182279
  • Ulvar
  • mcmoha
    Nem rad gondoltam amikor az ellene folyo kampanyrol irtam.:) Ha nem indulnak akkor szerintem sulyos buntetesre szamithatnak. Nem is ertem hogy usztak meg az Indianapolisi balhet? Egyebkent en is azt mondom, hogy aki veszelyesnek tartja az ne hasznalja a DRS-t.
  • Ulvar
    Villeneuve akkor is elkapja Schumit ha nem fordul rá, ezzel cseszte el, hogy ráfordult...
  • Pluskast
    Sajna igaz:(
  • Totti5
    Vili kicsit kisodródott, de Sumi látta és nézte hogy ott fordul erre belekormányozza az autót még poénból? nem is értem hogy gondolta, vagy mit akart ebből kihozni.
  • Ulvar
    Nem Barichello ellen folyik divat szapulásként. Évek óta basztatom :). De ez az igazság. Amúgy minek érdekvédelmi szervezet azt nem értem...ha azt mondja egy vagy több pilóta hogy nem indul el akkor nem indul el kész...ha mondjuk veszélyesnek tartja, vagy nem használ kiegészítőt...na mindegy...
  • Totti5
    "Inkább picit Petrov volt vakmerő és Schumi kár h feladta a belső ívet"

Érdekes mód Hami Button ütközés nélkül tudja azt megcsinálni, amit Sumi mostanában nem. Értem én hogy ragaszkodik, és megmutatja és elhiszi hogy sikerülni fog, de már nem egy eset volt, sőt túl sok amibe úgy ment bele hogy azzal a versenye ment tönkre. Fejben kellene higgadtabbnak lennie, de biztos nem egyszerű egy gyors és stabil Rosberg mellett... igen most ő az aki nem az első számú és neki kell megmutatni, hogy jobb tud lenni a csapattársánál.
  • mcmoha
    Barichello a pilotak erdekvedelmi szervezetenek az elnoke, tehat jogosan ("hivatalbol") szolalt meg. Elegge hanyingerkelto az a kampany ami mar evek ota folyik ellene.
  • IXEMGabeo
    Schumi esetében a szándékot büntették...csak az fura, hogy akkor olyan szabály volt, hogy a teljes vb pontjait elveszik...

mostani Petrov esetnél nem húzott rá Petrovra ott összecsúsztak sima versenybaleset volt semmi szándékosság nem volt egyikőjük részéről se. Inkább picit Petrov volt vakmerő és Schumi kár h feladta a belső ívet
  • madmanic
    http://f1.blog.hu/2011/05/10/schumacher_mar_nem_uti_meg_a_szintet
  • madmanic
    ha te mondod..
  • Ulvar
    Barichello újra besült.

Az FIA elnöke, Jean Todt a DRS monacói használatával kapcsolatban a következőképpen fogalmazott: "Ez egy lehetőség, senkit sem kötelezünk a használatára."

Barrichello ezt az érvet nem tudja elfogadni, és biztos abban, hogy mindenki használni fogja. "Emiatt nem kizárt, hogy a biztonsági autó gyakran lesz bevetésen."

Nem lesz képes arra Barichello, mint annak idején Fittipaldi. Okos enged szamár szenved. De hát ő még is szamár marad, mert ugyanúgy használni fogja. Senki sem kötelezi, még is használni fogja.

• Ulvar
    A cikázást mondtam hogy baleset veszélyes, és az hogy szabályba fektetni, hogy akárhányszor válthatsz ívet védekezés közben...az ezt eredményezné. De gondolom te jobban vágod a témát, mint mindenki, az időmérő részt a tököm sem tudja hogy hogyan jött ide, mert erről meg szó nem volt. Le kéne állni a felesleges flémeléssel.

Igazából magadat röhögteted ki ezekkel, de én jól szórakozom egyelőre!

(amúgy meg: #110193)
  • madmanic
    ne haragudj, de ebből a hsz ből nekem az jött le, hogy picit régebb óta követem az F1 et mint te..

Akkor még nem az agyonszabályozott, költségcsökkentett, motorbefagyasztott faszság volt, rinyáló pilótákkal, hogy jajj-jajj feltartottak a gyors körömben, amit ma F1 nek hívnak.

MIkor az időmérés még úgy zajlott, hogy MINDENKI a pályán volt. Ott már az időmérőn is küzdelem volt.

Mi az, hogy balesetveszélyes?? Védeni a pozíciót? Autóversenyben??

Ne röhögtesd már ki magad.. És még ki is oktatsz... agyameldobom..
  • Ulvar
    Tovább csúszott Villeneuve a francba... ha nem fordul rá Schumi ő nyeri ezt az ütközetet, és rosszul tette hogy idegességében ráfordult.
  • bardocz
    Itt mi volt a koncepciója?:DD

Lehet megszokta, hogy egy ideig senki sem tudta megelőzni, annyival gyorsabb volt az autója, és most már nem akarja ezt elhinni, inkább megpróbál elfordulni, hátha csak képzelődik
  • Ulvar
    Miért? Szerintem tök ugyan az történt. És hogy őszinte legyek ezt a büntetést nem is értem...Szerintem a Senna - Prost kilökések durvábbak voltak... Igaz más éra volt...
  • IXEMGabeo
    kissé azért más eset...kár is hasonlítgatnod...
  • Norbi1990
    Ezen mindig nevetek, hogy Schumacher átakar menni a másikon, hogy neki kormányozza a kocsit? :D
  • Ulvar

Emlékeztek? Olyan ismerős ez a hétvégi Petrov Schumacher csatára...és emlékeztek a végkimenetelre...érdekes. Nem vitára akarok okot adni...no offense..
  • bardocz
    Mansell azért elég rossz példa, még nem láttam videót, ahol védte volna a belső ívet rendesen.
  • Ulvar

Itt egy példa, de nem akarok példálózni. De azzal hogy ezt szabályba fektetnéd elérnéd azt, amit tavaly Malájba láttunk Hamiltontól....

Senna vissza előzése 4:50től...
  • Ulvar
    Hát én pl nem láttam régen senkit se cikázni, ezzel meg ha szabályba foglalnád ezt látnád, hogy cikáznak, hogy ne jusson a mögöttük levő szélárnyékba, és én ilyet nem láttam régen. Lehet hogy a Senna-Prost időszakot nem láttam élőben de '94-től figyelem a sportot, és ilyet nem láttam, Max 2 sávváltás...
  • Falcon83
    Igen az új terv hogy keskenyebb első szárny lesz, redukálják a hátsó szárnyakat, és kisebb diffúzor. Szívó hatásról szó sincs tudtommal. Persze ez a napokban változhat mert most egyeztetnek erről, de a legfrissebb infók szerint ez a helyzet.
  • Wlanseraf
    régebben leszavazták de van új terv.
  • Falcon83
    Ezt ne mmost szavazták le? Azt írták, hogy a csapatok a jelenegi aerot akarjál átalakítani és kisebb diffúzotok meg skisebb szárnyak lesznek. Igaz erről pont most fognak dönteni, de az eredeti terveket amikben a szívó hatás, meg az aero visszaszorítása volt, azt leszavazták.
  • Wlanseraf
    DRS valszeg 2013 eltünik
    Kers meg 30-60 sec az egész versenyre mindenki ossza be
    2013-tól vissza jönnek a szoknyás autók!!!! a kaszni termeli a leszorító erőt de kb a felét mint most! kicsi szárnyak.
  • Falcon83
    Az idei szezon előtt sem volt ez az egy irányváltásos szabály. A versenyzők közt volt egy megegyezés, hogy csak egyszer váltanak irányt, de ez nem volt szabályokba fektetve.
  • G_ArchAngel #110187
    Sose volt ilyen???
    Bocs, az en TV-men Sennaek ezt csinaltak, lehet rossz volt es le kellett volna vinnem a Gelkaba...
  • Ulvar
    Na az utolsó pont a világ legnagyobb butasága volt...

1, baleset veszélyes
    2, sose volt ilyen! védeni kell egy ívet és kész, az vagy belső vagy külső.

A többivel még egyet is értenék, de akkor azokat előbb teszteljék le, rendesen pályán csapatokkal közösen! Valamint azt amit Todt is be FOG vezetni, a tesztelés vissza állítását.
  • G_ArchAngel #110185
    Amit csinalnek:
    - DRS ne
    - KERS ketszer tobb
    - Aerodinamikai hatasok szabalyozasa
    - lehessen barmennyiszer iranyt valtani vedekezes kozben
  • Ulvar
    Az, csak nem mindegy milyen. Se én, se sokan mások nem tartják őt nagyra. Volt pár jó pillanata, de soha nem volt egy nagy szenzáció. A butaságával pedig maga ellen fordítja az embereket.

Ja, amúgy nem tudom hogy melyik földrészen jártál, csak az elmúlt 2 évben.

Webber rengeteg interjú készült vele az előzésekkel kapcsolatban, és ő örült a 2009-es 2010-es nem előzünk, mert nem tudunk szériának. Nyilván örült, mert jó autó volt alatta, és ha elől tudott menni akkor nem volt gond azzal hogy nyerjen egy két futamot. Ennyi.

Én azt tartom igazi versenyzőnek, aki élvezi az előzéseket, a test test elleni csatákat. Webber nem ilyen.
    emlékszünk?

• Falcon83
    Én is örülök ennek. Már alig várom a végleges aero szabályokat, mert igazából azokon múlnak a lényeges dolgok. Igaz első körben leszavazták a radikálisan új aero terveket, de remélem azért meggondolják magukat. Nem lenne az olyan rossz, ha egy kicsit visszaszorítanák, és nem lehetne mindenütt full gázon átmenni. Na de majd holnap kiderül hogy döntöttek.
  • madmanic
    ....autóversenyző vagyok...

• MaSzKa
    Todt: Az új motorszabály már lezárt ügy

Végre újra beköszönt a Turbo korszak. Pár motor biztos elfüstöl majd.
    A kipufogóból remélem újra előtörnek a lángcsóvák.

• JGTC
    Ostobaságot írtál! Hagy döntse már el, melyik versenyét élvezte jobban.
  • Pluskast
    A baj az egész forma 1-el, hogy agyament módon leszabályozták az egészet és köze sincsen, teszem azt a 10-15 évvel ezelötti cirkuszhoz. Én nem lepődnék meg azon sem ha behoznák azt a szbályt, hogy mindenki egyforma verdával mehet csak (lásd forma 2, 3). Az egész verseny kezd valami gusztustalan, egységesített, globalizált szarsággá válni.
  • TommyC
    én egyetértek Webberrel, meg a cikkíróval is
  • IXEMGabeo
    ez a cím nagyon félreérthető:D:D:D:D hadd ne mondjam ki mire gondolok
  • szabii98
    ha nincs DRS-e meg KERS-e, akkor maradt hátul. Nemértem ez neki miért jó-.-