182275
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
IXEMGabeo #104614 ezt csak azért mondtam, hogy ne támadják már feleslegesen, vállalta, hogy visszatért, dehogy ilyen szemét módon, ennyi okos pofázik, hogy így vonulj vissza úgy vonulj vissza, meg kell hagyni remekül kezeli őket, leszarja konkrétan ki mit mond, ezt így kell...mellesleg Hakkinenről annyit, hogy amikor 1 teszt erejéig vissza akart térni kb 4,5 másodperccel volt lassabb az élmezőnytől...elhiszem, hogy akkoriban más volt a technika, de ő nyuszi volt és nem jött vissza...
98-ban épphogy világbajnok lett, holott a Mclaren volt a leggyorsabb autó (Newey által) tervezve, 99-ben ott volt Schumi lábtörése, mivel a Ferrari a szezon közepétől óriásit fejlődött azt az évet valószínűleg simán hozta volna...
tehát a nagy bajnok Hakkinen összeteheti a két kezét, amiért van 2 vb címe, nem mondom, hogy nem érdemelte meg, de én sosem bírtam a fancsali finn képét, nekem mindig a mosolygós Schumi volt a kedvencem...az hogy itt a legtöbben utálják én is leszarom...mindenkinek más a kedvence, aki pedig a visszatérése óta szidja, de előtte az ő szurkolójának vallotta magát, az lélekben sosem szurkolt neki csak max divatból... -
IXEMGabeo #104613 Trulli ahhoz képest edzésen verte Kovalainent legtöbbször....
mik derülnek ki a végén -
Kb. annyira mérvadó ez az év is mint mondjuk a 2004-es éve. Nem lehet elsöpörni azzal, hogy ez már csak a múlt kit érdekel. Mert ennyi erővel akkor a sikeres éveiből is kár kiindulni. -
Mivel F1-es bajnok volt így van rálátása talán..... a cikket nem olvastam de azt senki nem vitathatja hogy nem sokon múlt hogy ne legyen tragédia a vége., -
IXEMGabeo #104610 az rendben van, elég durva lett volna, látszott hogy nem sok minden védte volna meg, de Hakkinen most mi a fenének szól bele és utána még ferdít is...aztán lehet megint az újságírók ferdítettek és megint előhozták ezt az arrogánsos hülyeséget... -
Tényleg centiken múlt sumi élete szerintem is. Ha visszanézed valahol akkor láthatod, hogy megpördül, elindul forgalommal szemben, de csak vagy 10-20 centit, és nagyjából ennyivel véti el a fejét a felcsapodó kerék. Szóval bár a többségével nem értek egyet a cikknek, azt azért jól látta az öreg hakki is, hogy sumi élete hajszálon múlt. -
IXEMGabeo #104608 kit érdekel mostmár ez a szezon, 2011 legyen a mérvadó...tisztában volt vele, hogy lesznek akk támadni fogják, de elhiheted leszarja ki mit gondol...csak bosszantó, hogy Hakkinen eddig talán mellette állt, és ő maga nyilatkozta, hogy a barátja volt erre előjön ilyen nyilatkozattal, hogy arrogáns s hogy nem igazán voltak jóba...ezt több szurkoló is állíthatja, hogy nem arrogáns a volt csapatáról nem is beszélve... -
G_ArchAngel #104607 ez most fuggetlen Hakkinentol:
hanyan voltak/vannak ugy, hogy decemberben orultek, marciusban hittek, juniusban remenykedtek, szeptemberben magyarazkodtak, most meg mar csak csendben sohajtoznak Schumacher teljesitmenyet latva? -
IXEMGabeo #104606 mekkora hazug ez a Hakkinen
emlékszem ő maga mondta Bochkor Gábornak, hogy barátok voltak Schumival...hadd csinálja már a dolgát, mi a francnak kellett ennek is megszólalnia? méghogy arrogáns pff... -
WNW #104605 Hamilton...:
"Talán egész évben itt bizonyult a legjobbnak az autó - a balansz tökéletes volt, a kocsi a gyors és a lassú kanyarokban is erősnek tűnt, és a gumikopás is rendben volt - úgy éreztem, minden körben keményen nyomhatom a gázt. Sajnos éppen Robert Kubica mögé érkeztem vissza a kerékcsere után, és egyszerűen túl nehéz volt előzni a pályán, pedig igazán mindent beleadtam. Nem azt mondom, hogy rossz stratégiát választottunk - mivel ez nem igaz - egyszerűen a Renault hihetetlen csúcssebességgel rendelkezett." -
És perszeb 1-2 kivételtől eltekintve magyarul sincsenek hírek. Pl NASCAR-ról , (ill 1 sportos oldalon van nascar sekcio de a heti 2 hírükkel.....) és igen van aki nem tud angolul. F1-ben ellentétben ömlesztve olvashatod a legfrissebb dolgokat magyarul is.
no és nálam közre játszik még az is hogy közel 20 éve nézem. (megszokás, pszihológia stbb) -
A fel retek a Vettel feje?
-
No meg a nevezett 2 amerikai soroizatban nem félnek 1 kis kockázattól még akkor sem ha az esetleg balesettel jár. F1-esek meg kb egymás mellett mernek elfordulni 2-en a kanyarba és az már nagy szám. -
Azért mert pl NASCAR nincs közvetítve magyarországon, ha nézni akarom torrentről vagy egyébről kell összeszedegetni, ergó az élő feeling már nincs is meg... -
Csak ki az aki távozik és ki az aki a helyére léphez. A fizetős pilóták még mindig előnyt élveznek...sajnos.
Mondjuk nyilván a nagy csapatok a tehetséget kutatják és támogatják, a kicsik meg a maradékból válogatnak kinek van pénze ki tud ezt hozni stb.. -
G_ArchAngel #104599 -
Webber helyére mehetne a Red Bull-hoz.
-
G_ArchAngel #104597 Teny, de ezek a sracok nem rendelkeznek szinte semmilyen rutinnal.
Tudod mas az 55-korre belott autoval menni egy gyors kort, mint a szabadon allitgathatoval. Illetve mostanra nagyon jol fel lett gumizva a palya, de en akkor bizok benne, hogy a tehetsegesebb sracok bejutnak az F1-be. -
2mp-el jobbak azért a körülmények ezt ne feledjük. -
G_ArchAngel #104595 A Renault-s srac is jobbat autozott:)
A vegen kiderul, hogy a Rotyo motoros autok lesznek a nyerok:)
-
Bianchi lassú...hát ... na mind1. Amúgy gyors körökből nem lehet leszűrni ki a jó pilóta.
Ajjj de csinálnék a téli szünetben pár versenyt 2010es autókkal mint GP2ben van az ASIA sorozat. Itt is olyan helyeken versenyezni ahol nem potyog a hó :). Mondjuk Bahrein, Abu Dhabi. 2 is elég egy féltáv lefutására mondjuk. Abból már lelehetne szűrni ki mit tud. (szerintem). -
Ricciardo Vettel-nél is gyorsabb kört autózott, az ausztrált nyerte az utolsó tesztnapot
SZánalom lenne ha nem kapna ülést jövőre... -
Őszintén: Egy egy futam után feljövök ide azon veszekedik 5-6 ember hogy egyáltalán az az 1!!!! előzés szabályos volt e...ami történt a pályán mondjuk féltávnál, rajtot ne számítsuk. Taktika is kell ebbe a sportba oké, de a pályán való előzést előbbre tartom, ezért nagyok a versenyzők. Nem vagyok, abszolút nem vagyok Hamiltonos, de tény hogy pályán valóban sokat szokott előzni ő bevállalja, de azért láthattuk hogy Koreában Alonso hogy kiszúrt még is csak vele. De sajnos nem száraz körülmények között volt hanem esős. Össze kéne számolni hány hivatalosan is esősnek minősített futam volt ebben az évben. Minimum a fele az volt. Ezért voltak előzések mert ott mások a körülmények de száraz pályán...vonat..na próbálkoznak akkor egyből balhé van lásd Bari-Schumi a ringen.
Én ezt még éveken keresztül marhára nem akarom olvasni, hanem azt hogy hányszor meg miket meg milyen látványosokat előzött és milyen tisztán! Meg ez milyen szépen védte az íveket stb...ezt szeretném, ennyi. Amúgy sohase lesz az F1be egyen cuccok. És mint mondtam az Indycarba se lesznek a jövőben. Tény hogy több motor szállító és gumi szállító kéne az több pénzt hozna mint az egyes országok "turisztikai" bevételei (szerintem). De ez majd kiderül. -
Hát, f1-ben is haladnak az egységesítés fele (FIA világ motor-ról beszéltek ugye)
És kitudja mennyire lesznek szorosak a megkötések idővel... -
Mert az FIA maga hívta meg az Indycar és Nascar szakértőket tavaly hogy segítsenek abban hogyan lehetne hatékonyabban segíteni a pilótákat az előzésben? Hopppáááá...
"Az FIA előzési szemináriumot tartott
Az Előzési Munkacsoport (OWG) javaslatai alapján kidolgozott 2009-es szabályok azt a célt szolgálták, hogy új aerodinamikai elemek segítségével gyakoribbak legyenek az előzések a Formula-1-es versenyeken, az újítások azonban nem hozták meg a várt hatást. A Williams technikai igazgatója, Sam Michael úgy véli, hogy ezért részben a kerékburkolati elemek a felelősek.
"Az aerodinamikai szakembereink megállapították, hogy a kerékburkolati elemek jelentősen megzavarják a légáramlatokat a követők számára. Az elemek 2010-es betiltása előrelépést hozhat ezen a téren, de önmagában ez nem elegendő. Több ilyen apró dologra lenne szükség ahhoz, hogy érezhető legyen a különbség. Jó irányba haladunk, de ennél több kell." - jelentette ki a szakember.
Az FIA tagjai szerdán egy előzési szemináriumot tartottak, amelyen a szövetség szakértői mellett pályatervezők, technikai vezetők, és Formula-1-es, NASCAR, valamint IRL versenyzők vettek részt. Az ülés célja az volt, hogy javaslatokat tegyenek arra, hogy hogyan lehetnek gyakoribbak az előzések az autósportban.
Az elhangzottakról egy jelentést készítettek, amelyet átadnak egy szakértői csoportnak további feldolgozás céljából. A grandprix.com úgy tudja, hogy a megbeszélésen Michael Schumacher, Gil de Ferran, Hermann Tilke, Sam Michael és Clive Bowen is jelen volt."
2 egyforma sorozat? Hogy lenne amikor a Forma 1-ben külön gyártók vannak és lényegében szinte minden különbözik ami csak lehet minden csapatban.
Míg az indycarban ilyen nincs (de már nem sokáig ott se). -
Mert az a pár ember rendes versenyeket akar látni? -
akkor miért nem azt nézitek?
Meg minek legyen 2 egyforma sorozat? Miért vannak itt páran akik azt akarják, hogy úgy csinálják a dolgokat mint indycar-ba? -
Nem csak a Nascar...kb minden sportjuk normálisan van megszervezve, nem úgy, mint itt. -
Akkor nézd az amcsikat :)
Na jó a NASCAR az itt is lehetne népszerűbb de hát ez van... -
Ugyan ott fogja hasznalni mindenki:) ezert volt rohejes az egesz, es ezert lesz jovore is:)
Az autok szarok, normalisan sem lehet veluk elozni, szerinted hol fogjak hasznalni?:D kanyarban? hosszu egyenesekben abbol meg 1-2-3 van max egy palyan, na kurva nagyokat lehet igy trukkozni....
A mindig lefikazott amcsik azert tudjak hogy kell ezt, bezzeg itt a sok vaskalapos facfej... -
Tavaly is minden körben lehetett 6 vagy 6.5sec-ig használni, és mindenki ugyan ott használta, így sem értelme nem volt. -
1enlően minden csapat autójába kötelező lenne?
-
bocs 20-szor mert úgy tudom indybe ennyí lehetőség van. -
szerintem ha csak 210 szor lehet mint az indy-be akkor is. Én úgy tudom az FIA is ebben gondolkodik hogy minden körbe csak még az nem tisztázott hogy hosszabb ideig vagy többször. Egyébként mivel előzéskor is jól jöhet vagy meneküléskor 1 általán nem vagyok benn biztos hogy mindenki ugyanott használná. -
És így mindenki végig ugyan ott fogja használni. -
Nem mert nem biztos hogy mindenki ott használná én annak a híve vagyok hogy lehessen 1 versenyen végig használni tehát minden körben megadott iőig, vagy megadott számra. (pl2 szer) -
Az a baj, hogy szabályozni kéne, de úgy mint IndyCarban. Használhatod de a futam során MAX. 15ör és mondjuk 15-20mp-re +80-100-120 Lóerőt. Így nem lenne az mint 2009ben hogy mindenki ugyanott használja minden egyes körben...annak semmi értelme akkor ugyanott vagyok ahol a part szakad nem? -
Köszi. Én úgy hallodtam hogy vagy hosszabb ideig használhatják majd a KERS-t 1 szusszra mint tavaly vagy 1 körön belül 2 szer is lehet. -
hehe,most akkor mondjam azt,hogy daniel redcliffe(harry potter)-nek már 10-11 évesen annyi pénze volt,amennyi itt az F1 fórumon összejöhet kb 20 embernek 100 év alatt?? -
Ha jól tudom még vitáznak róla hogy pl Ferka meg Renault adhat e el ilyen rendszert kis csapatoknak vagy egy külsős cég gyártja mindenkinek. Szabályban még nincs foglalva hiszen még a céggel se egyeztek meg ha jól tudom (Flybrid). Utána kell nézni, az biztos hogy állítható lesz a hátsó szárny menet közben és F csatorna tiltva lesz plusz az első szárny állítás. Difi méret csökken és csak sima difi lesz. Visszajön a 107% os szabály (tök feleslegesen, mert mindenki simán bent volt már idén is, ráadásul adnak felmentést bizonyos esetekben).
Ja és jön egy új arc jön új pálya.
Új arc Sergio Perez (MEX) 4 NAPPAL IDŐSEBB NÁLAM A CSÁVÓ....fasza...erre senki nem kíváncsi de mind1 xDD. csak hogy 21 éves és már teljes évet tölthet itt...na mind1...