182279
  • MrTressy
    Meg egy összefoglalót is arról a versenyről

• MrTressy
    2009 Spa ugrik be nekem erre a kérdésre
  • nearo
    Sziasztok!

Valaki meg tudná nekem mondani, hogy melyik volt az a futam, ahol Raikkonen pár kör alatt három vagy négy helyet jött fel és ezzel megszerezte a vezetést? Kerestem már mindenhogy youtube-on, de egyszerűen nem találom.
  • Ulvar
    Hát ott ahol hagyták...papíron :).
  • IXEMGabeo
    LOOL Hamiltoné volt nagy xD
  • IXEMGabeo
    ez nagyon ott van:D:D:D

bakkerman miről beszélsz?
  • Totti5
    Sutil:D:D:D::D:D:D:D
  • bakkerman
    a múltkor történtek miatt nekem ne állítsa be senki "gerincesnek" webbört! legyen szépen VB Vettel,vagy Hamilton
  • desigo
  • G_ArchAngel #103054
    Furcsa, de en ezzel a Farkas Peterrel meg soha nem tudtam egyet nem erteni...
  • WNW
    Görbe Tükör...
  • Palinko
    de mi van azzal az aszfaltfajtával ami "elnyeli" a vizet, mintha valahol olvastam volna ilyenről, kár hogy nem alkalmazzák távolkeleti új építésű pályákon.
  • Ulvar
    Túl optimista volt, Jenson meg realista :). Jenson jól mondta, ugyanezt mondta Heidfeld is...nem tudott lefolyni a víz amúgy nem lett volna itt gond 5-6 körrel korábban se...
  • IXEMGabeo
    ja, legalább ő nem nyafogott, de a többiek...én nem is adnék 1 évig nekik fizetést, ha ennyire nem akarnak esőbe versenyezni...
  • Totti5
    Ezt hívják úgy hogy ótóversenyző. Azt ő nem tudhatta előre hogy a versenyen milyen sebessége lesz... nem volt elég a győzelemre, sem a dobogóra erőből.
  • passatgt
  • IXEMGabeo
    viccelődni akart a hülyegyerek...feltűnési viszketegsége volt evvel...

viszont becsülendő, hogy legalább versenyezni akart...de azért Rosberg szépen lenyomta őt, sőt Alonso is...
  • Totti5
    ...
    0805:The race restarts behind the safetycar.
    HAM:"Much better than it was before."
    Pit:"OK,thanks Lewis."
    BUT:"It is a little bit better but still very wet."
    Pit:"Understand Jenson,please keep the information coming."
    0808:Drivers being reminded to keep the heat in their brakes to stop them from glazing.
    0813:Lap seven has begun behind the safetycar.
    Pit:"How are conditions Lewis?"
    HAM:"Conditions are good,it’s getting drier all the time."
    0816:Cars now on lap 8 of 55,all behind the safetycar so far.
    HAM:"It’s no wetter than any other race I’ve ever had."
    HAM:"There’s no aquaplaning at all."
    BUT:"Any idea what’s happening?"
    Pit:"We’re expecting the safetycar to stay out a little bit longer. Rain should be stopping soon."
    Pit:"How are the conditions?"
    BUT:"It’s better than before but because of the way the track is with the walls and the stands the water isn’t going anywhere."
    HAM:"The track is fine,the visibility is good.I have three cars in front of me and I can see."
    HAM:"Start the race"
    Pit:"Lewis keen for the race to begin."
    0830:Lewis keen for the race to begin.
    0830:Lap 14 has just begun behind the safetycar.
    HAM:"Are other people complaining? What’s the reason why we’re not starting?"
    Pit:"Lewis we think other drivers don’t have the same enthusiasm for starting the race at the moment."
    HAM:"Well it’s a wet race? What do they expect?" :DDDDD
    HAM:"I’m on the main straight and I can see good enough.I’m sure for guys at the back it’s a bit more difficult but that’s how wet races are." :D:D:D
    Pit:"Shouldn’t be too long now Lewis,you’re doing a great job."
    HAM:"Andy,don’t speak to me between turns three and six,you’re breaking up and I can’t hear you."
    Pit:"OK Lewis understood."
    HAM:"It’s almost dry enough for intermediates."
    Pit:"Car conditionis good."
    Pit:"Safetycar in this lap."
    0841:Race will begin on the 17th lap.Lewis fourth,Jenson seventh.
    Pit:"Safetycar lights are out."
    ...
  • M@TriX
    azért az erős, hogy amíg Vettel vezetett ő volt az elsőszámú, merthogy az előrébb lévőt támogatni kell, aztán Webber lett elöl és akkor már nincs megkülönböztetés, én ettől hányni tudnék.

Webber meg szerintem van annyira gerinces, hogy ezt nem fogja tétlenül nézni, remélem ha nem is nyeri a VB-t, de Vettelt lenyomja.
  • WNW
    99% meg kirohogi oket, ha ezen mulik a VB cimuk...
  • IXEMGabeo
    olymind1... végül is arról megfekedkeztem nem figyeltem az éghajlatra

akkor ennyire szűkített a menetrend...
  • desigo
    Szurkolók szét is szednék a redbullt ha Webbert raknák első számúnak...
  • Gabor_(HSF)
    A Red Bull megerősítette, Vettel nem lesz másodszámú Brazíliában
  • Nohab
    Mert aztán Brazíliában, meg a Közel-keleten be fog fagyni a seggük.
  • IXEMGabeo
    logikus...én is az utazási útra és a pálya elfoglaltságára gondoltam csak ez lehet...
  • ShaiHulud
    gondolom figyelembe vesznek kulonfele valtozokat, pl utazas, infrastruktura fejlettsege, adott versenypalya mikor szabad(nem csak forma1 van a vilagon ugye:D) helyre adott idore jellemzo idojaras, mennyire megterhelo stbstb. ezervaltozo aztan ez alapjan megtervezik elore az evad menetrendjet.
  • passatgt
    mondj egy szabályt ami nincs benne
  • ShaiHulud
    mert szerinted mi?
  • Count Adyn
    csak annyit tennék hozzá,hogy a szabály nem ismeret nem mentesít alóla sosem:)
  • Falcon83
    Jól van, ha szerinted ez a teljes szabályzat akkor... :D na mindegy. :DDD
  • IXEMGabeo
    nem újdonság azóta átnéztem a menetrendeket totál...

kérdésem csak arra vonatkozott mire jók ezek a szünetek, valamikor rövidek valamikor hosszúak...?
  • Minstrel
    gondolom, mert előtte 3 hét szünet volt, de német magyar között is egy hét volt és ez a brazil-abu közötti 1 hét is csak Neked újdonság szerintem
  • ShaiHulud
    fogalmam nincs :D
  • ShaiHulud
    johat mert ross brawnek mindent tudnak? ok basztak el ez vilagos, gondolom schumit se kellett ketszer kerni. az meg hogy nem igy buntettek ahogy mondod, gondolom abbol ered, hogy nincs lehetoseguk ilyen buntetes kiosztasara, mert gyanitom a buntetes fajtak is szabalyozva vannak. megkene nezni a szabalykonyvben :) nem olyan egyszeruek ezek a dolgok. ezzel a buntetessel elertek hogy a hibazo fel bukott rajta csak, teljesen fair. amugy nem mintha szamitott volna schuminak +1-2 pont :D viszont lathatoan alonsonak nagyon is szamit most, hogy akkor visszaadtak neki azt. reszemrol sajnos hogy vissszaadtak hisz nem kedvelem alonsot, de azert megis csak fontosabb a fairseg.
  • IXEMGabeo
    hoopácska Brazíl nagydíj időpontja

november 7

Abu Dzabi

november 14:O

nyílván kicsit a tél fele közeledve szűkítettek a menetrenden...legalább a vb cím hamar eldől;)
  • IXEMGabeo
    elnéztem Spanyol és a Monacoi nagydíj között volt 1 hét eltérés a szezonban...ez minek köszönhető amúgy?
  • IXEMGabeo
    dede volt ilyen 3-4 versenyhétvége egymás után volt 1 hét eltéréssel...és mintha ez 2007-ben lett volna. 2005-ben is volt egy egy ilyen, de akkor azért is, mert 18 futam volt a naptárban...idén is rengeteg futam volt és azt hiszem talán egyszer volt (Malajzia és Kína?) között 1 hét eltérés, de ez nem azért van, mert közel van a két helyszín?
  • IXEMGabeo
    Ross Brawnék szóltak Schumiékra, hogy lehet előzni...senki nem volt tisztában evvel a szabállyal, ekkora mértékű bünti nem volt jogos adták volna vissza akkor a 7. helyét és Alonsonak a 6.-ot és jónapot...
  • ShaiHulud
    mar leirtam akkor is, nem volt kedvem ismetelni. a szabaly ugy szol, hogy utolso korben megy rendesen a futam ahogy addig (ugyvan irva a szabalykonyvben hog "as normal"), DE NEM SZABAD MAR ELOZNI. tehat a zodl teljesen jogos volt, hisz az azt jelezte hogy ujra megy a futam, vagyis mehetnek full speeddel.
  • ShaiHulud
    nekem nem remlik hogy hetente lettek volan futamok? eleve regen kevesebb futam is volt. de olyan tenyleg volt egyszer ketszer, hogy egymas utan volt ket futam, de azert ez nem volt jellemzo. altalaban februar-marcius kornyeken szokott kezdodni a szezon es szept-oktoberben ert veget az nagyon kerekitve 30 het korul van, ha hetente lett volna futam akkor 30 futam kellett volna legyen :D szerintem a futamok kozt 2 het szokott a jellemzo lenni.