182154
  • repvez
    Ha ugy érted, hogy aki nem probál szembemenni a helyzetével akkor igazad van, de azonkivül Perez ,Hulkenberg, Luclerc és még páran simán hoznák ugyan ezt azzal a mercivel csak ök nem állnának meg az örökös második hellyel és ez elöbb utobb probléma lenne , hamilton mellett igy nem maradhatnának meg. veszélyeztetné a rekord döntésben a csapatot. És annak nagyobb értéke van és lesz mint ha "csak " egy ujabb VB cimet szerez valamelyik másik pilóta.
  • ToxiMaxi
    Bottast annyiban megvédeném, hogy nincs még egy ilyen erős 2-es számú pilóta a mezőnyben, akivel ennyire könnyű bánni. A Mercit ezért nem lehet megfogni, mert a pilótapárosuk és a csomagjuk is a legerősebb.
  • pr3cious
    Bottast Rosberg is stabilan verte volna.
  • repvez
    Bottast én sem érzem VB alapanyagnak, egy szürke pilóta aki hozza a pontokat egy jó autóba a mercinek erre van szügsége, hogy hami mellett valaki behozza másodiknak a kocsit, de nem veszélyes a bajnokságban a csapattársára. Manapság egy VB cimhez már nem elég ha jó pilóta vagy , kell a reklám érték is, ezt Bottas nem tudja prezentálni

Azt is megmosolyogtam,hogy a merci azt mondta, hogy hulkenberg is versenyezhetett volna náluk ha nem hamiltont szerződtetik, mert mikor roseberg elment ott lett volna a lehetőségük bottas helyett hulkot odavinni mégse tették meg . ugyhogy ez a mostani kijelentés is csak a sajtónak szolt ,de nem sok alapja lehetett
  • b-type
    már megint jós vagy :)
    Egyébként nem ez az izgalom faktor, én veled szemben a lehetőség meglétét védem. Ebből a szempontból max az érdekel hogy ha Hamilton ellehetelenül a protokoll okán akkor hírdethető-e világbajnok, Marquez ugye ezt lespórolta a MotoGp-ben, de ott is detto ez merült fel.
    Mivel a helyzet rendhagyó.
  • adam46
    Hidd el, még COVID-dal is elhanyagolhatóan kicsi az esélye annak, hogy Bottas valaha is világbajnok lesz, mint mondtam, akinek ilyen vágyai vannak, az nem engedi el a csapattársát 2x is. De ha ez neked az izgalom faktor 2020-ban, akkor van egy rossz hírem...
  • b-type
    akár könyörögsz akár nem az esély itt van.
  • adam46
    De könyörgöm ne a COVID hozza már meg az esélyt, hanem néha a pályán nyomja már le, vagy versenyezzen vele úgy, hogy nem csicskul be állandóan. Bottas vb címe szerintem sosem volt téma a Mercinél. Tényleg nem nehéz ez.
  • b-type
    Persze hogy a Covid hozta meg az esélyt, mivel ez egy olyan része a nagy egésznek amivel nem tudsz számolni, amíg pozítiv vagy addig nem vezetsz, ha 2hétig, ha 3 hétig..ha 5 hétig akkor annyi.
  • adam46
    Tök mindegy, mondom, hogy már most kihagyhatna Hamilton 2 futamot simán, akkor is leverné Bottast. Bottas egy középmezőny pilóta, mint Magnussen, vagy mint Giovinazzi, vagy mint Stroll. Amikor Hamilton előtt végezhetne, akkor meg a csapat rászól, hogy engedje el. Ha meg a COVID az egyetlen esélyünk, hogy legyőzze Hamiltont, az már régen rossz.
  • b-type
    Nem. Mivel hogy Perez otthon ült miközben totálisan alkalmas lett volna a kocsija vezetésére, de ez a protokoll a vírushelyzetben.
    ..és még mindig nem biztos hogy indulhat.
  • adam46
    Kb annyi esélye, mint Barrichello-nak a Sumi érában.
  • b-type
    Azért arra ne vegyél mérget hogy Max előtte is marad, volt Bottas-nak egy nullás futama a defekt miatt. Még Perez sem jött vissza, és Bottas nagy pontkülönbséget tud kialakítani, mert potenciális futamgyőztes. Ellenben faragni nehéz vele szemben, mert be tud jönni a második helyekre.
    Szóval ja, van realitása egy Bottas vb címnek. ..persze ő is járhat sz@rul.
  • adam46
    Csak azért vicces, mert az előző 2 futamon láthattuk, hogy hol a helye Bottasnak a csapatban, 1. futamon nem merte lerajtolni, 2. futamon meg simán elengedte. Szvsz felesleges bárkinek a COVID-ra mutogatni, hogy ha Hamilton véletlenül elkapja. 2 futamot is simán kihagyhat már most, akkor se fog semmi csoda történni.

Fun fact: Már Maxi is leelőzte Bottas-t a pontversenyben, 1mp-el lassabb kocsival.
    Utoljára szerkesztette: adam46, 2020.08.10. 14:55:49
  • b-type
    Mi a gond ezzel?
    Aki a Mercedesben üll, az minimum esélyes, 2-3 futam kihagyás az 50-75 pont, ennyi.
  • RatBaG #174162
  • __Jacek__
    Ja sokkal jobb ez a számítógépekkel ezredre kiszámolt minden szar...:D
  • lac coo
    Kutyának nem kell a Renault motor, rakás szar .... Eze nmi nem stimme l:)
  • AnuluWork #174159
    Mint motorgyártó, anno szarrá nyertek mindent korábban, most meg szarok. Valahogy ez nem stimmel.
  • lac coo
    Renault magára sütötte a Házmester címet.. Oszt most mi lesz ,ugyanolyan szarok mint eddig ..... :)
  • adam46
    * Copy pointok tulajdonosa
  • AnuluWork #174156
    "A riválisok sárba tiporták a nevünket" - mondta Lawrence Stroll, a Force India, izé, Racing Point, izé, Aston Martin tulajdonosa ...
  • lac coo
    Én amúgy leszedném róluk a színezést, eső száraz puha lágy mind jelöletlen lenne, aztán lehet húzni egyet kerékcserénél... :)
  • lac coo
    Az nem izgalom ,az káosz :) Meg gondolo megy lutri sorozatba te sem fektetnél euró száz-milliókat... :D
    Ha ilyen izgalmat akarsz nézz valami flatout ligát :)
  • __Jacek__
    Izgalmat akartok , én köcsög lennék és random adnám a gumikat az adott versenyre, 1 órás szabad edzés, aztán időmérő, másnap verseny, old meg :D Lenne izgalom:D
  • adam46
    b-type: "pedig qva könnyen lehet Bottas VB cím"
  • ToxiMaxi
    2012 ugyanerről szólt, senki sem tudta működésre bírni a gumikat, mégis mindenki ömleng, hogy az mennyire izgalmas év volt.
  • RatBaG #174150
    lajos nem bír magával, elbugázta az első helyezett trófeáját
    https://streamable.com/1sd2p3

Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2020.08.10. 00:07:28
  • PLaci #174149
    Max Verstappen rádiózás: Facebook videó link.
  • b-type
    Már 2016-ban 21 volt hátul és 23 volt elől.
  • oneal1
    Kajak 12 éve készített gumikkal csinálsz összehasonlítást? mi a fasz köze van ennek ehhez és az 1 hete futott versenyhez?

mit sem változtat azon, hogy az alacsony nyomás amit engedélyeztek ezen kívül az csak a mercinek kedvez....

Akkor most hol van az Mercedes űrhajó ami a második autóra 1mp-et ver körönként? Bocs a másodikra nem, arra csak 7 tizedet kb. utána már 1-1,5 mp.
  • SzocsA
    De az abroncsok szélessége 25%-kal nőt meg. Az elsőknél ez a változás 245 mm-ről 305 mm-re, a hátsóknál pedig 325 mm-ről 405 mm-re történik. Az átmérő 660mm-ről 670mm-re változik, míg a felnik mérete marad 13” jó hogy magasabb nyomás lehet benne
  • lac coo
    De egyuttal miért hoztak puhább keverékeket?? Az tényleg gáz, hogy pl a puha egy gyors kört nem bír ki ....

Nem tudom, sose szerettem ezeket amesterségesen megbolondított futamokat...
    Jó ez remélem egyedi volt a múltkori életveszélyes gumidurrogások miatt ....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2020.08.09. 21:10:56
  • b-type
    Hagyjuk már ezt a hülye dumát hogy ezt vagy azt nem gondolok komolyan...amit leírok azt védeni tudom érvekkel, nem csak légvár elméletek vannak és aki nem hiszi el az naiv meg fan meg a a tököm..

Ahogy leírtam, túl nagy volt a minimum guminyomás erre a futamra.
    tudod mennyi volt 2008-ban? ..vagy inkább úgy mondom a Pirelli előtt?
    16psi elől és 14psi hátul
    -
    tudod most mennyi volt?
    22 hátul és 27 elől.

A Pirelli ezzel oldja meg a biztonsági problémákat, minden felmerült kétségre ez volt a válaszuk.
    Nem a gumival van a baj, hanem a kötelező minimum nyomással.

• lac coo
    Úgy van, hogy értelmetlenül lágy gumikat hozott a pirelli :D Sok autónál négy öt kör után hólyagos volt a gumi... Ezmi ? :D

Leközelebb hozzanak vizesgumit száraz pályára,az is jó izgalmassá teszi majd aversenyt :)
  • oneal1
    ezt te sem gondolod komolyan remélem.

Mikor kisírták a legutolsó módosított gumit, akkor az összes csapat összeült ezzel kapcsolatban és csak azért nem kértek új keverékeket, mert mindenkinek problémája lett volna a hirtelen váltással.

ezt le is írták közleményben, bár szarul döntöttek, ez ma bebizonyosodott.

De amúgy totál egyértelmű.... eddig idén mindenki kört kap majdnem.... most pedig hirtelen a mp-es előny hátrány lesz? na ez hogy van? :D
  • Magnum PI
    Mikor megkapta az új gumit Bottas akkor sem tudott mit csinálni.
  • lac coo
    Van egy ajándék futama a redbullnak, egy percig nincs kétségem, hogy noális gumi választéknál sehol nincsenek ....

Mert azért én nem igen emlékszem olyanra, hogy a lágy gumi egy kört nem bír ki időmérőn ... :DDDD

De nézhetjük úgy is, hogy a Redbull, pontosabban Max tökeletes gumikon tud olyan tempót mint a Mercedes rongyá szakadt gumin .. ;)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2020.08.09. 19:24:45
  • b-type
    igen, ez azoknak a mantrája akik inkább nem tájékozódnak. Erre egyetlen egy kérdésem van, ha ezt SzocsA az SG.hu-ról tudja, akkor mi a tökömnek 50+ jogászcsoport a gyártóknak? Ferrari, Red Bull, renault..stb szívesen statisztálnak más bajnoki címeihez, ...szeretik a pénzt égetni?
    ..hmm?
    ....hmmm?
  • SzocsA
    Nem, eggyel lágyabb gumikat hoztak. Cserebe magasabb nyomást írtak elő. A Ferrarinak semmi baja nem volt a gumikkal, a Red Bullnak sem. A pirelli a mercire gyártja a gumikat.Akkor kezdődött,mikor sírt a szájuk,hogy legyen mar 0,4 tizeddel vékonyabb a gumi, mert rosszul kezelte az autó a gumikat. Meg elmennek sírni az FIA-hoz, hogy legyenek mar szabályosak a fejlesztései a mercinek, persze csak egy évig, hogy a többieknek ne érje meg lemásolni őket.