182154
  • lac coo
    Mindenesetre jol ment Max, nem ketseges ki lesz a kovetkezo aszpilota.....
  • lac coo
    Egyel puhabb gumikat hoztak....
  • b-type
    A Mercedes egy lapos széles autó, elég egyedülállóak a mezőnyben, bár már van még kettő.
  • oneal1
    úgy értettem én is.

lényegen nem változtat.

Van egy határ amivel mindenki tud menni csak a merci nem ami most volt először.
    A korábbival pedig fordítva, kört kap mindenki :)
  • b-type
    Ez sem volt más mint az alap gumi, egyszerűen megnövelte a Pirelli a guminyomást biztonsági okokból. Általában ez a megoldása, néha már elképesztően magas gumiyomással mennek a régi autókhoz képest.
  • oneal1
    érdekes dolog ez a gumi kérdés....Laco szerint lófasz gumikkal.

Most minden csapat tudott menni a gumikkal kivéve a merci....

Akkor, hogy is van ez? :)
    Kicsit sem látszik, hogy az alap gumi a mercire van gyártva. Előtte a 4. is kört kapott vele most pedig versenyt láthattunk.
  • pr3cious
    Fordított esetben ezt Hamilton is simán behúzta volna a RedBull-al, vagy nem
  • lac coo
    Ez eleg fura futam volt ezekkel a lofasz gumikkal. Mintha pont annyival lenne lassabb a redbull ami pont eleg volt gumisporolashoz igy a vegen gyorsabb lett :)Latszik , hogy a Merci normalis gumikra ban belove (meg a tobbi auto is ...), a megfelelo kemenyet szepen terheli, azon versenytavon senki nincs a kozelukben. Ez ajandek volt a redbullnak :) A puha keverkenek azt hoztak ami nem bir ki egy kort sem, eleg lol. :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2020.08.09. 17:05:01
  • Stockbauer33 #174129
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Elnézést a múltkori kirohanásomért.Nem vettem figyelembe hogy mekkora trauma itt sokaknak a futam vége :D.Ma öröm van de úgyis tudjátok kis petting volt ez a mai a megb...shoz képest.Végülis győz a bajnokom szezon végén inkább bekussolok innentől

Még egyszer elnézést

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2020.08.09. 16:51:12
  • pr3cious
    végre nem ez a kamubest nyeri a 70diket
  • SzocsA
    Na mi van? A nagy mercit megvertek otthon? A két másodperces kocsit földbe döngölték.
  • pr3cious
    Csak olyan tipikus Hamiltonos ömlengésnek tűnt, nagyon le lett iskolázva a szipiszupi pilóta a szipiszupi autójában legalább az egyik állítás igaz.
  • Nyers
    Mit xD-zel? Nem tudsz olvasni? Direkt írtam, hogy az egyik legjobb. A szavaknak súlya van. Nem azt írtam, hogy a legeslegjobb, szándékosan. Értelmetlen is ilyeneken vitatkozni.

És igen, Verstappen a következő generáció meghatározója lesz, valószínüleg egy újabb korszakot fog uralni, ha a gépet megkapja maga alá.
  • RatBaG #174124
    https://streamable.com/2ygg0p
  • pr3cious
    legjobb pilóta XD
    Max: im joke to you?

Tipikus felületesek szurkolók...
  • mcmoha
  • Nyers
    Nem vagyok Hamilton fan, csak aggódom mentális egészséged miatt, ezért hosszabban válaszolok (nagyon ízléstelenre sikeredett az irományod).

Pont eggyel feletted osztották az F1es konstruktőri világbajnokok sorozatát. Szép minta rajzolódik ki, nem véletlenül és ez szinte minden sportágra jellemző. Bizonyos csapatok nagyon beletalálnak az aktuális szabályrendszerbe / hatalmas összegeket tolnak a fejlesztésekbe, amik működnek is, csapatsportokban jól igazolnak, jó játékospolitikát folytatnak, saját nevelés etc. Ilyenkor óhatatlanul "dinasztiák" alakulnak ki, amik évekre meghatározzák az adott játékot és itt lehetne sorolni végeláthatatlanul a példákat. Igen, ez tud kissé unalmas lenni, főleg, ha az ember az ősi riválisnak szurkol, de ez már csak ilyen.

És végül Hamilton. Igen, szerintem vitán felül áll tehetsége, korszakának egyik legjobbja. És a legjobb pilóták a legjobb autókat szokták hajtani. Ugyan ez igaz Schumacherre is, csak talán már nem mindenki emlékszik rá. Ha kicserélnénk Hamiltont Schumacherre az írásodban, pont ugyan úgy ülne, csak 20 évet kéne visszamenni az időben. Nála is többségben van az inkább kicsit unalmas VB címek, mint a végig izgalmasak.

Bízzunk abban, hogy a következő generációs F1es autók majd összerántják a mezőt és nagyobb csata lesz több csapat között a győzelemért.
  • b-type
    ?
    egyfelől senki sem kérte az ingyen adott 'bölcsességet' :))
    Másfelől ez mi? ..mi ez a görcsös akarat hogy valahogy degradálj szurkolói csoprtokat, embereket, versenyzőket. Pláne ilyen gusztustalan módon hogy Schumacher állapotával jössz, mit tehet erről bárki? ..vagy ha meghalt akkor nem lehet megdönteni a rekordjait?
    Szánalmasan kicsinyes az egész iromány.
  • pr3cious
    Az F1nek még annál is több :) száguldó cirkusz vagy inkább mára száguldó vicc.
  • lac coo
    Van bajod rendesen.... :)
  • mcmoha
  • simonl #174116
    Csak egy kérdés, mert érdekel. Azoktól a tényleg elvakult mercedes / hamilton fan -októl kérdezem akik itt is szép számmal vannak.
    Ti mit élveztek egy futam alatt? A kedvenceiteket nem is lehet látni a közvetítés alatt csak a felvezető körön és a dobogón. Ennek semmi sportértéke nincsen....kedvencetek halott vagy kómában fekvő versenyző(k) rekordjait igyekszik megdönteni unalmában. Valóban sportszerű, igazi nagyság.
    Igazából nem csak egy menő, mindig győztes instagramm vagy FB csoporthoz akartok tartozni?
    Fogalmam sincs mi ez a korosztály, de nem gáz?
    Menjetek le a grundra inkább focizni, vegyétek be a "kis dagit a harmadikról" meglátjátok mi is az a valódi sport és sport szeretete.
    Na ennyi bölcsességet mára. Ingyen adtam.
  • fazerus
    Hiába járt vissza. P3... :)
  • pr3cious
    Ilyen az F1, Mercedes motoros csapatnak mindent lehet múltkor is kérdeztem hogy akkor mi a vélemény a RedBullról hogy velük nyernek vb címeket majd köpdösnek a Renault-ra, na az a stílus. Egyébként baromira visszajárt ez a lekvár.
  • fazerus
    Ez egy kicsinyes bosszú volt a részükről, a tavalyi év miatt. :) Akkor ők trükköztek, ki is zárták őket. Szarügy, ez van. :-) Amúgy sem egy túl szimpatikus csapat az utóbbi években. Fontos részei a mezőnynek, de néha kicsit nagyon kijön rajtuk a Francia stílus.
  • maffioso
    Tehát ha a Racing Point csinálja a felnyomást az rendben van, de ha a Renault akkor az gusztustalan? Értem.
  • fazerus
    Győzelem? Ugyanmár :) ezt a nevetséges 15 pontot bőven visszahozza a Racing Point... :)
  • mcmoha
  • mcmoha
  • FrezeR
    Ez kész :DD
  • pr3cious
    Igyunk együtt a Franciák győzelmére :)
  • fazerus
  • RatBaG #174105
  • lac coo
    Még mindig nagyobb büntit kaptak mint a Ferrari .... :D ( Mondjuk azok maguktól is tátott szájjal szaldgálnak az erdőben ... :) )
  • RatBaG #174103
  • __Jacek__
    Azért támadták a fékhűtőt mert arról info volt hogy szabálytalanul szerezték, mindenki tudja hogy full copy az autó de a FIA megbassza az anyját röviden...
  • repvez
    Alább leirtam, hogy miért furcsak ez a hirtelen javulás.

A Brawn GP meg más tészta, mert ott volt nekik a dupla diffuzor amit senkitől se másoltak saját fejlesztés volt és szürke zónás, tehát nem volt addig leszabályozva az a terület és csak egy évig lehetett használni, de akkora elöny volt mindenki mással szembe, hogy megnyerték a VB-t
    És a háttérben már elég erősen ott volt a mercédes, ami nem hiába lett olyan jó, mert már azelött kaptak infokat a fejlesztésekről, hogy beléptek volna az F1be.
  • mcmoha
  • ToxiMaxi
    Miért probléma az, hogy jók lettek? Brawn GP a semmiből nyert VB-t.

Ha jól tudom a többi részét a kocsinak az FIA legálisnak nyilvánította, ezért támadta meg a fékhűtőt a Renault. Ja, és ezt a megoldást is használhatják a nagydíjon, nem kell most hirtelen a kalapból előhúzni egy új alkatrészt. Furcsa a megfogalmazás, de meglátjuk, hogy fellebbezz-e valaki. Renault FP2 végéig dönteni akar, hogy jó-e ez így nekik.
  • repvez
    amikor irtam még nem voltak részletek, csak hogy pontokat buktak .
    Amugy meg megint érdekes ez a helyzet, mert megint nem tiszta, hogy ha nem szabályos akkor miért nem kuka az összes pontjuk és miért nem vizsgálják az egész csomagot, mert ahol egyvalami nem stimmel ott akad más is, főleg egy ekkora váltásnál.
    2019 ról 2020ra egy teljesen más szisztéma egy teljesen más kinézetű autóval előrukkolnak nem gyári csapatként akik tavaly még a fennmaradásért kötözködtek és most egy csapásra a 3. legerősebb csapattá ugranak fel nem kicsit gyanús.

Egy mclarennek 3-4 évébe tellt mire kilábaltak a gödörből egy williamsnek se sikerült egy szezon alatt a legjobb motort használva sem.

akkor ott valami nagyon nem kerek.nem csak a fékhűtő.

ÉS itt jön be amit már régen mondtam, hogy ha minden csapat olyan nagyon titkolózik a másik elöl akkor miért minden szezon kezdet elött ugyan ugy néznek ki ugyan azok az elvek jelennek meg a kocsikon. ha minden csapat minden alkatrészt saját maga tervezne akkor kizártnak tartom, hogy 10 csapatbol 7 legalább hasonló megoldást találjon ki.