182278
  • Falcon83
    Szerintem így is úgy is menni fog év végén.
  • Totti5
    Korrigálnom kell amit írtál.

A Red Bull pokoli sokat köszönhetett a Kockának ( Coulthard ), hogy a csapat elindult a felfele ívelő úton, mert vitt oda egy jó zsáknyi tapasztalatot és nagyszerűen helytállt. Webber is egy jó adaga tapasztalattal ment oda, mert ugye emlékszünk hogy ő is hatalmasakat ment a Jaguárral ami messze nem volt jó autó... Vettel is kitünt az STRel, ami akkor nem volt egy olyan rossz autó, de Vettelnek tized annyi tapasztalata sem volt, mer ő most gyüjti, Webber pedig most kamatoztatja. Persze ne feledkezzünk meg Nyúvíről sem, akié az érdem naggya és a mögötte álló mérnököké.

Ki volt az a középszerű pilóta? hol van az megírva hogy mindenkinek éveken át 150%al kell pörögni? elég ha 1 éven át teszi és VB lehet... Villnövnek anno kijött a lépés VB lett ( mellette olyan eredményei is vannak amit a mostani mezőny 90%a tátott szájjal nézhet... ), vagy Button? neki is kijött a lépés. Nincs ezzel semmi gond... persze vannal all time top pilóták akik 2+3, vagy 7 címet is összeszednek, mert minden évben ott vannak.
  • Gabor_(HSF)
    itt már nem a tehetség dönt,hanem a fej..
    Hami nálam még mindig 3. legjobb versenyző,bármennyire is utálom..
    Ja és Kimi re is ezt mondták,itt nagyon sokan,hogy majd szarrá ver mindenkit a Ferkánál..
    Majd ha olyan helyzetbe kerülnek,ahol már az elvárásokat is nyújtani kell,akkor derül ki igazán mit is tudnak ők ketten..
    Addig számomra 3-man vannak + Sumi
  • IXEMGabeo
    atya úristen, Berger papa, ha ide kerül Webber tuti megy
  • IXEMGabeo
    az a szar, hogy baromira alul vannak értékelve...Kubica nekem eleget bizonyított Szingapúrban amit művelt...Rosberg pedig evvel az ócska Mercivel nagyon nagyon látványtalanul, de baromi gyors tudott lenni legtöbbször, óriási a srác és Koreában még dobogós is lehetett volna:(
  • Falcon83
    Nála Kubi meg Rosberg azért csak 4. és 5., mert az első három helyet Vettel és a nagy arca foglalja el :DDD
  • IXEMGabeo
    francokat, nem tudod te őket betenni a nagy menők mögé mivel sosem volt alattuk igazán versenyképes autó

én Kubicát Alonso szinten érzem...Rosberg pedig Hamiltont is lazán leverné, mert megbízhatóbb pilóta és gyors is...majd meglátjuk, ha valaha Rosberg és Kubica alatt megfelelő verda lesz...Kubica, ha megy a Ferrarihoz el fogja verni Alonsot, Rosberg pedig majd a szuper Mercivel jövőre lealáz mindenkit, ha Schumi visszavonul egyedüli trónörökös lesz és Hamiltont is beledöngöli a földbe:D:D:D én szóótam előre
  • Gabor_(HSF)
    Igen.a 4.5. helyre
  • IXEMGabeo
    Rosberget is odavenném, meg Kubicát...
  • IXEMGabeo
    persze abban a helyetben érthető lenne, ha nem lenne csapatérdek, eleve csak egyénileg versenyeznének:D, de mivel csapatsport, nagyon fontos a vb cím egyénileg és a konstruktőrileg is...arról nem beszélve mennyi mennyi jutalmat kapna a RB, ha kettős győzelmet aratnának idén
  • IXEMGabeo
    nagyont csalódnék ha így lenne...hol van már az a szerény gyerek 2008-ból...de ez nem Vettel hibája a csapat túlságosan adta alá a lovat és nincs managere sem, aki rászóljon a fülére...sokat számítanak ezek a dolgok
  • Gabor_(HSF)
    Egy ki agytorna érdekességnek.
    F2010 játék topicban lett belinkelve
  • G_ArchAngel #102970
    Az Te mutatvanyos, hogy a szimulacios tesztek alapjan epitik meg az autokat nagyreszt, foleg hogy lassan a szelcsatornaban toltott munkaorak is korlatozva lesznek. (Vagy mar vannak?)
  • Gabor_(HSF)
    Pedig DE.. Még ha el is bukják idén az egyénit,de a konstruktőrit behúzzák.És a jövő a lényeg,Vettelel van esélyük wbket nyerni,Webberrel nincs..
    Így kezdődött a Ferkánál is Sumival..
    Lehettek volna egyéni vb Irvineal,de Sumi gondolatai(ez a geci? azt már nem,akkor már inkább Hakkinen)
    Aztán jött egy csapat wb (annyi év után) majd 5 egyéni is..
    Szted akkor nekik megérte??
  • G_ArchAngel #102968
    Szerintem sem bekepzelt, inkabb frusztralt es tulertekelt.
    Ez utobbit ugy ertem, hogy egyelore es nem az O hibaja, hanem akik a hibak utan simogatjak a fejet es mondogatjak neki, hogy "semmi baj, majd legkozelebb"...
  • Gabor_(HSF)
    Te ZSENIPALÁNTA! ebbe mi a FAIL?
    A számítógépes autó fejlesztés és a szimulációs test, pályagyakorlás,két teljesen külömböző dolog,főleg hogy nem tesztelhetnek..
    Egyébként meg naná,hogy ők,mert mind2-en sokat akarnak még elérni
    Anno Sumi test hátán tesztelt,de akkor még úgy lehetett
  • matthias92
    Schumival kapcsolatban azért annyit, még elmondanék, hogy az annakidején "ősellensége", Hakkinen 3 év után 5-6 másodperccel lassabb volt (teszt, nem tudom már hol olvastam, de úgy emlékszem, ha ment volna neki, még a visszatérésen is gondolkodott - bár utóbbi nem biztos -) Ehhez képest Michael még ott van.
    Azért remélem, hogy a következő évben jó lesz még az öreg.
    Mellesleg, szerintem a legtöbb régi szurkolójának (mint pl. én) örömet okoz az, hogy láthatja még versenyezni.
  • Mersant
    Vettel rohadtul nem bekepzelt. en lattam vele 1 csomo interjut, 1 tok egyszeru, normalis srac, nincs elszallva magatol...csak eppen VB akar lenni es ezert mindent megtesz.
  • Gabor_(HSF)
    Ezen a téren kifogástalan a szemem!
    egy közel 42 éves ember agy működését elég nehéz összeegyeztetni egy huszonévesével,ráadásul ebben a sportban,ahol a siker 30 % fejben dől el..
    De ha visszanyeri az önbizalmát és a fonalat is elkapja,na meg a technikát is fejlesztik,akkor még igen is versenyképes lehet..
  • G_ArchAngel #102963
    FAIL: pont Vettel es Hamilton, akik imadjak szimulatorrol tanulni a palyakat:)

Tovabbmenve: maranelloi szimulator kb. a NASA szintjen van, raforditott osszegben is...
    Bizonyara szart sem ernek teszttilalom idejen:)
  • G_ArchAngel #102962
    Newey egy zseni, akinek az autoibol egy utolso csavar hianyzik (McLaren 2005) vagy nincs meg a pilota, aki felnohetne a teljesitmenyukhoz (Red Bull 2010).
  • Gabor_(HSF)
    Le kell még higgadnia és jól taktikázni,ezt aláírom..
    De én Szingapur óta már látok fejlődést,az év eleji Vettel,azon a versenyen,még neki esett volna Alonsonak..
    A másik! ti naivan azt hiszitek,minden a tervezői asztalon dől el..hát NEM! sokban befolyásolja az tény,de hogy az a valóságban is jól működik,azt már a versenyző érzi és vagy tudja min kellene változtatni,vagy nem.
    a számítógépes szimulációk szart se érnek önmagukban..
  • G_ArchAngel #102960
    Lassan akkor meg kellene latogatni a szemeszedet:)
    A jelenlegi formaban levo Schumacher ebben a mezonyben jo szivvel talan a legjobb 10-ben van.
    Nem kell jonni a mesevel, Heidfeldnek sem okozott nagy kalandot visszaterni, raadasul a szinten tehetseges Kobayashi nyakaban liheg. Ezzel szemben a 7x VB-nek ket momentuma volt a csapattarsa ellen, abbol egyszer ki kellett esnie Rosbergnek.
    Akirol a mai napig nem lehet eldonteni, hogy mennyire jo, mert a csapattarsai nem jelentenek szamara problemat, de nem volt meg szerencseje bajnoki autohoz.
  • Falcon83
    Hát csodálkoznék, ha ezek után egy komolyan vehető szakember is maradna a csapatnál. Ki akar olyan helyen versenyezni, ahol az esélytelenebb versenyzőt támogatják, és csak azért elbuknak egy biztos bajnoki címet, hogy a kiskedvencnek nyaljanak.
  • matthias92
    igen, csak ez nem Vettelnek köszönhető, hanem Newey bácsinak. Vettel meg már régen világbajnok lehetne, ha ésszel versenyezne. Hiába van Red Bull-éra, érzésem szerint nem sokáig fog már tartani.
  • Falcon83
    Aha oké :DDD
  • Gabor_(HSF)
    Elvakult nem vagyok,csak látom amit látni kell..
    Alonso után a 2.legjobb pilóta ebben a mezőnyben,ha Sumit kiveszem ebből a rangsorból
  • Falcon83
    Jó ha szóltál volna hogy egy elvalkult Vettel vérfan vagy akkor nem írok semmit :D
  • Gabor_(HSF)
    Mikor beszélgettél vele??
    Van ego,önbizalom,de ezen a szinten ez csak így mükszik
  • Falcon83
    Ettől függetlenül Vettel egy beképzelt majom. A Red Bull meg hülye hogy nyalja a seggét, mert ezzel többet vesztenek mint nyernek az biztos.
  • Gabor_(HSF)
    Ja egy motorhiba mi! értem én!!meg webber az Isten aki sosem hibázik..
    Hol volt ez a RBR Vettel előtt??a nevezési listán is alig látszott
    2008-ban Vettel még a TR is jobb volt mint ők.
    Csak azt nem veszitek figyelembe,hogy egy 120%-os autóval,a mai középszintű pilóták is tudnak,futamokat,akár wb-t nyerni..(van példa is bőven)
    És ekkor a versenyzők között sem akkora a külömbség,hiszen nem kell az a extra +,ami megvan Alonsoban,Vettelben Sumiban és már talán Hamiban is,ami versenyképessé tud tenni,egy halványabb technikát is..
    Persze ettől még segíthetne,de abban azért igaza van,hogy a Brazil pálya még sok mindről dönthet.

• Jacek
    :D erdekes lenne:) azt irtam lattam mar nem azt hogy kaptam:)
  • Totti5
    Bukta szaga lesz ennek, amúgy érthető Vettel álláspontja, mert akár meg is nyerheti a köv két versenyt, de lehet az sem lesz elég, és ezzel az RBt fosztja meg egy VB győzelemtől, ha más nyeri. Látszik hogy nem gondolkozik, de csak magára lehet dühös. Ok hogy volt egy motorhibája most, de ez az év rajta és a csapaton ment el a sok sok apró hiba okán ami most a pontokban meglátszik.

Alonso going to be 3 times world champion:)

Érdekesség a kommentekből:

"Mark Webber elég rég esett ki "önerőből": 2006-ban, Suzukában törte össze Williamsét. Jellemzően esőben hibázik végzeteset, hat egyénileg összehozott kieséséből négy (2002 Silverstone, 2003 Indianapolis, 2006 Hungaroring, 2010 Korea) vizes pályán történt."
  • Falcon83
    Vettel megfenyegette a csapatát?
  • Gabor_(HSF)
    Mer részegen kötekedtél,aztán jól megruháztak..
  • Jacek
    Nem folytam bele en sem:) eddig, szerintem boduletes baromsag! Bergernek meg kuss, egyertelmuen Vettel fan, igy lehet rombolni Webbert......

Igen sorozes jot szokott tenni, de lattam mar kurva nagy pofont ilyen esetben:D:D:D:D:D:D
  • madmanic
    na jó, de vannak dolgok amivel férfi nem viccel..
  • IXEMGabeo
    xD
  • Gabor_(HSF)
    Én mindig komolyan beszélek! ha fingom egyet,azt is komolyan gondolom
  • madmanic
    Ha komolyan gondoljátok, én benne vagyok