FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Brezoli
Idén színesebb a forma1, több csapat is esélyes, ebbõl arra lehet következtetni, hogy sokan nézik.
Sokan vannak, akik a focit és a forma1-et is szeretik és nézik is.

Ha belegondolsz, akkor latod, hogy Nyugat-Europabol, Eszak-Amerikabol kivonjak az F1-et.
Bernie bacsi nem hulye: latja, hogy csokken rohamossan az erdeklodes, viszi a fejlodo orszagokba, ahol az emberek meg hajlandoak ilyen bohockodasert fizetni.
Mennyien neznek F1-et egy evben?
Mennyien nezik az NFL-t, NHL-t, NBA-t, Nascar-t?
Az angol, spanyol, olasz, nemet labdarugo bajnoksagrol ne is beszeljunk, ami nem csak Europaban, de a Tavol es Kozel-Keleten is nepszeru...

http://gaborszantai.co.uk/

Az olaszok?
Az okortol kezdve azt istenitettek, akik tobbet adtak, ha valaki kicsit is gyenge volt, azonnal elfordultak tole - ertem ezt a hadvezerektol kezde a labdarugo valogatottig...

szvsz kipukkadt a Ferrari-lufi, azt pedig el tudom kepzelni, hogy Ok joval tobbet tudnak rola, mint, mi, akiknek Amerika is alomvilag, aki meg ott el es van egy kis sutnivaloja, menekulne...
MotoGP tele van olasz "hosokkel", raadasul kozvetlenek, elerhetoek, nem olyan rideg az a szfera, mint az F1-e...

Mo.-n hajlamosak vagyunk sokmindent elhinni, felfujni, isteniteni - persze a media is ludas benne:-)

Valahogy nekem ez olyan, mint amikor eloszor elment mellettem az Arsenal csapata - vicces milyen kisgyerekek, a TV-n keresztul meg "hosoknek" tekintjuk oket, pedig egyszeruen csak tulertekelt sracok, mintahogy a Ferrari is egy tulertekelt sportauto, ami kore ugyes emberek epitettek egy legvarat.

Ami meg tenyleg mokas, hogy altalaban az azsaiaik es a kelet-europaiak, Balkanrol erkezok hordanak olyan ruhakat, amelyet vmilyen sporthoz lehet kotni. Ez egyszeruen az elmaradott tarsadalmi ertekeinkbol fakad: automarkakat, sportolokat, egyeb celebeket valasztunk peldakepnek, rajongasunk targyanak.

Magamon latom legjobban, hogy mivel megengedhetem magamnak, csak olyan ruhakat veszek, amivel otthon kitunnek (Timberland, Boss, T.Hilfiger) - nem lenne ra szuksegem, de 30 evnyi szopas utan ebbe menekulok. Sajnalatos es szanalmas. Ugyanez a Ferrari-fetisizmus is. Egyfajta betegseg.
Nem kell ezzel egyeterteni, en sem szeretnek, de ez van...

Brezoli
A Ferrari átmeneti diffúzora a Spanyol Nagydíjra készülhet el

Ott a feltételes mód, tehát még nem biztos, hogy elkészül és ha el is készül, akkor is ez egy átmeneti cucc lesz, tehát nem sokat kell tõle várni.

Solten
Csapatok felelossege? Talan... A fobunos a ket ven farok.

Saor Alba

igen tán belegondolva az Olaszok nagyon nagyon hazafias nép...ha vmiben jók akkor azt megbecsülik talán a világon mégegy olyan hûséges nép nincsen mint az olasz...de sajnos olykor korruptak, pénzhajhászok, kétszínûek és eléggé álszentek is tudnak lenni...+ visszaüt a heves vérmérséklet...de a világon mindenütt ez van csak más formában...
gondoljatok bele a fociválogatottat is lebohocozná egy olasz? hiszem ha hallom...

BaliBoy
Erre nagyon kíváncsi leszek. Én már annak is örülnék ha legalább pariban lennének a Brawn-al. De hát ahhoz is legalább 1 teljes másodpercet kellene javulni.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

akkor jöjjön már a BMW is õk is alakuló csapat voltak évek óta most meg ott kullognak hátul😞 Theissen meg egy nagyon jó csapatfõnök igazából õk is megérdemelnék h nagycsapat legyenek

na nem mondod?😞 áááá

tökmind1 mit mondasz 1998 óta utálom a Mclarent... ki tudja lehet hogy a Senna idõszakban csíptem volna õket...bár nem hiszem

Kit--Kat
Ne haragudj de ezt nem hiszem el neked.

Pláne az olaszos részt, lehet nem érdekli õket a Ferrari és a forma1, de egy igaz olasz sem nevezné õket bohócok társaságnak.
Egyrészt mert nemzeti büszkeség más részt nem is szolgáltak rá.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Kit--Kat
Ebben egyetértünk és is egy nagy élmezõnyt szeretnék hozzáadva ezekkel a csapatokkal is.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Brezoli
Sztem sincs, nemrég azt olvastam, hogy továbbra is kiemelten kezelik. Ha nem lenne jó a nézettség, akkor egy kereskedelmi csatorma nem csinálna ilyet.

Brezoli
Hidd pont az ilyen húzásokkal lehet az F1 megítélésén rontani.
Szidják a Ferrarit, mert nem versenyképes, néhány éve az volt a baj, hogy nem lehet õket megverni. Én csak sajnálni tudom, azokat az embereket, akiknek ez a véleménye. A "bohócok társasága" mégis a legeredményesebb az F1 történetében.
Én sok embert ismerek, akinek a történtek ellenére sem csökken az érdeklõdése a forma1 irányt.

"Formula One Racing has the largest television viewing audience in the world with just the Formula One championship bringing in 40 billion viewers annually. Considering there are only 6 Billion people in the world, less than half with television sets, and only a fraction of those caring about Formula One racing, that's quite a few... When questioned, the FIA did not respond."

A nezettseggel sztem nincsen baj 😛

JuanG
off

nem vagyok egy ps guru, mesterek jobban megcsinálnák 😊)...amúgy símán elhiszem hogy úgy volt kiírva 😛

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Ezt a sportagat rossz hirbe hozni? Hogyan?
Olyan negativ a megitelese, hogy ezen mar nem lehet rontani - ez koszonheto a Ferrari, McLaren, Renault evek ota tarto askalodasainak, a vilaguralomra toro Mosley-nak es a penzhajhasz torpenek...

Ha csak a sulimba jaro kozel egytucat olasz sracot nezem, akkor kozoluk egyet sem (ismetlen 1-et sem!) erdekel az F1, mind MotoGP megszallottak, a Ferrarit bohocok tarsasaganak tartjak, de ha elmegyek egy pub-ba futam kozben, akkor is inkabb focit, loversenyt vagy rugby-t neznek az angolok.
Tegnap voltam az uj Ferrari Store-ben a Regent Street-en, par kisgyerek lezengett benne, egett a fejem, hogy ott teblabolok...

Ha nem lennenek ezek a kisebb botranyok, akkor ZERO erdeklodes ovezne ezt a szagoldo..., helyesebben gurulo cirkuszt...

Peppus
Remélem tényleg látható eredménye lesz, mert igaz nemszeretem a Ferrarit, azért hiányzik az élmezõnybõl. Az lenne az igazi, ha a McLaren és a Renault is összeszedné magát, és akkor tényleg nagyon izgi futamok következnének.

Brezoli
Félrebeszéltek? Hazudtak, amivel mindenki félrevezettek a jobb a pozíció megszerzése érdekében. Trullinak szted milyen érzés volt emiatt elveszíteni a dobogós helyezését?!
"a csapat öt pontban sértette meg a Nemzetközi Sportkódex 151c cikkét, vagyis rossz hírbe hozta a sportágat."
Az ilyen esetek elkerülésért kellne súlyosabban megbüntetni õket. Sztem senki sem szereti, ha a futam után 3 héttel a tárgyalóasztal mellett dõl el a végeredmény.

Kit--Kat

nem gondolod, hogy kisse tulliheged?
a kemugy szemetseg volt, ott valos tudast loptak, itt most felrebeszeltek, ezt kisse felfujtak, sok hulye raugrott, az egyetlen elonye, hogy az F1 cimlapon volt egy ideig...

jobb is ha nincs itt mert csak idegesítene a nagy burája...

áá és elhitték Witmarsh könyörgését ne máár...ezek fognak még hazudni olyanok mint a politikusok...hagyták elmeneülni õket pff....akkor már legalább 1 versenyes eltiltást kaphattak volna konstruktör és egyéni vb-ben is...vagyis pl Barcelonában se teszt/szabadedzés se idõmérõ se verseny...:S az a gond h ezután lehet óvatosak lesznek, és tanulnak a hibájukból (amt kétlek)😄 de az 1 év pillanatok alatt letelik tehát ez a büntetés olyan mintha nem létezne..:S na mind1 nem tud mit csinálni az ember el kell fogadni így döntöttek

Solten
<#wilting> <#bdead>

"Egyes feltételezések szerint a McLaren márciusban leköszönt csapatfõnöke, Ron Dennis nemrégiben a hazugságügy miatt is döntött úgy, hogy a jövõben egyáltalán nem foglalkozik a Forma-1-es projekttel."

Van Isten.

Saor Alba

Brezoli
Igen a cirkusz télleg nem kellett volna.
Példát kéne mutatni, hogy a csapatok lássák, hogy a szabályszegésért büntetés jár, mert ha megúszák, akkor a többi csapat is kaphat az alkalmon és ilyen módon keresztbe tehetnek a másiknak.

Nehéz lenne itt igazságot szolgáltatni, szerintem elég volt a kizárás, amit már megkaptak, csak ez a cirkusz nem kellet volna utána, kiszálunk, Lajos abbahagyja stb...
Brezoli
Elméletileg kaptak büntetést, de ha nem csinálnak semmit 1 évig, akkor gyakorlag nem is kaptak, pedig nagyon nem volt szép, amit csináltak.

ez aztán az ítélet <#hehe>
M@TriX
off
egy megfelelõ topikba várom a saját verziódat... pfff. 😉
on

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

JuanG
pfff PS-el 2 perc megcsinálni...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Solten
csak nehogy a Balaton is a terroristak kezebe keruljon..

Saor Alba

Solten
csak nehogy a terroristak kezebe keruljon... <#banplz>

Saor Alba

kifli
esetleg a balaton vízszintje emelkedik a globális felmelegedés miatt és ellepi a pályát :/
kifli
a kátyuk miatt?
Solten
ez a legfainabb komment:

"Még jó hogy a finneknél nincs forma1 mert lefagynának az autók
vagy lehet hogy jönne a jégkorszak3"

<#hehe>

Saor Alba

nearo
és nálunk miért fog elmaradni? : )

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

xD xD xD kicsit magyarosak

tudjátok mi lesz majd Monacoban->fokozott elszegényedés és az alagút lebomlása miatt elmarad a futam xD xD

M@TriX
még anno linkeltem 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Black Ghost
Légúton terjed!
Black Ghost
No comment:

M@TriX
francokat, mossanak kezet, nehogymár emiatt elmaradjon.

én nem hinném...

Black Ghost
Volt már monsun, fenyegetõztek homokviharral és találjátok ki hogy Barcelona-ban mi várható.. na mi... hát persze hogy sertésinfluenza. link
kifli
ne kattintsatok rá, maffisás szar :/
M@TriX
mivel nem automatikus rendszerrõl van szó így az emberi irányítás miatt szerintem meg igen..., de majd meglátjuk persze

b-type
Én nem hinném.
-Ausziknál Hamilton lemaradása a Q2 tophoz 1 mp volt, most Bahrain-ben a Q2 top idejéhez képest 2 tized.
-Az Ausziknál a versenyben futott leggyorsabb köröket tekintve Hamilton a 13. volt.Bahrain-ben a 6.
Persze ez most egy KERS-s pálya volt, de hát a KERS is fejlõdik. Szal sztem a McLaren halad felfele.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

ha már mindenkinek lesz, nem lesz enyire érdekes...