FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dietrich
motorbeszállitó akar lenni 2012-tõl az indycarba..

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Ulvar
az de komoly lenne mondjuk VW AUDI F1 Team vagy valami 😄. Mondjuk nem tudom hogy LMS mennyire befolyásolná az Audit, Porsche...ehh. De amúgy én úgy hallottam hogy a VW az Indy500on akart indulni vagy fog indulni?

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Totti5
A gyárak nem akartak drasztikus csökkentést... akkor most a BMW mit rí?

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

A német autógyártó immáron hivatalosan is elismerte, csatlakozik a Forma-1-hez, mihelyst alacsonyabbak lesznek a költségek a kategóriában.

A gazdasági világválság természetesen a nagy autógyártó cégeket is kellemetlenül érintette.

Tavaly év végén a Honda istálló, idén a BMW távozik a Forma-1-bõl. Igaz, a német gyár stratégiai okokra hivatkozott, és a döntését nem a válság okozta károkkal indokolta.

Sokáig a Renault és a Toyota jövõje sem volt biztosított. Írhatjuk ezt annak ellenére, hogy mindkettõ gyártó aláírta a 2009-es Concorde Egyezményt, melynek értelmében 2012-ig maradnak a száguldó cirkuszban, mint csapat, és mint motorszállító.

Újabban a Volkswagen beszállásáról cikkezett a sajtó.

A Volkswagen konszern egy német autógyártó vállalat, egyike a legnagyobb autógyáraknak a világon. Célpiaca legfõképpen az Európai Unió. A cégcsoporthoz tartozik az Audi, a ©koda Auto, a Lamborghini, a Bugatti, a Bentley, a SEAT és a szûkebb értelemben vett Volkswagen, a Volkswagen AG.

A konszern elismerte, ha a költségek csökkenek, akkor még csapatot is indítanák az F1-ben. Ez lehet a Volkswagen, a Porsche, vagy akár az Audi is.

<#eljen><#eljen><#eljen>

http://gaborszantai.co.uk/

a.carkey
Persze. Halott Senna, élõ Schumi jelölése a ki lenne az ideális páros a Ferrariban? Hogyne ...

(Schumi visszavonult, de azért visszajött volna a Ferrariba, ha akkor éppen fitt. Kocka is visszajönne, de egy ilyen szavazáson kb. annyit kapna, mint Baumgartner Zsolti ...)

A medve nem játék.

Totti5
Sumi és DC meg visszavonult és már nem versenye. A lényeg ugyan az.

a.carkey
Senna meghalt, nem? Hülye a felvetés is ...

A medve nem játék.

b-type
Mármint Bruno nélkül? 😊
A cikk fényében nézve A. Senna népszerûsége érdektelen.
Nem tud versenyre kellni a mezõnnyel, az õ népszerûsége csak Bruno által használható ki üzletileg (talán).

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Totti5
Senna nélkül vote? fail... nem mindegy?

b-type
Inkább olyan finomságokban tünik ki a különbség (kit tartasz az ideális páros a Ferrari-ba vs. Kit tartasz a legjobb versenyzõnek), hogy teszem azt Hamilton annyira a McLaren képét hordozza, hogy jelen pillanatban szinte elképzelhetetlen a Ferrari-ba.
..sõt sztem egyenlõre nem is alkalmas rá, Hamilton-nak még nincs jól körvonalazható 'karizmája' a versenyzõk között, viszonylag sikeresen lejön az hogy a pályán õ teper, de ahogy a hazugságügy is rávilágított, nincs igazán önálló 'hamiltonsága'.
Kimi-nek kurtán-furcsán, de van, Alonso-nak detto van...érdekes módon Heidfeld-nek is úgy érzem, de pl. Vettel-nek sincs még.
Teszem azt Hamilton még nem elég érett (nem biztos hogy jó szó) egy Ferrari-ra,..és ezt tetézi nála azt hogy jelenleg nem is gondolkodik másban csak a McLaren-ben. Ezt szvsz egyenlõre jól is teszi.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

a.carkey
Ha belekerült volna az egész mezõny, az összes aktív és még versenyképes pilóta (Schumachertõl Couldhardig) az tényleg felért volna egy népszerûségi mutatóval. Ha beleteszik Schumachert, akkor meg csak a 2. helyért ment volna a harc, és akár Vettel is befuthatott volna Alonso mellett.

A medve nem játék.

a.carkey
Nem ér fel, mert öt nevet kevertek, nem az egész mezõny közül lehetett választani. Össze lehet állítani olyan pollt, amibe betesznek egy népszerût, de kimarad több internetezõk körében sokkal népszerûbb lehetõség.

Példa:
"Szerinted melyik politikai párt politikája a legszimpatikusabb a mai Magyarországon?"
1. MSZP
2. SZDSZ
3. LMP
4. Munkáspárt
5. Miép

Remélem érted ... 😄

A medve nem játék.

b-type
persze, de egyfelõl sztem ez felér egy népszerûségi mutatóval, másfelõl alátámasztja azt hogy egyáltalán nem volt rossz a csere az olaszok szerint.

Sztem azzal magyarázható, amit viszont sztem jól megfogott a cikkben, hogy Kimi és a Ferrari valhogy nem váltak egy egésszé.

a.carkey
De ugye ez tudod, hogy azt mutatja, hogy az olaszok szerint a "tökéletes pilótapáros a Ferrarinál":
Fernando Alonso-Robert Kubica 😊

A medve nem játék.

a.carkey
Azért megnéztem volna egy Kimi-Felipe csatát egy idõmérõn azonos üzemanyagszinten lévõ autókkal. Sebaj, majd lesz helyette egy Kimi-Lewis vagy egy Kimi-Sebastian csata, vagy egy nagy szar se ...

A medve nem játék.

mcmoha

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

b-type
Sikerült egy igazi -görbe tükröt- írnia<#eljen>.
Úgy kellett megírnia a nyílvánvalót, hogy bárki nézzen bele lássa a maga 'rózsakertjét' 😊
Ezzel a James Hunt dologgal is olyan nekem, mint az egyik 'James Dean' punk haverom aki még mindig él.<#zavart1>

Szal nekem Kimi olyan mint Nadal volt eleinte, csak Kimi úgy maradt, biztos bele lehet látni a rejtélyt, de ahoz tényleg neki kell drukkolni.
..a cikkben írt népszerûségi tényezõ jelenlétével viszont tudnék vitatkozni, Alonso, Kubica, Hamilton, Massa...Vettel megállt az utóbbi idõben.
Az olaszoknál mondjuk:

angoloknál mondjuk:

Spanyoloknál sejtem 😊

Szal sztem az F1 jelenlegi legnépszerûbb versenyzõje jó eséllyel Alonso, azaz nem csinált rossz cserét a Ferrari, azaz F.P. mondata sztem simán értelmetlen, és még csak nem is tartom különösebben megalapozotnak:
"Sokak szemében éppen ez a mások által taszítónak tartott, már-már abszurd közönyösség teszi vonzóvá, ám a sportág aktuálisan legnépszerûbb versenyzõje definíció szerint biztosan nem lehet "PR-katasztrófa." Az emberek odavannak érte (õ nincs oda értük), tehát eladható. Ennyi. Ebbõl a szempontból a Ferrari mindenképpen rosszul járt vele, hogy kitette a szûrét."

Nálunk elég népszerû,...és erre vannak is elgondolásaim de nem igazán vitaképesek.

95%-ban egyet is ertek Farkas Peterrel<#eljen>

Sajnos par nyilvanvalo dolgot kihagyott, ami nyaron, Dominecali es Schumacher nyilatkozataibol felszinre kerult...

b-type
A5 Szubjektív - Suzukai Görbe Tükör
..benne sok Kimi-vel 😊

mcmoha
5 évadot.😊

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Kit--Kat
Jahh TAG alnéven évadot is futottak vele.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

a.carkey
Jaime Alguersuari 😄

A medve nem játék.

a.carkey
McLaren Porsche is volt már 😄

A medve nem játék.

b-type
Sztem absz. életképes elgondolás:
Kisszériás sportkocsik F1-s technológiából származtatott részegységekkel, illetve a McLaren névvel sztem nagyon okés.

Simán elképzelhetõnek tartom..sõt izgalmasnak hangzik.
Ez mindenképpen egy kiszolgáltatott helyzet, meg is értem hogy nem akarnak több részesedést adni a Mercedes-nek, legyen többségi részvényes a Brawn-nál, a McLaren névnek jelentõs önálló értéke van.

nem Ilmorbol szarmazo motor kerulne bele?

Az az igazsag, hogy valahol olvastam olyan eszmefuttatast par hete, hogy a McLaren hasonlo hatteret akar kiepiteni, mint a Ferrari, azaz a sportauto gyartast szepen fel akarja hozni a hatterben komolyabb szintre.. Az F1-es csapat lenne a zaszlovivo, es emoge berakni egy markat, sajat eloallitassal, nagyobb darabszammal.. Viszont ehhez kellene nekik egy sajat motor gyarto reszleg, mert egyelore minden kihozott sajat kisszerias tipushoz, kulon veszik a motorokat.. No most, ha ez igaz, ebbe vegulis beleillene egy BMW-s motor, es gyartobazis felvasarlas..

Peppus
Háát, én láttam pár napja képeket Massáról, a rugós oldali szeme még mindig furcsa. Jóval kisebb mint a másik. Biztos bevan dagadva még, vagy nemtudom, de szerintem idén tuti nem engedik versenyezni.

passatgt
z alatt van a h

elírtam, sorry.
Szóval, olvastátok a Massá-s hírt?
Megtörhetetlen
Énmeg azt olvastam, hogy Kimi lehet megy a McLaren-hez nem kicsit ledöbbentem... Hamilton és Kimi... Ohhh JJEEEEEHHHHH "lenne" 😄

fry day fry day sálálálláláá

Norbi1990
Mitõl Abu-DZabi? Nem Abu-DHabi?
Kasabian
Lehet, hogy ezt is meg kell szoknunk majd... 😊

Lehet, hogy jövõre is a végére állnak fel (McL).
Olvastátok az NSO-n, hogy Massa már abu-dzabi Nagydíjon vissza akar térni? Kíváncsian várom...
Totti5
Mercedesnek jó dolga a McLarennek, ha csak nincs belsõ hatalmai viszály akkor csak veszítene mind a két fél, azt meg semmi sem garantálja hogy a Brawn jövõre jó autót épít. Az egy dolog hogy év elején õk voltak alegjobbak, de most már nem azok, a McLaren pedig szó szerint a padlóról állt fel és ezt mindig megtudja tenni és jövõre biztos vagyok benne hogy Vbért fog menni Hamilton.

Totti5
"és mér nem akarak BMW motorokat a McLarenesek?" ez most komoly kérdés volt?

nearo
McLaren-Honda után meg milyen furán hangzott a McLaren-Mercedes... aztán megszoktuk 😊

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

lehet hogy én vok dilettáns, de a renault nem lenne visszalépés kubicának?
és mér nem akarak BMW motorokat a McLarenesek?
Totti5
Ez jó hír, lehet majd rá építeni a csapatot, remélem gyümölcsözõ lesz a kapcsolat, de jó lenne oda Briós is...

CaptainJack
Mondjuk ezt lehetett sejteni, mert Kubica nem rossz pilóta, és ugye megszûnik a BMW csapat, így várható volt, hogy egy nagyobb csapat lecsap rá.

Magic Boy
Az F1 hírek.hu-n, a Formula.hu-n és a Vezess.hu-n is fönn van a hír, hogy hivatalos.

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

ha az nso azt írja "állítólag", akkor általában úgy is szokott lenni.
Bár most német és angol sajtóhírekre hivatkoznak csak...
Kasabian
NSO-s cikkre: Ezt én sem tudnám elképzelni furán hangzana, mindenesetre érdekes, az "állítólag" is ott van a mondatban, úgyhogy ki tudja mi lesz ebbõl😊

miilann04
Hivatalos: Kubica váltja Alonsót a Renault-nál

realmadrid.alonso.eagles.spurs.

Máté94
Amúgy meg FAKE!
Máté94
Le vagy maradva nem kicsit!-.-
CaptainJack
Az nem semmi, és akkor az lesz a neve a csapatnak, hogy McLaren-BMW?
Elég furcsán hangzik 😊
Nem is láttam ezt a hírt még sehol, az NSO jó gyorsan kirakja a híreket...

Ulvar
Jason Plato, és igen õ az, valamint abszolút kitûnõ versenyzõ a BTCC mezõnyben 😊.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Norbi1990
De, meg a Ötödik Sebesség egyik müsorvezetõje.