182278
  • Falcon83
    Ez a kovalainenes eset nem volt olyan durva, csak gyula volt idióta. Bár érdekes volt, hogy fél kört kellett mennie, mire volt egy olyan pálya munkás aki adott neki egy poroltót. Ez aztán a biztonság.
  • kabel15
    Egyébként szerintem fogunk még ilyet látni az idén. Lassan mindenki használt motorral fog menni. Szóval valami ott eltörik akkor könnyen lehet hogy kigyullad.
  • b-type
    Sztem is nagy arc volt...elvileg be nem robbanhat a tank (amúgy sem lehetett már benne sok), szal ez izétűz volt, de azért szépen erőre kapott, Kova' meg eloltotta mint pályamunkás.
    Laza. :))
  • IXEMGabeo
    Kova nagy fazon és tényleg kötélből vannak az idegei
  • mcmoha
  • Ulvar
  • Keroz1n
    Nekem feltűnt egy hasonlóság!
    Wéber = Webber
  • bardocz
    Jah értem, na olyan tényleg nem nagyon fordul elő.
  • mcmoha
    Massa eseteben azt a vak palyabirot kellett volna meguntetni aki par meterrol nem vette eszre az esetet.:)
    En elhiszem, hogy Massa siman nem figyelt es nem direkt csinalta.
  • b-type
    Massa nem szerzett előnyt??! Dehogy nem másfél méterrel előrébb rajtolt, ez már előny...az már egy másik lap, hogy nem kovácsolt az előnyéből eredményt.
  • b-type
    valakit cikázással feltartani annyit tesz, hogy az meghúzatja magát, vagy jobb a kigyorsa mindegy..és bepróbál mondjuk jobbról, erre te jobbra húzod az autót, visszabújik és bepróbál balról erre te balra húzod az autót...azaz akadályozod (veszélyesen).
    Ez azért nehéz ügy mert erre elég ritkán kerül sor...leggyakrabban akkor ha valaki hibázott ezért ráesik a másik, azaz nagy a sebességkülönbség, erre az első védekezésképpen a másik útjába húzza az autót, és ezt még egyszer megteszi...az mindegy milyen irányban mivel nem cikázásról hanem irányváltásról van szó inkább.

Ezt kisebb kategóriában lehet inkább látni, F2..ilyesmi ahol azért gyakrabban történek ilyenek..teszem azt ketten összevesznek és valamelyik belassul ezért befigyel a 'nevető harmadik'...de elé teszi az autót a védekező.
    ..a MotoGp legkisebb kategóriájában is volt ebből egy brutál baleset valamikor egy célegyenesben, mert ott a szerényebb teljesítmény miatt nagyon fontos az ívre fordulás és így a kigyors...ha valaki azt elrontja akkor sűrűn előfordul hogy rászalad a másikra, és a védekező megpróbálja elvenni a helyet (és a bátorságot) a másiktól.
  • IXEMGabeo
    Massa nem szerzett avval előnyt...Webber szúrta el a rajtot, azonkívűl nem sok vizet zavart evvel...
  • bardocz
    De az ív váltás arra is vonatkozik, ha mögötte van, nem? Amúgy meg abból nem lett baleset, meg veszélyesnek se nevezném, szóval büntetni sem kell szerintem.
  • b-type
    Petrov cikázás..Petrov nem támadta, ha igazán mögé akarsz nézni mi történt, akkor az a furcsa helyzet áll elő, hogy valahol az van amit Hamilton mondott...nem szívesen mondom ezt mivel ugye Hamilton drukker vagyok szal adja magát az elfogultság, és pont belehajtom fejem...de szal Petrov szélárnyékot akart venni Hamilton-n, és Hamilton meg ezt igyekezett elvenni előle.
    Petrov nem ment mellé, mert még nem volt 'megszippantva' eléggé...egyszer sem ment mellé.
    Webber-nél megvolt az SC vonal..éppen hogy de akkor még Webber előrébb volt.
    Valencia-ban meg lett büntetve egy áthajtásossal.

Mond inkább Massa Spa-i rajtját...na mert az olyan volt amit valóban nehéz megmagyarázni..
  • IXEMGabeo
    Webbert
  • IXEMGabeo
    jaja

Petrov cikázás, Kínában leszorította szintén Webber és megelőzte a SC vonal előtt, valenciai esetnél is enyhe feddéssel úszta meg

ez kb 3 eset...
  • b-type
    duplán szmájliztam.
  • b-type
    hányszor? :)
    Mert ahol kellett ott megbüntették,..vagy Monza-ban úgy alakult hogy ő kiesett.
  • mcmoha
    Az FIA olyan hangulatban van amilyet Bernie kivan tolluk;)
  • IXEMGabeo
    így volt helyes, hogy senki nem kapott büntetést egy szűk pályán ez simán benne van...egyébként hogy Vettel miért kapott áthajtásost Spa-ban az is furcsa mivel ott is megcsúszott aztán már nem tudta kontrollálni magát az egy dolog h ott volt Button...ezek ilyen versenybalesetek csak érdekes, ha olyan hangulatban van az FIA hirtelen elkezdenek szórni:S
  • Jacek
    kulomben bedobok egy Kimis temat:D
  • Jacek
    na ezt ne kezdjuk el pls:D
  • IXEMGabeo
    rossz döntést? hányszor kellett volna Hamit idén megbüntetni? ez amúgy is versenybaleset hamár Hamilton nem hibás...
  • bardocz
    Ahol rázókő van, ott a fehér vonal a rázókő széléig kitolódik. Nehogy már ezt ne tudjátok... Tök alap dolog még szimulátorbajnokságokban is, ahol meg a FIA szabályrendszer van átvéve...
  • bardocz
    Igen, ez a szabály része, két kerékkel a pályán kell lenni. De azt állítani, hogy a rázókő nem a pálya része, elég meredek.
  • b-type
    Ezt én is így tudom,...bár hozzáteszem hogy a rázókő gyakran van a fehér vonalon túl :))
    de én is úgy tudom hogy pálya része...sztem ezért is magasítják meg ahol nagyon használják, de elvileg az autó hosszfelénél jobban nem eshet át a rázón, és két kerékkel nem léheti át a fehér vonalat (kivéve egyedi eseteknél).
  • WNW
    Illetve, amig a kocsi belso kerekei nagyjabol a feher vonalon bellul vannak, addig szabalyosnak szoktak itelni.. Ha teljes kocsi a vonalon kivul van, akkor szoktam morogni...
  • WNW
    Most neztem meg Schumi-Heidfeld akciot tobbszor, Heidfeld is azt csinalta mint Hami, behuzott belsore, kozben meg Schumi mellette volt mar.. O is porul jart.. Es Heidfeld meg korabban kezdett zarni, mint Hami.. Hat ez igy nem megy..
  • bardocz
    A rázókő mindig is a pálya része volt, ami a fehér vonalon túl van, na az nem a része.
  • b-type
    Az sem zavar ha széllel szemben kell pisálnom, ha a meggyőződésem ezt mondja.
    Attól nem fogok berettenni ha minden légy a másik szrra száll rá.
  • b-type
    hát ja :))
  • Jacek
    Foleg hogy gyulus megint okos volt.. hogy az amerika csavo pont ne jo ide, WTF kicsit regebb ota mennek hasonlo utcai palyakon mint az F1:)
  • Totti5
    futottak még kategória, de ha az egyik szitut büntetik akkor a másikat kellett volna...
  • G_ArchAngel #101389
    Miert hoztak rossz dontest?
    Mert Te azt gondolod?

Azert az elgondolkodtato, hogy meg az angol kommentatorok is egyet ertettek a versenybirosaggal, erre Te megint nekiallsz szembepisalni a szellel. Ez egyfajta perverzio nalad?
  • Totti5
    szerencsés, kiestek előle stb stb... :)
  • mcmoha
    Kcsg Aloso!
  • Jacek
    ez meg hagyjan mert ketes:) de a Csumi vs Nick?:D:D:D az torpedo volt a javabol:)
  • b-type
    De az kifejezetten zavar hogy rossz döntést hoztak, bánja kánya hogy Mark szeles volt, de hogy a véleményesből miért azt húzták hogy Webber jöjjön ki az egészből tök jól azt nem értem.
    Egy áthajtásossal olcsóbban megúszták volna, Alonso-Vettel feljebb jönnek, Mark és Hamilton között kisebb lett volna, de még is hő a távolság...azaz mindenki jól jár úgy mond.
    Ehelyett egy véleményes versenyszituban úgy döntöttek hogy ez most egyszerű baleset lesz, és kész...és ezzel mindenki szrul járt, kivéve Mark-t.
    Spa-ban sem volt Vettel olyan nyilvánvalóan bűnös..mondjuk ezzel a szituval összehasonlítva, hogy ott kellett az áthajtásos.
    Szal nem vágom, mindegy.
  • kifli
    érdekes, hogy alonsoról egy szó nem esik :D

Valaki kezdje már el szidni mennyire "unfair" volt a rajtnál, vagy valami, szinte már hiányzik.
  • nonicks
    meglett már párszor mondva hogy a rázókő nem a pálya a része!