FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem az ki a nemek harcában van a discoveryn?????
nearo
Uhhuh... szegény manusz 😄
Akárhogyis, egy ilyen jelenet után valamiért mindig fülig ér a szám 😊

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Minstrel
rip <#eplus2><#shakehead><#banplz>

http://topgearhungary.blogspot.com/

Ulvar
Plato ... ejjjjj az a manusz is egy tag 😄

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

mcmoha
Meg Bin Laden felirat is volt rajta!😊

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

bardocz
Ha valaki lelõné a gecibe, és meghalna, akkor itt a fórumon mindenki örülne neki, vagy azért mindenki beírna egy rip-et?
Black Ghost
újabb szélütés?
a.carkey

A medve nem játék.

Black Ghost
Hétvégi BTCC befutó Brand Hatch race1, itt most is van izgalom.

A race3 volt a szezon legjobbja ajánlom mindenkinek. 😄

Tom Chilton (Ford) 17 körön át vezetett.
a.carkey
LOL a Williams! Nem engedi indulni a Saubert (ilyen-olyan okból). A legszebb, a "gyanús arab érdekeltség" szöveg. 😊

Bezzeg amikor az õ létük forgott veszélyben, nem vetették meg az Abdul AGt meg az Air Saudiat ... 😄

A medve nem játék.

mit gondolsz, ha MS-nek sem lehetett, akkor Massa-nak hogy lehetne?<#zavart1>

http://gaborszantai.co.uk/

bardocz
"FIA jóváhagyása mellett hamarosan egy két évvel ezelõtti F-1-es Ferrariban is kipróbálja magát"

2 éves autó, semmi köze a mostanihoz, ne a FIA döntse már el, hogy ki vezetheti és ki nem. Szánalmas. Ezek után a szabályváltoztatások után simán lehetne a tavalyi kocsival is furikázni.
Ulvar
Õ IndyCar, csak a pontosításért, a CART volt a külön vált egyik rész a másik a CC. 😊.

Az már a közelébe sem volt annak,fõleg annyi segitõ kütyüvel..
A mostani helyzet már inkább hasonlít a 90'-es évekre,legalább is abban,hogy hasonlóan kezelhetettlenek az autók..
Sztem az elõzéshez már az is elég lenne,ha feloldanák a váltóáttételezés tilalmát..
Igy lehetõség nyilna arra,hogy lehetne játszani a kigyorsításra,vagy nagyobb végsebességre,vagyis külömbözõ kanyaroknál,féktávoknál,más-más sebesség lehetne..
Mert igy,hogy 1-10km/h külömbségek vannak,ez igy elég látványtalan..

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

"de megversenyeztetni nem tudja az F1-t" - lásd Cart. Összevesztek-szétváltak-újra együtt vannak. Csak a régi hangulata tünt el. De ilyen esélye nem lesz neki.

Mit ér az élet, ha nem te uralod? Az élet olyan játék ahol ha meghalsz, nem kezdheted újra:(

b-type
áá..Briatore-val uaz a baj ami Piquet-vel, ki állna vele szóba komolyan?
Melyik szponzor vállalná a nevét egy vele létrehozott sorozatban?
Ráadásul egy új sorozatnak rengeteg kitétele van, és Bernie sokkal jobban levédte az üzletét mint hogy azt egy Briatore meg tudná oldani.

Bernie üzletére egyedül az lehet veszélyes, ha elfordulnak az F1-tõl a versenyzõk egy másik sorozat kedvéért,..és erre egyedül a FOTA lenne képes.
Briatore lehet hogy megpróbál ezt azt, és talán a címlapokra is kerül 3 napig, de õ megbukott csúnyán...és most jelenleg emészti. Valszeg keresi a lehetõségeket a visszavágásra, de sok sok falba fog ütközni és ez majd szépen lecsendesíti.
Elvileg az FIA elnökváltása neki kedvez, ha eleget dolgozik talán törlik a kitíltását,...de megversenyeztetni nem tudja az F1-t.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Hat Briatoret, meg a szent fogalmat nem lehet osszekeverni, az biztos...<#vigyor>

lesz itt még új sorozat...

két vén majom nélkül

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Hát ja, aki a mézesbödönnél állt és ha kikerült valamilyen oknál fogva attól várható ilyenfajta lépés(nem Bourdais-re gondolok).
De senki se szent.

Mit ér az élet, ha nem te uralod? Az élet olyan játék ahol ha meghalsz, nem kezdheted újra:(

Ajanlom az utolso bekezdest...

the show must go on😊

b-type
off:
Ez sztem is így van. 😊
Rossi nevét mindenki ismeri az olaszoknál, míg a Ferrari versenyzõinek a nevét alig.
Viszont a Ferrari az nagyon nagy dolog,..Rossi-nál vagy akár Ago'-nál is nagyobb.
Az hogy Capirossi ill. Biaggi az tartományfüggõ is, de általánoságban Capirex-t szeretik az olaszok.

Egyébként újzélandon dumáltam texasi sráccal akinek fingja nem volt Nicky Hayden-rõl vagy Colin Edwards-ról, de Rossi nevét ismerte. 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Képet(a csajról)😊
A régi színvonal eltûnt, ez egy jó kis móka volt szinte egyedûliként amit az élvezetes versenyek miatt néztek az emberek. Mára ez szinte teljesen elkopott(jó versenyek + a varázs), jöttek mellé más sikeres versenyek és sportágak. Cirkuszt meg bárhol nézhet az ember és olcsóbban is.

Totalcar anyahajos cikkebol:

"Ha már a sportnál voltunk, rákérdeztem a Forma-1-re is. Csak legyintett, szerinte a legendás tifosik, akik szinte ellepik az Olaszországi versenyeket, jó ha harmada valódi olasz. Az embereket nem érdekli a Forma-1.

-Hát akkor mi? - kérdem én.
-Csakis Rossi. Valentino az Isten. - válaszolja habozás nélkül. - Biaggi, Capirossi öregek már, Rossi a fiatal bajnok. Mindenki imádja.
-Gondolom, van motorod is...
-Persze, egy 748-as Ducatim van, nagyon szeretem.
-Nem szomorúak az olaszok, hogy Rossi nem egy Ducatival versenyzik?
-Nem igazán, de elhiheted, hogy mindenki boldogabb lenne, ha olasz motorral állna rajthoz..."

Na, a torok iskolatarsaim szart sem tudnak az F1-rol, a japanok szinten, az angolokat nem erdekli...
Valojaban egy brazil sracon es egy cseh lanyon kivul senkivel nem lehet beszelgetni az F1-rol egy tobbszaz diakot szamlalo nyelviskolaban. (oke, volt egy spanyol lany, aki szamomra tokeletes volt, mert Kimi-rajongo es amugyis a legszebb csaj volt a suliban, de mar visszament Madridba...) A diakok 2/3 tavol-keleti, tehat onnan jott, ahova Bernia atakarja helyezni az F1 sulypontjat. Kerdem en, minek? Mikor azokban a tulnepesedett orszagokban sem tudjak megtolteni a lelatokat...
Ha apukat es kisfiat erdekli a vonatozas, kimegy az allomasra es megnezik a mozdonyokat (motorkocsikat, vagy mi a neve...)

b-type
Singapore-ban elcseszte,..lehet arra számított hogy Alguersuari félti majd az autóját, vagy csak túl optimistán közelítette meg a helyzetet...végül is többen is ott próbálkoztak, talán a tévébõl egyértelmûbb mint a versenyzõ nézetébõl.
Nem tudom, de ott szerintem is hibázott.
Suzuka-ban viszont nem, több körön keresztül ment Kova' se'gében, és látszott hogy próbálgatja a támadóíveket kigyorson, kanyaríven, féken.
...és végül is megcsinálta(!) nem féktáv közben ütköztek, nem ott ütköztek ahol Kovalainen még nem volt verve. Nem ütközni azért ütköztek mert Kovalainen visszatámadott a rázókövön átdobva az autót.
Sutil azt az elõzést megcsinálta.
Az hogy nem hagyott helyet, az nálam nem érv..én azt egy ostobaságnak tartom személy szerint. Persze le lehet zárni valaki elõtt az ívet úgy is hogy annak valóban nincs módja sem lassítani vagy ívet változtatni,..de ez baromira nem az a helyzet volt...de egyáltalán nem is akarok senkit az álláspontomra csábítani. Sztem ez versenyzõi otrombaság volt...F2 színvonal.

Csak Sutilban meg kevés a várakozás, hogy mikor tud a megfelelõ helyen és idõben támadni vagy elõzni. A két esetnél egyszerûen elfogyott a türelme és szinte becsukva a szemét támadott.

b-type
Grosjean-nak szvsz kicsit korai volt az F1. ..és most ki is húzták a lába alol a talajt ezzel a Renault botránnyal, most már szvsz fejben is nehéz helyzetbe került.

Egyébként kicsit fura nekem hogy már a második szép reményekkel induló sikeres GP2-s versenyzõ vérzik el a Renault-nál.
Piquet most senki nem szereti, de nála szembetünõ hogy mennyire leesett a szívonal a GP2-bõl az F1-be érkezve.
Grosjean detto, az elsõ futamot megelõzõ edzéseken teljesen jól ment, kapásból jobban mint Badoer vagy Fisichella a csapattársával szemben, tizedes különbség volt Alonso és közte, aztán pedig esik-kell.
Nem mondom hogy ez ziher arra vezethetõ vissza hogy technikailag nem veszik számításba Alonso mellett.

Hanem inkább arra gondolok hogy nem foglalkoznak a fiatal versenyzõk 'fejével'.

b-type
Így nehéz is lesz, mint amit most Sutil és Kovalainen eseténél láttunk.

Az ott a versenyzõi finesz absz. hiánya volt Kovalainen-nél.
Sutil lekövette körökön keresztül, megnézte hol tudja megtámadni, és ahol alkalom adódott rá meg is támadta.
Qva jól csinált mindent szvsz, bebújt Kovalainen mellé, ésa sikánban kizárta Kova'-t a visszatámadásból.
Erre Kovalainen átvág a siklánon majd onnan lerázódva nekiesik Sutil-nak és kiforgatja.
Piszkosul be voltam rágva, mert adva van egy versenyzõ akiben megvan az akarat, megtervezi, és végrehajtja az elõzést, és erre a másik otrombán védekezik.
...az egy dolog hogy Kovalainen olcsón megúszta, Sutil meg több pozíciót bukott, de ez Kovalainen-nek a versenyébe is kerülhetett volna.

Oké Sutil Singapore-ban elcseszte Heidfeld-l..valszeg õ is tudja, de ezt teljesen jól csinálta....ez nem annyira széles sikán volt hogy értelme lenne visszatámadni, van ahol meg lehet tenni, hogy ha be is bújtak mellé külsõ ívre szorulva nem gyávul el, hanem tartja és a sikánt két kanyarként kezelve visszatámad.
De ez nem az a sikán..és ezt látnia kellene egy versenyzõnek. Meg azt is hogy nem feltétlen fejlõvés ha megelõznek, ott a KERS és vissza lehet támadni.
Otromba dolog volt. <#gonosz3>

Pedig egyébként Fisichella elõzésénél végre jól támadott,...bár Fisichella viselkedését nem is értettem ott, mindegy.

Ulvar
Attól még nem vész el benne a tudás. Amúgy a Villeneuve-ös esetnél nem volt igazuk SZERINTEM a bíróknak, mert akkor Prostot meg Sennát a korábbi években ugyanúgy meg kellett volna büntetni. De hát változnak az évek. Prost vissza tudta adni Sennának amit kapott tõle, Hill is visszatudta adni Schuminak, Villeneuve-nek meg abszolút nem kell panaszkodnia. Alonso is olyan volt még korábban mint Schumi. Nagyon forró fejû. De mondhatnánk Montoyára is...volt neki nem egy DQja ha jól emlékszem, de ezek az emberek ilyenek voltak kész, nem csapatutasításra tették hanem a forró fejûségük miatt. Akkor még a pilótának több beleszólása volt a dolgokba...

Kit--Kat
Höhh nekem is ez ugrott be egybõl XD

Mert mivel nem büntették meg és szabályos volt, ebbõl az jön le, Kimi csalni sem tudod, tehát versenyzõ intelligenciája sincs, nekem max így jön ki.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

http://www.vezess.hu/forma1/renault_holnap_bejelenti_kubicat/20859/
Jacek
ez F1😊

Ez itt az😊

Gyanítom ha nem ilyen múltjuk, és szurkolótáboruk, meg is tették volna velük. Azt hiszem a Renault is ezért úszta meg ismét. Talán nincs is csapat amelyik így vagy úgy ne lett volna érintett az ilyen eseteknél. Viszont egyéni VB címet úgy megszerezni nekem nem fér bele. Küzdjön megérte, de csak azért a másikat szándékosan kilökni, belemenni stb. mert gyorsabb, jobb az autója, az ne legyen. Hamár sport.

ugyanezeket megcsinalta Raikkonen, Schumacher, Montoya, Alonso a 2000-es evek elso feleben - a mostani technikai valtoztatasok mellett meg Neo-nak es Chuck Norris-nak sem menne az elozes...

akkor most talan magadnak kellene feltenni a kerdest, hogy miert kellett felhoznod Kimi SZABALYOS palyaelhagyasat...

Na akkor mi is a csalás ebben a sportban...:pl amikor a Tyrel olomsörétet szórt a tankba,meg két üzemanyag rendszert épitett be,az egyiket tele vizzel,amit menetközben kieresztettek,vagy a Mislen aki okyan gumit csinált,aminek a profolja úgy szélesedett,ahogy kopott és a lista élképesztõ,már csak az is amirõl tudunk...

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Ulvar
Akkor a Mclarent 20 évre eltiltottam volna a 2007es botrány miatt, A ferrarit szintén az A1 RINGEN történtek miatt, azok csalások. De ez amit a pályán csinálnak maguktól a pilóták...ez versenyzés. Küzdenek HARCOLNAK, nem úgy mint most hogy ülnek és kivárásra mennek (kivéve Sutil, meg Liuzzi). De mind1, neked mást jelent a csalás, ami hibás megközelítés.

De ezeket a jeleneteket megnézheted,ha ugy keresel rá,hogy Senna vs Sumi,még Mansel hiányzik,mert õk négyen parádéztak a 90-es évek elején..
Én a behugyozás szélén tertottam,mikor ezeket a versenyeket néztem,de még mais amikor elõveszem õket..

87809 errõl az esetrõl van javarészt szó. Nem másról. Nem a kemény versenzés ellen vagyok, hanem a csalás ellen.

Aha értem..
Egyébbként tisztába vagy a csalás fogalmával? vsgy erre is térjünk ki,kezdve mingyárt a Pokerrel..-

Ulvar
Nem arra fókuszál a video sem...Az egy dolog hogy szerepel benne 😊.

Mivel nem ismersz, nem is tudsz rólam semmit. Egy apró infó. Útálom a bringákat amióta csak fel bírtam kapaszkodni öregem Riga-ára. A kemény versenyzés és a csalás között hatalmas a különbség, nálam.

Az a sárga benetton a Sumi

Ulvar
Akkor Sennát is büntessék meg meg Prostot...Hol élsz te? ez már csak a modern F1 hülyesége. Ez nem csalás.

Intelligencia? Mit is csinált PRost és Senna?

De szerencsére ezt csak te gondolod igy,hiszen a legtöbb versenyzõi élményed,egy akkori fecske nevezetû orosz versenykerékpárral lehetett,ami 3600-ft vol a Corvinban..
Össze se tudnám számolni hány térdet kaptam elõzéskor a bordáimba,supersport-os idõszakomban..
A technikai versenysportok is olyanok mint a többi,megvannak a saját farkastõrvényei,amit nem csak elfogadni kell,hanem meg is tanulni..

Nálam meg a csalás az csalás, tökmindegy, hogy hívják azt aki elköveti. Nálam és gyanítom még nagyon sok embernél a versenyzõi intelingenciába nem fér bele az ilyen magatartás.

Ja persze kisfiam,ez csak azon múlik éppen kivel hálsz..
Senna nem egyszer kirakta Prostot vagy Sumi-t és még megamennyit,vagy Hami a rajtutáni célegyenesben Kimit..
Az eltiltás az valójában neked járna..
Nálam az is versenyzõi inteligencia,hogy valaki Monacoban az idõmérõ végefelé,bepörgeti az autót...ez is csak nézõpont kérdése..
sokmindenrõl beszélhetnénk feltételes modban,azomban én maradok a puszta tényeknél

vannak olyan pályák amiiket rendeznek motorversenyeket! és oda kavicsos bukótér kell ha leaszfaltozzák a bukótereket nem lehet azon a pályán motorversenyt rendezni!
Én hozzá tenném Schumit a Vilnövvel (bocs hogy így írom a nevét)szemben elkövetett szándékos ütközése okán, többet nem szabadott volna F1-es autóba engedni. Azért kijárt volna az eltiltás. Gyakorlatilag semilyen büntetést nem kapott. Maj elkövette Hillel szemben ugyan azt, kicsit finomabban. Meg is úszta.

Ha öreganyámnak farka lett volna õ lett volna a nagyapám. Hagyuk a milett volna ha .... sorazatot mert nem lett.