182279
  • IXEMGabeo
    zárójeles megjegyzés volt Hill...

inkább a hosszú szövegrészre kéne választ adni, miért büntették meg amikor zöldet kapott és a csapat is megengedte neki gyorsba, hogy előzzön...
  • ShaiHulud
    ja mert csak damon hillen mult nem? ugyanmar.
  • IXEMGabeo
    erről jut eszembe,

Miért volt az talán egyik évben, vagy egyszer kétszer olyan eset, hogy hetente volt futam? emlékeztek ilyenre? nekem a 2007-es évad rémlik szinte minden héten futam volt ez minek volt köszönhető? mondjuk az elmúlt 2 évben sőt régebben is az volt a jellemző, hogy kéthetente van futam, de előfordult egyszer egyszer mindig, hogy 1 hét telt el, de volt olyan mindig a Magyar nagydíj előtt, hogy 3 hét szünet, az mondjuk vakáció, de az 1 hét az arra vonatkozik, hogy egy bizonyos helyszín közel van a következő versenyhétvége helyszínéhez? esetleg évi menetrendet követnek? tud erről valaki valamit, hogy szezonokkal ezelőtt miért volt rendszeresen hetente futam?
  • Palinko
    jah lehet nem ártana minden hétvégén futam akkor talán nem lenne ennyi fölös energiájuk
  • Norbi1990
    "Természetes, hogy az azonnali ösztöne az volt, hogy visszatérjen a versenybe. Ezért is próbálta meg visszahozni az autót.”

Mivan??? Azzal az autóval ő már nem tudott volna sehova se menni, miről beszél ez??
  • IXEMGabeo
    Kenyeret és cirkuszt a népnek:S mindig találni kell vmit amin témázniuk kell
  • Gabor_(HSF)
    Ennek nem lesz vége a Brazil futamig a tuti

http://f1-live.hu/hirek/legfrissebb_hirek?newsOrder=getItem&instanceId=32&newsId=24168
  • Jacek
    akkor is akkor is:D
  • IXEMGabeo
    nem akarok erre visszatérni, de akkor sem fair, hogy zöld zászló, mindenki úgy látta a csapat meg engedélyezte neki az előzést még Rosberg is elment volna Alonso mellett, csak neki épphogy nem sikerült...ilyen alapon semmit nem adtam volna mivel a zászlójelzés engedélyezte az előzést...pont azért nem érdemelt büntetést mivel evvel a szabállyal senki nem volt tisztában. Alonso nyilatkozta, hogy őő tudta, hogy Schumi nem marad 6. helyen, a nagy szart én azt kétlem h ő is pontosan ismerte a szabályokat csak szépen füllentett egyet a spanyol.

ráadásul azt se felejtsük el, hogy Damon Hill volt a sportbíró azon a hétvégén...
  • Gabor_(HSF)
    Vagy én
  • ShaiHulud
    penzbuntetes nem lett volna eleg, hisz poziciot es pontokat szerzett/vett el, ugytudom arra is van szabaly hogy futam utani bunteteseknel milyen szankciok lephetnek ervenybe ilyen esetben. gondolom ez votl a legenyhebb buntetes, ugy hogy a megelozottet (jelen esetben alonsot) ne erje hatrany. tehat alonso visszakapta a poziciot, a hibazo fel pedig bunhodott. lehetett volna esetleg 10 rajthelyes buntetes, de azon alonso meg midnig bukott volna. en ugy gondolom hogy ebben az esetben minden tenyezot merlegelve, ez volt a legjobb itelet.
  • ShaiHulud
    ez a teljes szabalyzat, olvasd el magold be, ha kevesnek erzed, gl:D
    nem tehetik meg hogy nem nyilvanos a szabalyzat, leven azert van par resztvevo:D
  • IXEMGabeo
    Schumi 20 seces büntetése akkor is jogtalan volt...Mercinek kellett volna pénzbüntit fizetni...
  • passatgt
    pontosan ennyi
  • Jacek
    FLAME ON!!!:D lejebb folyo vitaba szolnek bele:)

Kimi ezzel RedBull-al tavaly es iden is behuzta volna a VB mint a szart:D
  • Falcon83
    Ja mert szerinted az F1 full szabályzata 4-5 párszáz kilóbájtos pdf fájl mi? :DDDD
  • ShaiHulud
    zart? marmitn hogy nem olvashato? vagy hogy erted?

http://www.fia.com/sport/Regulations/f1regs.html
  • Falcon83
    Nem az ítélettel volt a bajom, hanem a magyarázattal. Tehát még véletlenül sem az volt, hogy elbasztuk, bocsánat, hanem még ott elkezdték magyarázni, hogy a zöld zászló nem is azt jelenti amit.
    Nekem csak ezzel van a bajom. Persze az is érdekes, hogy vitás helyzetben mindig előhúznak egy addig soha nem látott szabályt, dehát ilyen ez a zárt szabályrendszer :D.
  • ShaiHulud
    ne kezdjuk mar azt az esetet megint, a szabaly mar akkor is elt. bar addig nem votl pelda ilyen esetre hogy utolso korben engedtek volna oket ujra versenyezni, ezert volt a kaosz, legkozelebb mar tudjak majd mivan. ettol fuggetlenul teljesen jogos votl az itelet.
  • IXEMGabeo
    jó az újonc csapatok, Toro Rosso azért elmarad időben a nagyoktól
  • IXEMGabeo
    az nagy volt az a futam:D Schumi drukkereknek ínyencség...

manapság ritka az ekkora bravúr, most annyira kicsik a különbségek az autók között, hogy majdhogynem egymáson tolonganak időeredményben

régen az időmérő közötti különbségek voltak óriásik csapat és csapat közt, de a versenyben, ha elég tehetség voltál egy nagyon gyenge autóból gyakorlatilag, ha kihoztad a maxot és mázlid is volt akkor jó helyen végezhettél...ma ezt nem nagyon lehet megcsinálni...biztos ennek számos oka van, de azt veszem észre a 2009-es szabályok óta van ez a helyzet
  • kifli
    2006-ba ms leverte, pedig defektje is volt...
  • Falcon83
    De nem is lett volna olyan gáz ha bevallják, hogy elszúrták, hanem elkezdte a FIA magyarázni, hogy tulajdonképpen a zöld zászló nem is azt jelenti, hogy tiszta a pálya lehet előzni hanem lenyomtak valami szánalom indoklást.
  • Norbi1990
    2003ba győzött a Jordannel.
  • IXEMGabeo
    Raikkonen itt nyerte meg a vb-t...előtte is ott volt általában a legjobb 4-ben ezen a pályán...
  • IXEMGabeo
    ja és 2003-ban taktikusan a szar Jordannel esőben még Raikkonent is megelőzte...az nagyon nagy volt:D
  • Gabor_(HSF)
    "Fisichella, Raikkonen és Montoya is szinte ász volt ezen a pályán"
    Honnan veszed ezeket?
    Monti az igen,meg Sumi és Massa,de a többi!
    Fizikot 2006 ban 2 szer is megelőzték kör hátrányból,pedig wb verdában ült.
  • IXEMGabeo
    ne is mond, Monacoban minek lengették a zöldet amikor még érvényben volt a SC szabály...hiába előzte meg Schumi Alonsot, ezért megbüntették, ott az hiba volt, hogy zöldet lengettek sárgát kellett volna abban az esetben lengetni és rögtön nem nézi be a Mercedes és Schumi se
  • Ulvar
    Úgy ahogy mondod ahol lengetik a sárgát ott TILOS előzni amint zöld zászlót látnak vagy fényeket lehet előzni. Ez a lassítás dolog csak qualyn érvényes, versenyen nem lehet ilyet szabályozni mert verseny szituáció van tehát nyomni kell viszont kikötik hogy itt óvatosabban esetleges törmelék autó bármi de ezzel kapcsolatban szól a csapat előre rádión, ha nincs rádió a pilóta akkor is tudja annyira nem hülye hogy ott is tolja ahol sárgáznak mert lehet ő is pórul jár...szóval ennyit erről :).
  • Ulvar
    Ismerik a szabályzatot látszik xDDDDDDDDDD....
  • Falcon83
    Hát a FIA-nál egyébként is érdekesen kezelik a zászló szabályokat. Pl náluk a zöld zászló sem azt jelenti, hogy tiszta a pálya mehet a verseny tovább. Szóval ezek után egy ilyennel bepróbálkozni elég vicces.
  • kifli
    msc ucsó ferraris futamán nagyot ment brazilba, a sok hátraáltató körülmény ellenére is :)
    Remélem most is alakít valamit, legalább lesz mit nézni :D
  • IXEMGabeo
    pff nem ismerik a szabályokat:D, én is úgy tudom csak előzni nem szabad, de, ha nincs törmelék meg ilyenek méé ne hajtsa a szekeret gyorsan a pályán:D
  • IXEMGabeo
    eredmények és villanások szempontjából, na meg folyamatosan Alonso, Webber, Massa talán Barrichello de ő marha sokat ment itt Schumival együtt,

Fisichella, Raikkonen és Montoya is szinte ász volt ezen a pályán
  • IXEMGabeo
    na jó tavaly SC volt és sorra a gyengébb autóban ülő pilótákat avval a RB-al és az év végén csúcsszuper Mclarennel nem volt nehéz...pláne Brazíliában nem nehéz...
  • Falcon83
    Vettel rajongói sárga lapot adtak volna Alonsónak

Ez mekkora szánalom :DDDDD
  • Gabor_(HSF)
    Nem annyira erős!!
    Tavaly a 15.17. helyről jöttek föl a 3.4. helyre,arról meg nem is beszélve 2008 ban mit ment itt Vettel
  • Firerock
    rögtön godnoltam:D
  • IXEMGabeo
    bolond vagyok, ha Webber megnyeri az utsó 2 futamot akkor világbajnok...csak ennyit kell tennie, ami leírva könnyű, de végrehajtani baromi nehéz.

Brazília az kimondottan Massa, Webber és Alonso pálya, bár 2003-ban nagyot szívtak mindketten itt mármint Webb és Alonso xD

Hamilton és Vettel nem annyira erős itt, Schumi még, aki itt jól szokott menni
  • passatgt
    button fog nyerni