182154
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#175128 lando 15 évesen. a riporter gyerek 12, a csapattársa 16.
wtf :DD
-
#175127 -
#175126 -
ToxiMaxi #175125 Uhh, ez a Palik kommentálás, de borzalmas. Minden szakmaiságot nélkülözve üvölt. -
Stockbauer33 #175124 -
IXEMGabeo #175123 Megerdemelte -
#175122 Nem mindegy a nézőszám, nálunk ez is közpénzből van kikozmetikázva így -is úgy is .. ! :D -
#175121 Nem akarom okosabbnak képzelni magam, csak felvázoltam, ha az lenne a prioritás és nem a bevétel akkor akár ez is számitana.
Tisztába vagyok vele, hogy a versenyhelyszineknek is megvan a maga feltételeik. És azt i studjuk, hogy minden a pénzról szól még akkor is mikor látszolag nem az mint most a carbonsemleges dolgok .
Amugy meg ezt akkor sem értettem amikor mondták webberék , hogy hogy befolyásolja a nézőszámot ha közel vannak egymáshot.
Azok akik megtehetik azok igy több helyszinre tudnak kimenni egymás után aki meg nem tudja megengedni magának, hogy többször is kimenjen egy versenyre az amugy is a legolcsobb legközelebbi versenyre fog kimenni egyszer. és ezen nem sokat változtatna ha 3 honap mulva ujra a közelébe jön a verseny vagy 2 hét mulva tudna ujra menni.
Sztem a lengyelek nagy többsége akkor is a hungaroringre jönnének ha az osztrák futam után lenne és nem csak az osztrákra vagy nem mindkettőre. -
willtex #175120 Ha jól tudom, három teljes készlet utazó cucca van egy csapatnak, és a tengeren túli helyekre hajóval viszik őket.
Azt meg már írták korábban itt is, meg talán Wéberék is beszélték valamelyik közvetítésben, hogy azért nem jó megoldás egymáshoz közeli versenyeket rendezni egymás után, mert a nézőszám megsínylené. Biztosan kiszámolták, hogy többet buknának a kevesebb nézőn, mint amit nyernének a kevesebb utazott kilométeren.
Bármennyire is szereti az egyszeri fórumozó okosabbnak hinni magát a szervezőknél, ott sem hülyéket alkalmaznak. -
#175119 Csípném. Főleg ha a nyolcadikkal még egy uccsót ráverne a következő generácó arcára búcsúzóul -
Stockbauer33 #175118
Merciverőpáros.Csak jó legyen alattuk a teknika
-
#175117 Vagy megy egy fejés kört a ferrarinál ő is, mint minden világbajnok. :D -
#175116 Vajon Perez is fennakad a Redbull fura kocsiján, mint Gasly, Albon ... ? -
Hát oda már nem megy, szoval vagy marad a mercibe, vagy nyugdijba. -
#175114 mondjuk mi rohadt keveset tudunk a háttérről,pl.van olyan tengerentúli cucc amit hajóval utaztatnak el elég sokkal a verseny előtt... -
#175113 Ami a Mercinél történt, nem lepődnék meg, ha Hamilton a Red Bullhoz igazolna. -
#175112 Mert miért is nem ?
Ha a személyzet ingázik is a föhadiszállás között minden verseny között, a logisztika a motorhomeok és a felszerelés, gondolom nem megy mindig vissza a bázisra hanem a következő helyszinre.
Igy meg nem mindegy, hogy azeri helyszinről mennek kanadába majd vissza franciába.
vagy egymás után mennek a közelebbi heylekre. föleg, hogy a legtöbb europai helyszinre mehetnek kamionnal és nem kell olyan sokszor repülöt használni.
Ha csak a távolságokat és a megközelithetőséget nézzük akkor a official tervben a 23 helyszinre legalább 14 repülöuttal tudják megközeliteni mig a példámban max 8.
Vagyis szinte a felére lehet csökkenteni a kibocsájtást anélkül, hogy a kocsikhoz vagy a pályákhoz vagy bármi máshoz hozzá kellene nyúlni és nem mindegy, hogy mondjuk 100t Co2öt kell nullázni vagy csak 50et.
De tudjuk ,hogy sose a logikus és az egyszerűbb dolgokat választják, hogy jobb legyen az élet. -
#175111 Ha nem back2back hétvége van, akkor nem biztos hogy az ugyanottani helyszín a legzöldebb. -
#175110 Nekem meg az tetszene, ha ábécésorrendben haladnának a helyszínekkel. -
ha az ésszerüség és a valóban karbonlábnyom is érdekelné öket akkor valami olyan sorrend lenne a legjobb , hogy egymás után a legközelebbi helyekre mennének.
Ausztrál
szingapur
kina
japán
kanada
amcsi
mexiko
brazil
angol
holland
belga
spanyol
francia
monaco
olasz
osztrák
magyar
orosz
azeri
szaudi
bahrein
abu dhabi
igy is megmaradna a hagyományos kezdő és befejező verseny helyszin, de kevesebb utat kellene megtenni a csapatoknak a logisztika terén.
Az aklimatizálodás is könnyebb lenne. -
#175108 :D
Erről az ugrik be mikor egy volt csajom apró fonatokra fonta össze a hajam, vagy 6-7órát dolgozott rajta, pár hét múlva mikor kibontottuk így néztem ki mikor megszáradt :)) -
#175107 -
#175106 Sztem a második verzió kifizetüdübb, ahogy a Meki is csinálta.
Lehet az elso év huzosabb lesz, de utána ha jók az eredmények akkor az hozza vissza a befektetést, mig egy fizetős pilótánál csak öntik bele a pénzt de nem hoz vissza anynit mint lehetne.
Ugyan ez a dolog az alsobb kategóriákban is feljutni az F1 be.
Most például érdekes, hogy a F2es második helyezettet leutetik a ferrari kispadra mig a 3. helezett meg full os szezont megy majd.
Milyen üzenete van ennek akkor a lejebbi kategoriákban, hogy tök mindegy, hogy mennyire jó vagy akkor se biztos, hogy nem egy nálad gyengébben végző pilotát szerződtetnek.
Régebben ha nem is egybol kapott ulést egy F2es pilota de tartaléknak ott volt, és rendszerint o váltotta a fö pilotát , ha elszerződőtt.
Manapság meg még ha ki is esik a föpilóta akkor is mást hoznak be helyette minthogy a tartalék pilota kapna lehetőséget.
Ilias igy rosszabbul járt mint a japán srác. Varndoorn is már ott van egy ideje a mercinél , de még nem kapott lehetőséget , de ahogy a dolgok állnak nem is fog,mert Russell lesz a csere ha egyszer meglépik.
igy hiába volt jo F2ben, az F1ben csak egy kispados valaki és valószinuleg nála akár rosszabb piloták meg versenyeznek . -
#175105 McLaren: nekünk két pilótánk volt, ellentétben a Renault-val és a Racing Pointtal
Van ebben valami... nekem a Meki idei pilótapárosa volt az egyik kedvencem. Két szimpatikus gyors fiatal srác behozta a csapatot a konstruktőri harmadik helyre. A másik két csapat tekintetében Riccet nagyon bírom, Perez is jó pilótává érett, de pl Oconban nem látok akkora potenciált, Strollt meg hagyjuk... egyszer-egyszer villantott valamit, de Perezhez képest kevés.
Innentől már csak a saját továbbgondolásom: vajon mi éri meg jobban? A középmezőnyt legjobb helyéért folyó harcban beültetni egy (vagy esetleg két) kétesebb képességű fizetős pilótát az autó(k)ba, vagy olyan pilótákat igazolni, akik a fizetősöknél többször bizonyították már a tehetségüket, de pénzt nem tudnak hozni? Előbbi esetben rögtön pénz áll a házhoz, utóbbi esetben viszont nagyobb esély van megcsípni a jobb helyezéseket a konstruktőri versenyben, ami év végén jelent több pénzt. -
#175104 ahaha, redbull beszólt mercinek meg racingpointnak :D -
#175103 https://www.formula1.com/en/latest/article.it-ignited-the-competitive-spirit-says-alonso-after-posting-fastest-time
-
#175102 kicsit azért vicces,hogy az év legunalmasabb versenyét pont az produkálta,hogy Max első és utána a két Merci -
Stockbauer33 #175101 Szép volt Max
Szép volt Ferrari -
#175100 ennek az égvilágon semmi jelentősége... -
argo001 #175099 Vettelt még az utolsó versenyén is beáldozzák.. szánalmas. -
Stockbauer33 #175098 Ha megelőzi a csodarásszel a jégembert akkor aláirom hpgy ő bizony nagydurranás pilota
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2020.12.13. 14:37:57 -
#175097 de fog ez hiányozni jövőre...
-
#175096 -
ToxiMaxi #175095 Mikor megváltoztatták, mennyire nem tetszett mindenkinek, de most így pár év távlatából, szerintem egész jó lett.
-
#175094 pit wall live volt már magyar közvetítésnél? -
#175093 -
Stockbauer33 #175092 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Stockbauer33 #175091 Maxi -
#175090 -
ToxiMaxi #175089 Tavalyi körrekord 1:39.283, mostani FP3 legjobb 1:36.251