FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

azert mondom mert vettel tovabbra is magabiztosan nyilatkozik.
Egyebkent meg az elmult evek alapjan nehez ilyen jellegu kovetkezteteseket levonni. Varjuk meg azt az utolso kanyart😊

b-type
Na ennél tovább nem jutunk szerintem sem 😊))
...amennyiben belegondolsz, nem én/mi kezdtük el hogy mi lett volna ha..
sõt. 😊

egyébként is jó ez a mondat:
"A lényeg az ok okozati összefüggés. Piquet karambolozik->ki kell menni tankolni->elrontják a tankolást. Ha az esemény láncolatot kiváltó ok nem lett volna..... stb."

Az elsõ része tök jó, a második a kvantum..stílusosan HA-val kezdve. 😊 😊

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

BaliBoy
Mondom, nyugodtan lemehetünk kvantumfizikába elemezni a lehetséges történéseket. Ha ezt vennénk alapul akkor már az is elég lenne, hogy Massa csak 1 mp-vel késõbb megy ki vagy hamarabb és már máshogy történnek az események. De ezt hülyeség nézni!

A lényeg az ok okozati összefüggés. Piquet karambolozik->ki kell menni tankolni->elrontják a tankolást. Ha az esemény láncolatot kiváltó ok nem lett volna..... stb.
Na én ezzel tovább nem foglalkozom. További jó nyûglõdést mindenkinek.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

b-type
Leginkább akkor történhetett volna másként, ha a Ferrari úgy engedi ki Massa-t hogy nincs rajta a töltõberendezés.

Sietni sokszor kell, ..van hogy összekeverik a gumikat, van hogy összekeverik a töltõberendezést...ezek mind hibák, nem lehet odamenni a helyzetet elõidézõ versenyzõhöz hogy -te h××e b×na, te vagy az oka mindennek- mert ha te nem vagy akkor sokkal nyugodtabban dolgozhattam volna.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

desigo
szegény Vettelnek kakukk :/
BaliBoy
Nyugodtan lemehetnénk kvantum fizikai mélységekbe, hogy mi lett volna ha.... Sajnos ez lett. Viszont a történtek tekintetében nehéz elsétálni amellett, hogy történhetett volna máshogy is ha szándékosan nem befolyásolják a futamot. Kész! Pont.

BaliBoy
Te mirõl beszélsz? Raikönen kiesésével Massa volt a második. Elsõ pedig Hamilton büntetésével lett. Nálam ez 2 pont!
De továbbra is Massa feltehetõen 10 pontot bukott a Singapurban. Lévén, hogy már az idõmérõt is 6 tizedes fölénnyel nyerte és Piquet balesetéig is magabiztosan vezetett. És akkor mindjárt csak 3 pont az a 13.

b-type
Igazad lenne, ha az lett volna az ukász hogy menjen neki Massa-nak.
De ebben az esetben a Ferrari szempontjából mindegy hogy szándékos volt vagy véletlen az SC helyzet.

Nalatok valami baj van.. Nem tudjatok szetvalasztani a tudatosan eloidezett helyzetet, a veletlentol.. Ha veletlenul kovetkezik be valami, az egy dolog.. Itt szandekossan hoztak letre, elore megfontolt szandekkal... Menjetek el egy ugyvedhez, elmagyarazza a kulonbseget..

Totti5
"Nem lesz ebbol vb" már 2 futammal ezelõtt eldõlt hogy nem lesz...

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Elfogyasztott motorok per fõ:

http://www.formula1.com/news/headlines/2009/9/9952.html

Erdekes h a ferrari motorosok allnak a legjobban meg a gyari rönó.Nekik van meg 2 uj motorjuk a maradek 4 futamra.
Red bull meg a rönó motor nem igazan kompatibilis egymassal. Vettelnek mar csak hasznalt motorjai vannak. Nem lesz ebbol vb.

a.carkey
Khm. Gyõzelemmel, nem csak két ponttal. Ja, és Hamilton meg bukott 4et. Tudod, ha Spaban Hamiltonnak írják jóvá a gyõzelmet, akkor Hamilton az utolsó futamnak 13 pont elõnnyel vág neki és Massanák már Sanghaiban annyi ...

A medve nem játék.

BaliBoy
Akkor 8 pont ha így neked jobban tetszik vagy 6 vagy akármennyi. lényeg, hogy szinte biztos, hogy szerzett volna pontot. Kurva unalmas már, hogy mindig azzal a 2 ponttal jössz amit Spa-ban kapott. Egyszerûen nevetséges!

BaliBoy
LOL😄

Gyorsan léptek... pff... csak nekem tûnik úgy mintha már egy év telt volna el az incidens óta? 😄

a.carkey
Milyen tízbõl? Mennyi a garancia arra, hogy Szingapurban õ nyer? LOL! Gondolkodj már!

A medve nem játék.

a.carkey
Piquet eddig 17x törte össze az autóját a saját hibájából amióta a Renaultnál indult. Ebbõl 4 olyan eset volt, hogy összekeverte (!) a pedálokat és gázt adott fék helyett. (Nyilván direkt csalni akart azokban is.) Még nem egy Andrea De Cesaris rövid karrierje összetört autóinak számában, de majdnem, bár arra nem vennék mérget, hogy még elõtte a F1es karrierje.
Miután elküldték (!), elõvett ezekbõl egy esetet, ami szerinte elõre megrendezett volt ...

A medve nem játék.

Ecclestone megkegyelmezne a Renault-nak

"A Renault a legsúlyosabb büntetéssel, a Forma-1-bõl való kizárással is számolhat, de egyre valószínûbb, hogy megkegyelmeznek neki. Az autosport.com szerint csak a tavalyi pontversenybõl törlik, és több tízmillió dolláros pénzbírságot kap."

Ami röhely lenne ilyen súlyos esetben...

”Kiegyensúlyozott döntést kell hoznunk. Amit tettek, nagyon súlyos, nincs mentség alóla, de gyorsan léptek, megszabadultak a fõbûnösöktõl”.

mindenki boldog.. kapnak pár tíz milla büntit..

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

BaliBoy
Mennyit is? 2 pontot a 10-bõl... Gondolkodj már.

a.carkey
Spaban visszakapta a késõbb elvesztett pontokat. Állj így hozzá!

A medve nem játék.

Azt hiszem ezt ennel korrektebb modon nem lehet leirni, mint ahogy most Te tetted.<#eljen>

http://gaborszantai.co.uk/

b-type
Fel sem merül benned hogy azok akik behajtottak a zárt pit-be azok akkor is behajtottak volna ha Piquet..vagy bárki más tényleg véletlen veri oda.
..hogy az a szabály volt egy kupac szr.
..hogy több szabály is az, sõt több döntés is kifogásolható volt.

Ez amit mondasz oda vezetne, hogy egy hibás döntésen elmélkedve világbajnoki címek sorát lehetne felülbírálni.
Amennyiben lehetõség lenne a régi teniszmecseket felülbírálni sólyomszemmel akkor ez lenne meg az lenne...a fenét, ez a terelés.
...vagy amikor egy nyitott stadionban pont úgy jön a felhõ hogy az egyik játékosnak fogadóként és adogatóként is elõnyt ad.
Egy VB sem egy futamból áll, minden változás más és más újabb változást idéz elõ, vagy kényszerít ki.

Minden helyzet más és más,..akkor és ott a Ferrari elcseszte, és nem Briatore engedte ki Massa-t idõ elõtt hanem a Ferrari szakembere.
Õ volt aki hibázott...egy teljesen szimpla SC helyzetben.
..ja hogy az az SC helyzet szándékosan lett elõídézve?...na és ha egy képzetlen versenyzõ idézi elõ?..ez csak egy helyzet! A versenyen reagálni kell, és a felmerülõ problémákat megoldani. pont.
A Ferrari szakemberének szempontjából teljesen mindegy hogy szándékos volt vagy vétlen az SC helyzet, nem reagálta le jól.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Engem ezek a terelesek nem erdekelnek.. Ha igazak a vadak, akkor valaki tudatosan idezett elo valamit, aminek a folyomanyakent valakiket megbuntettek, mert kifogyott tankkal voltak kenytelenek a lezart boxba menni, vagy olyan helyzet generalodott (lasd. Massa tankolasa), ami normal helyzetben lenyegessen keveseb esellyel fordulhatott volna elo.. Persze, lehet azt mondani, hogy akkor Hamiek mashogy csinaljak, de lehet, hogy nem jobban, hanem roszabbul kezeltek volna a helyzetet... Minden lehet.. De hogy sulyosan beleszolt a a VB kimenetelebe, azt senki nem tagadhatja.. Az mas kerdes, hogy nem fogjak visszamenoleg megvaltoztatni az egeszet, az tul sok gonddal, bajjal jarna, de azt leszogezhetjuk, mindenki aki reszt vett benne, es ra lehet bizonyitani, az szep nagy buntetest erdemel... Kezdve a kiotlojevel, es az erre "parancsot/engedelyt" adoval..

b-type
Kapkodva hibázni nem törvényszerû...mert akkor nem kapkodnának 😊
Mindenki gyorsan végezte a dolgát...akinek gondolkodni kellett az gyorsan gondolkodott, akinek a kereket kellett kihozni az rohant,..nála sem mentség hogy bázz sietnem kellett ezért hoztam esõgumit sry.
Aki elengedte Massa-t az hibázott, mindegy mi volt az elõidézõ körülmény, neki az a feladata hogy biztonságosan kiengedje a versenyzõt.
Arról nem beszélve hogy ez nem egy matek,...ha Massa többet hozott volna Hamilton-n akkor a McLaren más taktikával végzi a dolgát a hátralévõ futamon...ha pl. emlékszel akkor a McLaren-nek maradt plusz motorja, de végül nem használhatták fel, mert nem éltek vele idõben, így az utolsó futamot háromhétvégés motorral futotta.
Ez nem matek hogy ezek a pontok a végén megváltoztatták volna a mindent.
..más lett volna minden, ennyi.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

vagy Hamilton, vagy Rosberg vagy Nakajima...
isten sem tudja, hogy mi tortenik maskepp, ha nem ez tortenik...

Na multkor errol volt szo.. Piquet osszetori magat, Massat elso helyen fogja meg az SC, vegre kinyit a box, mindenki berohan, a Ferrari atkapcsol kezivezerlesre, Massa moge beall Kimi, kapkodas, es vege a versenyenek........ Ezek a pontok meg a vegen hianyoztak...:
A kovetkezmenyek...

a.carkey
Nem tudom, de ha Alonso odamenne a Ferrarihoz, szerintem Massa többet volna szomorú, mint Kimi esetlegesen a McLarennél. 😊

A medve nem játék.

a.carkey
Most megint hozzányúlhatnak majd ...

A medve nem játék.

desigo
biztos nagy élmény lehetett <#eljen>
kifli
am mi lett a házigazdinkal?
vagy ménincs?
Es Montezemolo oromeben visszahozna Schumit, aki egy 3 kereku Ferrarival begyujti a kov. 2 ev bajnoki cimeit, mikozben a masodik pilotanak odavitt Rossit kikepzik Massaval, es a 3. evben O nyeri a VB-t, egy 2 kereku Ferrarival.. Rossi erkeztevel a Yamaha lesz a Ferrari foszponzora, es Montezomolo minden gyozelem utan egy Yamaha versenyzongorat kuld neked ajandekba...<#ravasz1>

desigo
Ha Alonsot eltiltják akkor a spanyol szurkolók szétverik a hazai nagydíjuk alatt a többi csapatot,szervezõket az tuti 😊
Bandee1987
jó, igaz, nem kellett volna túllihegnem...sry

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Totti5
ott volt a szmájli a végén, most ezen miért kell lovagolni? nem komoly írta...

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Bandee1987
Ez olyan, mintha én azt írnám, hogy "remélem, hogy hamilton össze-vissza töri magát, csak azért, hogy xy legyen az elsõ"

lol

(ennyire nem all ossze, hogy csak azert irtam, hogy Montezemolo osszetorje megint a TV-jet?)

Bandee1987
Szép kis ember vagy, azt kívánod, hogy Massa ne tudjon visszatérni (kb. azzal egyenlõ, hogy ne gyógyuljon fel, mert szerintem max abban az esetben nem jönne vissza)<#levele>

b-type
😄D <#idiota>
szép. 😊

b-type
Nemrég kerestem valamit a topikban, és akkor ráakadtam olyan hozszólásra is ami Kimi Ferrari igazolásához szólt hozzá....talán másfél évvel a tényleges átigazolás elõtt. 😊
Akkor is hírezték, szinte abban a pillanatban amikor Rubinho távozása felmerült MS mellõl.

BaliBoy
Én nem így emlékszem rá. Nem volt az mint Alonsoval, hogy évek óta errõl megy a hírverés. Sõt! Akkor is Alonsot akarták a Ferrariba hozni... a sajtó szerint. Erre konkrétan emlékszem mert akkoriban nem örültem volna neki. Igaz most az újabb botránya miatt megint csak nem bánnám ha távol maradna a Ferraritól. Ez a botrány azt a kis szimpátiát is lerombolta amit az elmúlt évek alatt összehozott.

Peppus
Amikor Kimi jött a Ferrarihoz, azt sem hitte el senki.. Schumi is csak befejezte a pályafutását, pedig a franc sem gondolta volna 😞

BaliBoy
Sztem. ez csak a média mûve. Egyébként ebben igazad van. Persze, hogy szarul érezném magam én is meg minden normális ember a szamár szerepében. De én továbbra is azt mondom, hogy ennek nem sok alapja van. A Ferrari sem hülye. Tudod, hogy nem tartom olyan tehetségnek mint ti, de jó pilóta és ezt biztos, hogy a Ferrarinál is látják. (hiszen világbajnok lett náluk az elsõ évében - neccesen) Alonsot meg már évek óta a Ferrarihoz akarják berakni. Mármint a média. Hányszor volt már olyan cikk, hogy most aztán biztos, hogy aláírt stb....

Vegyuk ki az egyenletbol a Ferrarit es Kimit:

Kepzeld el, hogy szinesz vagy egy felkapott tarsulatban, de lehet egy masik tehetseget szerzodtetnenek a szerepedre. Amig nem dol el, hogy ez a szinesz osszetudja hozni a szerzodeset a munkaadoddal, addig hagynak jatszani, mintegy kegyelembol. Tipikusan a "ha lo nincs, jo a szamar is" esete.
Milyen szajizzel dolgoznal? Oke, ezek a sracok profik es a sajto is tuloz neha, de akkor sem kivanom senkinek, semmilyen teruleten, hogy ilyen bizonytalansag kozepette kelljen dolgoznia.
Egy ideig el tudtam hinni, hogy csak a sajto hulyesege, de ugyanaz igaz erre az esetre is, mint a Renault-crashgate-re: nem zorog a haraszt, ha nem fujja a szel...

BaliBoy
Tavaly is ez ment. Sõt, évek óta ez megy. Nagyon unalmas már. Jövõre a Ferrari két pilótája Raikönen meg Massa. Nincs itt semmi csak média cirkusz. Fõleg ha Alonsot elmeszeli a világtanács.

Raikkonen eloszerzodest kotott a McLaren-nel...(?)

Remelem atigazol, Massa nem tud visszaterni, Alonso-t eltiltjak - kuldok Montezemolo-nak egy TV-t<#vigyor1>

Máté94
Az jó volt4De van topicja!😄
te milyen hülye vagy -.-

Firerock
Donington?😄

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

werkfilm
inkább nézem a tvben és megtartom a füleimet, kösz

Haha, F2 masodik futam, SC-nel az egyik ficko full gazon bevagtatott hatulrol a nep koze, kiszurta maganak a svajci csajt, es jol metaszajtotta a fara felol.. A holgyemeny kikaszalodot a kocsibol, setalt jo 30 metert, es ha nem terelik el onnet, lehet hogy lekever par pofont a fickonak...<#vigyor>