182278
  • Dietrich
    elúszni látszik sajna..

"Sajnos a Tomi a masodik versenyen, az elso korben elozes kozben balesetet szenvedett. 12. helyrol rajtolt, de mar az elejen a 10. helyre furta be magat majd tovabbra is elozni probalt de annyira szoros volt a mezony, hogy osszeakadt az Alex Lynn-nel, majd letort az elso szarny es a kerekfelfuggesztes eltort igy mar nem tudta folytatni a versenyt...:(:(:("

"Sajnos igy Blomqvist es Williamson akkora elonyre tett szert, hogy Tominak a kovetkezo versenyen (Brands Hatch, oktober 8-9) legalabb 2 elso helyet kene szereznie valamint Blomqvist es Williamson max az 5. helyen kellene hogy vegezzen."
  • Falcon83
    Asszem KPT elbúcsúzhat a bajnoki címtől. Talán egy jó utolsó futammal a harmadik helyet még meg tudja tartani.

Jelenlegi állás:
    Tom Blomqvist 436
    Lewis Williamson 427
    Tamás Pál Kiss 408
    Will Stevens 395

És már csak a brands hatch-i duplaforduló van hátra.
  • G_ArchAngel #101020
    Csak mert jo szivem van es latom 'olvass es ertelmezz'-bol csak szuloi nyomasra engedtek at:

Egy ex F1-es pilota esetleges visszateresrol volt szo egy F1-es csapathoz.

Volt ebben a topikban joparszor OFF, az sem zavart senkit, ez sem. Ha tovabbra is ertetlenkedsz, akkor operacios rendszertol fuggoen bal vagy jobb felsoben be tudod zarni az ablakot.
  • Firerock
    énis így gondolom,rohadul semmi köze jelenleg az F1-hez
    mennyetek a rally topikba nyalni a popsiját
  • G_ArchAngel #101018
    Jaja, de igy sem ment volna, csak elkezdett hisztizni, hogy O F1 bajnok es az egyik csapattarsa falnak csapta az autojat, a masik meg inkabb elengedte...
  • Dietrich
    az is volt csak az streamen :)
    szóval egyidőben 3 verseny volt
  • nearo
    Szálljatok már le kimiről... kezd picit unalmas lenni.
  • IXEMGabeo
    szóval akkor dömperek ellen nyert?:)
  • Falcon83
    Ja valami sokadrangú kis helyi rallit, amin egy komoly induló sem volt, és a technikák sem voltak éppen a legújabbak. De azért szép eredmény tőle, és gratula neki.
  • Firerock
    igen
    egy ovis versenyen...
  • IXEMGabeo
    gyerekek úgy hallottam Raikkonen megnyerte élete 1. rally-s futamát, grat neki...
  • b-type
    na aki néz minket az röhög...helyesen: superleague
    nem szoktam kijavítani az elgépelést, de ez egy jó sorozat hátha valaki rákeres. :)
  • b-type
    bsszus...már belém raktad az ideget, hogy tényleg Superleauge futam vna :)))
    F2+Renault 3.5 series megy az euro'-n
  • Dietrich
    ilyen is ritkán van a jurón..
    egyiken F2 a másikon Superlegue verseny..nem tenisz nem sakk nem valamilyen ökörség..ow ;)
  • Dietrich
    ajajj..KPT csak 6. lett az első futamán..viszont az elenfelei meg 1-2 helyen végeztek. Így Blomqvist vezet 4 ponttal mögötte van KPT a 2. futam elött.
    Blomqvist a 2. hely KPT a 12. helyről rajtol.
    Ez a hajó elúszni látszik..
  • b-type
    off:
    ..és mindenki másnak :)
    úgy hogy csalnak :DDDD ...a franc tudja hogyan, de Iannone-nak bődület nagy kanyarsebessége van, sokkal jobb mint bárkinek...pedig a mezőny le3gnagyobb ásza Elias (szvsz), aki szintén tud egy s mást a kanyarokról :))
  • passatgt
    örülök neki, végre talán megtalálja a beállításokat, viszont azt még mindig nem értem, hogy a csapattársa hogy tud neki több mint 10 secet adni:)
  • b-type
    milyen bulvárhír???!
    motorsport.com
    "Kimi Raikkonen's manager has confirmed he contacted Renault about the 2007 world champion returning to Formula One next season.
    Earlier this week, the reports did not reveal whether it was his management team or the Finn himself who approached team boss Eric Boullier about being Robert Kubica's 2011 teammate.

"It's true, I spoke with Boullier," Steve Robertson told the Finnish newspaper Turun Sanomat.
    ...
    Said Robertson: "We want to explore all the possible options for next year. Kimi and I asked Renault what is the situation."
    "
  • Dietrich
    Talma 3. lett...idei első dobogó helyezése.
    Na már csak norbinak és Kiss Pál Tamásnak kellene jó eredményt elérni :)
  • n003
    nekem így tv-n keresztül nem tűnik túl szimpatikusnak de amit csinál és ahogy az előtt le a kalappal :))
  • n003
    az érvelésed logikus .. de ezt egy bulvárhírre alapozod ami lehet csak pr :) nemhinném hogy bele tudnánk látni abba hogy mi megy a háttérben
  • G_ArchAngel #101001
  • Dietrich
    Wéber a seat bajnok..2009 után ismét magyar nyerte a bajnokságot.
  • b-type
    Nem bizony, mivel mint írtam...Kimi-nek nincs kézenfekvő oka arra hogy az F1-be küldje a menedzserét, hiszen ő rally-zni akart, amikor a mezőnybe érkezett azt nyilatkozta hogy jól érzi magát, sokkal jobb a hangulat (ez valszeg így is van), F1-t nem néz..stb-stb.
    Rakd mellé hogy az egyik legjobb technikában ül most a rally-ban.

Szóval miért hatalmazná fel a menedzserét a Renault-val való tárgyalásra, ha minden babakék?
    Mert nem minden babakék...és ennek egy oka lehet, mivel az RB vezetése jövőre is az idei felállással képzeli el az F1-s csapatukat, így biztos hogy nem a Citroen döntött úgy hogy nem ad Kimi-nek autót...mert akkor az RB csak hogy megtartsa Kimi-t megoldást keresne.
    De az hgoy a Renault-val tárgyal, az az mondja hogy kihátrál a Red Bull..vagy legalábbis komoly veszélye van hogy kihátrál a Red Bull Kimi mögül...vagy már eldöntött, vagy feltétele van a hátralévő rally futamokon..passz.

De ez olyan következtetés ami adja magát.
  • n003
    "mert én a rally-ban jóval tovább tartom a tanulóidőt"
    hmm de ez még nem tartott vissza attól hogy olyan messzemenő következtetést vonjál le egy 'kimi visszatér az f1-be' bulvárhír és az idei eredménye alapján hogy a rb kivonul kimi mögül :))
  • Ulvar
    google a barátod.

Sébastien Ogier.

• simonl #100996
    És ki a f.sz ez az Ogier?
    Főleg, hogy ennyit beszéltek róla.....
  • b-type
    Nem, és nem is akartam reálisnak beállítani, de csapattársak a Red Bull támogatott 'ifi' csapatnál...az összehasonlítás adott volt.
    Ogier azért lett újonc, mert én a rally-ban jóval tovább tartom a tanulóidőt, nincsenek begyakorolt-tudott pályák, nincs sok minden ami a pályaautózásban van.
    Ez az én hibám, ez nem alapigazság csak nem gondoltam hogy ennyire ez lesz a lényeg, aztán meg oda jutunk hogy teszem azt Szabó Gergő egyedik (direkt) WRC szezonját húzza idén csak mert hála az égnek ki tudta juttatni az N-s Mitsu'-ját a norvég helyszínre.
    Szerencsés hazai rallisaink valójában sokadik szezont megjárt WRC menők..
    ..és itt kicsit eldőlt a dolog...pláne ha a sületlenséget még oktatólag erőltetik, mert arra van ész.
    Ne vedd magadra, mert akkor úgy mondanám, ezt csak általánosságban értem.

Szal vágom mire vagy érzékeny, és nem is mondom hogy az összehasonlítás Kimi-vel jó vagy reális...egyszerűen adott.
    Kimi tudta ezt amikor belevágott, tudta hogy jó autója lesz, és szvsz tudta azt is hogy Ogier ki...senki nem várja tőle hogy megverje, vagy dobogón álljon...igazából nekem nincs is nagy bajom az eddigi szezonjával. De el tudom képzelni hogy a Red Bull-nál nem erre akarnak költeni, mert sok pénz ez a technika.
    Lehet hogy ha kisebb kategóriában kezd akkor olcsóbb, és a szponzor is elnézőbb, de ez az egyik legjobb autó.
    Nem akarom bántani, csak kimondom amit gondolok, és az tény hogy nem mint Kimi rajongó gondolkodom.
  • Jacek
    aham ezt tudom, de most ez mi lesz turbo? azt gondolom sima purutty difik(nem activ) mint az S2000-ben?
  • Kit--Kat
    Én is eléggé kiszerettem belőle. Nem tudom mennyire követed azóta, de jövőre megint érdemes lesz nézni. 1600-as autók lesznek és a mini személyében a BMW biztos, a VW még csak lehet, érkezik jövőre a WRC-be.

b typefree: Értsd meg abszurdum volt amit írtál. Olyan mintha Loeb beülne egy F1-es autóba jövőre és azt írnád, hogy ennyivel meg ennyivel veri a csapattársa aki újonc, a tavalyi év volt az első teljes idénye, előtte péntekenként tesztpilóta volt a csapatnál és a Forma 3000-ben versenyzett csak. Ráadásul csak 10 éves kora óta pályaautózik, de ez nem számít.
    Most vonatkoztass el a rajkó utálatodtól. Ez így szerinted reális összehasonlítás volt a részedről?
  • Jacek
    nem tamadolag irtam:) egyebkent volt hir hogyha nem kell a Citroennek akkor vinne a Ford:) marketing szempontbol megeri nekik..

De mostanaban nem foglakozom rallyval, mert ez nem mezony Citroen vs Ford ez nem vb:) remelem vissza jon egy par marka.. jo lenne egy Citroen,Subaru,Mitsu,Skoda,Lancia,Suzuki mezony:) kicsit off volt:P
  • b-type
    Az utcsó hozszólás ebben a lökött témában, de ez ki kell jöjjön.

Szal már lassan attól félek hogy valaki abban próbál kijavítani hogy a videón látható autó nem is A6-s hanem egy Renault...annyira a béka segge alatt van a színvonal néha.
  • b-type
    Na erre meg azért reagálok külön, mert én szerintem nem volt félreérhető amit írtam.
    Az A6 baromira nem WRC, ahogy az s1600-s C2-s autó sem.
    Ez így van, sehol nem is írtam az ellenkezőjét, pusztán belinkeltem Kubica A6-s Reanult-ját szemléltetésül hogy a WRC (world rally car)mint kategória nem egyenlő a WRC (World Rally Championship) megnevezéssel.
    Mert sztem ez vitt el pár arcot teljesen balra.

Szal nem értem miért nekem írtad amit írtál, de egyébként jól írtad.

Egyébként ne vegyél mérget a dologra, ment már Ogier formula autóval :)
  • b-type
    Így van, ez az én hülyeségem,..csak én elgondolásnak hívom.
    De mint írtam már az egész mondanivalóm lényege nem Ogier-re volt kihegyezve, hanem arra hogy Kimi-t kiteszi az RB a támogatásából és hogy ez valszeg nem vezet az F1-s Red Bull csapathoz (pláne hogy mindkét versenyzőnek szerződése van).
  • Jacek
    :) nalam van Kimi faktor, en valalom:)

De azt irtam hogy ahoz kepest hogy egybol top kategoriaba ult bele jol megy, a hibak meg egyszeruen ahoz hogy megbizz egy masik emberben aki vaker valamit hogy hogy menj eleg nehez:D

Mert itt a Kimi utalat miatt:) szerintetek szarul megy neki.. szerinem meg nem, mert kurvara mas am a ket dolog:)
  • Totti5
    "Valoszinuleg hamarabb nyer Kimi Rally VB-t mint Ogier F1 VB:D"

ez most pont az ellenkezője annak amit írtál, vagy csak a Kimi faktor jött ki a végére?:)
  • Jacek
    Hat a A6 ne hasonlitsuk WRC-hez azert:)

Nem bele ugatni akarok, de:) Ogier Rallyra keszult egesz eleteben most hogy hasonlitjuk ahoz hogy Kimi beul szinte a nullarol top kategoriaba????

Valoszinuleg hamarabb nyer Kimi Rally VB-t mint Ogier F1 VB:D
  • spiczi91
    Ez nem Kimi fürdetés hanem a te hülyeséged, dehát ez már legyen a te gondod.
  • b-type
    Aztán ezzel a lendülettel be is lehetne fejezni ezt a hülyeséget Ogier 2008-s 1(dik) WRC-s évéről, meg az egész Kimi fürdetésről.
    ..és tényleg lehetne jobb témával foglalkozni:
    pl mittomén:[URL=http://www.motorsportal.hu/forma1/whitmarsh-alonso-megprobalta-megzsarolni-a-csapatot-c35141.html]"Alonso nálunk elkövette azt a hibát, hogy teljesen alábecsülte az újonc Hamiltont. Amikor rájött, hogy nem lesz olyan könnyű megverni Lewist, Fernando elégedetlenkedett és megpróbálta megzsarolni a csapatot."[/URL]

..nem néztem utána hogy ez szó szerint így hangzott-e el, de ha igen az nem gyenge :DD
  • Totti5
    No igen. WRC az a rally királykategória. Ott vannak a legnagyobb ászok a leggyorsabbak, és a legjobb "űr"technika. Ugyan az mint az F1 ebből a szempontból.