182279
  • kifli
    hülyeség, a kezét azért vette le mert tisztában volt azzal hogy falnak fog csapódni.
  • Nohab
    Egyszer fordul jobbra és az a becsapódáskor van, amikor még szabadon van a kormány. Belecsimpaszkodik majd fordít egyet balra (órával ellentétes irányban), ez balra hátra mozgást produkálNA, ha "egyenesben" lenne a kormány.

Nem tudom elképzelni, hogy hol látod a jobbra forgást. Láthatóan simes vagy, így azt sem hiszem el, hogy ne lennél tisztában a kormányzás következményeivel.
  • Gabor_(HSF)
    Ezt folyamatos kontrolnak hívják,ez a szakmájuk,ha ez gondot okozna nekik,nem lehetnének azok akik..
    Még fél ájultan csukott szemmel is tisztában vannak,az autó minden rezdülésével..
    1mp alatt még meg is reggeliznek közbe
  • Nohab
    Ácsi!
    "Ha valaki leveszi a kezét,hogy ne sérüljön,az tisztában van azzal is,hogy megforgott.."
    Így lenne a helyes: Ha valaki leveszi a kezét,hogy ne sérüljön,az tisztában van azzal is,hogy megforgHAtott..
    Nekem 2 percig kellett néznem azt a néhány kockát, hogy megbizonyosodjak róla, hogy tényleg megforgott, vagy csak rázkódott(kisebb jobbra balra mozgások). Most te azt várod egy embertől, hogy egy becsapódás KÖZBEN figyelje a kormány mozgását, majd arra helyesen reagáljon, és mindezt egy másodperc alatt? Picit irreális az elképzelésed.
    A várható ütközésnél reflexszerűen becsukja a szemét (ezt is bele lehet számolni, bár ezt nem lehet bizonyítani).
  • Gabor_(HSF)
    Két teljesen eltérő dolgot látunk...
    Amit én látok az továbbra is az,hogy ahogy elhagyja a falat jobbra fordítja a kormányt..
  • Gabor_(HSF)
    "1. Becsapódás előtt egyenesbe rakta, és elvette a kezét róla (nem akarta, hogy eltörje a csuklóját).
    3. Webber nem fogta fel hirtelen, hogy perdült egy fél fordulatot, és enyhén "balra" kormányzott, de igazából csak enyhített az íven."
    Nem szúr szemet a saját ellentmondásod sem!
    Ha valaki leveszi a kezét,hogy ne sérüljön,az tisztában van azzal is,hogy megforgott..
    ad2..Egyátalán nem győzött meg ez a video sem,hogy arra törekedett volna,hogy ne kanyarodjon vissza a pályára..
    Egy dolog látszik belőle ,hogy a bal első összetartás az tört,a többi örök vita marad
  • Nohab
    "de azután már fogja ami épp elég lehet arra, hogy tartsa az irányt egy guruló autón."

Elég LENNE (nem kiabálás, hanem kiemelés), ha a kormány nem volna tökig jobbra tekerve, és ép kocsiban ülne.

Miért nem fordította akkor vissza a kormányt?
    1. A kormány közepét fogta, és így elég nehéz egy balos +180° fordítani rajta.
    2. Azt hitte, hogy egyenesben van a kormány. Ezt az elméletemet azzal támasztom alá, hogy 7mp-nél (általam linkelt videón) határozottan bal felé kormányoz.

Úgy érzem mintha te nem hinnéd el, hogy becsapódáskor a kormány jobbra kanyarodott volna. A kormány tetején két fehér pont van távol egymástól, az alján pedig két sárga közel egymáshoz. Nos becsapódás előtt két fehér pont, és utána pedig két sárga. A becsapódáskor teljesen tisztán lehet látni, hogy kormány az óra járásával megegyező irányba tekeredik, ami egy tolató kocsinál hátra jobbra mozgást produkál.

Nekem is csak 10. megnézésre és 2 perc után vált világossá. Webber a stressz/minimális sokk alatt nem figyelte a kormányon a jelet, és vagy a pörgését, ezért hitte azt, hogy balra kormányoz.

Nem támadni akarlak, csak be akarom bizonyítani, hogy Webberben nem merült fel a szándékos kiütés, sőt meg akarta előzni a pályára visszajutást is. Rosberg pechére az emberi reagálás határai miatt ennek pont az ellenkezője következett be.

#102810: A baloldali képen milyen szépen integet a bácsi

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    CSak az ujját nézzétek, csak az ujját!
  • TommyC
    ezeket én is végig gondoltam már az élő adás ideje alatt, így ismerem már ezt az álláspontot, örülök, hogy te ezt támogatod. nem tudom tovább ragozni.
  • ShaiHulud
    sokat kepzelsz bele a "..."-ba, ezert erzed amit erzel. csupan annyi volt hogy meg 1 aki keptelen belatni, hogy semmi szandekossag nem volt ebben, foleg ugy hogy elotted par hozzaszolassa ott volt a belso kameras video, amin egyertelmuen latszik minden.

ahogy mar irtak elottem is, attol fordult jobbra a kormany, hogy becsapodas elott elengedte azt. amire visszafogott ra, mar regen elidnult az auto segge a palya kozepe fele, tehat ott mar hiaba tekerte volna balra, pont azzal lett volna tovabb a palyan a veszelyzonaban. raadasul ha megnezed a balelso es jobbelso kerek teljesen maskeppen all.
  • TommyC
    igen, lehet; ütközéskor nem volt a keze a kormányon, de azután már fogja ami épp elég lehet arra, hogy tartsa az irányt egy guruló autón.

engem nem győz meg arról hogy ártatlan, de persze ahhoz sincs elég indokom, hogy bűnösnek gondoljam.
    számomra ez nem ennyire nyilvánvaló. (és még mindig ugyanazt hangoztatom mint az 1ső kommentemben)
  • Totti5
    "majd a becsapódás után már jobbra áll a kormány és az autó a pályán befelé is halad."

Levette a kezét róla hogy ne sérüljön meg, ahogy ilyenkor szokás és a kormány magától fordult el másik irányba a becsapódás miatt.
  • TommyC
    nekem nincs problémám sem veled itt a fórumon, sem mással, hiszen itt mindenki csak egy nick; viszont azt nem tűröm, ha nekem rontanak (annak ellenére sem, hogy idősebb lehetsz).
    mit gondoltál a "...." helyébe hülye, vagy zseni? költői kérdés volt.

on topic:
    a linkelt videó 6. mp végén csapódik bele webber a falba. a becsapódás előtt balra kormányzott, hogy a kipörgésnek ellenkormányozzon, majd a becsapódás után már jobbra áll a kormány és az autó a pályán befelé is halad.

Én nem azt az álláspontot képviselem (és nem is képviseltem), hogy direkt szeretett volna valakivel magával rántani.
    Annyit mondtam, hogy feltűnt. Ezalatt azt értettem, hogy azt sem tartanám kizártnak, ha webber direkt csinálja.

és azt, hogy direkt csinálta-e sosem fogjuk megtudni.
    az f1-es pilóták sztem jóval rafináltabbak, mintsem, hogy csak egy ilyen dolog forduljon meg a fejükben.
  • sKeezo
    áá de birnám ha alonso lenne a vb O.O
  • ShaiHulud
    ad 1 nyilvanos forum, ha csak privat tarsalgast akarsz gaborral akkor ajanlom a PRIVAT gombot.

ad 2 ha belso kamera alapjan sem latod hogy a bal kereke mennyire maskeppen all, mint a jobb, akkor a velemenyed nem is probal objektiv lenni.

ad 3 bocs, hogy nem vagyok mentalista, hogy tudjam olvastad/lattad az a postot. (hozzaszolasod alapjan nem tunt ugy, hogy megnezted volna a belso kameras felvetelt.)
  • TommyC
    ad 1. nem hozzád szóltam, főleg nem ilyen hangnemben

ad 2. már azelőtt elolvastam, hogy írtad volna és még mindig fenntartom a véleményem
  • ShaiHulud
    istenem meg 1....

ezt nezd meg inkabb.
  • TommyC
    amúgy nekem is feltűnt, de valszeg sosem fogjuk az igazat megtudni (:
  • sKeezo
    (Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)
  • Minstrel
    picsogtak másfél órát az eső miatt aztán Alonso nyert
  • sKeezo
    mi volt a versenyen? valaki összefoglalná nekem? ki hanyadik lett aki számit?
  • Magnumrolcsi
    Én úgy láttam, hogy a bal kerék az ütközés után jobbra "néz", jobb kerék pedig egyenesen áll. Az is látszik, hogy a jobb eleje fent van a levegőben, így a bal kerék miatt gurult abba az irányba.
  • nearo
    Mintha most kaparták volna ki a vörösiszap alól...
  • ShaiHulud
    es egyertelmuen latszik a bal elso kereken hogy annak is kampec lett az utkozes utan.
  • Nohab
    Netán belsőkamerás felvételt kéne nézned.

Megint csak magamat tudom ismételni.
    1. Becsapódás előtt egyenesbe rakta, és elvette a kezét róla (nem akarta, hogy eltörje a csuklóját).
    2. Ütközéskor elfordul JOBBRA MAGÁTÓL a kormány, és visszarakja a kezét.
    3. Webber nem fogta fel hirtelen, hogy perdült egy fél fordulatot, és enyhén "balra" kormányzott, de igazából csak enyhített az íven.
    4. Mire észbe kaphatott volna már Rosberg belerongyolt Rosberg.
  • bakkerman
    muhahahaha,brazíliában majd bekóstolja a falat Alonso is :D
  • Ulvar
    HUN jártá a ganyéba he?
  • ShaiHulud
    en meg potn azt mondtam legeloszor hogy baleset utan felmasodperccel, amjd biztos SZANDEKBOL alakitja igy a dolgokat nem? schumcher szandeka meg egyertelmu, hisz o a falnak csapodas utan 5-10 seccel ment neki kb hillnek, tehat volt ideje atgondolni es szandekbol, nem pedig sokkbol/reflexbol/osztonbol cselekednie.
  • kabel15
    2011 es hivatalos WRC kocsik
  • Palinko
  • Jacek
    :)
  • Gabor_(HSF)
    az csak egy ki irónia volt!!
    Egyébként meg valami igazság is benne.átlag 1,5mp gyorsabb,de ad 1,utálom a kormányt,mert nem látom a tőle a monitort(már nem vagyok gyerek és a szemem se a régi)ad2, nem reális,tehát idegesít!
    talán ha lenne egy G27 másképp beszélnék
    OFF! vége
  • Jacek
    Azert toljam billel mert konnyu kormannyal?:D:D:D vegul is akkor nehezithetek meg hogy fogpiszkaloval nyomkodom a billt:D

K. nagy off volt de nem birtam ki:) no offense, csak a gamera nezve vicces:)
  • IXEMGabeo
    szerintem véletlenül csinálta Webb, ha úgy is tett, ha direkt csinálta akkor egy állat nem tudok mit mondani:D benne van a vb harci szellem, ha Schumit fikázták csomóan hogy ki akarta lökni Villeneuve-t, hogy vb legyen, beállt keresztbe Monacoban akkor most érdekes mód Webbert kezdjük el szidni ilyenért? ez sem 100%-os szándék volt, sztem ő maga is meglepődött, hogy a falban végezte...
  • Gabor_(HSF)
    Mert akkor még nem látta a felvételeket..
    Ez nem egy pályára való visszacsapódás,hanem vissza kormányzás volt.
    Amire én a magyarázatot keresem és nem azzal vádolom,hogy az volt a célja,hogy a másik versenyét is tönkre tegye
  • IXEMGabeo
    tudtam én hogy gáz van vele, ennyire azért nem lassú Button...3-4 tizedre szokott lenni Hamitől azért nem pedig másodpercekkel...
  • WNW
    Button felrenyomott a felszereles valaszto menuben... Viszot legalabb jol tud mulatni magan...:)
  • Gabor_(HSF)
    nem..mind2 kerék fordult,az eleje csak érintőt kapott,ráadásul merőlegesen,ennyit vígan bír.
    a hátsó sem sérült,csak defekt lett,ez meg abból látszódott,hogy felemelkedik a jobb első mikor alácsűrte.
  • IXEMGabeo
    most ezt nem mondjátok komolyan h vitára ad okot...Rosberg eleinte azt nyilatkozta, hogy el tudta volna kerülni, de max így és ez benne van, hogy nem sikerült elmennie Webber mellett, na, de utána mi a francért "kente rá" igen tönkretette a futamát Webb, de nem szándékosan húzta rá ugyan már...
  • Gabor_(HSF)
    Talán beteszi a pálya közepére,piros zászló,új rajt,törlik a futamot,franc se tudja mire gondolhatott...
  • Magnumrolcsi
    Kormányösszekötő törhetett el?