182154
  • lac coo
    Én is túl vagyok rajta, nem volt jó érzés ... :)
  • Magnum PI
    Szerencsére most tök sok erős pilóta van a mezőnyben. Ha nem lenne Merci baromi izgalmas évünk lehetne. Verstappen, Russel, Leclerc, Ricciardo, Gasly és még páran mind nagyon jó pilóták.
  • Magnum PI
    Az én körömben már nagyon sokan elkapták sajnos. Főleg a gyerekem iskolájában terjedt el ott is inkább tanárok között (általános iskola). A legrosszabb az szaglásvesztés meg nagyon erős lázas tünetek voltak de mindenki rendben volt.

Viszont testvérem körében elkapta egy házaspár Pesten. A hölgy enyhe tünetekkel átvészelte. A férje kicsit rosszabbul volt de úgy volt vele ő is rendben lesz. Dokihoz sem ment. Majd egyik nap nagyon rosszul lett és vége lett a történetnek mire korházba értek. 43 éves volt. Sajnos a férj is erősen osztotta, hogy túl van ez reagálva, de azért nem szart bele. Csak nagyon optimista volt.

Szóval engem elszomorít mikor látom, hogy az emberekben semmi felelősség nincs és szarnak egymásra :(. Apróságokkal figyelmességgel hangyafasznyi felelőséggel tök sokat lehet javítani helyzeten amíg nem lesz vakcina (mert addig ez a vírus itt lesz), és mégis beleállnak az emberek és kockáztatnak csak hogy megmutassák.
  • adam46
    Russell és Lec elképesztő!
  • mcmoha
  • IXEMGabeo
    26 ezred kifejezetten dicséret illeti Russellt
  • nearo
    nah, Latifi végre megverte a csapattársát időmérőn :D
  • RatBaG #174960
  • mcmoha
  • maffioso
    Lehetne, hogy nem itt nyafogjátok ki magatokat? Biztos van erre offtopik valahol.
  • Botond #174957
    Jobbulást!
  • RatBaG #174956
    https://streamable.com/vd3t16
  • adam46
    Én nyáron csak zárt helyeken hordtam. Most már mindig, ha kilépek az utcára, akkor is, bár nem kötelező. (Ez is egy faszság) Viszont többször is megteszem 1 évben a Debrecen-Balatonlelle távot vonattal, végig rajtam van a maszk, pedig masszív 5 óra az út. Orvosi maszkban és szövet maszkban simán kibírható, egy idő után már észre sem veszem, pedig edzek rendesen, kb 100 kiló vagyok, izzadok mindig, mint a ló, de nem rinyálok. Mondjuk az ilyen Dr. Görény félék nem segítik, hogy ennek mihamarabb vége legyen.
    Utoljára szerkesztette: adam46, 2020.12.05. 11:08:27
  • sure
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én mindig azt mondom, ha csak elenyésző - statisztikailag kvázi kimutathatatlan - hatású a maszk, teszem azt, egy halálos áldozat per nappal, vagy akár per héttel kevesebb a "nyeresége" annak, hogy legalább zárt térben MINDENKI és RENDESEN hordja, akkor érdemes a felhajtás? Erre lehet IXEMGabeo módján azt mondani, leszarom, rajtam már átment, egyke és férjezetlen vagyok, szüleim-nagyszüleim már nem élnek, fosok rá, hogy Mucsajröcsögén eggyel több vagy kevesebb nyugger patkol el, semmi gond evvel, ez is egy világszemlélet. De lehet úgy is hozzáállni, hogy esetleg valakinek az édesapját, vagy nagymamáját mentem meg potenciálisan attól, hogy idő előtt ebben a kórságban kelljen távoznia. Ez pont olyan, mint az éjjel-nappal, lakott területen belül és kívül is használt tompított fényszóró használata (tételezzünk fel régebbi, nem DRL-el szerelt kocsit) - soha nem fogod megtudni, hogy valahol valaki azért nem jött ki eléd és okozott balesetet, mert a világításnak köszönhetően észrevett. Cserébe lehet, hogy egy vagy két garnitúra izzóval többet fog elfogyasztani az autód a nálad töltött élete során. Megéri az a kis fáradság, hogy felkattintani a pilácsot?

Az F1-ben szerintem inkább jelképes, mondhatni "követendő példát mutatás" okából hordatják a maszkokat.
  • Alexease
    Nekem 8 kozvetlen ismerosom/kolegam volt/van beteg.
    Ebbol 6 fiatal (huszoneves), akik nyaron szedtek be a nyitas utan. Leszamitva a 3-4 hetes otthonletet, az 1-2 hetes lazat (neha hanyast, fosast, negykezlab maszast:D) tuleltek. 1 idosebb van meg korhazban (40+), es egy meghalt (50+). A fiataloknak a felenel maradt valami hosszutavu "egyszeru" dolog (rendes kivizsgalas nelkul, vagyis meg akarmi is lehet, es persze kinek mi az egyszeru): 2-3 honap utan meg nem (vagy csak alig) ereznek szagokat; bel-, gyomor- es emesztesi zavarok; faradekonyabbak a betegseg elotti idokhoz kepest. A fiatalok csak az egyiknel voltak rendes labor tesztek (a tobbinel semmi vagy csak a szokasos tesztek), es az alapjan januar utan akar ujra elkaphatja.
  • HuHam
    A maszk miért is ne védené azt aki hordja ? Nincs rajta szelep, legalább is az elterjedteken. Sőt, a tapasztalatom az, hogy amikor az ember kilélegez, a szokásos (világos kék, amik 40-150 Ft-ért kaphatóak) szétnyílik valamennyit (a nyomástól), vagyis egy része a kilélegzett levegőnek szűretlenúl megy ki - pld. a szemüvegre, amit párásít, mellesleg. Viszont belélegzéskor alacsonyabb nyomás van, vagyis a maszk jobban zár, és a levegő jóval nagyobb része szűrve jön át. Ergo, a maszkhordó jobban van védve.

Azt mondani, hogy a maszk hordás 'semmibe sem kerül' hülyeség. És nem a pénz, amibe kerül a probléma. Igenis akadályozza a normális lélegzést. Kissé gyorsabb gyaloglás is már probléma. Hordani kell a néptelen utcákban is, miközben a boltokban, buszokon sokszor egymás hegyén hátán vannak az emberek.
    Nem lehet mindent primitív szabályokkal korrigálni. Mindenesetre, én már a nyáron is hordtam a nagyon forgalmas utcákon, utakon - és valamennyire kiszűrte a mérgező anyagokat - amik mellesleg egyes felmérések szerint évi 7 millió ember halálát okozzák (3 évvel ezelőtti adat). Vajon a rengeteg tüdőbeteg, aki a végén a covid-19 áldozata lett - valójában mi volt a halál fő oka ? Érdekes, hogy amikor egy AIDS-es meghal valami kisebb fertőzés miatt, nem azt mondják hogy az influenza vitte el, hanem az AIDS .
    Vannak dilemmák, de ami biztos, hogy ebben valakik hatalmas pénzeket kaszálnak. Hallgassátok Neil Youngot - 2015-ös album - The Monsanto Years, a 'Starbucks' dalban emleget valakiket 'kéz a kézben' ..
  • Stockbauer33 #174951
  • AnuluWork #174950
    Én éppen benne vagyok. Minden reggel arra ébredek, mintha éjjel egy úthenger ment volna át rajtam. Olyantól kaptam el, aki hasonló módon lazán vette a maszkviselést és fertőtlenítést.
  • Stockbauer33 #174949
    Ezzel vitatkoznék/denemteszem / Max Lec Sainz az új bajnokesélyes Ham után.Sokan irták hogy a mercivel bárki megcsinálná azt amit a mákolos Ham.Na most meglátjuk hányas a kabát

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2020.12.05. 09:01:23
  • Magnum PI
    Bottas nekem olyan mint Barrichello. Szépen tudta támogatni Schumachert, néha behúzott egy futamot, de kitörni sose tudott.

Nem azt mondom sajnálom egy kicsit is Bottast hisz elég sokan cserélnénk vele, de olyan lehetőség van a kezében évek óta ami senki másnak nincs. A legjobb autóval harcolni a VB címért és hát nem megy. Egy versenyző akinek csak az a célja, hogy nyerjen vajon ezt hogy éli meg? Mikor kört is kap Hamiltontól meg már értelmezni sem tudom. Vagy megérteni miért van a Mercedesben még :(.

Sose gondoltam volna hogy vissza fogom sírni Rosberget
    Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2020.12.05. 02:03:45
  • Magnum PI
    Senki nem mondta, hogy véd a maszk a vírus ellen. Abban segít, hogy ne 2 méterre szórod szét a cuccot ha esetleg van benned hanem csak az orrod elé. Valamint gondolom nem vagy 70 éves vagy kóros beteg sem. Szerintem itt fölösleges ezzel vagánykodni. Beszélj azokkal akik fölöslegesen vesztettek el valakit vagy aki éppen az életéért küzd mekkora hülyeség ez.

Semmi különleges nincs abban, hogy te még nem kaptad el vagy már rég átment rajtad és észre sem vetted. A lényeg hogy neked rohadtul semmiben nem kerül, hogy felvegyél egy maszkot és egy kicsit érettebben viselkedj.

Olyan ez tudod mint a biztonsági öv. El lehet vezetni nélküle éveken át és elmondani te sose kötöd be magad és hát semmi nem történt. Tök hülyeség. Egészen addig amíg beüt a szar és jó eséllyel meghalsz nélküle. Szokták mondani az én életem én döntésem de nem!. Ha meghalsz balesetben jó eséllyel hátra fogsz hagyni egy megtört családot, akár 1-2 gyereket apa nélkül. De ha ez sem elég, vegyük azt egyszer benézel valamit és okozol egy balesetet. Ha a másik nem volt bekötve akkor lehet belehal és hát egy nagyságrenddel nagyobb lesz a hercehurca azt elhiteted. Szóval te érdeked is hogy a másik be legyen kötve.

Ne a maszk ugyanez. A te érdeked is hogy mások hordják. A felelőtlen emberek miatt büntetik azt is ha nem vagy bekötve vagy ha nincs rajtad maszk a boltban. Mert a büntit mindenki megérti. Gondolkodni, értelmezni a világot, érettnek és felelősnek lenni nehéz.

Komolyan úgy viselkednek felnőtt emberek most mint a 10 éves hülye gyerekek, akik azzal vagánykodnak a haveroknak ellent mondanak a szülöknek és ettől ők a császárok

• adam46
    Csak úgy zárójelesen meséltem, hogy új munkahelyemen mesélte a főnök, hogy náluk is volt egy munkatárs, aki elhunyt. Mellesleg nagy vírus ellenes volt, fegyelmit kellett osztani neki, mert nem hordta a maszkot sem, elkapta és belehalt. Biztosan megéri az ilyen összeesküvés elméleteket osztani, hogy kamu, média, blablabla. Nem tudom megérteni, hogy felnőtt ember miért hisztizik egy kurva maszk miatt, miért nem lehet megérteni, hogy nagy eséllyel véd meg a vírus ellen, ha mindenki visel maszkot és nem egymás nyakába köhögnek például a bevásárló központokban is, ez tényleg ilyen nehéz mutatvány? Vagy most kell tökösnek lenni? Országot szétlopják, lassan senki sem mer véleményt mondani, mert az egyből kicsinálják, na de az a kurva maszk! Majd most megmutatjuk, hogy mindennek van határa!
  • pr3cious
    Eleve nem szabadott volna teljes értékű címet osztani ilyen szintű dominancia mellett. Számítson 25% vb címnek így Hamilton most kétszeres vb ( a 2008-as évet még egynek vettem ).
  • ShaiHulud
    nem teged ved a maszk, hanem ha benned van ugy hogy nem tudsz rola, te adod at nehezebben masnak, miert ilyen neheze ezt megerteni? Teged az a maszk ved amit a tobbi ember tarsad hord.
  • IXEMGabeo
    Úristen ti meg beveszitek azt hogy a maszk ér vmit is? Munkáltatóm megkoveteli muszáj felvennem de sehol máshol nem hordom normálisan se utcán, se járműveken és idén a mizéria óta nem voltam beteg, aki volt ismerősöm meggyógyult. Bárki elkap hatja gyorsabban, mint egy influenzát, de a média hisztit és a világ méretű atverest, ami emögött zajlik nem tudom elturni:)))
  • IXEMGabeo
    Ha Russell elverne Bottast ciki lenne pláne beugrokent és ráadásul Hamilton vb címe vagy címei sem érnének sokat a közvélemény számára ugyanis egy majdnem újonc aki tényleg rendkívül tehetséges beul és szarrá veri a mezőnyt nem kicsit szégyen az F1re nézve mekkora fölénye is van egy csapatnak
  • Alexease
    Ha igy maradna versenyre, "igazabol" is jot szimeznenek ketten (RUS/VER):DDD
  • mcmoha
  • adam46
    Bottasban sose láttam semmi kiemelkedőt. Néha elverte a kiégett Massát, de ennyi. Aztán Rózsi hirtelen bejelentése után szerintem csak ő volt elérhető, aztán azóta ott ragadt, mert a konstruktori vb-t így is hozzák és elég egy dudás a csárdába.
  • repvez
    naja, most megmutathatta volna, hogy nem csak azért második, mert csak Hami jobb nála. de ezekszerint mindenki gyorsabb náűla ugyan olyan kocsiba.
    A Merci is gondolom, hogy egy kicsit elgondolkodik, hogy leehet , hogy bottas helyett Russel jobb lehetett volna jövöre is.

Bár nekik igy is jo ha 1-3 be behozzák a kocsikat és senki nem veszélyezteti Hamiltont .
    Elég nekik akkora egy elég erős pilota amikor az arany tojást tojo tyuk már lelép.
  • RatBaG #174937
    Be lesz árazva...
  • AnuluWork #174936
    Szerencsétlen Bottas. Pedig úgy elhitte, hogy majd most, erre ...
  • Botond #174935
    Itt a megoldás a fizetési plafonra a mercinél. :)
  • mcmoha
  • repvez
    tudom, hogy ez egy különleges eset, de ennyit erről, hogy mindenki csak a saját buborékába tartozókkal találkozik csak , hogy a fertőzést elkerüljék.
    ugyan ugy mint a verseny után ugyan ugy mindenki összetömörül, a korlát mellett és a díjátadónál
  • mcmoha
  • PLaci #174931
  • AnuluWork #174930
  • pr3cious
    Na... Tőlük most egy totál copy paste csapat lop pontokat.
  • nearo
    mercinek mindent szabad, ja, meg a rönónak is