FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem kell elismerni, hogy szabálytalan volt, mert ha szabályos lett volna akkor nem figyelmeztetik rádión.
bardocz
Versenyhelyzetben az elöl lévõ egyszer válthat ívet(amit amúgy én megemelnék kettõre), ezen mit nem lehet érteni? Lekörözött versenyhelyzetben van? Nem. Petrov versenyhelyzetben volt Hamiltonnal? Igen.
Én nem mondom, hogy büntessék meg, mert legalább ez is hozott valami izgalmat, de attól még elismerem, hogy szabálytalan volt amit csinált.
Ulvar
Aszondja hogy...

A McLaren a leggyorsabb az egyenesben nem? Petrov ezt tudta, ráadásul nem csak a motor miatt gyors hanem a kis légterelõ lyukacska miatt is. Ezért ment a szélárnyékában hogy Hamilton ne húzzon el tõle, de a szabályzat szerint csak egyszer lehet pozíciót váltani tehát ha hamilton a belsõ íven marad és ott tartja a kocsit védi a pozícióját ezért Petrovnak körbe kellett volna autóznia ami lehet sikerült volna, ezért cikázott Hamilton hogy biztosan megtarthassa a pozícióját ami szabály ellenes!

SZERINTEM!

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

A hátul levõ pilótának szabad cikáznia, az elõl levõnek csak 1x szabad irányt váltania.
BaliBoy
Petrovot senki nem kényszerített, hogy Hamilton mögött cikázzon - mert végülis Hamiltonnal együtt õ is cikázott a pályán.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Õ már régen eltévedt!
Valójában Kimit próbálja védeni azzal,hogy Alonso sem jobb Massánál..
Pedig ha csak az egyik szemét kitudná nyitni(még egy egyszerû közuti gyalogos számára is)láthatná,hogy ég és föld Massa és Alonso...

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

BaliBoy
Ráadásul voltak mögötte, egy lekörözött. Vagy az nem is számít....

passatgt
ha hami csak egyszer vált irányt, átmegy baloldalra, jön szépen egyenesen, mögötte petrov sem cikázott volna, csak mert kedve van, majd szépen az egyenes végén kijön szélárnyékból és elmegy mellette

BaliBoy
#93635: "Alapvetoen nem lehet cikazni a palyan."

bardocz
Az versenyhelyzet volt? Nem. Épp te nevetteted ki magad.
BaliBoy
Akkor a logikátok szerint Vettelt is meg kell büntetni mert a kockás zászló elõtt cikázott. Ne nevettessétek már ki magatokat.

Ne vicceljetek.. Alapvetoen nem lehet cikazni a palyan.. Hami ezt csinalta, O inditotta az osszes iranyvaltast... Azzal tartotta fel Petrovot, hogy ossze-vissza jott-ment, nehogy mar a szelarnyekaban lehessen.. Egyetlen elozese nem lett volna ma Haminak, ha vele is ezt csinaljak.. Raadasul rendkivuli mertekben balesetveszelyes, nem veletlen, hogy 300-nal ez nem engedik a szabalyok.. Es bunosnek is talaltak, csak most eppen nem buntettek meg.. Kivancsi vagyok, ha Petrov csinalja ezt Hami elott, meddig engedtek volna neki.... Lehet tippelni...

Igy atnezve, sztem se volt szabalytalan Hamilton manovere...mert nem petrov volt aki kivagott a szelarnyekbol es utana hami be ele, hanem Hamilton kiallt Petrov elol es Petrov kovette. Ennyi

Jacek
ennyire nem sutott a nap ma😊 te most ezt komolyan leirtad ide?

Mit nem ertesz azon a szabalyon hogy egyszer valthatsz ivet?????????? a birok is azt mondtak hogy szabalytalan csak nem buntettek meg...

BaliBoy
Kiment szélárnyékból? Nem! Meg sem próbálta. De egyébként, ki sem kellett mennie mert Hami elment elõle. Ennyi.

passatgt
kifordultak, bent volt szélárnyékban, hami elment balra, petrov ment utána, kimegy szélárnyékból, megelõzi, hamilton meg marad nyugton fenekén bal oldalon

így lett volna a szabályos...

BaliBoy
védtelen=vétlen

BaliBoy
Miért? Ez teljesen korrekt és kívülrõl is így tûnt. Hami indult el mindig elõbb valamelyik irányba és Petrov követte, nem pedig fordítva. Így Hamilton teljesen védtelen. Petrov maradhatott volna az addigi ívén. Az meg teljesen érthetõ, hogy Hami nem akart szélárnyékot biztosítani.
Mondom mindezt úgy, hogy egyáltalán nem csípem Hamit, de a tény az tény.

Legend Killer
ja. de én a végeredményre értettem, hogy annyi lett.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

ez jogos...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

A5.hu.. Na ezek is tudnak irni baromsagokat.... Jeeeeeeeeeeezusom...: Ez faaaaaaaaaaaaaaaj....

ZS90
Ezt egy szóval nem mondtam, sõt nagyon is becsültem a Raikönenben azt ha néha magához tért és egy kicsit akart, egyetlen bökkenõ volt ezzel, egy kezem sok lenne ahhoz hogy ezeket a szituációkat összeszámoljam a Ferraris korszakában. A mercit azt bõszen széthajtotta, szó nem érheti a ház elejét, de sajnos mire a ferrariba került egyszerûen megunta az egészet, mert nem lehetett versenyezni még akkor se, az autók felépítése miatt, ha valaki véletlenül akart.

\"At the end of this day, one shall stand, one shall fall\"

nem, de evekig errol szolt a topic...

most mas szelek fujnak?

http://gaborszantai.co.uk/

bardocz
Mondta ezt most valaki?
Megint a kettos merce:
"És valóban taktikusabb lett volna a végén már kímélni a ferkát de könyörgöm ez verseny, ha taktikát akarok akkor nézek sakkot."

Amikor Raikkonen alatt esett szet a gep, mert kuzdott a dobogoert, akkor dilettans alkoholista volt, aki nem tud vigyazni a technikara...
Alonso meg nagyszeru...
<#confused>

http://gaborszantai.co.uk/

Hiba volt... Egy doglodo kocsival nem kell a verseny vege elott 2 korrel kamikazezni.. Ha nincs baja, nyomja ki a szemet, de ha epp hogy par csavar tartja a valtot, nem kell eroszakoskodni.. Ez olyan, ha log az eso laba, akkor ki kell rohanni az idomerore, nem a boxban vakarozni.. Alap hiba, ami a vegen sokat szamithat.. Massa 1 ponttal bukta el a VB cimet anno, azert mert az ev elejen csinalt nehany hibat, aztan meg a csapat is csinalt jonehanyat.. Minden szamit.. Nezd meg a pontokat, olyan szoros a mezony, hihetetlen...

nearo
<#eljen>

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Azert lett 10., mert a Button-Alonso affernak O itta meg a levet.. 4-6. hely kozott lett volna az elso kanyar utan, ha siman megy a dolog.. Onnet meg ki tudja.. A kiutes miatti elso szarny leszakadassal, tobbiekhez viszonyitott +1 box latogatassal, meg okes volt a 10. hely.. Most meg a startnal hozott 2 helyet, a versenyt nezve, ebbol meg jobb is kisulhetet volna... No de a pech, az pech...

BaLeeX
Egyet értek veled, ha ez számít. 😊

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

ZS90
Üdvözlet mindenkinek!

Olvasgattam itt a hozzászólásokat és kicsit fönnakadtam az Alonso-t szidó véleményeken. Mielõtt bárki azt mondná hogy "Alonso buzi" stb, leszögezném hogy sose szerettem, sõt utáltam és most se szeretem. Szóval elõször is ég és föld az amit Raikönen és Alonso csinál, Raikönen, hogy úgy finoman fogalmazzak, nagy ívben leszarta az egészet, mert unta(amit egyébként tökre megértek). Tehát kicsit gokartozott, megkapta a nagy fizut és számára kb ennyi volt a dolog. A másik hogy amit ma csinált Alonso az full respect, ilyen jellegû mûszaki hibával a Webber féle semmi se tetszik, sztrájkolok, kényeskedek pilóták el se indultak volna, nem hogy még komolyan vegyék a dolgot. És valóban taktikusabb lett volna a végén már kímélni a ferkát de könyörgöm ez verseny, ha taktikát akarok akkor nézek sakkot. Az ilyen mennyünk biztosra, meglegyen a pont hozzáállások miatt jutott oda a forma1, hogy szelíd vonatozássá válik. És persze valaki szerint ez izgalmas, szerintem nulla és mondom ezt arra alapozva hogy milyen versenyek voltak a Schumacher-Villnouve és a Schumacher-Hakkinen érákban. És persze aki többet élt és láthatta Sennáékat versenyezni, azoknak még rosszabb. Nah most aztán kibeszéltem magam, tessék lehet fikázni<#ravasz1>

\"At the end of this day, one shall stand, one shall fall\"

ott a kanyart levágva elõzte meg Kimit, de vissza is engedte, eddig szólt a szabály... tehát az akkori szabály szerint OK volt.

aztán hogy egybõl vissza is elõzte, azt mindenki a saját véleménye szerint..

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

mármint nem tekintik szabálytalannak bocs szövegértés OFF😛

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

sok Fórumon olvastam és sokan érdekes módon a tavalyi Raikkonen esetnél keresik a párhuzamot (2009 Spa), sokan nem tekintik szabályosnak Hamilton manõverét csak a szélárnyékból akart kibújni állítólag...maga Hamilton is ezt nyilatkozta -> www.a5.hu ott kell legyen a cikk

Jacek
vitate=vitatema

Jacek
szerintem az nem vitate hogy szablyos vagy nem😊 egyertelmuen nem...

Legend Killer
multkor10dik lett, te 😄. úgy emlékszem.

amúgy sóhaj és oké 😞.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

Nem volt rossz helyen, de kinyiffant egy kerekanya a kocsin... Meg az ag is huzza.. Multkor kiutottek, most a kocsi adta meg magat... Pedig erzesre kezdi felvenni a tempot...

Legend Killer
ahh, kiesett? shit. de ja, kell neki pár futam és, ha nem lesz jó egész szezonban, engem az se zavar, örülök, hogy itt van, meg régen már megmutatta mi volt a pálya. bár jó lenne, ha most is zúzná majd.

vagy hosszú volt az éjszaka😄😄

úgy látom elég nagy vitatéma, hogy most szabályos volt-e a Petrov-Hamilton eset vagy sem...érdekes mindenesetre!!! Schumi kiesése volt számomra elég sajnálatos:S remélem Európára felrázódik a Merci picit😊

Palinko
jah jogos 😊
Ulvar
HOGY MILYEN AZ IGAZI SZÉLÁRNYÉK???

TESSÉK!

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Jacek
mert ok nem akartak elozni , Petrov szeretett volna😊

Hûtés miatt, te idáig mit néztél ?
Palinko
akkor viszont azt nem értem, hogy miért húzzák néha ki szélárnyékból készakarva? a 3 futamon többször is láttunk rá példát.
Jacek
a legellenalas meg abszolute nem pozitiv😊

Palinko
csak azt nem tudom petrov minek követte? 😄 maradt volna az ideális íven simán elfordul, a végén rájött erre, de azokat a cikázásokat nem értem minek írta le utánna fõleg hogy szélárnyék sem pozitív most a turbulenciát keltõ szárnyak miatt.
Freedom88
ez sose szabályos...részemrõl egy undorító dolog, akárki csinálta volna. Egy irányváltás, nem legyezgetés.

T.T.

Dietrich
idén már volt versenyzõk döntenek ilyen szitukban...Herbert volt ma az aki azt mondta nem volt szabálytalan Hamilton..lehet ha Kimit kérdezik õ szabálytalannak véli..arra nem is gondolok mint mondott volna Arnaux 😉
attól függ ki mikor versenyzett..

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Jacek
Azonnal stop&go-t erdemelt volna!!! a problema ott lesz hogy majd megcsinalja mas is, mit csinalnak megbuntetik???

Ha még Briós a rönónál lenne akkor ezt nem csinálják meg a csapattal.