FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
De. 115 nap múlva.

http://gaborszantai.co.uk/

a.carkey
Jó volt ez 4-5nek is.

A medve nem játék.

passatgt
<#wow3><#confused>

mirõl beszélsz? 8 másodperc volt ez a pit kiállás. most szerintem 4-5 lesz

Viccelsz, ez kb 7mp volt.. a mai technikával gyorsabban is meg lehet csinálni szerintem<#circling>

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

értelek majd meglátjuk!;)
raikkonen meg nem tudom majd 1 év múlva okosabbak leszünk<#wink>

a.carkey
Örülök, hogy ismét ilyen rövid kerékcserék lesznek.

A medve nem játék.

a.carkey
http://www.youtube.com/watch/v/LKils9Mae8Q

A medve nem játék.

a.carkey
Lauda
Prost

Mindketten visszatértek és bajnokságot is nyertek.

A medve nem játék.

a.carkey
Minden attól függ majd, hogy ki mennyire fog szopni az elején.

Lehet, hogy pl. Button 17bõl 16on simán csak be fog érni dobogós helyen, szinte végig Hamilton mögött, de Hamiltonnak mégis lesz 4 technikai problémája és 4x meg "csak" nem tud nyerni. Aztán majd ilyenkor Button nyer, és meg lesz lõve a hamiltoni vébécím. Ugyanez más csapatnál is valószínûsíthetõ.

A medve nem játék.

Black Ghost
116 hsz, vajon mirõl szólhatott a vita?
Hamilton agyba fõbe fogja verni buttont.
Button jó pilóta, de, ha év elejétõl olyan a mezõny mint a 2 félévben akkor Button az elsõ 4-ben nincsen a mclarennél meg hamilton egyértelmûen elsõ számú pilóta, hiába lesz button autóján az 1 rajtszám.
Kimit meg szerintem a forma1-ben nem látjuk többet.<#szomoru1>

A lo volt a ferfiak kozlekedesi eszkoze, most a motor az - noknek hinto es negy kerek valo... Rossi aki erositi a szabalyt;D

Punker
a motor szabály stb, erre még rátesz nem merek nyomni úgy mint rég.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Freedom88
2006 jobb volt, mint a 05 én sztem.

T.T.

Szerintem mar akkor hanyatlott minden, mikor eloszor ultek at lorol kocsira.. Soooot, akkor kezdodott minden, amikor az ember ose lemaszott a farol.. Ott lett elbattva minden...

Kit--Kat
A 2005ös év azért ne mond már, hogy nem volt jó.
Utána tényleg a hanyatlás jött.

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Kit--Kat

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Nem lesz...

Sajnos valojaban mar regota nincs F1, kb. akkor halt meg az egesz dolog, amikor veget ertek a Schumacher - Hakkinen csatak. Azota ez valojaban egy szaguldo cirkusz, csak sajnos kinukban nevetunk es torolgetjuk konnyeinket.

Nekem pl. kedvem sincs megnezni azokat a videokat, amiket beszoktatok ide linkelni a hoskorbol. Egyszeruen 2000-tol mar nagyitoval kell keresni az igazi csatakat, jo ha evente 4-5 ilyet talalunk.

Ennek semmi koze Kimihez, mert O sem tett hozza semmit az utobbi idoben, mintahogy Alonso sem. Nagyon jo lenne egy MotoGP-hez hasonlo pontrendszer, akkor megdolgoznanak a 15. helyert is, igy meg ha latjak, hogy feltavnal a 8. sem lesz meg, szepen elkocsikaznak.

Kit--Kat
Még Carlos Reutemannt is idesorolnám.

Õ is kicsit elfeledett, pedig ha valaki hát õ is VB címet érdemel volna.

Érdekes a sors néha, Alan Jhones, Keke Rosber, Jenson Button...

Pár név akinek Vb címe van, még sincsenek a közelében sem.

a.carkey
Ez a Stirling Moss effektus ...

A medve nem játék.

a.carkey
Az biztos, hogy amikor Schumacher lelépett a Kimi-Ferrari kombináció még hozott nézõket.
Mondjuk, most meg lesz egy Senna. :) Megsaccolni nem tudnám mi lesz ennek a vége. Egy biztos, lesz még F1 Raikkonen nélkül is.
Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk.

A medve nem játék.

Kit--Kat
René Arnoux nagy figura volt.

És kit tartott a legjobb versenyzõnek aki ellen valaha is versenyezhetet???

Gillet:)

1979 Dijon....

Azóta sem volt olyan csoda, mint az utolsó 3 körben.

Gille tehetségben Jim Clark szintjén állt, nagyon sajnálom, hogy a sors nem engedte meg, hogy ezt világbajnoki címmel is bizonyítsa.

Kit--Kat
Nem szívesen tettem de kihozod belõlem azzal, hogy nem vagy képes elismerni az 3 versenyzõ Kimivel együtt a vezetõ egyéniségei és legjobb pilótái.

Én abba sosem mentem bele melyik a legjobb, bár nyílvánvaló szerintem melyik, mert ott már nüanszok döntenek.

De ezt nem vagyok képes elfogadni, hogy valaki ezt ne értse meg, de innentõl fogva békén hagylak, mert amúgy nincs bajom veled, az esetek 70%-ban egyet is értek az írásaiddal.

Mindentõl függetlenül és ezt nem csak neked írom, a Hungaroring most nagy bajban van, mert nem fognak jönni a finnek és a többi Kimis, ugye itthon is meg világszerte neki drukkoltak a legtöbben.

Hát nem tudom, nem szerencsés dolog, talán ha Alonso belobban kicsit töb bspanyol jön, meg talán Vettel, de jövõre nagy szopás lesz az tuti.

a.carkey
-t

A medve nem játék.

a.carkey
Az is lehet, hogy Raikkonen menedzsmentje csak arra várt, hogy Jenson leigazoljon a McLarenhez, hogy Kimi mehessen a Brawnhoz (Mercihez). De persze, ahogy bejelentik az új felállást (Rosberg-Sutil, Rosberg-Heidfeld, Rosberg-valaki) ez a feltételezésem bukhat, de egyelõre Kimitõl nyilatkozatott két nap után sem láttam. Tudod, olyan ez, mint amikor egy sorozatban arra utalnak, hogy szarrá lõttek valakit, aztán pár rész múlva az mégis ott szambázik a képernyõn. :D

A medve nem játék.

b-type
Ez, ha összejön, sztem igazi ki-ki meccs lesz.
Óriási a tét náluk, Heidfeld esetében ez talán az utolsó sansza, Rosberg esetében pedig a tehetségének bizonyítása.
A Mercedes gyári versenyzõi posztja a tét...kiemelt szerepkörben.
Ebbe egyébként még belerondíthat Kimi bármilyen furcsán hangzik is, kivéve ha legalább 2 éves szerzõdést kaptak...nem 1+1opciós év, hanem 2 teljes év.
Amennyiben Heidfeld (sajnos õ a sanszosabb) 1+1 évet kap, akkor az õ helyére sanszos lehet Vettel (ha a Red Bull-nak nem jön be a versenyképes motor), és Kimi (ha visszatér).

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

a.carkey
A Red Bullt komolyan sajnálom. Egyetlen erõs motor amiben bízhatnak, az a Ferrari. Nem hinném, hogy a Renault hosszú távra megoldás lehet.

A medve nem játék.

a.carkey
"ami arra kotelezne Raikkonent, hogy segitse Lewist"

Ezt nem hinném, mert akkor nem a jelenlegi világbajnokot szerzõdtetnék mellé.

A medve nem játék.

a.carkey
Két angol egymás mellett? Érdekes lesz. Kb. mint Villeneuve és Pironi. Az egyik bele is halt. Most vsz bele egyik sem halna, de hogy egymás egojának sem tenne jót ha az egyik v. másik elverné az egyiket v. másikat az tuti!

A medve nem játék.

a.carkey
Heidfeld valóban megbízható, de mivel a Merci is megbízható lesz, ennél azért majd több kell ...

A medve nem játék.

a.carkey
Van különbség technikai sportban megjósolt jövõ és emberi tulajdonságok között ...

Villeneuve halála után hatalmas sansz volt arra, hogy Didier Pironi világbajnok legyen, de szilánkosra törte magát Hockenheimben.
Aztán Enzo annyira szerette, hogy bár évközben odaigazolt Andretti és 83ra is maradt volna, Enzo mégsem tartotta meg 1983-ra, elküldte Prostot is aki szabadult volna a Renaulttól, majd végül Pironit jelölte Tambay mellé pilótának. Aztán, hogyhogynem a téli teszteken kiderült, hogy Pironi nem tud több órán át F1es autót vezetni, pedig gyors is volt, meg egyebek, de csak 1-1 körre, nem 72-re. Enzo így beszopta, mert pity-puty pilótát kellett kerítenie. :)

Nos, így került hirtelen a csapatba egy bizonyos Rene Arnoux aki már majdnem abbahagyta, mert megromlott a viszonya akkori csapattársával Alain Prosttal, így kapva kapott a Ferraris szerzõdésen.

Szóval még akár valami hasonló is összejöhet a Ferrarinál idén is. Aztán a végén talán még Kimit is elõszedik majd a "tarcsiból", mint tették az Hakkinennel a McLarennél Andretti kirúgása után. :)

Minden esetre érdekes lesz a jövõ év.

(Pironi mire versenyezni tudott és visszaerõsödött addigra eltelt pár év, és már majdnem kész volt a Ligieres szerzõdése, amikor "belefulladt" a motorcsónakversenyzésbe ...)

A medve nem játék.

Punker
Button-t a Honda se törte meg, kis szerencsével még jobban felpörög.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

b-type
Az tény hogy Button-t még nem láttuk ilyen helyzetben viselkedni, nem hinném hogy rá lehetne szólni, mert õ is világbajnok angol versenyzõ akárcsak Hamilton. Õt meg kell verni ahhoz hogy megtörjön...ha megtörik egyáltalán.
De ez a versenyzés lényege, két futamgyõztes nem lehet, valamelyik versenyzõnek ki kell kapnia.
Ez nekünk csak jó.
Alonso-Massa párosítás is hasonló, Rosberg-Heidfeld(?) felállásban is van fûszer, mert nem kicsi a tét..bár ott talán van egy kis 'leosztásszag'..de Heidfeld nem egyszerû srác.
Red Bull elég kérdéses, ott a motorkérdést mihamarabb le kell rendezni, de az õ versenyzõpárosuk is jó.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Tevedsz.. A Mercinek Rosberg melle Heidfeld lenne tokeletes valasztas.. Heidfeld gyors, megbizhato, siman vezet, ha esik, ha fuj kepes kiegyenlitet teljesitmenyre, a szakertok szerint kivalo kocsi tesztelo, marpedig a teszt korlatok miatt, az edzeseken tesztelnek sok mindent, ez elony lehet, ezenkivul nem egy hepciaskodo tipus, nem draga, es Mercedes neveles..

a.carkey
Ki fogják csinálni egymást Hamiltonnal ...

A medve nem játék.

a.carkey
A Brawn az év elején megnyerte a vébét. A szezon második felétõl semmi mást nem csináltak, mint bebiztosították azt, bár baromi nagy szerencséjük volt, hogy a többiek betliztek, vagy szoptak a technikával, elemekkel.

Ezt Brawn is felmérte és amikor a többiek - Ferrari és McLaren - leálltak a fejlesztésekkel, õk is, és az idei autóra koncentráltak. Akkora elõnyük volt, hogy nagyon nagy problémák sem gátolták volna õket bármelyik cím elnyerésében. Ez van. Szerintem - látva, hogy Button csuklóból hozta a végét - jövõre ezzel a háttérrel még jobbak lesznek, bár Norbert Haugot utálom, és szerintem már évekkel ezelõtt ..., na mindegy.

Minden szempontból ütõs csapat lesz és egyáltalán nem lesz lemaradásuk, kivétel, ha egy Heidfeld, Rosberg kettõssel állnak majd rajthoz. Heidfeldnél unalmasabb pilóta talán csak Zsolti volt ebben a mezõnyben, Rosberg meg tényleg jó, de azért nem arról híres, hogy összepontosítva sorra behúzza az eredményeket. Persze történhetnek még csodák.

A medve nem játék.

b-type
Hagyj már lógva, már tegnap este is csak sértegettél, annak ellenére hogy most sem, ahogy az eddigi vitáink alkalmával sem tettem ezt veled.

Én csak azért mosolyogtam mert teljesen hiábavaló veled vitázni.
Mert egész egyszerûen, szerintem, túl sok érzelem mozog most benned...amit egyébként egyáltalán nem csodálok. Tudom hogy ha azt írnám hogy tök sajnálom hogy Kimi így járt, hogy a szurkolói így jártak, azt is rosszul vennéd le. Én végig azt hittem hgoy a McLaren-hez fog aláírni, engem is meglepett a hír.

a.carkey
Ezt Massa mondta, nem én. :D

A medve nem játék.

a.carkey
Ralf azért gyõzelemképes pilóta volt. De még õ is belesüppedt a mocsárba.

A medve nem játék.

b-type
Sztem elsõsorban a pénz, másodsorban a tiszta angol felállás, harmadsorban Button vezetõi képességei.
-Amennyire én tudom, Kimi-nek kétségtelen kevés pénzt fizetett volna a McLaren, Button pénze viszont nem sokkal több.
Ez fontos. A számokon túlmutatóan.
-Tiszta angol felállás egy plusz motiválóerõ..A Formula-1 történetének elsõ brit bajnoki duóját Graham Hill (1962, 1968) és Jim Clark (1963, 1965) alkotta, 1968-ban, a Lotusnál.
-Button vezetõi képességei hasonlóak mint Räikkönen-nek, hasonlóan puhán vezet..ez jövõre még jó lehet.

..bár sztem Heidfeld lett volna a legjobb, ha már Rosberg-t nem sikerült, mivel Heidfeld vezetési stílusa képlékenyebb, õ képes volt változtatni rajta amikor kellett, amikor nem tudta felmelegíteni a gumikat.
Hamilton és Button vezetési stílusa viszont elég eltérõ...és az autót egy irányba fogják fejleszteni. Itt Button-nak az autóhoz kell idomulnia ha nem akar lemaradni, mert az autó fejlesztésének irányát sztem Hamilton fogja meghatározni, ahogy eddig is...és ez kétségtelen célravezetõ.

Sztem végül is Button nem a legjobb választás, de annak örülök hogy egy vidám figura kerül a McLaren-be, szimpatikus volt a Monaco-i öröme :)

Kit--Kat
Hiába röhögsz, ha így van.
Egyszerûen képtlen vagy globálisan átlátni a dolgokat és objektívan lenézni a dolgokra.

De ez lehet veled született hiányosság.

mcmoha
Az iden mar elqrtak egy kocsit, szerintem jovore nem ismetlik meg ugyanezt a hibat.:) A masik meg az hogy az idei szezonban az o autojuk fejlodott a legtobbet, legalabbis en igy lattam.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

bardocz
Tényleg, igazad van, ezt elfelejtettem<#idiota>
mi az,hogy sehol nem lesznek??? mirõl beszélsz??!! GYÁRI mercedes csapat lesz,rohadt jó anyagiakkal,vb esélyes pilótával( rosberg azért nem kis tehetség,ha jó autót kap...),a fejlesztéseket pedig ugyanakkor fogják elkezdeni,mint a FIArri,vagy az energiaital...

ratiomaster 1.8.9 : egy társ,aki segít,ha a nettel problémáim adódnának

"hogy ha nincs a "szándékos" falhozverés (ami szerintem kisPiquet önálló döntése volt és kutya fakknak nem szólt emiatt, de ugye még lesz egy per), akkor Õ, Felipe Massa a világbajnok."
ha a kuba rakétaválság anno máshogy történt volna,ma nem élnénk valszeg...DE MIVEL NEM TÖRTÉNT,EZÉRT ÉLÜNK...azaz a HA,meg lett VOLNA az felejtõs,Hamilton megverte masszát,kész

ratiomaster 1.8.9 : egy társ,aki segít,ha a nettel problémáim adódnának

Olyan nincs, hogy kell a sajtonak nyilatkozni, nem Kimi az elso bajnok, aki utalja - jogosan!- a sajtot.
Raadasul kezdenek kiszivarogni reszletek, ami szerint Robertsonek igenis jo munkat vegeztek. Nem biztos, hogy az a jo menedzser, aki csak a penzt nezi. Sokkal tobb dolog lehetett a hatterben.
A Rallyt engedte volna a McLaren, valojaban a penzzel sem lehetett volna gond. A legnagyobb visszatarto ero, amit sokan elfelejtettek, az egy olyan zaredek lehet, ami arra kotelezne Raikkonent, hogy segitse Lewist. Ez nem feltetlenul jelent hatterbeszoritast, de valoszinuleg egyenlo eredmeny mellett Hamilton lett volna a kedvezmenyezett a 2. felevtol.

A Massa-tema meg unalmas. A FIArri mindent megtett Lewis hatterbeszoritasaert, Massa nem csak a Crash-gate miatt vesztett pontot. Majd a Todt-eraban jobban megtoljak a szekeruket.

A nyilatkozatokrol meg annyit, hogy inkabb tartsa a szajat egy pilota es ne mondjon olyan baromsagokat, mint Massa vagy Barrichello szokott.

Totti5
Nem volt szar a Toyota, csak nem volt egy olyan pilóta a csapatnál aki kisajtolta volna belõle a maxot és elvitte volna õket a gyõzelemig. Trulli és Glock is villantott egész évben, de õk nem élpilóták illetve a Toyotának sosem volt egy olyan pilótája akivel a gyõzelmekért mehetett volna, ami motivációt ad a csapatnak és a gyárnak is. Nem mondom hogy rossz pilótákkal rendelkeztek mindig, mert Glock is egy tehetség, Trulli sem a két szép szeméért van még mindig az F1be, de õk nem egy Kimi, Hamilton, Button, Vettel, Alonso, mert a Toyotának egy olyan pilóta kellett volna mint pl Kimi.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

bardocz
Brawn-nak szerintem tökmindegy, hogy ki lesz jövõre a pilótájuk, ha nem lesznek olyan mázlisták a fejlesztésekkel, mint most év elején, akkor nem lesznek sehol, lehet kicsit drágán adják a reklámfelületet a kocsijukon.