FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mcmoha
Nyugodj meg odakotottek.😊
Idezet a technikai szbalyzatbol:

10.3.6 In order to help prevent a wheel becoming separated in the event of all suspension members connecting it to the car failing provision must be made to accommodate flexible cables, each with a cross sectional area greater than 110mm², the purpose of which is to connect each wheel/upright assembly to the main structure of the car. The cables and their attachments must also be designed in order to help prevent a wheel making contact with the driver's head during an accident.
Each cable must have its own separate attachment which :
- is able to withstand a tensile force of 70kN ;
- is able to accommodate a cable end fitting with a minimum inside diameter of 15mm.
Each wheel may be fitted with one or two cables, dependent upon their performance when tested under FIA Test Procedure 03/07. If one cable is fitted it must exceed the requirements of 3.1.1 of Test Procedure 03/07 and if two are fitted each must exceed the requirements of 3.1.2.
Each cable must exceed 450mm in length and must utilise end fittings which result in a tether bend radius greater than 7.5mm.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

MaSzKa
azt hittem még lesz hozzá egy 5perces rallys rész - mikor az írta ki, hogy készek vagytok?

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

na az kéne még, USF1-be egy orosz <#idiota>

Black Ghost
Petrov állítólag 15 milliót „ér”

Nagyjából egyidõben azzal, hogy Vitalij Petrov új névként merült fel a Renault-val összefüggésben, az is napvilágot látott, hogy az orosz fiú „nem olcsó gyerek”.

A hír, mely „Az oroszok vennének egy helyet Petrovnak” nem túlságosan szimpatikus címmel is megjelent, a következõt tartalmazza: ha Vitalij Petrov megszerzi az áhított helyet a Forma-1-ben, egy új Forma-1-es rekordot állít fel. Kétséges ugyan, hogy Petrov az eddigi legnagyobb „hozományt” valóban hozni tudja: a ’Bild’ információi szerint az orosz egy szerzõdésért 15 millió eurót fizetne.

A pénz származása mindenesetre biztos: az orosz szponzor a Sberbank és a Gazprom. A GP2-es széria második helyezettje, Petrov saját kijelentése szerint, melyet nemsokkal ezelõtt tett, hamarosan megállapodik a Renault-val. Azonban van még szabad hely a Camposnál és a US F1-nél – és nagy valószínûséggel mindkét újonc csapatnál volna hová tenni az oroszok 15 millióját.
ha tudnék angolul nem lenne ilyen problémám!
és gondolom hogy nem olyan a tank mit az utcai kocsiknál!

de bármi megtörténhet!
Ulvar
Tévedsz, nem kötötték oda...már vagy 3x -or mutattam ebben a topicban a különbséget hogy milyen a kasztnihoz rögzített kerék.

minimum 100 km/h -val nagyobb sebességgel csapódott Conway a falba mint Liuzzi mégis Liuzzinak szakadt le a kerék ... érdekes...

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

b-type
A kettõ között komoly különbség van, a kerék kegyetlen sebezhetõ és term. meg kell feleljen a versenyzés követelményeinek is.
az üzanyagtank meg üzanyagtank, ott csak akkor lehet gyorsabb az autó ha kiürül/kikerül..ráadásul biztonsági szabvány szerinti mindenkinél uaz.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

mcmoha
F1technical.net

Fuel tank

fire proof fuel tankF1 cars use deformable fuel tanks made from puncture-proof Kevlar. This dramatically reduces the risk of any fire during an accident. The tank reshapes itself in the area where any pressure is being put. All the fuel lines are auto cut-off lines. This is incase there is any breakage. There is also a extinguisher placed in the sensitive zone of the car which will automatically turn on in the case of a crash.

Totti5
Hány autót láttál kigyulladni az elmúlt mondjuk 5 évben a pályán?

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

a kerekeket is "odakötötték" a kasznihoz nem lenne szabad nekik lerepülni ütközés után de volt rá példa hogy leszakadtak!
Totti5
"A reflexei már nem olyan gyorsak"

ezt így nem jelenteném ki... többet kell neki dolgoznia, itt fõleg a fizikai munkán van a hangsúly, mert az ember öregszik és õ is, de ott van Sanyi is aki megnyerte most a Dakart, vérre mennõ küzdelemben végig határon autózva 9000 kmer után kb 2 perc elõnnyel egy fiatal titánnal szemben és ott 2 héten át kellett maximumot menni, és nem napi 2 óra volt a verseny és nem ideális körülmények közt.

Ulvar
Ez talán 30 évvel ezelõtt még igaz is volt...azóta mintha egy kicsit fejlõdött volna a technika nem gondolod? 😊.

Pluskast
Már nem azért de elég sokat vezetett (és nyert vele) olyan F1-es verdát amiben tized ennyi elektronika volt mit a mostaniban. Az egyetlen dolog ami miatt nem lesz olyan mint 4 évvel ezelött az a kora. A reflexei már nem olyan gyorsak.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

b-type
Az a tank elég speciális cucc, nem nagyon árt neki semmi.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

hát ez érdekes!
szerintem ez az év is olyan lesz mint a tavalyi!
mivel új kocsit kell építeni!
stabilnak kell lenni fulltankal és üresen is!
abban viszont lehet valami hogy schumi nem lesz bent az elsõ 3ban mivel teljesen más a kocsi felépítése. bár majd meglátjuk hogy mennyire van formában.
de az biztos hogy a ferka idén sem rak össze jó autót ami top3 ban bent van. én nem várok tõlük csodát bár már nem is érdekelnek hogy schumi visszatért!

ez a 230 literes tank nem veszélyes kicsit? fulltankal való ütközésnél 1 poroltó nem lesz elég mire kiérnek szénné ég a csávó!
Jacek
Ja ja Adrian Newey-nak mar annyiszor szerencseje volt az F1-ben😊 tavaly merci motorral Vettel a VB errol ennyit😊

<#zavart2><#guluszem1>Másképp el se lehetne képzelni..
Na meg ez az agyonverés<#falbav>
De ha már jósolgatunk, MS,Hami,Alo és Vettel,Az meg hogy a RB-nek szerencséje volt,az ám csak az igazán viccen a mondókádban

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Legend Killer
majd kiderül 😛.

nekem meg az, h sztem simán bent lesz az elsõ négyben Michael.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

szerintem Raikkonen nem fog visszajönni mert ebben az évben a red bull sehol nem lesz tavaly szerencséjük volt.
Hamilton ebben az évben agyonveri a mezõnyt az elsõ futamokon buttonnak elveszi a kedvét a forma 1-tõl és a ferrarika kiröhögi.
Schumi meg az elsõ 4-ben nem lesz benn az év végén.
(ez az én véleményem)😊

Legend Killer
jogos a felháborodás Raikkonen részérõl. megértem. nem csodálkoztam volna azon se, ha azt mondja a sajtónak, h kuss 😄. és megértettem volna ekkor is.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

b-type
Nem tom mi a t'kömnek kérdezgetnék arról hogy mikor tér vissza, ezévben nem, a következõben talán.
...ha sikertelen lesz a ralliban akkor valszeg keresni fogja a lehetõséget hogy visszajöjjön, ha viszont sikeres lesz akkor egész egyszerûen nem fog visszajönni. Egyszerûen azért mert nem véletlenül ment oda, az F1 jövõre sem lesz kevésbé üzleties, jövõre is lesznek PR rendezvények, és tetszik nem tetszik a szponzorok pénzéért (ha már elfogadja..) a versenyzõnek melóznia kell ezeken a rendezvényeken.
Szal mindazok a dolgok meglesznek amiért õ a rally-ba akart menni, ezért nem hiszem hogy visszajön..kivéve ha nem fognak jönni az eredmények.

Black Ghost
Räikkönen megmondja, mikor tér vissza a Forma-1-be

Úgy tûnik Kimi Räikkönennek elege lett abból, hogy egyfolytában arra kérik, mondja meg, mikor szándékozik visszatérni a "királykategóriába".

A finn világbajnok 2010-re a WRC-be igazolt, és nemigen nyitotta válaszra a száját, amikor azt kérdezgették tõle, visszatér-e a Forma-1-be, és ha igen, akkor mikor. Nos a mezõnybõl "kiszorult" finnek elege lett mindebbõl, és úgy döntött, megszabadul a kérdezõsködõktõl. Räikkönen szokásához híven intézte el a vita lezárását a Turun Sanomat hasábjain, amikor így fakadt ki: "Ennek az idénynek a közepén fogom megmondani, hogy visszamegyek-e a Forma-1-be, vagy maradok-e a raliban 2011-re is!"

Szóval egy tipikus Räikkönen-féle "nesze, semmi, fogd meg jól!" nyilatkozattal ismét gazdagabb lett a finn sajtó, de Kimi reméli, hogy ez elég volt a további kérdezõsködés elkerüléséhez.

formula.hu
cement
fernando mi amigo.... hogy nezel ki te szerencsetlen köcsög a rak fujja fel a beled remelem a voros kocsiban leled halalod 😄

respect to the man in the ice cream van

kicsit olyan ken block koppintásnak tûnik 😊

Legend Killer
LOL... Ferrari rulz 😛.

Remelem futamot se nyernek😄
Eleg gatya ez az uj festes(ha valoban ilyen lesz)
Ptujj Santander...😄

Totti5
Jók a sisakok és Alo maradt az eddigi dizájnál, csak ezek a "vonalkódok" rontják le...

Minstrel
Csííííz

http://topgearhungary.blogspot.com/

mcmoha

mcmoha

MaSzKa
ez Toyota talán? 😄

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Kit--Kat
Hülyeség bemondásban legrosszabb esetben is csak a gokart szakosztályos mögött vagyok😊
Persze tudom, hogy a gokart pályád miatt már-már Eccletsone-i magasságokban lubickolsz az F1 belsõ infóiban és ezért írsz számunkra új dolgokat.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Az mind1.hogy igy helyes,de ne vitázz a mácskával! õ itt a fõ tudor,meg kimi ágyasa is..

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Máté94
Mért?
Peppus
Jajj de csúnya lett 😞 Kíváncsi vagyok milyen lesz a McLaren, gondolom búcsút inthettek az ezüst festésnek.

Máté94
A Ferrari 2010-es festése a 2009-es autón:
mcmoha
Tyrrell<#wink>

desigo
Rossi teszt

Ulvar
aha...

Jéééé tényleg?Anyuci szeme-fénye vagy biztos..
Egyébbként az "ét" ékezettel írják?

Ulvar
Azon már nem lepõdök meg 😊.

Kit--Kat
Ráadásul TyreLL-nek kell írni.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Ulvar
1998ban voltak utoljára jelen az F1ben. Ricardo Rossetvel és Toranoszukével 😊))).

Hát hogyne! pl. a Tyrelnél,csak sajna az már 30 éve,hogy nem indul

mcmoha
Kuldtem privit.😉

Kit--Kat
Neem én kérek bocsánatot, hogy az összehányt valótlanságaid kijavítottam.

Peppus
Bocsánat tanárúr 😊

Kit--Kat
Jajj ne hozd már megint a buta tudatlan formád. A találgatásaid hagyd a lottózásra. Iszonyatosan megizzadtál volna, ha a vaktába lövöldözések helyett utánanézel?
A McLarennel Kimi végig tárgyalásban volt, majd õ szakított meg mert nem a feltétlek nem tetszettek neki. Ezt lenyilatkozta Martin és Kimi is.

A Mercedes pedig november közepén megkereste de õ koccolta õket, mert akkor már a Citroenben gondolkozott.
Ezt is lenyilatkozta mindkét oldal Norbi és Kimi részérõl.