182279
  • Dietrich
    ezekkel az autókkal fogalmam sincs, hogy tudtak versenyezni..
    henger alakú teat alá raktak 4 virsli gumit..se tapadás se stabilitás se semmi ;)
  • Dietrich
    hülye japók ezt is elkúrták..nem Monaco és Detroit hanem Detroit és Monaco :)
    Detroit street..na ezen kéne most menniük ez valódi utcai pálya nem gagyi mesterséges mint valencia a nagy kifutó részekkel ;)
  • Wlanseraf
  • Szabi1991
  • a.carkey

• a.carkey
  • a.carkey
    Jaja. Feltették Nakajimára a kamerát, verseny közben beadták róla a fedélzeti képet, eltelt 60-120 sec, és már láttuk is élő egyenesben ahogy kicsúszik. :D
  • kifli
    kb 24 óra 7 perc, és kezdődik a szabadedzés :)
  • MaSzKa
    Ez még így se volt izgalmas. Kíváncsian várom a hét végét, hogy most mit hoznak össze.
  • IXEMGabeo
    Aloonso Rosberg előzést nem is mutatták, meg Schumit ahogy elhagyja a gumiját...
  • Dietrich
    hát igen ott 6x használták és nem tudhattad volna ki mikor használja, ha nem mondja rádión a csapata xy ellenfele mennyit használt már el :)
    Ugyanis verseny alatt kb. 30 percenként kiírták ki hány mp-t használt már fel.
  • Minstrel
    youtube
  • sKeezo
    faszé kell regisztrálni...
  • IXEMGabeo
    az igazi fanatics
  • G_ArchAngel #108364
    Official highlights
  • desigo

• G_ArchAngel #108362
    Ma jelentettek be, hogy nem.
  • Minstrel
    na igen, most olvastam, hogy Bahrein helyett Katarba mennek a pletykák szerint, sajna az se jobb, motoGP is unalmas ott mindig, alig vártam a Jerez-i futamot, hogy igazi pályán lássam a motorosokat :)
  • Jeffjohnson
    Ez igaz 60sec es jobban hangzik annak lenne értelme dehát ez az F1 itt semmi sem olyan...
  • Wlanseraf
    Nem ez a probléma!! hanem az analfabétizmus.. ott 60 másodpercig használhatod a versenyen, itt meg körönként 6.6 másodpert, mégis ha egy ember elgondolkozik ennek mi a fasz értelme van???????????:)

Mert ott nem tudod van neki még vagy nincs:) nem tudod mennyi.. itt meg minden balfasz ugyan ott megnyomja és nem történik semmi, a legnagyobb átverés..
  • Dietrich
    nem a szabályokra gondoltam..hanem hogy ne vigye már olyan helyekre ahol csak a sejk és haverjait érdekli.
  • Jeffjohnson
    Szabályokat nem Börni hozza.
  • Dietrich
    ráadásul a RB nem is használta ;)
  • Dietrich
    ezt a P2P dolgot aztán átvette az IRL is 2008-ban pedig azok a motorok már 3500ccm szívók és visszavannak fojtva 10200 rpm-re.Megnyomja a gombot több rpm-t enged és lőerőt
    A F1 is megtudta volna oldani ugyanígy..de hát nem.
  • Dietrich
    meg aki emlékszik a tv közvetitésekre úgy 1983-ig milyen volt..az tudja mekkora változáson ment át utána 10 év alatt.
    ezt ő tette a világon mindenhol nézhetővé kétségtelen, de már nem lenne szabad engedni tovább "garázdálkodni"..
  • Falcon83
    Ez a KERS is jól hangzik papíron. Csak a való életben nem igazán egy jó megoldás, mivel esetek 90%-ában nem működik, gyakran meghibásodik, ráadásul többet árt az egész cucc a környezetnek mint amit azzal a kis energia visszanyeréssel megspórolnak.
  • Dietrich
    és közben mennyi milkót költött el rá a F1 mire kifejlesztették? :)
  • desigo
    Akárhogy is megy a sírás az unalmas versenyek miatt Ecclestone maximálisan elérte azt amit akart:

"Összesen 658 millió dollárt, mintegy 121 milliárd forintot osztott szét 2010-ben a száguldó cirkusz 12 csapata. Ez az előző évihez képes 21 százalékkal több bevételt jelent.

Az adatot a Formula One Administration hozta nyilvánosságra. A FOA teljes forgalma 19 millió dollárral nőtt, így meghaladta az egymilliárdot."
  • Minstrel
    F-1-be is jó lett volna ilyen, csak ide most azért kell a KERS, hogy mondhassák, hogy ők most ezzel megmentik a bolygót, hogy visszanyernek pár watt energiát a fékezésnél, bla-bla
  • Dietrich
    a gond az, hogy az indycar és a F1 alapjaiban különbözik.
    Egyik a nézőkért van a másik a gyártókért.
    onnan amit lehetett átvett a F1 (SC, HANS, láncoskerék, magasított cockpit)szabályoknál az ovál kvalit is átvette aminek road pályán semmi értelme és unalmas is (mikor egyedül 1 mért kört kellett menniük)
    egyébként az a poén a FIA emberei jártak 2008 vagy 2009-ben indianapolisban tanácsokat kérni ezügyben :D
  • Dietrich
    no problem.
    egy dolgot épített be a champ car előzés segítendó dolgot, 2003-ban a P2P gombot (push to pass).
    hasonló az elve mint a turbós korszakban a F1-nél volt.
    Lényegében egy gombnyomást jelent amivel a versenyzők +50 lóerőhöz jutottak amit elsősorban a rajtoknál illetve az előzéseknél használtak. Versenyenként 60 mp-ig használhatták (de ettől eltérhettek a versenybizottság javaslatára akár 75mp helyszín függő volt) összesen de csak max. 8-10mp-ig egyhuzamban! ezután egy elektronika nem engedi tovább használni folyamatosan. Ezt a versenyigazgatóság tudta kontrollálni a verseny alatt.
    2003-as bevezetését a nézők jobb kiszolgálása érdekében hozták, hogy az előzések számát is növeljék ezzel a versenyeken.

2650ccm leszabályozott turbó motorok voltak és a szelepet egy un. pop off valve oldotta meg ezt vezérelte az elektronika.
    nem kellett semmi kers féle hülyeség..
  • Jeffjohnson
    Persze, hogy nem viszont szerintem nem a rádió a bajok forrása. Hanem a "rugalmasan" kezelt buta szabályok. Főleg az F1 aero szabályaiban keresendő a ludas és én még mindig azt mondom, hogy az amcsik tudnak valamit szabályhozás terén nézzük csak meg akármelyik sportjukat legyen az technikai vagy "sima" sport (NFL) hatalmas a nézettségük. Persze ezzel nem azt mondom, hogy ide is ovál pályák kellenek de lehet pár dolgot át lehetne venni ami ott működik nem pedig butábbnál butább szabályokat hozni.
  • Minstrel
    Hanfordra gondoltam, pontosan nem tudtam miért volt csak azt, hogy sok előzés lett miatta akkoriban, bár ott amúgy is van előzés, na mindegy, nem jól tudtam, elnézést :)
  • Dietrich
    ahha
    mert a handford szárny lényege az volt, hogy csökkentse a brutális sebességet a super speedwayeken úgy, hogy közben a szélárnyék megmaradjon.
  • Nightt
    Arra gondolt sztem.
  • Dietrich
    még mindig nem tudom miről van szó

ha a Handford szárnyra gondoltok az nem előzést segítő szárny volt.
  • Nightt
    Sztem a Cartos draft szarnyakra gondol.
  • Dietrich
    Amúgy ott is volt már előzést segítő szárny.
    mire gondolsz?
  • Dietrich
    menjenek vissza a kezdetekhez?
    atomot rájuk és kezdjék elölről :)
  • Dietrich
    sok olyan bajnokság van amiben a kasztni nem generál piszkos levegőt, kormányon kb. a felét tudják állítani a dolgokat mint a F1-ben, de rádió ott is van :)