182154
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#174017 Annyira lehet, amennyire ezt a legelső még elfogadhatónak tartja. Nyilván bíznak abban hogy kevesebb lehetőséggel is jobb munkát tudnak végezni, mert még fejlesztenek a hatékonyságon, egy határig bele fognak menni,..és addig lehet felzárkoztatni.
Valahol méndta még a régi elnökük hogy nagyon sokat segít az anyagyárnak a versenyrészleg felépítési rendszere, annak hatékonysága. Amennyiben megnézel egy honi vezetésű gyárat, a hatékonysága pocsék, megnézed a Mercedes gyárat a hatékonyság ég és föld, de a Mercedes és a Bmw között már egyáltalán nem biztos hogy nagy a különbség, és ez, valamint az F1-ből kinyerhető presztizs segíti a gyárat.
Tehát szerintem egy határig működni fog. -
pr3cious #174016 Akkor fogalmazok úgy hogy váratlan, Vettel se volt esélytelen hanem váratlan, na ilyet ma már nem fogsz látni. -
#174015 Az esélytelen ne győzzön ,azért esélytelen ! :) Ha az győz az valami lutri futam volt ...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2020.08.03. 18:08:24 -
#174014 Viszont ha bünti jár azért meg a legjobbat csinálod, ki a fene fog maradni ? -
ToxiMaxi #174013 RB már azzal is jól járna, ha Max mellé találnának végre valaki, aki képes 3 tizeden belül lenni. Stratégiai lehetőségeiken sokat dobna. Nem lennének vb-k így se, de a Merci nem csinálhatna szabadon azt, amit akar. -
#174012 Nem játszhatsz a mezőnnyel szabályváltoztatásokkal, mert anyagilag tönkremennek bele a csapatok, és semmi garancia nincs arra hogy a Mercedes nem marad az élen.
Azt kell cisnálni amit Brawn meglebegtetett, célzottan a legjobbtól elvenni valamennyi fejlesztési időt és lehetőséget.
A Mercedes 2015-re aerokoncepciót váltott alacsony rake-re, 2017-re az egész mezőny kapott egy alapos aero váltást, amikor bejöttek a 20centivel széles autók, szélesebb de alacsonyabb hátsó szárnnyal, szélesebb első és hátsó gumikkal, korlátlan fejlesztési lehetőség (token eltörlése) hogy esélyt adjanak a felzárkozásra, kuplung a kormányra..stb
A következő évben jött a Halo, majd 2019-ben megint szélesebb hátsó szárny, sokkal egyszerűbb első szárny..fékhűtő..stb.
és az eredmény? Ugyan az van elől mint eddig, és még a Red Bull is a Mercedes első szárnyát másolja..és veszi át a Mercedes megoldásait a felninél, és ahogy mondják a DAS-nál
Egyszerűen semmi garancia arra ogy megtöröd a Mercedes lendületét, kivéve ha célzottan mindig a legelsőt fogod 'büntetni' ...jelenleg a Red Bull is elveszett, a Ferrari és a partenercsapatai azt mondják 50lóerős hátrányban van mivel tilosba jártak.
Nincs válasza senkinek a Mercedes erejére, max átvenni tudnak tőlük megoldásokat.. -
ToxiMaxi #174011 Szerinted 22-ben lesz ilyen? Aligha hiszem, mert a 3 nagynak akkora technikai fölénye van, ami behozhatatlan, minél modernebb a sport, annál kevésbé van esély a meglepetésre. -
pr3cious #174010 Abban az évben amikor nincs legalább egy darab esélytelen váratlan győztes versenyző, egyértelmű és drasztikus változtatásra van szükség. -
pr3cious #174009 Az lenne már nagy pillanat ha egy esélytelen csapat végre behúzna egy futamgyőzelmet de ilyen elbaltázott F1ben még akkor sincs esély ha következő versenyre kereket se raknak Hamilton rakétájára. Mondjuk a nagy pillanat az volt amikor Vettel először nyert az egy kalapemelős teljesítmény volt mondom úgy hogy nem szurkolok neki. De ez van most: tapsolhatunk annak hogy évek óta ugyanúgy néznek ki az autók és az erősorrend is befagyott hála az F1 szinte változatlan szabályainak. -
#174008 Itt sok lehetőség nem volt, amennyiben bekérik a pit-be akkor 3 kanyar ami miatt ezt a döntést hozzák, és a futam végeredményére nem lett volna befolyással, talán ha szétszakadt volna,..
Ezek ilyen f@sza pillanatok, Mansell-t is körbe lehetett volna büntetni amikor megpróbálta betolni az autóját, ha az ember ezt akarja, vagy ha valaki behozta a másikat az autóján..több futamos eltíltást össze lehet jogászkodni. De valójában ezek jó pillanatok. Ez is az volt, kaptunk valamit egy amúgy nem túl eseménydús futam végén. ..és kétséget kizáróan nagyszerű momentum volt, és nem sokon múlt. ..sztem ha teljesen leszakad a gumi akkor nincs meg. -
#174007 https://streamable.com/1ixjo1 -
#174006 Állítólag Verstappen bal elsője is elég szar állapotban volt a végére. Lehet pont kibírta volna az övé, de lehet az is épp eldurrant volna. Most már nem tudjuk meg sose. Szerintem elégedettek lehetnek ezzel a második hellyel is. Tipik olyan eredmény, amit ha a verseny előtt mondanak, kb kérdés nélkül elfogadják, így meg kicsit keserű a szájíz. -
#174005 Bottas és Sainz is vibrációra panaszkodott a defektje előtt. Állítólag Kimi is gumiprobléma miatt esett vissza. Valószínűleg (remélhetőleg) a következő futamon már felismerik a jeleit annak, hogy a gumi szétesőben van, és időben hívják majd őket a bokszba... -
#174004 Egyszer Schumi szó szerint 3 kerékkel (jobb első leszakadt mikor belement Coulthardba) esőben simán befejezte a kört és bement a boxba úgy hogy tartotta a box utcai sebességet. Ezeknek a gépeknek elég merev a felfüggesztésük ,nem buknak úgy orra mint egy utcai autó szóval nem a Mercedes ilyen különleges. -
pr3cious #174003 A legsikeresebb csapat még mindig a Ferrari, és senkit nem érdekel ha dupla ennyit nyernek se ha hiteltelen a sikereik egy fake f1-ben :) -
#174002 Valahol vissza lehet nézni a versenyt vagy legalább az utolsó pár kört ? lemaradtam róla.
Amugy az is érdekes , hogy ilyen defektes autóval nem kellet e volna kiállni vagy jobban lassitani ? erre is van valamilyen szabály, hogy veszélyes sérüléssel nem lehet versenyezni -
#174001 Látva a defekteket, valahogy a Mercedesnél még a defekt során is minden annyira frankó. Hamilton még levezető kört is ment, defektes gumival, három keréken. Elképesztő a fölény. De mondom, ameddig a Mercedes a F1ben volt, ekkora volt a fölénye a többivel szemben már az ötvenes években is. A F1 szerintem már nem létezne, ha nem szállnak ki még az elején. Ferrari, McLaren, Williams, Tyrrell, Brabham, Lotus, futottak még kategória lenne, ha a Mercedes bent marad. Ahol egy autó egy defektet így kezel le, azt nem lehet megverni. Bottas a leggyengébb láncszem. A faszinak még szerencséje sincs.
Egy biztos, NEM fognak rámenni a Red Bullok és Ferrarik a leggyorsabb körre a legvégén, látva, hogy Verstappen meg is nyerhette volna, ha nincs az a hülyeségük.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.08.03. 07:58:29 -
#174000 Nem tudták a motort beindítani. -
#173999 Hülkenberg autójának mi baja volt? -
#173998 Hála a mindenhatónak, akkor ünnepélyesen lépjünk már túl ezen a szinten: ScHUmI vVót az, nEM? -
#173997 YES :D
-
#173996 Annyira gondoltam, hogy neked ez lesz az első reakciód, igen az Sumi volt, most jobb? Boldogság? -
#173995 Az autó és versenyző egy csomag, mivel ez technikai autósport, ...az ellenfelek hiánya nem a versenyző felelőssége, ..bárki kapva kapna az alkalmon hogy beüljön ebbe az autóba, és ki se szállna belőle.
Néha verje meg magát is vagy mi? ..neki és a csapatának is egy célja van, nyerni. ..és jól csinálják. -
Stockbauer33 #173994 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a jövőhetit megse nézed? -
#173993 Az a Schumi, nem ? ;) -
#173992 Bottas vb címe ebben az évben sem nyitott lehetőség. De valószínűleg ebben az évben megbukik a NER, becsődöl az Eppől, Mészáros nem lop többet, Trump nem lesz többet hülye, én felmegyek a holdra, ezek mind nulla esélyes nyitott lehetőségek.
Utoljára szerkesztette: adam46, 2020.08.02. 20:46:53 -
#173991 Mármint teljesítmény alatt a 7 éve domináns autóra gondolsz? -
ToxiMaxi #173990 Te minek neveznéd azt, hogy defektet kapsz, ennek ellenére simán nyered a versenyt? Bottas-nál, hogy is volt ez? -
#173989 Félreértesz, én nyitott lehetőségeket emlegettem, te pedig bejósoltad, és elkönyvelted a világvégét.
Nagyon hozod a PH!-ról a siratókórus feeling-t, pedig isten bizony nem hiányzik :))
-
#173988 szerencsére a hőskorban nem hallhattad :)))))
totálisan mindegy amíg a teljesítmény mögötte van. -
ShaiHulud #173987 úgy hívják ezt, hogy rinyagép! :) -
#173986 Ugyan már, te tényleg ezzel gerjesztesz "mesterséges" izgalmat az évadokba, hogy majd Bottas lenyomja Hamiltont? Már 30 ponttal vezet Hamilton, Bottas 3.0 véget ért erre az évadra is...
Utoljára szerkesztette: adam46, 2020.08.02. 20:35:02 -
#173985 Erre egyszer válaszolt a mérnöke, Bonnington, Hamilton kitol mindent, nem disztingvál, ezért van sokszor disszonancia a rádiós beszéd, és a pályán nyújtott teljesítménye között.
Ez nem azt jelenti hogy nem tud hibázni, hanem neki ez a sajátossága. -
#173984 Mondjuk megnézném Hami idegállapotát is egy alternatív univerzumban, ahol ennyi év szopás lenne a háta mögött, nem a felé lejtő pálya meg a seggnyalás. Mikor minden 100%-ra klappol, akkor is képes sírni valami kitalált indok miatt. -
#173983 :)
jósokkal nem élvezet beszélgetni :) -
#173982 Szercsére a szuper acél idegekkel rendelkező rinyagép atomstabilan behozta!
b-type: "pedig qva könnyen lehet Bottas VB cím"
HaHaHaHa
Utoljára szerkesztette: adam46, 2020.08.02. 19:26:00 -
#173981 Jó, egy Vettel tipusú ideggyenge versenyző sokkot kapna és eldobná a defektes autót a nagy sietségben ... :) -
#173980 :)
Nem sokon múlt.. -
PacsutaTibi #173979 Amúgy szerintem a Ferrari nyerte meg ezt a futamot Hamiltonnak.... Ha kicsit jobb kocsit raknak Leclerc alá, és közelebb lett volna Verstappenhez akkor nem jött volna ki az egy pontért. -
PacsutaTibi #173978 Vagy szaltóval.... Jah.. az már majdnem megvolt :D
https://www.youtube.com/watch?v=kAWgnYJvW_U