182152
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#181511 Na akkor éjjel fennmaradva izgulhatunk, hogy vajon megnyeri-e Verstappen a vébét? Vajon bajnok lesz-e a RB? Ja, ... -
#181510 Legalább történt valami, Mint verseny értékelhetetlen volt ,...ez is . :D -
#181509 Lehet, jövőre már lesz valami spéci sisak erre (meg egyéb "trópusi") versenyre, vagy nem ebben az időpontban lesz. Valószínűleg nem tudta senki, hogy ennyire durva meleg+páratartalom lesz és ennyire kikészíti a pilótákat, amikor meg már ott voltak a helyszínen, nem tudtak hirtelen újat tervezni és legyártani.
Hányócsatorna mindenestre úgy tűnik, van azért bennük :/
Full respect Oconnak, ha nekem 1+ órát a saját hányásomban kéne pácolódnom, biztos elhánynám magam...
Utoljára szerkesztette: sure, 2023.10.19. 17:45:02 -
#181508 inkább itt ne, megint csak azért szolsz hozzá mert én mondtam, amugy nem szolná hozzá, mert érdemben nem tudnál .
Rengeteg helyrol lehetne elvezetni levegöt és meg lehetne oldani, hogy ne növeljen légellenállást.
De megint csak benyogsz valamit csak, hogy ellenkezz de alternativ ötleted nincs erre a problémára csak azt tudod , hogy belekötsz más hozzászolásába, de önállo gondolat az nincs. -
Stockbauer33 #181507 -
militavia #181506 Mert ez is érezhetően növelné a légellenállást... -
#181505 Simán csak nem a legforrób évszakban kellene odavinni a versenyt .... -
#181504 Az utolso versenyhez annyit fuznék hozzá, hogy nem értem, hogy miért nem lehet megoldani a piloták hutését ? nem lenne olyan nagy dolog és nagy sulyfelesleggel senagyon kéne számolni.
a fejvédö mellett egy kis légbeimlöt kialakitani ami a pilota hátához vezeti a menetszelet vagy a HANS részen a biztonsági öv mellett kialakitani egyet az szintén az ulésben kialakitott csövön a pilota háta környékén kilyuggatott részen huttené a pilotát.
o a levegőt.
Sőt a sisakokat is állandoan festegetik, de arra nem terveznek, hogy versenyhelyszinekhez nagyobb vagy kisebb légbeömlöt tegyenek ami jobb közérzetet biztosit. -
#181503 Jovore ha szerencssenk van 2-3 hettel kesobb lesz majd Max vilagbajnok :D -
IXEMGabeo #181502 Nekem tetszett főleg az első kör... Amúgy ezzel a 18bkoros szabállyal ki is öltek az izgalmakat a versenybol -
#181501 Hát ez a futam ismét szintet lépett unalomban ,le is kapcsoltam a g..be ! :D -
#181500 Na, ilyen se volt még. Eldőlt a vb és nulla komment.
Mondjuk, lerágtam egész évben a körmöm, tehát érthető ez a zsivaj. :) -
#181499 -
#181498 -
#181497 Radikális szabályváltoztatásokra készülnek
El kellene felejteni ezeket a motorokat, és visszatérni a kis méretű autó, esőben is vezethető autó, alacsony súly, erős motor kombóhoz, kivéve a képletből minden rásegítést. Nem engednék semmilyen külső rásegítést, mint aktív kerékfelfüggesztés, drs, és lehessen verseny közben tankolni, ne egy spórolás legyen az egész fos. -
#181496 -
#181495 -
Stockbauer33 #181494 megelőlegeztem neki a jövő évit is.Kb ugyan ezt pislogjuk jövőre is.Nem?Nem fog jövőre se versenyezni(küzdeni) senkivel.Nemsajnálom Max-tól ahogy nem sajnáltam Schumitól és Ham-tól se de már megirtátok.Uncsi.Bealvós.Ne arról szóljon a F1 h lerágjuk a körmünk a 3-4 helyért csatáért.
Lance Stroll, Nick de Vries, Alex Albon and George Russell in their karting days 2011
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#181493 Gondolom Vettelt akart írni Verstappen helyett. -
#181492 Mit akartál mondani? -
Stockbauer33 #181491 Verstapen 4 világbajnoki évében kivel versenyzett?Magával?Ha arany wc-n szarsz akkor más a szarás? -
#181490 Nekem is ez jutott eszembe. Sőt korábbra is lehet menni Senna - Prost era is volt, vagy akár Fangio, szóval ez nem most jelent meg. Egyen autós sorozatok sem sokkal jobbak ott is nehezen tudnak mit kezdeni egymással. Egyszerűen ilyen a versenyzés a legmagasabb szinteken, akiknek ez nem elég nézzék meg az éves összefoglalót abban ott van izgalom meg amit keresnek, csak ugye 1 évre elnyújtva ez élőben nézve kevés lesz. -
#181489 Oké, Verstappen alatt jó az autó. Kell is a sikerhez egy jó autó. Mindig kell. Össze tudnám számolni az egy kezemen, hogy hány év volt, amikor nem kellett jó autó a sikerhez. De ahogy anno Hamilton hozzátette azt a pluszt a Mercedeshez, most Verstappen teszi hozzá a RBhoz. De ugyanez volt Schumacherrel és Vettellel. Jó volt az autó, de mégse Irvine/Barrichello vagy Webber lett bajnok.
De jó autónál ez mindig így volt. 1991ben Senna kiépített egy olyan előnyt az év elején, hogy az év közben feltámadó Williamsben Mansell már nem tudta beérni. Ez az év olyan, mint 1988: a többieknek momentumjaik sincsenek. Ritka az ilyen év. És igen, nem jó. De tessék jobban dolgozni! Ne felejtsük el, hogy Newey már abba akarta hagyni, áttették más részlegre, de nem engedték el. Ez az ERA Newey jutalomjátéka. Az egész karrierje minden tudását beletette ebbe az autóba, méghozzá olyan trükkökkel, amelyeket se lemásolni (Aston Martin), se megérteni (Mercedes) nem sikerül két év óta. Az viszont biztos, hogy ha nem lenne költségsapka, nem lenne ekkora különbség. De van. És ha vki két éve elqurta a koncepciót, az sajnos éveket vett el magától.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2023.09.24. 14:44:44 -
#181488 Hamilton VB sikerei alatt? :D -
#181487 Ezért tért vissza Perez
Perezt tovább büntették
-
#181486 Akkor pont nem változott semmi.Vettel és Schumacher érában is nagyon gáz volt.
Volt már valaha jó a szabályrendszer? -
#181485 Nem értettem, miért küldték vissza Perezt, Wéberék is azon a véleményen voltak, hogy ezeket az ötmásodperceseket nem viszik át másik futamra, de eszerint azért mégis büntetHETŐEK lehettek volna akár, így végül is érthető, hogy ezt nem kockáztatta meg a RB. (meg különben is, dolgozzon meg a lusta mexikói a pénzéért...mondta a háttérben Adolf Marko)
Az igazi baj szerintem az, hogy valakit kipöckölhetsz a futamból, és kapsz egy nevetséges 5 másodperces büntit érte.
Perezen látszik, hogy vége, megtört végül Úthengerstappen mellett, most már annyira görcsöl, hogy hibát hibára halmoz, ezzel együtt is valószínűleg VB 2. lesz.
Utoljára szerkesztette: sure, 2023.09.24. 11:11:18 -
#181483 az ilyen abszurd szabályokat kéne kiszurni és modositani , az ilyenek miatt van tulszabályozva és mesterkélté téve a verseny.
Még is milyen elönye származna belöle ha nem tölti le azt az 5mp es buntetést ha kiesik a versenyböl , hogy a következö versenyen hátra sorolják miatta?
Eleve azt kéne mérlegelniuk, hogy azzal, hogy a boxbamenet megelözött valkit, azzal mondjuk pár tizedet nyert ,de ha a kerékcsere lassabb akkor máris semmissé tette azt. ott már az 5mp-es buntetés is sokkal több mert a boxba menet 80km/h a sebesség határ .
egy hátrasololás meg akár perceket is jelenthet és sok poziciot csak azért mert bennt maradt egy 5mp bunti.
ez hulyeség. -
IXEMGabeo #181483 Röhej h ekkora fölénye van a Verstappenek tuti Perez kárára aki egyébként sokat is hibázik az igaz... Jövőre kell csinálni vmit mert ez az F1 nagyon gáz a Merci éra is az volt... Így mindenkiből könnyedén 7-8x vbt csinálnak a hülye szabalyrendszerukkel... -
#181482 -
#181481 Tehát tényleg a hajlékony szárny szigorítás miatt volt a RB ennyire gyenge Szingapúrban .... ;) -
-
Stockbauer33 #181479 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
IXEMGabeo #181478 Elfogult barátom ő is beszorult volna a DRS vonat moge -
F1rajongo #181477 Agresszív Vernek vajon miért engedték el az időmérőn 3 szabálytalanságát is mondva csinált indokokkal? Másokat ilyen esetben rajtbüntetésekkel sújtanák. -
#181475 Hamilton meg tudta volna csinálni, úgy érzem, jóval gyorsabb volt mint Russel....
Amúgy eg rakas szar volt megint az egész, lassusagi verseny.... :) -
IXEMGabeo #181475 Jó verseny volt Sainz ma nagyot ment ahogy Norris is jól bírták idegekkel. Russell peches idén nagyon pedig már 2-3 futam óta Hamilton előtt van legalább is időmérőkön ennek ellenére ez nem az ő éve... Red Bull se taktikazott rosszul -
#181474 -
#181473 Na, milyen frankó kis verseny tud kerekedni, ha kivesszük a RB-t, de főleg Úthengersteppent :), aki azért annak ellenére, hogy a taktikájukat keresztülhúzta a SC, így is egész jót ment. Ha nincs az a SC, akár dobogóra is feljöhetett volna.
Sainz ma úgy ment, mint a "nagyok", abszolút megérdemelte, maradhatna ez a szoros küzdelem az év végéig, VER tán akkor is VB, ha el se indul már a további versenyeken, de legyen sok ilyen akciódús, szoros futam még idén! -
#181472 Én Russel győzelemre tippelek. Versenyben jobbak mint a Ferrari... A két Alfa Tauri meg intezi az sc -t két a redbulloknak ! :)