182274
  • Gabor_(HSF)
    Én egy eszement,parádés halálvágta futamot várok Vettel és Sumi-tól is Braziliában..
    Alonsonak védekeznie kell,így Massát kell bevetnie a Ferkának
    És akkor még ott van Hami,akinek szintén egy lapja van
  • n003
    jól körül írtad .. mivel mindenkit kizártál (gomb már nem játszik a vb esélyesek között) marad Webber :)
  • bakkerman
    én ugyan nem,mert futamon(ha jók az RB-k,nem hibáznak) nem tudja tartani a lépést Webberrel,meg Vettellel,és akkor még ott van Hamilton,aki az utolsó pillanatig fogja nyomni a gázt,leszarva mindent,és mindenkit...és mint tudjuk,idegbetegségben idén már Alonso veri Hamiltont :)
  • Firerock
    nekem ugyanez csak ne Alonso,és ha választani kell akkor inkább WEbber,a lényeg hogy Alonso és ne Hamilton vagy Vettel
  • sKeezo
    alonso lesz a vb! beszoptad ;)
  • bakkerman
    kit érdekel mostmár mit csinált webber...benullázott,kész,ideje volt már,hogy végre hibázzon! a lényeg,hogy brazíliában vagy Vettel,vagy Hamilton nagyon közel kerüljön Alonsohoz az összetettben,és arablanden akkor ne a spanyol legyen a VB,én csak ennyit kérek! Felőlem akárki lehet a VB,csak ne Alonso,és ne Webber,ennyi!
  • paj01
    Webbert en se csipem de ebben nincs semmi gyanus sztem. Mikor koccolt a fallal a bal hatso kitort a francba plusz az elso felfuggesztes is serult. Ugye alapbol balra ellenkormanyzott mikor a falnak csapodott es a videon en ugy latom h az utkozes miatt a kormany egy teljes fordulatot tett a masik iranyba, de sztem ez semmit nem szamit:) azt a kormanyt mar tekergethette volna akarhova..valszeg nem kormanyzott az mar semmit, plusz a balhatso kitort tehat kb a jobbhatso kerekre kerult a terheles ami huzta jobbra a lenduletben maradt autot. Tokre iranyithatatlan lett az auto... Az meg sztem hulyeseg h webber mar kozben a pontallast szamolgatta... mondjuk annnyi esetleg beugorhatott neki h alonso mogotte van es nem volna rossz kitenni:D De sztem mig falat nem ert addig azon agyalt h h kene ebbol kijonni meg hogy vajon tudja e majd folytatni, a fal utan meg mar csak utas volt.
  • ShaiHulud
    es ebbe az allasba ugrott be magatol a kormany a becsapodas utan, es kb ezen a kepkockan fog vissza a kormanyra, jol lathato hogy itt mar reg elidnutl a kocsi kozepre.
  • ShaiHulud
    ezen a kepen a kormany szinte teljesen jobbra van tekerve, mivel a kormanyon az a ket sarga butyok a kormanynak valojaban az alja.
  • SötétBarom
    Nekem úgy tűnik, hogy kerék állása független a kormánytól. Nem tudom mennyit lehet fordítani egy F1 kormányon, de gyanítom, hogy 360 foknál nem többet, így ha picit is balra áll, akkor arra kéne állnia a keréknek is, de ugye ez nem így van a képen. Valószínűleg Webber nem tudott csinálni semmit.

• WNW
    Webber kocsija a platon...

Nos, ha megnezitek a kepeket, a kerek meg mindig ugy all, ahogy lejott a falrol.. Pedig aztan utkozott Rosberggel, a palya tulso patkajaval, talan meg a fallal is, aztan leszedte a kormanyt, felpakoltak, hurimpaltak... Szoval minimalis esely lenne, hogy ugy maradt volna.. Tippre beszorult ebbe az allasba a balesetnel..
  • ShaiHulud
    http://www.f1hirek.hu/hir/A_Renault-t_duhiti__hogy_a_jo_strategia_ellenere_Petrov_kiesett_201010251025
  • n003
    ilyen jól ismered?? :O ugyanmár :(
  • Amiga
    Szerintem Te hasonló szituációban egyszerűen összecsináltad volna magad (már bocsi).
  • ÁjjLe BoBBi
    én már a székről is leestem annyira besírtam és nem tudtam nyilvánosan szanaszét lollozni :_AS?D:D:_ASD?
  • Gabor_(HSF)
    F1.comon van egy kép a másik oldaláról,ugyan így áll az a kerék is,nincs törve semmi,se rudak se lengőkarok..
  • Gabor_(HSF)
    Én nem beszéltem egy percig sem szándékosságról,legalább is olyanról,hogy direkt ütközni akart valakivel..
    Csak azt tudom én mit csináltam volna,a pályára való visszatérést próbáltam volna maximálisan elkerülni..
    De ha mondjuk sikerül neki a versenyvonalon megállni az tuti piros zászló,a többit meg..........................
  • Gabor_(HSF)
    Azért mert nem szokás kontrol nélkül hagyni,az irányítást..
    A bal kezét féltette azt értem,bár servo kormány,visszafelé nincsenek akkora erőhatások..
    Aztán meg 15 évig versenyeztem,volt néhány igen meleg pillanatom,de emlékeim szerint,soha nem hagytam önálló életre a "vasat"
  • ShaiHulud
    azzal egyet ertek, hogy nem latszott rajta hogy erolkodne a full balra tekeresen. viszont itt meg szerintem az volt, hogy ugye az latszik amikor visszatette a kormanyra a kezet, akkor eleve mar hulyen fogta meg, mert eltekeredett es nem igen sikerult jol elkapnia. tovabba az auto segge mar elindult a palya kozepe fele, tehat a falon kozvetlen mar semmikeppen sem tudta volna tartani, lehet a masodperc tortresze alatt o ugy dontott inkabb hagyja masik iranyba kigurulni az autot, ha mar arra indult magatol.

lenyeg hogy en a szandekossagot egyszeruen nem vagyok hajlando elfogadni, mert nem hinnem suicid hajlama van a legjobb evadjaban. pedig kurvara nem vagyok egy webber rajongo.
  • Gabor_(HSF)
    Na mind1, szemből kellene felvétel abból látható lenne,hogy az összekötő hajlott csak,vagy tört is.(sztem csak hajlott)
    A lényeg akkor is az,itt hiányzik egy erős balra kormányzás,ami a falon tarthatta volna az autót,helyette egy pályára való visszatérést lehet látni
  • ShaiHulud
    az adott problemat vizsgalva a belso kamera er tobbet, az meg egyertelmuen latszik hogy elveszi mindket kezet a kormanyrol, mi ertelme lenne csak egyiket? egy csuklotoresbe belemegy, de duplaba mar nem? ezen kivul az eddig tultargyalt vilagos tenyek melle jon az is, hogy megis ki az az ember aki DIREKT keresztbe megy egy versenypalyan, ezzel kockaztatva az eletet? Zanardira emlekszel, oldalrol azert nincsnek olyan jol vedve ezek az autok.
  • Gabor_(HSF)
    Pont az nem jó, rossz a minőség is és nem látod tisztán a fal elhagyását sem,csak annyit,hogy visszfog a kormányra és jobbra mozditja..
    Az sem lehet látni,hogy a jobb kezét teljesen levette volna,vagy csak lágyan alul fogja..
    A külső kamera több mindent elárul
  • ShaiHulud
    amugy azt te nem veszed eszre, hogy az elso kontaktnal kitort a francba a balelso kerek, olyan szogbol kapta az utest, aztan meg ahogy csuszott hatrafele a falon, maga ala surlodott a kerek a falon, vagy hogy fogalmazzak, es ez is rasegitett arra hogy jobbra forduljon ki a mar torott felfuggesztesen. vedd figyelmbe azt is hogy a balhatso kereknek si kampec lett es a jobb elso le sem ert.
  • ShaiHulud
    kormanyt nezd mar belso kamerabol.
  • ShaiHulud
  • Gabor_(HSF)
    Én is befejeztem..Ti megmagyarázzátok,hogy ha egy gumilabdát merőlegesen a falhoz vágtok az nem egyenesen tér vissza..
    3 érintő volt a falon,bal eleje,bal hátulja és ismét a bal eleje,de ekkor tök egyenesen álltak a kerekek..aztán kb 2 tized mp és jobbra fordultak,addig pedig az autó egyenes mozgásban volt tovább...
    Én ezt látom,ti meg amit akartok
  • TommyC
    (:
  • bardocz
    Hajolj közelebb a monitorhoz, az ütközésnél elfordul a kormány 180fokban.
  • Gabor_(HSF)
    Hol látsz te olyat,a falhoz csuszás után?mert előtte igen..
    Az ütközés megremegteti az igaz de egyenesben marad,miért is tenne másképp
  • nearo
    Az a nyamvadt kormány 180 fokot elfordult, amíg webber keze nem volt rajta. Ha nem magától csinálta, akkor hogyan? Webber titokban jedi mester és az erő segítségével forgatta el?
  • Gabor_(HSF)
    Te pedig a külső kamerásat nézd,sokkal jobban látható az autó mozgása.
    abban a pillanatban,ahogy elhagyja a falat,megindul egyenesen hátra,a következő pillanatban pedig mind2 kerék jobbra fordulása..
    Nem az ütközés fordította jobbra,el se tudná
  • Gabor_(HSF)
    Először is,fogalmam sincs mi az a "simes" másodszor pedig abban a pillanatban ahogy visszafog a kormányra.
    Mivel a bal eleje éri utoljára a falat,igy nem a hátuljának,hanem az elejének kellene jobbra kitörnie,legalább is a fizika törvényei szerint
  • ShaiHulud
    de mondom, nezzetek mar meg, amikor visszaeszi a kormanyra a kezet, mar regesreg a palya kozepen van a kocsi, onann hiaba tekeri akarmerre, semmit nem er vele, soot.
  • Nohab
    Mindegy, a vitát abbahagyom, nem nagyon izgat, hogy valaki mást gondol, mint én. Nem vagyok hittérítő, bár az álláspontomat tartom. Pápá
  • Nohab
    De ők is csak emberek, akik komolyabb erőhatásra sokkra (nem elhanyagolható, hogy átvillanHAtott az agyán a nullázás, ami valljuk be elég szar 2 versennyel a vége előtt) elveszthetik a pillanatra figyelmüket.
  • kifli
    hülyeség, a kezét azért vette le mert tisztában volt azzal hogy falnak fog csapódni.
  • Nohab
    Egyszer fordul jobbra és az a becsapódáskor van, amikor még szabadon van a kormány. Belecsimpaszkodik majd fordít egyet balra (órával ellentétes irányban), ez balra hátra mozgást produkálNA, ha "egyenesben" lenne a kormány.

Nem tudom elképzelni, hogy hol látod a jobbra forgást. Láthatóan simes vagy, így azt sem hiszem el, hogy ne lennél tisztában a kormányzás következményeivel.
  • Gabor_(HSF)
    Ezt folyamatos kontrolnak hívják,ez a szakmájuk,ha ez gondot okozna nekik,nem lehetnének azok akik..
    Még fél ájultan csukott szemmel is tisztában vannak,az autó minden rezdülésével..
    1mp alatt még meg is reggeliznek közbe
  • Nohab
    Ácsi!
    "Ha valaki leveszi a kezét,hogy ne sérüljön,az tisztában van azzal is,hogy megforgott.."
    Így lenne a helyes: Ha valaki leveszi a kezét,hogy ne sérüljön,az tisztában van azzal is,hogy megforgHAtott..
    Nekem 2 percig kellett néznem azt a néhány kockát, hogy megbizonyosodjak róla, hogy tényleg megforgott, vagy csak rázkódott(kisebb jobbra balra mozgások). Most te azt várod egy embertől, hogy egy becsapódás KÖZBEN figyelje a kormány mozgását, majd arra helyesen reagáljon, és mindezt egy másodperc alatt? Picit irreális az elképzelésed.
    A várható ütközésnél reflexszerűen becsukja a szemét (ezt is bele lehet számolni, bár ezt nem lehet bizonyítani).
  • Gabor_(HSF)
    Két teljesen eltérő dolgot látunk...
    Amit én látok az továbbra is az,hogy ahogy elhagyja a falat jobbra fordítja a kormányt..