182154
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#174097 Szarnak a pofon.. :) Megint semmi valós eredménye nem lett... :D A fennmaradó futamokon nevetve visszaszerzik ezeket a pontokat :) -
ToxiMaxi #174096 Nem ugrott az összes pontja "csak" 15.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2020.08.07. 16:06:53 -
#174095 Jah értem... -
#174094 “A separate mechanical issue led to the inside of the right-rear wheel rim overheating, which in turn burned the bead of the tyre (the part of the tyre that connects the rubber to the wheel). As a result, the bead was no longer able to seal the tyre onto the rim. This is what caused the subsequent deflation, with the tyre itself playing no part in the cause of the accident.” -
#174093 Tudja a rák valami hozzá ért a felnihez nagyon felmelegedett és lerobbant a gumma, azt mondja a Pirelli nem én :D -
#174092 -
#174091 De micsoda, nem értem :) szabályosan lerobban a futófelület az oldalfalról... Nyilván Pirelli nem fogja azt mondani, hogy nem bírja a gumi a trehelést.. :) -
#174090 Mondom felni :) -
argo001 #174089 Az egy dilettáns banda. -
#174088 Pontosabban ezen lebuktak. A többivel meg nem lehet nagyon mit kezdeni. Minden esetre ügyes menet volt, mint a Mercedes sutyiban elvégzett gumitesztje, ami után szinte hirtelen feljöttek a mezőnyre már abban az évben ...
És akkor ott a Ferrari, aki annyira szar, hogy már magáról se tudna értelmeset lemásolni, sőt, még a tavalyi szintjén sincsenek. :D
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.08.07. 13:09:55 -
#174087 No igen. :)
Ezek után már csak egy Vettel-Bottas kettősön röhögnék fel. A "brit" Aston Martin meg vinné Hamiltont és Wolffot meg ezek szerint a tavalyi Merci alapjait. :)
Perez vagy esetleg marketing poénnak Raikkonen - ha már szar a RB - Verstappen mellé szintén nem lenne meglepetés.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.08.07. 13:10:34 -
#174086 Fake a fék -
#174085 az első fékcsatorna szabályos másolat, a hátsó nem :D -
#174084 Na akkor jöhetnek a kommentek azoktol akik azt mondták, hogy nem koppintotta a RP a mercit 1:1-ben.
Elvesztette az óvást a renaulttal szemben az RP igy ugrott az összes pontja meg még pénzbüntetés is járt neki.
-
#174083 Kontakt az aszfalttal ? :DDD -
#174082 Perez pozitív lett újra, hétvége Hülké! -
#174081 Valami fizikai kontakt felmelegítette a felnit és ez okoszta a Pirelli szerint. -
pr3cious #174080 Az jó lenne mert valami ritka gusztustalan -
ToxiMaxi #174079 Mint egy durrdefekt úgy nézett ki, a kerék a belső felénél levált. -
ToxiMaxi #174078 Jövőre változatlan lesz, amennyire én tudom 2022-ben jön minden. -
pr3cious #174077 Jövőre a 18as kerekek... :( -
#174076 Ez nem sima defekt ....
-
#174075 -
#174074 És gondolom ha nem azért volt , akkor most csak úri hóbortból emeltek a guminyomáson a második verseny elött.
Ezt kellene vizsgálgatnia az FIA-nak, hogy miért ekkora befolyással bir a gumi és a gumugyártó a verseny kimenetére, mikor a gumikon kivul még ott van rengeteg részegység ami az erőviszonyokat befolyásolni tudná -
#174073 Szerintem de... 1 levezető kör alatt ugyanígy estek szét a saját gumijaim, pedig nem oldalfal levállással kezdődött. -
#174072 szerintem nem ... -
#174071 Az oldalfal azért vált le, mert laposan mentek rajta. Pont ugyanígy jártam egyszer. -
IXEMGabeo #174070 tuloztam, de azert elmaradtak messze egy Honda es Ferrari szinttol a 2000-res evek kozepen -
#174069 De ez nem elhasználódás volt, nem elkoptak ,egyszerűen "szétestek, varrás mentén " .. -
#174068 Amugy meg a Pirelli válaszát a gumik kivizsgálásával kapcsolatban eléggé nevetségesnek érzem. Meg az egész F1 betegségének pontos lenyomata.
A pirelli azt mondta, hogy sokat mentek ugyan azon a gumin és nem számitottak ekkora terhelésre .
Ez olyan, mintha azt mondanák, hogy hát nem gondolták, hogy ilyen gyorsan fognak menni a kocsik. Azért vannak a Pirellis tesztek és minden csapattol gyujtik az adatokat akkor mi olyan meglepő volt számukra, hogy gyorsulni fognak a kocsik?
A másik, meg , hogy egy másik szabály kellene a gumik gyors elhasználódása helyett. Mert ez igy egyrészt balesetveszélyes , hogy ha pont ugy jön ki a lépés, hogy márcsak 1-2 kör van hátra a versenyből akkor már senki nem fog kijönni kereket cserélni még akkor sem ha a gumi nem optimális már.
ÉS kb ezt utálom a legjobban, hogy az utobbi 10 évben a kommentátorok másrol sem tudnak beszélni csak a gumikrol, kinek hány körösek a gumiai, mikor áll ki a boxba melyik tipust tette fel stb. Mikor ez csak egy darabja az egész kocsinak , de mégis ez határozza meg legjobban az egész versenyt és a kocsi teljesitményét.
A mai F1es versenyek nem azt jelentik, hogy ki a leggyorsabb hanem, hogy ki képes az adott gumin a célba érni. Még akkor is ha ez azt jelenti, hogy csak 80%on engedi csak hogy használja a teljesitményt. Tehát joformán a pirelli határozza meg, hogy ki fog nyerni és ki kap olyan infokat amivel elönybe lehet. -
#174067 A storyban a szokásos Ferka-FIA hátszél van ... Khmmm... :) -
#174066 -
#174065 a gps adatok eléggé nyilvánosak,nem tudom milyen kémkedésről beszélsz...viszont az,hogy a Ferrari motortrükkje cirka 1 évig bírta,szerinted a Mercedes meg 7-8 éve sikeresen őrzi azt a bűvészmutatványt amivel mindenkit átvernek...nem érzed,hogy a sztoridban bűzlik valami? :D -
#174064 felesleges az összehasonlítás.a V10/V8 korszakban 305 km-t kellett kibírni egy motornak,most meg több mint a tízszeresét.köszönőviszonyban sincs a kettő egymáshoz,egyébként az erejüket nézve jók voltak,csak törékenyek.
azóta meg nem egy és nem két új ember jött+az eddigiek is sokat tanultak.lásd a renault-nál,miután a V8-as fejlesztéseket befagyasztották elküldték az összes rutinos emberüket,aztán csodálkoznak hogy a zöldfülűek nem tudtak jó V6-ost tervezni. -
#174063 Talán kicsit túlzás azt állítani, hogy "a Mercedes sehol sem volt motorilag a V10-es es a V8-as eraban"?!
Ilmor-built Mercedes-Benz FO110G V10 - McLaren MP4/13 - Häkkinen & McLaren WDC 1998
Ilmor-built Mercedes-Benz FO110H V10 - McLaren MP4/14 - Häkkinen WDC 1999
Emellett persze rengeteg technikai probléma volt a Mercedes motorokkal akkoriban, de azt, hogy sehol nem voltak ... LOL -
#174062 ??
Mit erölködnék, egyszerűen csak arra írtam választ hogy Rosberg bármiféle ellenszélben versenyzett volna. Mivel a történtek ezt nem igazolják. -
IXEMGabeo #174061 azon nem gondolkodtal, hogy a Mercedes sehol sem volt motorilag a V10-es es a V8-as eraban? Nem gyoztek szidni az emberek a Mclarent, amikor Kimi vagy DC alatt folyamatosan elfustoltek a motorok...de Hakkinen is kapott rendesen a muszaki hibakbol akkoriban -
Stockbauer33 #174060 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jövő évre jó lesz ha Hamilton az évadnyitó futamon kap 50 pont minuszt meg másfélóra büntit?Mi a picsa van veletek?
De komolyan -
#174059 Hátpersze... :) -