182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
ezekkel az autókkal fogalmam sincs, hogy tudtak versenyezni..
henger alakú teat alá raktak 4 virsli gumit..se tapadás se stabilitás se semmi ;) -
hülye japók ezt is elkúrták..nem Monaco és Detroit hanem Detroit és Monaco :)
Detroit street..na ezen kéne most menniük ez valódi utcai pálya nem gagyi mesterséges mint valencia a nagy kifutó részekkel ;) -
Wlanseraf #108376
-
Szabi1991 #108375 -
-
-
Jaja. Feltették Nakajimára a kamerát, verseny közben beadták róla a fedélzeti képet, eltelt 60-120 sec, és már láttuk is élő egyenesben ahogy kicsúszik. :D -
kb 24 óra 7 perc, és kezdődik a szabadedzés :) -
Ez még így se volt izgalmas. Kíváncsian várom a hét végét, hogy most mit hoznak össze. -
IXEMGabeo #108369 Aloonso Rosberg előzést nem is mutatták, meg Schumit ahogy elhagyja a gumiját... -
hát igen ott 6x használták és nem tudhattad volna ki mikor használja, ha nem mondja rádión a csapata xy ellenfele mennyit használt már el :)
Ugyanis verseny alatt kb. 30 percenként kiírták ki hány mp-t használt már fel. -
youtube -
sKeezo #108366 faszé kell regisztrálni... -
IXEMGabeo #108365 az igazi fanatics
-
G_ArchAngel #108364 Official highlights -
-
G_ArchAngel #108362 Ma jelentettek be, hogy nem. -
na igen, most olvastam, hogy Bahrein helyett Katarba mennek a pletykák szerint, sajna az se jobb, motoGP is unalmas ott mindig, alig vártam a Jerez-i futamot, hogy igazi pályán lássam a motorosokat :) -
Ez igaz 60sec es jobban hangzik annak lenne értelme dehát ez az F1 itt semmi sem olyan... -
Wlanseraf #108359 Nem ez a probléma!! hanem az analfabétizmus.. ott 60 másodpercig használhatod a versenyen, itt meg körönként 6.6 másodpert, mégis ha egy ember elgondolkozik ennek mi a fasz értelme van???????????:)
Mert ott nem tudod van neki még vagy nincs:) nem tudod mennyi.. itt meg minden balfasz ugyan ott megnyomja és nem történik semmi, a legnagyobb átverés.. -
nem a szabályokra gondoltam..hanem hogy ne vigye már olyan helyekre ahol csak a sejk és haverjait érdekli.
-
Szabályokat nem Börni hozza. -
ráadásul a RB nem is használta ;) -
ezt a P2P dolgot aztán átvette az IRL is 2008-ban pedig azok a motorok már 3500ccm szívók és visszavannak fojtva 10200 rpm-re.Megnyomja a gombot több rpm-t enged és lőerőt
A F1 is megtudta volna oldani ugyanígy..de hát nem. -
meg aki emlékszik a tv közvetitésekre úgy 1983-ig milyen volt..az tudja mekkora változáson ment át utána 10 év alatt.
ezt ő tette a világon mindenhol nézhetővé kétségtelen, de már nem lenne szabad engedni tovább "garázdálkodni".. -
Ez a KERS is jól hangzik papíron. Csak a való életben nem igazán egy jó megoldás, mivel esetek 90%-ában nem működik, gyakran meghibásodik, ráadásul többet árt az egész cucc a környezetnek mint amit azzal a kis energia visszanyeréssel megspórolnak. -
és közben mennyi milkót költött el rá a F1 mire kifejlesztették? :) -
Akárhogy is megy a sírás az unalmas versenyek miatt Ecclestone maximálisan elérte azt amit akart:
"Összesen 658 millió dollárt, mintegy 121 milliárd forintot osztott szét 2010-ben a száguldó cirkusz 12 csapata. Ez az előző évihez képes 21 százalékkal több bevételt jelent.
Az adatot a Formula One Administration hozta nyilvánosságra. A FOA teljes forgalma 19 millió dollárral nőtt, így meghaladta az egymilliárdot." -
F-1-be is jó lett volna ilyen, csak ide most azért kell a KERS, hogy mondhassák, hogy ők most ezzel megmentik a bolygót, hogy visszanyernek pár watt energiát a fékezésnél, bla-bla -
a gond az, hogy az indycar és a F1 alapjaiban különbözik.
Egyik a nézőkért van a másik a gyártókért.
onnan amit lehetett átvett a F1 (SC, HANS, láncoskerék, magasított cockpit)szabályoknál az ovál kvalit is átvette aminek road pályán semmi értelme és unalmas is (mikor egyedül 1 mért kört kellett menniük)
egyébként az a poén a FIA emberei jártak 2008 vagy 2009-ben indianapolisban tanácsokat kérni ezügyben :D -
no problem.
egy dolgot épített be a champ car előzés segítendó dolgot, 2003-ban a P2P gombot (push to pass).
hasonló az elve mint a turbós korszakban a F1-nél volt.
Lényegében egy gombnyomást jelent amivel a versenyzők +50 lóerőhöz jutottak amit elsősorban a rajtoknál illetve az előzéseknél használtak. Versenyenként 60 mp-ig használhatták (de ettől eltérhettek a versenybizottság javaslatára akár 75mp helyszín függő volt) összesen de csak max. 8-10mp-ig egyhuzamban! ezután egy elektronika nem engedi tovább használni folyamatosan. Ezt a versenyigazgatóság tudta kontrollálni a verseny alatt.
2003-as bevezetését a nézők jobb kiszolgálása érdekében hozták, hogy az előzések számát is növeljék ezzel a versenyeken.
2650ccm leszabályozott turbó motorok voltak és a szelepet egy un. pop off valve oldotta meg ezt vezérelte az elektronika.
nem kellett semmi kers féle hülyeség.. -
Persze, hogy nem viszont szerintem nem a rádió a bajok forrása. Hanem a "rugalmasan" kezelt buta szabályok. Főleg az F1 aero szabályaiban keresendő a ludas és én még mindig azt mondom, hogy az amcsik tudnak valamit szabályhozás terén nézzük csak meg akármelyik sportjukat legyen az technikai vagy "sima" sport (NFL) hatalmas a nézettségük. Persze ezzel nem azt mondom, hogy ide is ovál pályák kellenek de lehet pár dolgot át lehetne venni ami ott működik nem pedig butábbnál butább szabályokat hozni. -
Hanfordra gondoltam, pontosan nem tudtam miért volt csak azt, hogy sok előzés lett miatta akkoriban, bár ott amúgy is van előzés, na mindegy, nem jól tudtam, elnézést :) -
ahha
mert a handford szárny lényege az volt, hogy csökkentse a brutális sebességet a super speedwayeken úgy, hogy közben a szélárnyék megmaradjon. -
Arra gondolt sztem. -
még mindig nem tudom miről van szó
ha a Handford szárnyra gondoltok az nem előzést segítő szárny volt. -
Sztem a Cartos draft szarnyakra gondol. -
Amúgy ott is volt már előzést segítő szárny.
mire gondolsz? -
menjenek vissza a kezdetekhez?
atomot rájuk és kezdjék elölről :) -
sok olyan bajnokság van amiben a kasztni nem generál piszkos levegőt, kormányon kb. a felét tudják állítani a dolgokat mint a F1-ben, de rádió ott is van :)