182279
  • Ulvar
    Jelenleg 4 germán a top 5be...igazából csak Heidfeld hiányzik.
  • desigo
  • barmi
    12 fok, sötét felhők minden irányból, lehet, hogy lesz egy kis eső az időmérőn :D
  • Freedom88
    jajó, válaszoltál. Bocs, elnéztem
  • Freedom88
    nagy győzelem? Ott Button nyert, Alo kiesett.
  • b-type
    Itt Petrov kimondottan figyelt Alonso-ra...látszik amilyen íveken ment, Alonso-nál ez kicsit izzadságszagú dolog volt, valszeg még nem volt ideális tapadása a támadáshoz, a végén amikor elment, Petrov rossz kigyor pozícióban volt pont azért mert a kanyart szűken kezdte hogy ne érjenek össze Alonso-val.
    De azért Petrov pozítiv nálam absz. ...régebben nem gondoltam volna hogy így beérik,...egyszerűen vannak akik bármilyen frankó előélettel jönnek az F1-be, mégsem tudnak beleérni, és vannak akik meg a franc tudja miért itt találnak magukra....mondjuk az utóbbira kisebb az esély term. de Petrov pont ilyen....bár még mindig nem valami nagy kaliber nálam, de szép mozdulásai vannak.
  • MaSzKa
    ellensúlyos lengéscsillapítóval nem nagy szám..
  • LeventeV
    ez nagyon nagy volt.
    kimennék már én is egy futamra :D
  • G_ArchAngel #113663
    Azert ezt nem mondanam, regen pont azzal trollkodtam itt, hogy az elso vizfolton kepes volt osszetorni az autot. Most vegre megtartotta, ettol meg nem lesz esomeno.
  • IXEMGabeo
    ja és még valami mielőtt azt kérdezed miért nem tudta ezt a többi Michelines megcsinálni, azért, mert Alonso és Renault toronymagasan a legjobb autó volt Fisichella pedig elől volt, de kicsúszott, amúgy ő sem ment rosszul addig...
  • IXEMGabeo
    pont ma beszélgettem valakivel, hogy 2006-ban a Michelin és a Bridgestone között esős körülmények között több másodpernyi különbség volt a franciák javára és ezért volt Alonso ennyire ámokfutó azon a jó kis Magyar futamon, mert valljuk be nem egy előző művész a spanyol itt szép volt, amit csinált, de főleg a gumi érdeme volt. 2 esős futam volt a 2006-os szezonban, a Magyar és a Kínai nagydíj, sokatmondó, hogy a Kínai nagydíj időmérőjén a Q3-ba egyetlen Bridgestone-os autó került be és az Schumacher volt, aki aztán meg is nyerte a futamot 6. helyről indulva. Viszont edzésen szenvedett...

Massa ráadásul itt még tanuló éve volt a Ferrarinál, de ahhoz képest a Török és a Brazíl futamot is megnyerte 1. évében Schumi mellett, ami nem rossz...
  • Totti5
    Ez Alonso és a tökölős óvatos pedig Massa:) epic előzés volt és nagy győzelem.

Lehet Button a vízen járó, de Alonso a vízen gyilkoló :)

Akárhányszor megnézem ezt nem hiszem el amit látok...

• IXEMGabeo

remélem erre emlékeztek nagy futam volt:D

2009
  • IXEMGabeo
    köszi
  • Palinko
    majd az önindítót nem lehet úgy valahogy megoldani, hogy a kers gyújtsa be a motort?
  • Totti5
  • IXEMGabeo
    ahogy látom jó kis edzés volt, Alonso elemében volt:D

nincs arról video, amikor Schumi integetett a közönségnek?
  • RatBaG #113654
    a kocsi nem lett volna szar, akkoriban a gumival szoptak nagyon, botrányosan fos volt a másik gyártóhoz képest...
  • Totti5
    Sumit azért már kiosztotta :D:DDD

• IXEMGabeo
    ez a Petrov kb olyan szinten a mumusa lesz, mint anno Heidfeld:D
  • Totti5
    Petrovot sem kell félteni, ha Alonso van a tükörben:) ( érdekes hogy nem mutogatott Alo, lehet hogy élvezte?:D )

• Totti5
    2004 óta nem volt a Ferrari egyértelműen a legjobb, sőt erősen hullámzóak voltak.
  • szabii98
    Amíg Sumira építették a kocsit, nagyon gyors csapat volt a Ferrari. +2007.
    Mostmár lassúak, de kezdenek újra gyorsulni.
  • Totti5
    Én a következők miatt nem érzem Massa tehetségét pl Alonso-hoz mérten azonosnak/jobbnak.

- az eredményeit nézve élcsapatnál nem olyan meggyőzőek, mint Alonsoé
    - Kimihez hasonlítani nem teljesen tiszta hiszen ennyi erővel Kimi már fél lábbal az autón kívül volt és már gondolatban rallyzott meg nascarozott a futamok közben... ( amúgy Kimi igazi formája a Mekinél volt látható, az ütött. A Ferrarinál nem volt annyira meggyőző szvsz, hozta a kötelezőt, amit az autó bírt és ennyi, majd csöndben lelépett... )
    - Massának volt egy jó éve ahol jó autóval végigküzdötte, kijöttek a lépések, szerzett sok pontot és majdnem VB lett
    - amikor nem jó az autó nem tud olyan klasszis teljesítményt hozni, és nem tud az erős csapattárásán felülemelkedni, így be lesz állítva 2. számúnak
    - Webberhez tudom hasonlítani vagy Barichellóhoz, nekik is voltak olyan éveik ahol bármi megtörténhetett volna aztán egyszer fenn egyszer lenn, miközben a csapattárs "aláz" csúnyán mondva.

Persze lehet nincs semmi igazság abban amit én hiszek, viszont abban sem látom az összefüggést hogy egy kómás esethez hogyan hasonlítható Massa balesete.
  • IXEMGabeo
    hagyjuk már ezt a Massára varrták az autót szöveget:D

amikor Raikkonen elvesztette a motivációját és benyomta a leszarom stílust akkor a Ferrari úgy döntött a készségesen együttműködő Massára kezdenek építeni.

2008-as szezon első felében még Raikkonennél volt egy hajszálnyival a labda (hozzáteszem addig a pillanatig is odavissza verték egymást, mondjuk úgy a Francia nagydíjig)

vagy most jön a szöveg, hogy 2009-es autót is Massára szabták?:D ugyanannyira szenvedtek vele mindketten év elején, de mégis Massának volt több pontja a ringig...
  • Kit--Kat
    Hátt azért Massa jócskán elmaradt mindig is tudásban Räikkönentől. 2007 második félévében amikor beleszokott a csapatban és valamelyest hozzászokott a gumikhoz nem nagyon rúgott labdába mellette Massa.
    2008 egy ajándék volt, amikor Massára varrták végig az autót meg a taktikát, Kimit meg hagyták szendvedni úgy, hogy zsebben volt Alonso szerződése már :)
  • IXEMGabeo
    szerintem nem olyan gyors már, mint amilyennek kellene lennie, és nem hiszem, hogy ez azért van, mert ennyit tud, meg ennél több lenne benne (de sajnos ennyi van benne), azért, mert mentálisan lassult ő nem tehet róla, nem is tudja ezt szabályozni idegi központjában sérült meg valami (nem vagyok orvos meg biológus), de Ambrus Zoli példájából, a kómából kiindulva gondolom azt, hogy nem stimmel valami nála. Lehet akkor a motivációja nem kopott (bár elég ritkán láttam mosolyogni), amit mondtam rátesz egy lapáttal az is, hogy az első perctől kezdve Alonsoval foglalkoznak a csapatnál tavaly óta, ami érthető, az az érthetetlen miért ennyire lassú Massa, mikor nem volt az...hiába mondta tavaly, hogy a gumik, tavaly is legtöbbször a középmezőnyben is autókázott és lényegesen nagy sebességkülönbség volt a 2 pilóta között...
  • szabii98
    Igazad van. Massa sokáig kedvencem volt, és még mindig az. Látszik rajta hogy nem a régi, sajnos.
  • IXEMGabeo
    Nem, ez nem az a Massa, aki volt. Azt a Massát nem alázná így be Alonso, Raikkonen és Alonso egyszinten van kb, Massa sosem maradt el sokkal Raikkonentől még 2007-ben sem, utána fejlődött még 2009-ben is teljesen motivált volt az ócskavas Ferrarival a balesetéig...
  • Kit--Kat
    Na azé ^^
  • IXEMGabeo
    mindenkire más hatással van, Panis, Wendlinger lassultak tőle, pedig ígéretek voltak, múltkor taglaltuk, hogy Berger imolai balesete 89-ben lehet az is hatással volt rá, de pl Lauda, Hakkinen és Schumacher ők még jobban megtáltosodtak tőle...
  • Totti5
    Massa most is gyors... olyan mint volt. Volt egy nagyon jó éve ahol minden majdnem kijött neki, még egy VB is pottyanhatott volna az ölébe, de sem előtte sem utána nem tudott olyan jó évet összerakni.
  • IXEMGabeo
    Massat mentálisan viselte ez meg nagyon...

vegyünk példának egy hétköznapi példát. Ambrus Zoli (IHM) autóbalesetet szenvedett jó pár éve és utána mikor mutatták és riportot készítettek vele a srác totálisan lassan beszélt, úgy hogy is mondjam megaludt a tej a szájában szerencsétlen srác is kómában volt napokig, ha jól rémlik nem sokon múlott, hogy ott marad.

Massa koponya séülése nem hasonlítható holmi kéz és lábtörésre. Szerintem ő maradandóan idegileg károsodott még akkor is, ha ez nem látványos és én laikusként nem állapíthatom meg.

Ennyit nem lassulhat ok nélkül egy ember, hisz Massa gyors pilóta volt...
  • Totti5
    Visszaszívtam félreolvastam én hülye...
  • Totti5
    Egyrészt Massa fizikailag nem sérült, másrészt ha fejben valami megakadt akkor azon dolgozni kell, mert egy versenyző nem ülhet be az autóba ha szorongása vagy valami félelme van, de amúgy Massa is elomdnja mindig hogy még a ringen sincs benne semmi feszültség, olyan mint régen.

Kubica nagyon komolyan sérült, ott a fizikai flépülés lesz a gát majdnem biztosan, ő tényleg nem lesz 100%os már sosem akármilyen csodaorvosok kezelik, ezt a sérülést nem lehet visszaállítani olyan állapotra mint előtte.
  • IXEMGabeo
    nehéz elmagyarázni kb olyan tűz volt akkor benne, mint ami örökösen égett a legnagyobbaknál, pl a 2005-ös Raikkonennél, vagy mondjuk, ami tavaly Webbernél sok esetben, vagy, ami idén Vettelnél, a motiváció, hajtóereje az volt, hogy harapott és büntetett, mint, ami Hamiltonnál is megvan néha túlzottan is és, ami Kimiben nem volt meg 2008-ban...erre gondoltam
  • Ulvar
    Korábbi pilóták nagyobb balesetből is simán visszatértek.

Brutális balesetből is visszalehet térni igaz más ágba. Pl: Zanardi... sőt ha jól hallottam Las Vagesban egy ovál versenyen talán részt fog venni IndyCarban idén évvégén!!!
  • Kit--Kat
    ??? HE
  • Kit--Kat
    Elég sok mindenki motivált ebben az iparágban, anélkül nem is érdemes nekiállni.
  • IXEMGabeo
    ott nagyon motivált volt, de már 2007-ben is látszódott a fejlődés nála, a balesetéig igenis jól versenyzett...

Én csodálom, hogy még vissza tudott térni ekkora baleset után, remélem Kubica még talán ő a régi lehet, de erre az idő úgyis választ ad...