182154
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#174887 kíváncsi leszek, milyen biztonsági változtatásokat hoznak majd ezek után.
Mondjuk én nem is értem, hogy a tankolásos időktől, ahol volt azért egy két tüzeset, miért nem írták elő az automatikus tűzoltó rendszerek bejpitését.
Ahogy pereznél a motor tüzet úgy talán GRO -nál is tudta volna oltani vagy legalább is kitolni azt az időt amíg ki tud szabadulni. -
#174886 A kormányt visszatette a helyére? Mert bünti lesz, ha nem... -
#174885 ESPN ezt írja, ami látszott is a felvételeken. Link.
"I could see Romain trying to get up. We needed some way of getting to him. We've got the marshal there with an extinguisher and the extinguisher was just enough to push the flame away as Romain got high enough to then reach over and pull himself over the barrier. -
#174884 Még annyit hozzátennék, hogy Robertsnek belülről simán tűnhetett úgy, hogy tevékenyen részt vett a mentésben. Nem tudom hányan mentettetek embert tűzből (én se soha, ezért csak tippelek), szerintem a sokk, a stressz, az adrenalin miatt simán benne van, hogy kicsit máshogy emlékszik a történtekre. Másik oldalról Gronak lehetett az is egy apró segítség, hogy ahonnan lenyomták kicsit poroltóval a lángokat, ott kicsit tisztább volt az út pár másodpercre, talán látta is az emberek sziluettjét, ezáltal menekülhetett abba az irányba, ahol vártak rá, és egyből elszállíthatták. -
#174883 -
#174882 Fúj, indexet nem linkelünk, tudom..
"Olyan volt, mint egy sütő, csak a vörös lángokat láttuk, és aztán észrevettük, hogy próbálja kiszabadítani magát, ami fokozatosan sikerült is neki – számolt be a történtekről Roberts, aki az első között ért oda a szerencsétlenség helyszínére.
Volt egy tűzoltó, aki nagyon hamar elkezdte az oltást, és a porral oltó visszaszorította annyira a lángokat, hogy amikor Romain már eléggé magasan volt, akkor a sérült korlát felett ki tudtuk őt menteni – mondta Roberts, aki szerint csak másodperceik voltak segíteni a versenyzőnek, a lángok ugyanis ennyi idő után újra magasra csaptak fel.
A szakember hozzátette, ha Grosjean nem tud önerőből kimászni az üléséből, akkor nekik – ekkora tűzben – nem lett volna lehetőségük kimenteni őt.
Roberts azt mondta, első dolga volt ellenőrizni, hogy a versenyző már nincs életveszélyben, ezt követően azonnal elszállították a baleset helyszínéről.
Nem tudom ki ferdít hol, de ez így egyben egészen megfelel a valóságnak. -
HuHam #174881 Nagyszerű példája ez a mentőorvosi és/vagy pályabíró nyilatkozat a mai beteg időknek . Mintha a napi híreket hallgatná az ember a 'hatalmas és emberfeletti orvosi erőfeszítéseknek' ... Igen, csak hogy már 5 éves koromban megtanultam hogy a saját szememnek és tapasztalataimnak higgyek. Azok pedig azt mondják, hogy az orvosok nagy részét a pénz az ami igazán érdekeli. Messze nem dolgoznak sokat. 8 óra van kiírva a rendelés kezdése időpontra, erre ők fél tízkor kezdenek - csak egy példa. De volt olyan is idén, hogy alá akart iratni az asszisztens velem egy olyan papírt ahol az ált, hogy ez és ez az orvos ezt és azt vizsgált rajtam. Nem is láttam azt az orvost az nap (és nem vakulás miatt mentem a rendelőbe ).
Vissza a GrosJean balesethez: teljesen egyedül mászott ki az égő roncsból, és lépett a korlátra - csak akkor fogta meg a kezét az egyik. Ekkora barmokat - vsz. ez volt tegnap a legnézettebb esemény, többszáz millióan látták, és ők egész mást mondanak. -
#174880 Ezert ettem be az eredetit, mert a magyar forditas csaloka. GRO magatol jott ki, magat mentette, nem huztak ki es nem tettek ra kotest. -
#174879 Tök mindegy ki , hogy fordítja és csavarja a szavakat, a videón meg az látszik, hogy amíg a földre nem érkezik GRO addig senki nem tudott neki segíteni.
Teljesen magától jött ki, senki nem húzott ki senkit meg nem emelt át sehonnan. -
#174878 Ez nagyon durva, ezen a felvételen egyszerűen nem látni, hogy hol van Gro egészen addig, amíg ki nem jön a lángok közül... a másikat is (#174867) 2-3x vissza kellett pörgetnem, hogy lássam hol van, mit csinál mielőtt sikerül kijutnia :O
Az is szinte hihetetlen, hogy kapott több, mint 50g-t, majdnem fél percig van a tűzfészekben, és aztán így kiugrik. Levegője ott biztos nem volt, cserébe tuti nyelt egy csomó füstöt, az ütközés erejétől is gondolom "kissé" megszédülhetett, az is kisebb csoda, hogy egyáltalán eszméleténél maradt... -
#174877 Ez meg az Index-es forditas, egy fokkal jobb:
"Romain then got high enough for me to reach over and pull him over the barrier."
"amikor Romain már eléggé magasan volt, akkor a sérült korlát felett ki tudtuk őt menteni." -
#174876 Vagy:
"... and the extinguisher was just enough to get the flame away. Romain then got high enough for me to reach over and pull him over the barrier."
„... és az éppen annyira volt elég, hogy félretolja a lángot az útból abban a magasságban, ami Romainnak kellett. Így tudtunk átnyúlni és kihúzni őt a fal fölött.” -
#174875 Eredeti: https://www.skysports.com/f1/news/12433/12146602/romain-grosjean-formula-1-heroes-in-medical-car-on-bahrain-gp-escape
Pl.:
"From that point we knew it was safe enough to move him around into the car just to give him a bit more protection, get some gel onto his burns and then get him into the ambulance off to the medical centre."
„Volt némi fájdalma a lábán és a kezén, és tudtuk, hogy elég biztonságban van ahhoz, hogy az autóba vigyük kötésért, és gélt tegyünk az égéseire, majd a mentőautóba téve elszállítsuk az orvosi központba.” -
#174874 Az orvosi csapat nyilatkozata.
Mindenekfölött jó, hogy nem lett baja GRO-nak, de ebben a nyilatkozatban nem úgy történt ahogy leírták .
"Kellett egy út, hogy ki tudjuk őt hozni, ezért jött egy sportbíró tűzoltó készülékkel, és az éppen annyira volt elég, hogy félretolja a lángot az útból abban a magasságban, ami Romainnak kellett. Így tudtunk átnyúlni és kihúzni őt a fal fölött.”
„Elsőre nem lehetett jól látni. Láttam, hogy próbál mozogni, felnyomja magát. Aztán lehetőségünk volt bejutni, megragadni, kisegíteni onnan.”"
Konkrétan ez nem történt meg, senki nem nyúlt be és nem segítette ki, egyedül saját magát mentette GRO. ha nem az első körben történik és ott ahol közel van a pálya bíró akkor is ugyan így kijött volna ha minden ugyan így történik.
Az egyik pálya biró már a fele poroltót elnyomja mire odaér, a medic csapat meg csak asszisztál míg ki nem jön grojean.
A képeken és a videókon az sem látszik, hogy kötést tettek volna a kezére amíg át nem vitték a mentő autóba.
Megértem, hogy nem volt olyan védelem az arcukon az orvosoknak, hogy a hőt jobban elviseljék, de akkor ne is nyilatkozzák,le, hogy ök mentették ki.
Gondolom ezek után nekik is kötelező lesz a tűzálló fejvédő. -
#174873 Grosjean a korhazbol: https://www.facebook.com/grosjeanromain/posts/3858472884163456 -
#174872 https://streamable.com/5039o4 -
#174871 Miért? Most pedig jókat mondott a közúti veszélyeztetésről is. -
HuHam #174869 Ekkora balesetet és egő F1-es autót ütközés miatt nem láttam több mint 30 éve. Grosjean tényleg a glóriának köszönheti az életét.
Asszem legjobb lesz ha fekete zászlót ad magának a 2 utolsó idei versenyre, és pontot tesz erre a fejezetre. Túl sok ilyen hibát követett már el - nem látja a mögötte/mellette levőket. Mellesleg ő az utolsó aki 1 verseny eltiltást kapott - SPA 2012 - tömegbaleset okozás, hasonló ehhez, nem látta Hamiltont maga mögött jobbról. -
#174868 -
#174867 https://streamable.com/rh7ynl
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2020.11.29. 15:56:46 -
#174866 https://streamable.com/3u3yn9 -
#174865 -
#174864 Brutalis ahogy a cockpit atfurta magat a korlaton -
#174863 Új születésnap grózsinak.
https://streamable.com/l16gmb -
Stockbauer33 #174862 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#174861 -
#174860 mozgó aero elem?
-
greenkawa #174859 -
#174858 -
#174857 https://streamable.com/7z139n -
#174856 Izgalmas verseny lesz! -
#174855 -
#174854 Fernando rolling, yeah, tetszik!
Érdekes, hogy 0:44-nél olaszul meséli a kalandjait, pont a Renault-nál egy olyan embert talált, akivel nem az angol a közös nyelvük, lehet, korábbi munkatárs a Ferraritól? -
#174853 Verstappen összejött Kvyat exével akitől Kvyatnak gyereke született, és történetesen Kelly Piquet a becses neve :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.11.24. 13:21:03 -
#174852 -
#174851 ez jo, ilyenből kéne több. -
#174850 -
#174849 ha valaki angolul is ért még jobb,elég szemléletes videó az autók aerojáról
-
#174848 BSZ !
-