FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lajos 16. ____ Kubica 18. ...

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

Szerintem túl gyorsan váltott vissza és blokkoltak a hátsó
kerekek egy pillanatra, ezért csúszott meg Hami.
Dark Angel 666
Alig várom hogy Button vagy Bari is a falhoz csapja a kocsiját <#vigyor1>

Masszának is mázlija volt hogy nem járt úgy mint szegény Lajcsi.

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

LoLL <#idiota>

matyi0323
Felsõ kamerából olyan mintha driftelni akart volna, se baj egy marhával kevesebb😄

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

passatgt
nane

Lajos bal hátsó kereke kitörött <#zavart2> Idõmérõ edzés megállítva (red flag)

desigo
Hamiltonnak a kocsiján lesz mit szerelni...
a.carkey
Jó kis régi beállítású (értsd: Nakajima korabeli) belsõs kamera a Ferrarin. 😊

A medve nem játék.

matyi0323
nagyon kössz!!!😄DD

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

Punker
pff jól kezdik.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

milk4

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Solten
DC felcsapott kommentatornak emberek... <#zavart1> Epp mutattak hogy nullazta le tavaly a Red Bulljat.

Saor Alba

desigo
Néger cicis lány mekkora volt 😊
Istencsászár
Érdekes hogy pont Dávid Sándor nem tudja hogy az a hogyishívják micsoda izé az már nem Camp Car hanem Indycar, persze ez nem számít, csak olyan flegmán mondta mint ha valami noname szar lenne...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

matyi0323
Hali, tudtok abban segíteni, hogy hogyan tudnám online nézni élõben az idõmérõt? köszi.

desigo

[Jakuza]
😄DDDDDDDD

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

RATCUSTOM
elvileg ma esni fog...
de holnap nem, bár nyomát sem láttam a felhõknek 😄

b-type
...de nem biztos hogy, sõt sztem tuti nem, futotta ki midenki a puhákat. LT-n néztem Hamilton és Kimi is inkább csak bekoptatta qual-ra, míg Kovalainen elküdte neki és felröpült vele a 3. helyre pedig 'keményen' le volt maradva 8-9 tizeddel Kimi keménygumis ideiglenes elsõ idejétõl..
szal nem éreztem annyira erõsorrendnek a végét.

..de azért gyönyörû stílusban vezet Alonso, bírom a lassításait. 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

nyahh... Alonso nyerte a harmadik szabadot.

Istencsászár
Kanyarról kanyarra Timo Glockkal

Ste Dévote: Második fokozat, 69 km per órás sebesség
"A megközelítése trükkös, és könnyû lemaradni a fékezési pontról a hepehupák miatt. A kijáratnál az egész pályát használjuk, és olyan közel mész a külsõ korláthoz, amennyire csak mersz."

Kaszinó-tér: Harmadik fokozat, 78 km per órás sebesség
"A pálya összeszûkül a csúcspontnál, ami azt eredményezi, hogy belül az elsõ kerék nem ér hozzá a talajhoz. Aztán átmész a csúcson és a hepehupán, amelyek miatt nagyon mozgolódhat az autó hátulja."

Mirabeau: Egyes fokozat, 45 km per órás sebesség
"Fékezés közben nagyon könnyen blokkolhatnak a kerekek, mivel lejtõn közelítjük meg. Továbbá a pálya a kanyar csúcspontjánál összeszûkül, ezért az autó hajlamos az alulkormányzottságra. Mindezek mellett még ez a rész is nagyon hepehupás."

Alagút: Hetedik fokozat, 180 km per órás sebesség
"Könnyedén veszed padlógázzal, ezért ez inkább egy egyenes, mint kanyar. Eléggé ki van világítva, ezért a látási viszonyok nem túl rosszak, még akkor sem, ha sötétített napellenzõt használsz."

Sikán: Elsõ fokozat, 35 km per órás sebesség
"Rálépsz a fékre, amint eléred a csúcsát. A sikán közepénél nagyon gyorsan változik meg az irány, és az autó átugrik a kerékvetõkön, ezért nehéz lassítani."

Uszoda: Hatodik fokozat, 129 km per órás sebesség
"Ez egy látványos rész a gyors irányváltoztatás miatt. Használnod kell a kerékvetõket, hogy gyors legyél, de azért nem túlzottan, mert kívülrõl nekicsaphatnak a falnak."

Hajtûkanyar: Egyes fokozat, 29 km per órás sebesség
"Az egész szezon leglassabb kanyarja ez. Beveheted úgy, hogy blokkol az egyik kerék, de csak az egyik! A kijárata trükkös, mert nagyon kipörög a kerék."

A rovat cikkei az F1 Racing Magyarország újság engedélyével jelennek meg az F1hírek oldalain.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

a.carkey
Várhegyi volt az, aki azt mondta, hogy: (olvasd ahogy írtam!)

"katajama"
"ferrari"
"mikkael shumakker"
"hákinnen"

😄

A medve nem játék.

SL
de mi a rák? a francia Eurosporton közvetítik a szabadedzést ezen a szar magyar Eurosporton meg nem.

&#9762; HARDSTYLE &#9762; SCANTRAXX RECORDZ &#9762;

mflex
Én nem akarom védeni Palikot, de ha valaki nem elfogult, akkor õ nem az, gyula annál inkább Alonso buzi, de én nem vettem észre, hogy Palik hami seggét nyalná..

What about the forests?

ja mint most a palik-hamilton

mflex
Ti láttátok régen Várhegyi f1-es közvetítéseit?
Még nagyobb ökörségeket beszélt, mint a palik-gyula páros, ráadásul annyira elfogult volt a versenyzõkkel szemben, hogy az már undorító volt.

Sumit utálta, Hillt viszont bármikor leszopta volna és ezt nem is tagadta meg a közvetítései során...

Közvetítés? Inkább aludni lehet a monoton megnyilvánulásaival, de a Hill egyet véletlenül elõzött, rögtön beleélvezett a gatyájába!!

What about the forests?

Várhegyi kommenteljen inkább bírkózást, ahoz talán ért, mert a motorsporthoz egy nulla.

Visca El Barça!

Mi újság? Milyen az idõ Monakóban? Lesz esõ??

Black Ghost
Így van Várhegyi egy igazi szakkommentátor, lehet hogy nem üvölt meg nem mond orbitálisan béna poénokat, de nekem pont ez tetszik, az hogy a versenyre koncentrál nem a mellette ülõre. Ha röhögni akarok akkor megnézem a soder clubot, mert õk meg ahhoz értenek.
A mi kis versenyautó vezetõnk (nem autóversenyzõ) meg csak vergõdik.
kifli
gyözike is "showman"<#idiota>
palik az showman.. nem kommentator..😊
en birom.. mondjuk rajta nottem fel😄
en neztem mar nemet kozvetitest.. nem nagyon ertettem de annyira emociomentes volt h mar fajt..😊
en birom mikor ordit ossze vissza meg neha mond jo poenokat is.. neha..😊
aki figyelemmel kiseri a sportot ugy is tudja mi tortenik.. mellesleg a radio beszelgetest h ha nem megy a kommentatoroknak odadobjak a szinkrontolmacsnak es az fordit.. es volt egyszer ketszer h a hatterbol lehetett hallani szujo hangjat ahogy nyomja az infokat amirol lehet beszelni..
inkabb a buzerans gyulai balazstol okadok...
weber kellene meg palik ugy aranylag balansz lenne

N o N a m e
Az Eurosporton jó kommentátorok vannak, onnan kéne az RTL felvegyen valakit. Nekem személy szerint kedvencem Várhegyi Ferenc, még nem hallottam hibázni és érzõdik rajta hogy szereti amit csinál és jól is csinálja.
nearo
Ami ebbõl már nekem is kiveri a biztosítékot az az, amikor hirtelen ok nélkül elkezdi basztatni a Gyulát... Gyuszi helyében már osztottam volna pár pofont, de õ még igazából visszaszólni sem mer. Pedig kéne.

A többit elviselem... amikor elkezd baromságokat beszélni azt többnyire tudom, hogy nem úgy van, ahogy mondja. Becsukom a fülem, oszt csá. A shell mérnökök sem zavarnak, ha ehhez van kedve, hát mondja.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Christian88
hát ha abból indulunk ki, hogy mit és hogyan írok, akkor ahogy te írsz idézem "fasz".Nagyon kultúrálatlan lehettsz, de ez van én jót mosolygok =)

http://www.twitch.tv/hegii

bardocz
Akkor meg a fasznak verebezel?Õ ért onnan a legjobban hozzá.
Christian88
1 szóval se mondtam hogy nem ért hozzá, de látom szeretsz kötekedni

a veréb.. többet letett az asztalra, és többet ért ezekhez mint te valaha is fogsz 😉

Christian88
együtt a legjobb, azt se tudják mit beszélnek.Még az jó amikor a veréb is jön benzint számolni

Marci0115
én jobban szeretem czollner gyulát mint palikot

"Elfogadhatatlan és egyenesen felháborító Palik László saját közvetlen kollégájával, Czollner Gyulával való viselkedése. A barátságba - már ha ilyen kapcsolatban van a két szakkommentátor - egyes társaságokban természetesen beleférhet egymás ugratása szûk körben, az irodában vagy egy sör mellett, de annak, amit Palik mûvel, semmi helye a képernyõn.

Jó érzésû ember nem fogadhatja el, hogy százezrek füle hallatára alázzanak meg valakit, márpedig vasárnap délutánonként ez folyik. Czollner nem érdemli, hogy õ legyen a hülyegyerek, a "Gyulus", az, akire a saját balfogásait kenheti Palik, az, akit ostobábbnál ostobább fogadásokra lehet kényszeríteni, akinek még a testi jellemzõje is vicc tárgya lehet!"

teljesen igaza van. engem is idegesít hogy basztatja a gyulát. pedig jobban felkészül a futamokra, és többet is ért a mai f1hez mint a palik..

Black Ghost
Egy icipicit lemaradtál, pár sorral lejjebb már volt 😊
fail 😊

"Palik László monnyon le! ...vagy ne?
2009.05.22. 12:10
Szerzõ: vezess.hu
Cikk továbbküldése e-mailben
Név:
Válasz email cím:
Címzett neve:
Címzett email címe:
A címzett hozzájárulását beszereztem ahhoz, hogy részére üzenetet küldhessek. A Sanoma Budapest Zrt. a személyes adatokat nem tárolja.
Mehet
Sértõ poénok, infantilis erõlködés, szakértelem nélküli "szakvélemények", félrenézett versenyzõk, alaptalan fejtegetések - ezeket kapjuk a magyar F1-es közvetítések alkalmával, ha Palik László ül a mikrofon mögött. Vajon miért, és meddig kell még ezt elviselnünk? Vagy ez nekünk jó?
Olvass tovább, vagy nézz meg néhány hasonló témát:
Palik László, F1
Mûsort vezessen vagy csak autót?

Forma 1-es szakírónknál, Gábornál végképp betelt a pohár, leült a gép elé, és megírta, miért nem szereti Palik Lászlót, vagy legalábbis miért nem szereti, ahogy Palik F1-futamokat közvetít. Sõt, nem is Palik, A Palik, hiszen a kommentátor, Dakarjáró, celebférj, Hungaroring-vezér, újabban pályaversenyzéssel is kacérkodó életmûvész már nem is annyira személy, amennyire intézmény a magyar autós közösség számára.

Érzelmes, lendületes kampánybeszéd ez, látszik, mennyire fáj a sportág iránt elkötelezett kollégának, amit A Palik a tévében mûvel. Tehát közöljük szerzõnk, Gábor magánvéleményét. Viszont megtûzdeltem a szöveget megjegyzésekkel, mert én bizony értem, miért vezethet A Palik F1-közvetítéseket.

Rácz Tamás, fõszerkesztõ, vezess.hu

Palik László a magyar F1 szent tehene. Mozdíthatatlan, örök. És örökké rossz. Miért van az, hogy nekünk, a nézõknek ez jár, ennyi jut, miért nem hallja meg a hangunkat a sportot közvetítõ csatorna vezetése? Nem értenek hozzá? Nem mernek lépni? Nem tudják, hogy mi a baj a közvetítésekkel?

Ha az utóbbiról van szó, felvetnék néhány szempontot, mert itt az ideje annak, hogy a téma kilépjen az internetes fórumok szintjérõl, túl sokan érzik már úgy, hogy elég volt.

Mielõtt bárki is félreértené a cikk szándékát, szögezzük le, hogy Palik Lászlónak elévülhetetlen érdemei vannak a magyar autósport területén, a dakaros szereplése vagy épp a Hungaroring vezetõjeként végzett tevékenysége - mert tévedés ne essék, a nézõk által világszerte (akár tetszik, akár nem) unalmasként számon tartott helyszín szerzõdésének újra és újra tetõ alá hozott meghosszabbítása óriási eredmény a mai F1-ben! - kritikán felül áll, mással van bajom.

Palik, a dakaros

Hallottam-láttam már angol, ír, amerikai, dél-afrikai, spanyol, német, osztrák, francia sõt még kínai - bár bevallom, ebbõl egy kukkot sem értettem - F1-es közvetítést is, de sajnos úgy érzem, hogy amit ma itthon kapok, annál mindegyik jobb volt. Ami, pontosabban aki élvezhetetlenné teszi a magyar közvetítést, az pedig nem más, mint Palik László.

Hogy mi vele a baj? Szakmailag és etikailag elfogadhatatlan, amit tõle hallhatunk.

No de? Mi, magyarok szeretünk bosszankodni. Nem azért kezdtük nézni a Big Brothert, Anettkát, a Barátok köztöt, nem azért nézzük a Gyõzike Show-t, mert magas mûvészi színvonalú, kulturált, jó estére vágyunk munka után. Hanem mert a mûsor közben vagy másnap, a mûsort megbeszélve tök jól el lehet dühöngeni azon, hogy milyen vacak ez már megint.

A Palik-féle közvetítések erre nagyon alkalmasak. Az RTL Klub pedig nem autómérnöki, F1-szabálybírói, autóversenyzési szakértelemmel, hanem mûsorkészítéssel, szórakoztatással keresi kenyerét, amikor mûsort készít. Nézik Palikot? Nézik. Ért hozzá? Kit érdekel?

Elfogadhatatlan, hogy idõnként hallhatóan rutinból, alaposabb felkészülés nélkül vág neki a versenyhétvégének, így olyan dolgokról hallgathatok fejtegetéseket, amelyek a heti hírek átböngészése után szóba sem jönnének.

Elfogadhatatlan, hogy idõrõl idõre a szabályok vagy épp a technikai részletek hiányos ismerete miatt mesékkel, saját kitalációkkal áll elõ a szakkommentátor, az õrületbe kergetve a hozzáértõ nézõket, és fõképp félrevezetve azokat, akik alkalmi nézõként vasárnaponként innen tájékozódnának a sportról. (pl.: A KERS normális versenytempónál az egész kör folyamán töltõdik, de egyszerre legfeljebb 6,6 másodpercig használható a teljesítménye, hogy lehet arra rácsodálkozni, hogy jé, a rajtvonalnál máris újra akciókész?!)

Eltört a felnije - vagy csak nem látta a szabadedzést és az idõmérõt?

Elfogadhatatlan, hogy még a képernyõn mindenki számára nyilvánvaló dolgokat sem veszi észre, így néha egy "benézett" visszajátszás - vagy épp egy félig-meddig megértett rádióbejátszás - kapcsán hosszú percekig hallgathatok tökéletesen alaptalan fejtegetéseket a stratégiáról, incidensekrõl, versenyzõkrõl (Bahreinben legutóbb a McLaren közölte Hamiltonnal, hogy a lágyabb gumit javasolják a következõ etapra, a bajnok pedig egyetértett - Palik szerint kódolt üzenetváltásban azt közölték, hogy Glock lassulni fog...).

Benézés - vajon elment Schumacher a Vesztmálen mellett?

Elfogadhatatlan, hogy minden futamon meg kell hallgatni azt a teljesen magától értetõdõ dolgot, hogy a kanyar bejáratánál az üldözõ utoléri az elõtte haladót, majd a kijáratnál "elnyúlik". Egyszerû fizika - sebesség, általános iskola 6. osztály.

De hát olyan jó érzés másnál okosabb lenni! És a magyar F1-közvetítések legörömtelibb része, amikor felhördülhetek: na, A Palik már megint az elnyúlással jön.

Elfogadhatatlan a Palik László által versenyrõl versenyre a legmondvacsináltabb okokkal elõvezetett otromba Shell-reklám. A Shell mérnökeirõl mindig hallunk. De miért? Vajon egyszerû rajongásról van szó, vagy ami ésszerûbbnek tûnik, fizetnek ezért? Nem kellene akkor jelezni, hogy ez a helyzet?

Elfogadhatatlan, hogy nem egyszer, nem kétszer, hanem következetesen, tévedésbõl vagy épp szándékosan összekeverje a csapatokat, pilótákat egymással. A Williams nem BMW, Kazuki Nakajima nem Nick Heidfeld, a Toro Rosso nem Minardi! Ha valaki ezt nem tudja, vagy nem akarja megtanulni, akkor ne üljön a mikrofon mögé!

Elfogadhatatlan, hogy a világ legjobb autóversenyzõit "srácnak", "idegbetegnek" vagy bármi hasonlónak titulálja.

Elfogadhatatlan az a lekezelõ és infantilis humor, amely egyfolytában csak a túlzásokra épít, és már egy tárgyilagos és épkézláb mondatot sem enged meg.

Tartalmas kommentár a gyõztes leidegbetegezésével színesítve

Elfogadhatatlan és egyenesen felháborító Palik László saját közvetlen kollégájával, Czollner Gyulával való viselkedése. A barátságba - már ha ilyen kapcsolatban van a két szakkommentátor - egyes társaságokban természetesen beleférhet egymás ugratása szûk körben, az irodában vagy egy sör mellett, de annak, amit Palik mûvel, semmi helye a képernyõn.

Jó érzésû ember nem fogadhatja el, hogy százezrek füle hallatára alázzanak meg valakit, márpedig vasárnap délutánonként ez folyik. Czollner nem érdemli, hogy õ legyen a hülyegyerek, a "Gyulus", az, akire a saját balfogásait kenheti Palik, az, akit ostobábbnál ostobább fogadásokra lehet kényszeríteni, akinek még a testi jellemzõje is vicc tárgya lehet!"

teljesen igaza van. engem is idegesít hogy basztatja a gyulát. pedig jobban felkészül a futamokra, és többet is ért a mai f1hez mint a palik..

Egy egy nagyon jó, hosszú, és nem utolsó sorban eredményes ülés volt. De a FOTA holnap ismét összeül, valamint lesz egy másik találkozó Mosley-val is.– nyilatkozta a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo.
Ez egy konstruktív ülés volt. A tárgyalások folyamatban vannak. Bizakodó vagyok, hogy lesz megállapodás. Egyértelmûen közelebb kerültünk a megoldáshoz.– nyilatkozta Max Mosley az ülés után Monacóban.
A hosszas tárgyalás ellenére a Forma-1-es csapatoknak nem sikerült megállapodniuk a Nemzetközi Automobil Szövetség elnökével. Holnap ismét tárgyalóasztalhoz ülnek a felek.
Jah, úgy már más😊 Azért ez a Veszmálenes dolog nagyon ott van😮<#idiota>
Nem tudom, mit szokott nézni, amikor ilyeneket mond, és "Gyulus" miért nem szokta korrigálni az egyértelmû félreértéseket, gondolom észreveszi. Mindketten megérik a pénzüket...

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

néha olyan érzésem van hogy még mindig ugyanarról a kistévérõl közvetít.. <#buck>

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

MEdievil
Most nézem félreérthetõ, nem a cikkre értem én se XD hanem a kommentári színvonalra <#idiota>(sok részletet én nem láttam) viszont én azóta is azon röhögök amikor ott arcozott palik hogy fekete fehér kistv-n gyakorolt és pénzben fogadott a többi kommentárral ki ismeri fel hamarabb a versenyzõket de utána közvetlen sorra halmozta a nagyobbnál nagyobb hibákat és azt se vette észre amit az arcába raktak. Persze "Gyulám" és a többi kommentátor sincs szerintem a helyzet magaslatán.

F