FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Totti5
A McLaren F1 sportkocsikba pl BMW motor van, kb ennyire volt a McLaren Merci és a Merci Meki😊 jól megvoltak, de a Meki az egy teljesen különálló, hisz hiába mondtuk hogy gyári csapat, de sosem volt olyan mint egy Ferrari, Renault vagy Toyota. Meki csinálta az autót, merci meg hozzádobta a pénzét és a motorokat. A szétválás meg kb olyan könnyen ment mint hogy leradírozzuk a Mercedes logót a McLaren mellõl😄 persze marad jvõre is McLaren-Mercedes.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Ulvar
Értsd jól 😄. Merci számomra McLaren...még nem tok átszokni...

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Totti5
".most mivel Dennis a komisz nem vándorol vissza a Mercihez így Schumi megpróbálja a Mercivel összehozni magát"

mi köze van Dennisnek a Mercihez?

RelakS
hehe, Cipész újra ringben? :] Ha Ross Brawn lesz a csapatfõnöke, akár el se indítsák az egész cirkuszt, nem? <#idiota>

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Micsoda bravúr volna, ha Schumi még bezsebelne vb címet újra az F1-ben! A visszavonulása évében megérdemelte volna a 8.at! Csak hát az a fránya technika keresztbe tett neki! <#szomoru1> Még legalább egy vb cím dukál neki!

kirol
De csak Massa Ferrarijának hajrá! Másiknak ne! 😄

oneal1
na végre!!😊
Örülök, hogy visszajön, lesz értelme nézni megint!
Hajrá Schumacher, meg azért hajrá ferrari😊

!Forza Ferrari!

Bandee1987
Kiváncsi leszek mit tud a mester 😊

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Ulvar
Azt ugye tudjátok hogy a Mercedesnél Brawn van...és jön hozzá Schumák...na Nicoca beszopta a..... õ csak utas lesz ebben az évben...

Ulvar
elõször hülyeséget mondtak, aztán kijavították magukat. 1 évre aztán ha jól megy többre is.

kirol
Alonsot.

M@TriX
három évet én sem tudom honnan szopták a hivatalos helyeken az van, hogy a következõ szezonra szerzõdött...

persze majd meglátjuk 😊

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

azért jött vissza mert nem úgy vonult vissza, hogy megnyerte a világbajnokságot na most megfogja a zöldülõeket elveri.

Máté94
Rait?
kirol
Jaja, így picit enyhül az a sokk, hogy azt a ... -ot odarakták Massa mellé.

Máté94
Mindegy.Az a lényeg,hogy aláírt és izgalmas lesz a jövõ év!😄
kirol
Rádióban is bemondták!
Igaz itt 1 évet! 😄 😄

Ulvar
HÍRTVben MOST MONDJÁK HOGY VISSZATÉR SCHUMAHER 3 ÉVET ÍRT ALÁ A MERCEDESNÉL!

ScarY MAN
szerintem o nem igy ertette 😄

...

Bandee1987
Ne keverjük a Mclaren Mercedest a Mecredes GP-vel. Az egyik az õsriválisa a Ferrarinak, a másik pedig szintén rivális, de nem túl régi team (jó-jó vb gyõztesek, ok...). Ráadásul ugye ott a Mercedesnél Brawn papa, Schumi régi barátja. Valamint az se biztos, h Mercedesnek fogják hívni, nem az volt a hírekben, hogy a Petronas lesz a névadó szponzor?

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Ulvar
Minek menne Mclarenhez??? Meg hogy? 😄. Elõször is Merci növendék volt valamikor amíg ki nem baszott vele Mr. Dennis, aztán ment Jorden, Benetton, Ferkába...jogosan...most mivel Dennis a komisz nem vándorol vissza a Mercihez így Schumi megpróbálja a Mercivel összehozni magát. Vagy sikerül neki vagy nem...A McLarennek meg lassan semmi köze nem lesz a Mercihez tehát oda meg minek menne, + ott van 2 Brit...

kirol
Schumacker most a Brown mercihez megy?
A Mclaren nem is lesz már?

b-type
"Itt ezen a pályán idéntõl Pedrosa-é a top speed: 349km/h, és egyben ez a hivatalos top speed rekord."

Ezt elírtam, Mugello-ban futotta Barros is a top speed-t, és idén Pedrosa is. (azaz Mugello-ban és nem Barcelona-ban)
Barros ideje 343km/h volt...ennél volt idõ, csak az nem hivatalos, Capirossi egy tesztelésen futotta (347km/h még Duacti-val).

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

b-type
A katalán pályán rendszeresen leverik az F1-s idõt, de ez a két technika beállítási különbségébõl adódik, teszem azt ahhoz hogy a köridõ így alakuljon:
Barca F1: 1:19.9-310km/h
Barca MotoGp:1:41.8-324km/h
Itt ezen a pályán idéntõl Pedrosa-é a top speed: 349km/h, és egyben ez a hivatalos top speed rekord.

De teszem azt Monza-ban ahol az F1-s autóknak kevésbé kell beáldozni a top speed-t a köridõért, ott Montoya ment már 368km/h-t...

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Dietrich
Eccleston mikor kitalálta lekoppintja az amcsi CC-t (esti verseny, utcai pályák) egy dolgot nem vett figyelembe.
Ennek nincs semmilyen hagyománya a F1-ben Monacot leszámitva (sõt Albert park, Montreál is utcai pálya)és ezekkel az autókkal nem is lehet versenyezni ilyen helyeken mert egy légyszartól is letörik róla minden.
Nincs elõzés mert attól félnek megsérül az autó..erre kitalálták a mû utcai pályákat köré épitették a várost és elnevezték utcai versenynek..semmi köze hozzá.
F1 az road pályákra való..

Toronto,Vancouver,Long Beach, Surfers, Detroit, Denver, St.Pet..ezeken vannak valós utcai versenyek sok éve vagy évtizedek óta.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Dietrich
96 elött csapatták igazán az utcai pályákon...

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Dietrich
az egy dolog volt..de a Lolák kibirták végig 😊

Dietrich
azért én emlékszem mikor pár éve a Motogp-ben talán Barros? volt aki Barcelonában olyan TOP Speedet ment versenyen 500ccm-ben, ami nagyobb volt mint az addigi legjobb F1 idõ..de nyílván a körideje gyengébb volt a kanyarok miatt ahol jobban tapad a F1 autó. Pedig akkor a Ferrari volt a toppon sumákkal.

A Bild szerint Schumacher aláírt a Mercedeshez

b-type
A motor brutális dinamikáját a könnyû súlya adja, márpedig ha az F1 ezen a téren jobb mutatókkal rendelkezik akkor nincs miben bízni.
kb
F1:720LE/605kg (1.2)
Motogp:230LE/215kg (1.0)

Gyors hozteszem, hogy a MotoGp-ben volt az F1-hez fogható arány (pl. Aprilia néhány éve), de nem tudják kimotorozni, se kigyorson, se köridõben. Nem tudták az aszfaltra vinni az alacsony sebességû kigyorsokon,..és levitték az üzanyagtank befogadóképességét is.
Jelenleg képtelenek az F1 mutatóinak közelébe menni.
A motor jóval kényesebb mint egy autó, a kisebb tapadási felület miatt is, valmint a kanyarokban való dönthetõség miatt is.
Pár éve foglalkoztak/kisérleteztek az elsõ gumi méretével,...de a megnövekedett pörgetyûshatás miatt nem lehetett egy sikánban ideális gyorsasággal áttenni a motort, szal egy motornak jóval kényesebb egyensúlya van mint egy autónak.
pár vid azért:
- MotoGp vs. F3000
-WSBK vs. GP2
-MotoGp vs. F1

és a végén egy Fifth Gear felvétel:
-WSBK-F1-superboat

Az F1-l valóban csak a MotoGp-t lehet összehasonlítani, mivel mindkettõ prototípus kategória, a WSBK motorok nem azok.

Egy motor sohasem fog a közelébe sem érni,még ha tudná is..össze sem lehet hasonlítani a kettõ közötti tapadás külömbséget..
Egyébbként meg nem is a gyorsulás az ijesztõ,hanem a lassulás,ott van igazán nagy külömbség..
20-120-ig nem egy gokart van,ami vetekszik az F1-el..

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Totti5
Még jó hogy. 4 kerékkel könyebb átvinni a lóerõket mint kettõvel, mégha a motor könyebb is, akkor sem tapad úgy be. / szerintem /

Gyocsika
köszi a gyors választ

Kit--Kat
Az egyes rajtszám mindig az adott gyõzteshez van kötve.
A többi rajtszám maga a csapat VB helyezésétõl függ.
Ebben az esetben, hogy Button és a csapat is VB lett, Jenson viszi az 1-2 rajtszámot a mekihez, a Brawné lesz a 3-4 rajtszám és ezt követik a ccsapat Vb szerinti sorrendben a többiek.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Gyocsika
Hali!

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy most az 1-es rajtszámot ki fogja vinni a következõ idényben?
Button, mert ugye õ a VB, vagy a csapatnál marad a rajtszám ?

Mindegy, a lényeg, hogy jobban gyorsulnak, mint a mai MotoGP mocik, állandóan ezen vitatkozok egy motoros haverral...

mcmoha
2006-os Renault R26 adatai. Az internetrol van, ha hihetetlennek tunik probald ki a Google-t.<#vigyor>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Totti5

Nemár, én úgy tudom ezek a "régi" 980-1000 ló körüli V10-es F1-esek adatai.

Engem a mai V8-asok érdekelnének gyorsulásra 100 km/h, 200 km/h, és 300 km/h-ra.

mcmoha
0 to 100 km/h (62 mph): 1.7 seconds
0 to 200 km/h (124 mph): 3.8 seconds
0 to 300 km/h (186 mph): 8.6 seconds

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Sziasztok!

Megbízható infók kellenének, hogy egy mai V8-as F1-es kb mennyi idõ alatt gyorsul 100, 200, és 300-ra.

Másik kérdés: pár éve befagyasztották a motorfejlesztéseket tudtommal, így erõben nem nagyon növekednek évekig a V8-asok, utóbbi években nem néztem F1-et, ez a motorfejlesztés befagyasztás még mindig él?

Kössz

Totti5
nagyon komoly ahogy átrepülnek a sineken

<#idiota>

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

Ulvar
Ennél jobb utcai pályát ne kívánjatok...kegyetlen...na de ez Amerika (bele értve közép és dél amerikát)... Az F1ben meg bontják le a jobbnál jobb utcai pályákat meg a road pályákat hulladék pályáért...

Norbi1990
Totti5
Lehet kiváló utcai versenyeket rendezni, lásd Champ Car(RIP) Burdéék hogy csapatták ott anno, jesszus azok az idõk...

Hát azé ez igy elsõre,nem tûnik szarnak

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

http://gaborszantai.co.uk/

repvez
ezt az utcai pályás dolgot én sem értem, eddig mindig arrol beszéltek, hogy tegyük biztonságossabbá a versenyt, erre beszoritják oket egy beton vájúba ahonnan nincs kicsuszási lehetõség.Meg ahogy a vonalvezetést nézem lesz@pják magukat a piloták a sok sikán meg visszafordito láttán.fel se tudnak gyorsitani aztán már válthatnak is vissza 1es fokozatig.
Black Ghost
Az nem utcai, hanem sikátor futam lesz.
jaj de jó, még egy utcai szar. <#levele>