182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
WNW #107140 Teszt Barcelona... -
-
Egy kis unaloműző :
-
shumika #107137 nem lány -.- -
nem jártam műszakira :D
-
IXEMGabeo #107135 és még lány is, aki ennyit ért a technikához:D műszakira jártál/jársz? -
minden bizonnyal -
IXEMGabeo #107133 mérnök vagy-e? -
Ezek mind mérhető dolgok! Az a baj, hogy a létező dolgokat akarják betiltani lásd dupla diffúzor f-csatorna stb. Viszont ha egy bizonyos légáramlati jellemző max értékét ill. a hátsó turbulencia mértékének felső határát szabnák meg mindjárt más lenne a helyzet. Ugyanez érvényes a leszorítóerőre.
Szélcsatornában mind2 érték könnyedén mérhető lenne bár lehet elég lenne az a szimulációs program amit néhány kis csapat használt az aero elemek megtervezésére. -
G_ArchAngel #107131 Ez van, lásd legutóbbi kommentek.
-
Én úgy alakítanám ki az autókat, hogy mindegyik hengerhez egy szívó torok jusson, és azon ne legyen borítás, hanem a kasztni két oldalán lenne kivezetve.
Nagyon látványos lenne.
A szárnyakat lecserélném nagyon kicsi tálcákra, hátul is, cserébe a kipufogógázt, és a légáramlatokat kivezetni, egy hátsó ventirátorra, ami kiszívja a kocsik alól a levegőt.
A kocsik két oldalsó alját pedig egy mozgatható alkatrésszel elfedni hogy csak hátul mehessen ki a levegő.
Akkor tuti biztos, hogy lenne leszorítóerő, mint állat. :D -
Mintha az csak úgy menne hogy megszabják hogy x piszkos légáramlat lehet az autó mögött :DDDD -
Szerintem az jobb ötlet lenne ha az autóknak leszorítóerejének maximumát ill a hátuk mögött keltett "piszkos" légáramlás maximumát megszabnák. Mondjuk az is biztos, hogy az esőztető beszerelése egyszerübb :D -
Ki mikor lép pályára Barcelonában? -
olvastam valamelyik nap ecclestone ötletét,a műesőset,én örülnék neki,mekkora izgalmak lennének egy futam felénél,ha hirtelen beindítják a csapokat a 40 fokban...:)) de ez is ilyen menekülő ötlet,hogy lehetné helyrerakni az F1 presztizsét -
Ebben arról beszél, amit én is mondtam, hogy a vonalvezetés egy sokadlagos dolog, meg arról, hogy szerinte fontosabb, hogy a versenyzőknek kihívás legyen a pályán vezetni, mint az hogy előzések legyenek. Hát nem tudom nekem ebből az jön le, hogy nem tesz meg mindent azért hogy a pályáin látványos versenyek lesznek. -
Még ha ez igaz is lenne, arra nem ad választ miért csak ő tervezhet új pályákat. Ha jól tudom a suzukai pálya tervezője is él még. Referenciája neki is lenne... -
Mi köze ennek a magyarokhoz?
Más országokban persze az egekbe magasztalják... -
Üdv Magyarországon. A 9 millió F1 pályatervező országába. -
Tilke fikázós csikkhez 200 hsz jön, ide ahol értelmesen elmondta a dolgokat ( szvsz mondhatta volna hogy gyerekek ha ilyen kurva okosak vagytok gyertek és tervezettek meg egy pályát, ha olyan egyszerű ), ide meg 14 hsz abból a 3/4ede okosabbnak érzi magát továbbra is. -
G_ArchAngel #107120 Hermann Tilke - A meg nem értett tervező
-
Arcpálma. -
Persze a mars lakókon múlik, mert ők tervezik a pályát ugye?
-
G_ArchAngel #107117 kb. egy tucatszor be lett linkelve, hogy kb. Tilke-n mulik legkevesbe a palyak vegso formaja...
de sebaj:) -
Csak ha az F1-nek építenek egy pályát akkor úgy építsék hogy az F1 menjen ott jó versenyt. A többi széria meg mindenhol jó versenyeket mennek. Az itt a baj hogy tilke csak azt veszi figyelembe a vonalvezetés kialakításánál, hogy szép szállodákat lehessen mellé felhúzni, meg hogy lehessen köré építeni egy várost, de azt hogy az adott autóknak milyen tulajdonságaik vannak amikkel versenyezni kéne rajta, azt leszarja. -
IXEMGabeo #107115 igen, pl ott volt a múltkor valaki által belinkelt futam, ahol bitang jó verseny volt és persze nem F1 volt.
F1-ben jelenleg az Abu Dzabi pályán a kevés leszorító erőnek köszönhetően egy Petrov lazán fel tudott tartani egy úgymond erősebb Ferrarit... -
Egyre jobban beigazolódtak az elmúlt években, amikor az F1en kívüli verseny sorozatok látogattak el az új helyszínekre, hogy lényegesen izgalmasabb futamokat produkáltak, mint a "király kategória". A pálya se túlságosan jó, de leginkább az autókon múlnak a dolgok. Több kategóriát említhetnék ahol jóval izgalmasabb futamok voltak mondjuk Abu Dhabiban, vagy Bahreinben, vagy Törökországban.
Ez a pálya se F1 verdáknak lesz jó, és nincs is ezzel gond, egész jó túra autó futamokat lehetne itt rendezni. Lehet Tilke se az a kifejezetten tökéletes tervező, meg megnézném mások munkáját is, de mondom. Más kategóriák tudnak jó futamokat produkálni. -
IXEMGabeo #107113 Maláj, Török meg a Kínai pálya elmegy és általában jó futamok szoktak lenni ezeken... -
A tilke pályák szélességével soha nem volt a baj, inkább az a gáz, hogy mind ugyanolyan, meg az hogy mind unalmas. Ezt is sikerült úgy összehozni hogy még véletlenül se lehessen előzni sehol. -
Nem lenne ezzel semmi baj ha a pálya szélessége nem 2m lenne hanem akkora hogy röhögve elférne rajta 3-4 autó egymás mellett. -
IXEMGabeo #107110 elfonnyadt surranó:D vagy pedig egy kiömlött pálinka kb xD -
Itt a horvát tilketepsi vonalvezetése:
Ez is nagyon csili-vili csak előzni nem lehet rajta :D -
Szerintem ezekben az időkben amikor ilyen állítható szárnyas baromságokat vezetnek be meg locsolni akarják a pályát, tök értelmetlen olyanon siránkozni, hogy tilke tervez egy pályát ,amin valószínűleg a büdös életben nem fognak F1-et rendezni. Ha elviszik innen a versenyt, mármint amikor majd el viszik(mert el fogják) akkor inkább Lengyelországba viszik, vagy olyan helyre, ahol van érdeklődés iránta. Horvátországba csak felhúznak egy tilkedrómot hogy legyen egy ilyenjük is majd versenyzik ott a DTM, a román F3 meg hasonló "színvonalas" sorozatok. -
Lemaradt egy van.
De tényleg szánalmas, hogy mindent ez a phass tervez. -
A pálya az ismert német építész, Hermann Tilke tervei alapján épülne, amely hasonlítana az összes versenypályához ami a versenynaptárba. 
-
Azok a bizonyos "érdekek" ha értitek mire gondolok, azok impozálnak itt inkább.. -
IXEMGabeo #107104 nincs más építész? -
A pálya az ismert német építész, Hermann Tilke tervei alapján épülne, amely hasonlítana ahhoz az aszfaltcsíkhoz, amely Texasban létesül.

-
Formula-1-es pálya épül Horvátországban -
ez a 2009-es Brawn GP Mercedes, Mercedes GP ruhában....