182154
  • HuHam
    Bottast azért hozták ki, mert van egy olyan szabály, hogy mindenkinek legalább 2 féle gumival kell mennie a versenyen - vagy másképp:
    a kötelező gumicserére Miért előbb őt ? Mert az élen volt , mert már elasználódtak a gumijai (ami egyesek szerint egyenesen Vettel hibája :-) ) . Ham kérte hogy hagyják menni - és ment is. Olyan jól hogy megvolt a 29 mp előny, vagyis ha minden rendben van a kerékcserével simán Bottas előtt jött volna vissza. Ergo, nem a SC miatt tört az élre.
  • b-type
    Egyszerűen csak érteni kellene a versenyt...vagy tényleg kapcsoljátok ki a tévét ha ennyire nem megy.
    Verstappen kiállt és reagálni kellett rá Bottas-l, mivel lila középső és lila utolsó szektort futott, még így is éppen kiértek Verstappen elé. Hamilton pozíciója már bukó volt.
    Ez ezért történt.
    A VSC nem tudom miért volt, de tök mindegy mert akkora már Hamilton átugrotta mindkettőt, és 1 másodperc előnnyel jött volna ki eléjük. A VSC nélkül még több kört kint marad csak szólok. Addig amíg Verstappen ne melőzi meg Bottas-t addig bukta.
    Azt a bazi nagy Ferrari aero elemet sem Hamilton hajította Bottas autója alá, ahogy Bottas lenyilatkozta látta is, és megpróbált nem a kerékkel eltalálni.
  • lac coo
    Most montdam..osztályon aluli pilóta, nem vihet pontot egy vb cím elől... :D
  • oneal1
    téged vártalak a szakértő kommenteddel :)

továbbra is várom az ésszerűséget abban, hogy kihozták teljesen sima vezető helyről
  • lac coo
    Bottas 3-as számú pilóta, ha szívatjak hát ezért .... De nem szivatják, ennyi van benne .
  • repvez
    Ezt a törmelék okozta lemaradást még meg is értem, na de minek kellett a VC-t behozni egy fél kör erejéig csak, hogy még azt a kis izgalmat is elvegyék, hogy hátha nem elsönek jön vissza Hami a boxkiállás után.

A pályabírók, régen az ilyeneket simán lekezelték verseny közben, megnyitásnál állt a kocsi, minek kellett hozzá VC meg daru?

Azon csodálkoztam, hogy a leszakadt első szárny miatt nem jött a VC vagy az SC.
    Engem ez bosszant a leginkább, hogy minden szarért megakasztják a versenyt és mesterségesen befolyásolják.

Az meg megint érdekes, hogy a Mercinél bent a garázsban nem tudják, hogy milyen állapotban vannak a gumik a versenyzőknél ,de Hami meg megmondja érzésből, hogy még 10+ körig lehet velük lila köröket futni. És Bottasnak ha mondják ,hogy menjen ki akkor ki kell mennie, mig hamilton, meg dönthet ugy, hogy marad .
    Akkor minek vannak a stratégák és mindenki a garázsban ,ha ugy is az lesz amit Hamilton akar?

A pálya elhagyásokra meg a kavicságyra meg csak anynit mondok, hogy időmérőn minek veszik el az időket és minek van meghatározva , hogy hol lehet hol nem, ráadásul nem is egységesen, hogy még bonyolultabb legyen észbe tartani a pilotának, ha a versenyen meg már nem számit?
    Versenyen is ugyan ugy túlmentek a fehér vonalakon és ha idpmérőn lehet vele előnyhöz jutni akkor versenyen is.
    tehát olyan szabályzás kellene ami mind az időmérőn mind a verseny alatt is egységesen szankcionálja az ilyen eseteket.
    És igyen erre volt jó régebben a kavicságy, ha valaki szélesre ment akkor biztos, hoyg nem lett jobb a köre mert összeszedett port törmeléket és az a kör hátraláévő részén már hátrányt okozott .
    Ha versenyen hibázott a pilóta és bennt ragadt akkor annyi volt a verseny.
    Azért nem olyan sokszor van hogy nagy mennyiségő kavics maradjon a pályán, de azt egy idő után ugy is letakaritják a kocsik. a gumitörmelékek amik a szuper Pirellik után maradnak szintén tapadás vesztést okoznak ha nem az ideális iven kell mennie a pilotának.
    Azt miért nem javitják, hogy ne morzsolodjon le annyira?

Utoljára szerkesztette: repvez, 2020.11.01. 16:06:50
  • oneal1
    ez mind szép és jó! de nem tudom más versenyt néztünk e.

Bottast miért hozták ki? :)

egyetlen ésszerű magyarázatot mondj, persze azon kívül, hogy szabaddá válljon az út! ::D
  • mcmoha
  • Nyers
    "Padlólemez sérülés"

• HuHam
    Hamilton nyer 90% anélkül a Bottas sérülés nélkül is. Nem lassította az annyira. Meg is lett jósolva hogy Bottas versenytempója vsz. nem lesz olyan jó. A kulcs a gumikezelésben és hibátlan vezetésben volt. Ennyi leggyorsabb kört egy versenyzőtől sem láttam idáig egy verseny alatt.
    És abban is igaza volt Hamiltonnak, hogy itt előzni igen nehéz. Nem is igen láttunk DRS nélkülieket. Bottas meg szokása szerint nem megy jól nyomás alatt, ott voltak a hibák és Max a lassabb RB-al megelőzte.
    És aztán jött a kisebb káosz - bizarr megfordulások - tényleg túl nagy gáz okozta Albon és Russell balesetét ? Kár Perez 3-ik helyéért, a csapata kúrta el, miközben a fiúgyerek újabb szánalmas produkciót mutatott ( nem épült még fel a szörnyű kovidból ?) .
    Verstappen meg talán a vacak Pirelli minőség áldozata lett .
  • mcmoha
    Mattia Potter biztos szép bónuszt fizet a gumisoknak.
  • greenkawa
    Ez már nem vicc! ez az igazi rasszizmus.
  • Stockbauer33 #174695
    Ric Kimi

Ferrari kerékcsere
    Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2020.11.01. 14:51:36
  • Sigurd
    Hát jól leírtátok a történteket! Ez egy vicc! Master 91 ennél jobban nem lehet megfogalmazni. Én már párszor kikapcsoltam, de kár volt vissza kapcsolni! Remélem Hamilton nyugdíjba megy jövőre, mert addig itt nem lesz F1. még őt futtatják. :(
  • oneal1
    vicc ez az egész!
  • Master91
    Megnézném hogy a nézők hány %-a kapcsolt el velem együtt.

Bottasnak nincs már gumija, hirtelen padló lemez hiba, Verstappen is belassul, Hamilton meg zsebből kirak leggyorsabb köröket meg +10en akárhány kört, és még VSC is.

Utoljára szerkesztette: Master91, 2020.11.01. 14:10:03
  • PLaci #174691
    Éééééés odaajándékozzák hamiltonnak az vezetést a kamu VSC -vel.... "Padlólemez sérülés"... Aha....
    Utoljára szerkesztette: PLaci, 2020.11.01. 13:58:37
  • oneal1
    aki esetleg fikázná valamikor bottast majd ne felejtse el azt, hogy ismét a csapat teszi tönkre a versenyét...

egyszerűen szánalmas ez az egész.

Teljesen egyértelmű a stratégia. Bottasnak hiába van a gumijában, kiviszik, Verstappennek muszáj reagálnia.
    Ezután "kiderült", hogy abban a gumiban még 15 kör van Hamiltonnak.

Persze közben Bottas beakasztja Hamiltont, hogy a világverő rekorder ma is nyerni tudjon.

vurtual safey el is intézte!!! :DDD hát ez egy vicc!!!!!!
    Utoljára szerkesztette: oneal1, 2020.11.01. 13:53:56
  • HuHam
    Nemigen értem azokat, akik a pályaelhagyás problémát kavicságyakkal gondolják megoldani. Talán jobb, mint ez a mostanában 'divatos' fehér vonal (vagy ha nem megy - rázókő), 4 kerekes elhagyás követés, de ahogy láthattuk nem ritka a rengeteg kavics felhordása a pályára visszatéréskor. Ami komoly veszélyforrás. Igen, olyas valami kell, ami lefékezi a letérő autót - és nem 35 G-vel, mint a betonfal. A büntetés némely idővesztés, persze. Mi lenne jó a kavicságy helyett ? Fű - túl csúszós. Valami gyengébben tapadó aszfalt ? De akkor nem lassul eleget. Megint vissza a nagyobb bukóterekhez ... Asszem több dolog kombinációja lehet az igazi megoldás - pályahatár elhagyás - kicsúszás, ami időveszteség, kivéve a sikánokban és hasonló helyzetben - ott olyasvalami kell mint ami Monzában van az első sikánnál.
    A gyors, enyhe kanyaroknál meg kell a nagy bukótér, talán kombinált - a pálya mellett csúszós, aztán akár a kavicságy is (de legalább valami 10 méterre a pályától) , ami lelassítja, és aztán a techno fal.
  • AnuluWork #174688
    Hogy lássatok ma is egy jó futamot!

• mcmoha
  • repvez
    igen több potenciát látok benne mint Gioban még mindig.
    Neki voltak megmozdulásai amire lehet emlékezni, de Gio-t azt se nagyon tudni hogy a pályán van .
    Amugy idén sok pilóta helyett tudnék elképzelni ujakat, pár éve nagyon nehéz döntések voltak, hogy a régebbi öregebb pilótákat leváltsák a fiatalabbakkal, de közülük csak kevesen állták meg a helyüket.

És ezek a pilóták akik most nem anynira teljesitenek lehet, hogy a alsóbb kategóriábol jobbakat találnának, de még mindig itt tartják öket.
  • AnuluWork #174685
    De te utálod. Megj. ha Kimi dögunalom, Hamilton mi? :)
    Ha minden csöves ilyen lenne, imádnék a Blahán leszállni ...
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.10.31. 17:07:56
  • lac coo
    Hát nekem egyik se való semmire, jöhetne helyettük valami jó versenyző.. ez a Kimi mindig is egy dögunalom volt, bár tudom sokan szeretik, de szerintem egy csövesbánat ... :)
  • __Jacek__
    Múltkori rajtja is azt mutatja hogy rajta múlik :D De ez a Gio ez pff semmirevaló Troll kettő ja bocsi Stroll :D
  • b-type
    non, Kimit nem szabad bántani mert ollllyan sziiiimpatikus. :)
    ..egyébként sztem is helye van még a mezőnyben, mozgásán nem látszik 10 év sem, pont ilyen volt mint most...jól cisnálja.
  • lac coo
    Miért Kiimi-t jónak érzed?? egyelőre Gio mögött van .... Hagyjuk már .
  • IXEMGabeo
    Mick Schumi jo esellyel a Haashoz fog kerulni...hatha felerosodnek jovore egyuttal a Ferrari motorok is
  • Magnum PI
    Ez nagyon jó!
  • Szabi #174678
  • __Jacek__
  • repvez
    Marad az Alfa a jelenlegi felállással. mondjuk Govinazzit én nem éreztem olyan jónak, mintha nem is lett volna a pályán semmi emlitésre méltót nem tett.

Azt hittem, hogy a helyére jön a kis Schumi.
  • mcmoha
    Mai vonalvezetés már más.

• IXEMGabeo
    de vartam ezt a palyat hogy visszaterjen:))) csak remelem nem Lajoska fogja nyerni
  • RatBaG #174673
  • AnuluWork #174672
    Ez a régi ötlet segítette a Ferrari előrelépését
  • AnuluWork #174671
    A 3xos bajnok Piquet.
    Paul Belmondo nem volt rossz. Azért azóta volt itt izraeli, indiai arc is nemrég. Katasztrófálisan gyengék voltak. Meg ott van a kilencvenes évekből Naoki Hattori és Perry McCarthy. Na ők tényleg semmirekellők voltak. Belmondo pl. nálunk 1x tök jól ment.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.10.26. 10:07:29
  • HuHam
    Piquet - melyik ? F1-es vagy focista - mindegy, egyik sem 'billioner' .
    Amúgy, vagy 20 évvel ezelőtt körözött (néha szó szerint) a valaha legpocsékabb F1-es pilóta, egy francia nagy sztár szinész fia, nem volt persze milliárdos, de azok szerényebb idők voltak a pénzzel.
  • AnuluWork #174669
    Kvyat apósa Piquet. Valamelyik exf1esé pedig Fittipaldi. stb.
  • AnuluWork #174668
    A neje is ügyes