a mezõny hátsó felén, de sokkal több nem volt abban a kocsiban... Piké meg menjen el kekszet kapálni

Valaki mondta itt korábban, hogy Kimi ismét megmutatta mit tud... nézze meg Trullit is, szarul ment ezen a futamon, holott az elõzõ kettõn megmutatta, hogy õ is ott van. Rossz kocsit tettek a segge alá, ahogy Kiminek is, és nem tudnak vele mit csinálni.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(