182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Három évvel a kémbotrány után: Stepney-t börtönbüntetésre ítélték
"2010 szeptemberében az olasz bíróság 20 hónapos börtönbüntetésre ítélte a brit mérnököt, 600 eurós óvadék ellenében azonban felfüggesztették a büntetését." -
sKeezo #101537 én elütöttem volna :D -
ez már lényegébe kész van, csak a lelátók nincsenek a helyén, meg a pálya mellett nincs fű:) -
dél-koreaiak bevállaltak anno champ car versenyt is 2 év alatt az aszfaltcsík egy része épült meg a fő épitő lelépett a pénzzel a pálya nem épült meg..most szinte ugyanezt játszák el a F1-el ;) -
6,5 óra volt többnyire az utóbbi években...
amiről híres európában a verseny az a
amiről hirhedt a sajnálatos halálos balesetek miatt..
idén ők lesznek a vendég művészek bathuston és Surfersben -
talán mert tényleg sz@r volt a bmw tavaly, mezőny végében jártak majdnem mindíg
én így emlékszem
mellesleg ha kubica sír ott már baj van. -
Akkor nézd meg mit művelt tavaly a BMW-nél. Folyamatosan a csapatot szidta, és mindig sírt valamiért. -
miért lenne hisztis? nem nagyon szokta a seggét a földhöz verni hogy jujj neki most fagyi kell .... -
Kubica pont olyan hisztis mint Alonso. Jó ott neki a Rönóban. -
IXEMGabeo #101529 jaja Rosberggel együtt mindketten többet érdemelnének... -
kubica a favorit ^^
én örülnék ha valamelyik "nagy" csapat egy jó talicskát vágna alá :) -
mielőbb új csapattárs kellene neki mert a mostani elég gyenge
Kubicát a Ferrariba ! -
Jóhelyen van ^^ -
és mi van a hisztis csalonzóval? 

flémon! -
Meg meg se epitettek mar bontjak?
-
Hamilton +1, Am nincs igazad -
ennek a Homi Raikonnen hisztériában egy jó dolog lenne
ha pl csalóSchumi,nemtudokveszíteniVettel,Hamilton helyére jönne -
jómunkásemberek összetákolják
-
hát ha odeteszik magukat a kis koreaiak, 10-15 nap alatt össze lehet rakni ezt a pályát -
"a dél-koreai pálya célegyenesében egy daru dőlt a lelátókra, mellyel feltehetőleg túl nagy súlyt próbáltak megemelni."
képek -
WNW #101518 Az a helyzet, hogy ugytunik mas-mas elgondolas szerint vannak megepitve a motorok.. Kis kulonbsegek vannak most mar csak, de azert vannak.. A Merci motor a loerore van kihegyezve, ezert valoszinuleg kicsit tobbet fogyaszt, es nem annyira rugalmas alsobb fordulatszam tartomamanyokban.. A Renault motor ugyan loeroben hatranyban van, de ha megnezzuk azt, hogy a Monaco tipusu palyakon, ahol alacsonyabb fordulatszamon sokszor kell kigyorsitani, es elonyosebb, ha a motor rugalmasabban allithato, kezelheto, es nyomatekosabb, ott meg a Renault motoros kocsik mennek mindig jol.. Azaz valoszinuleg nekik a kisebb fogyasztas mellett, ez az elonyuk van meg.. A Ferrari meg ugytunik a ketto kozott van valahol, azaz sehol se kiemelkedo, de mindenhol hasznalhato.. Ha ebbol most pusztan kivesszuk a loerot, akkor elegge nagy bakot lonenk.. -
Régen is a motorok közti erő/súly/fogyasztás különbségek döntőek voltak. Nagyszerű példa 1990. Ferrari V12es gyönyörű hangú bitang erős marha gyors csak épp megbízhatatlan sokkal nehezebb vele bánni és ami a legrosszabb úgy fogyaszt mint egy tank. Szemben a V10es Hondával. -
IXEMGabeo #101516 akkor meg visszatérnénk a 90-es évek elejére ami nem is gáz...de én már az 1998-as állapotokkal is elégedett lennék azok voltak ínséges idők... -
IXEMGabeo #101515 Mclaren szokott mindenért sírni, bírom h a legjobbra mindig irigyek jelen esetben idén a Red Bull a legjobb a Mclaren pedig egy örökvesztes csapat marad...10 évente ha nyernek 1 vb-t haha -
A dupladifuzor megtiltasa magaban nem lenne eleg. A sima difuzort is sokkal kissebbre kellene meretezni vagy teljesen betiltani + a hatso szarnyat valahogy ugy korlatozni, h kevesebb legorvenyt kavarjon + az elso kerek mehanikai tapadasat novelni es az aero tapadast csokkenteni kene... tehat eleg bonyolult az ugy, de meg lehetne oldani. -
V 10es időkben nagyobbak voltak a különbségek... egyenlő sosem lesz. Ha nem tetszik a Red Bullnak akkor csináljon magának, mert senki más nem sír csak ők, akkor amikor ott van a seggük alatt egy világverő autó egy rohadt megbízható és jó motorral. -
Igaz hogy több előzés és talán jobb futamok is de ez durva volt a hétvégén hogy így beragadtak mögötte és 3mpvel lassabbak voltak, attól hogy utcai pálya még simán volt lehetőség előzni. Amúgy már év elején meg volt beszélve Todt bácsi betiltja a dupla difit marad a sima és annak mérete is csökken 135 mm -re ha jól emlékszem. -
IXEMGabeo #101511 **jobb futamok:P javítva -
IXEMGabeo #101510 nehéz a pályán eleve előzni, (tudom nem indok voltak bőven előzések most) Kubica-Webber pl., dupla diffúzort kéne leszedniük vagyis betiltani, és akkor megvan oldva a probléma nincs légáramlat, lesz szélárnyék nemde? sztem, ha ezt orvosolnák akkor még jobb lenne amúgy az 100 hogy idén több előzés és futamok voltak, mint tavaly. Nekem nagyon bejön a szezon. -
Csak még mindig az előzés a baj. Glock miért is tudta körökön keresztül feltartani a mezőnyt? Nem azért mert kurva jó a kocsi amivel megy. ÉS nem is nagyon védekezett... Erre miért nem ad valaki magyarázatot? -
IXEMGabeo #101508 cserébe nagyon kicsik a különbségek régen baromira szét volt szakadva a mezőny, most meg jó látni azt legalább is idén, hogy 3 csapat pilótái közül 5-en vannak harcban a vb címért...ilyen talán az 1982-es szezonban volt utoljára ennyire kiélezett...na jó talán még egy kis ideig 2003-ban és 2007, de ott max Schumi-Montoya-Raikkonen volt nagy esélyes, 2007-ben pedig végül 3 pilóta közt dőlt el a vb sorsa az utsó futamon...korábban és tavaly is szinte az volt a jellemző, hogy 2 csapat van harcban és maximum 3 pilóta, most meg max 5 pilóta szval nem rossz:D -
Cosworth-el lassabb a Williams, még előrébb lenne ha mondjuk Renault vagy Merci motor lenne bennük, ha a Force Indiában Cosworth lenne hátrébb lenne. -
Kis kulonbseg van, de az jelent 1-2 tizedet, ami sokszor tobb helyet jelenthet az idomeron, tehat az a kicsi is sokat szamit. Szamomra idegesito, h nem lehet fejleszteni, ezaltal konzervalva vannak az eroviszonyok.... tehat a gyengebbnek eselye sincs elore kerulni es ez sztem nem fair. -
Ha olyan gyenge lenne a cosworth akkor a Williams nem lenne ott, mert ok hogy az az autó egész jó a középmezőnybe, de nincsenek eleresztve pénzel.
Rönó motor jó, nincs vele gond, de a merci a legjobb az tény, a ferrari meg ugyan az mint évek óta, konstans jó:) egészen kis különbségek vannak e téren, az RB meg "piárból" sír miatta. -
vinc3nt #101504 lol
-
vinc3nt #101503 Döglött denevér átka ült a Toro Rossón? -
Ez nekem nem tunik megalapozottnak... Az, h a pole-t emg tudtak szerezni sokszor, az nem a motornak, hanem a kaszninak koszonheto! Meg kell nezni a vegsebessegeket es maris latni akulonbseget. Nameg az a teny, h kevesebbet fogyaszt az is azt sugalja (bar nem szugsegszeruen), h gyengebb a motor... -
WNW #101501 Red Bull, es a motor temas sirankozas, mas szemszogbol.. -
WNW #101500 Megvan Kimi uj csapata.....;))) -
Jó de itt a lényeg, hogy Bourdaist kiszedték előle és ezekkel is pontokat szerzett.
Egyetértek, zárjuk le.