182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Ezen logika alapján gyors számolással pl a Brit Nagydíjon a kvalin összejött különbségeket nézve az első helyzet és a mezőny utolsói közt a versenyen 4 kört kellett volna kapniuk, helyette az utolsó kapott 3at a többi 2őt. Azt hiszem ehhez többet nem kell hozzáfűzni. ( boxkiállások, időjárás, taktika, gumikopás stb stb... nem lehet megjósolni sosem mi lesz ). Azt sem jósolta volna meg senki hogy Alonso múltkor fél percet ver 1 etap alatt az RBR-ekre... -
Palik Lászlónak volt ez a szokása, hogy az edzésen összeszedett hátrányt megszorozza a körök számával
-
G_ArchAngel #113751 Ertem, az idomeron kialakult 1mp hatrany jelentkezni fog a verseny osszes koreben.
Nem is tudom miert nezzuk a futamot, hiszen a te tapasztalatod szerint ki is lehet szamolni az eredmenyt.
Arcpalmat ontozd meg legyszives. -
Ez azért konkrétan marhaság. Körönként 1 mp hátrány az a futam végére körhátrány, az meg már HRT szint...
Rajtot aki elkapja jól az első két sorból az nyerhet. Mondjuk nem tudom meki verseny tempója milyen, de szerintem alonso megint tapadni fog a redbullokra. -
-
COOLancs #113748 Sztem Webber rajt-cél, kivéve ha Hamilton kiüti az első kanyarban... -
Szabi1991 #113747 "TOMI slick gumival esoben a 18helyrol rajtolva 8ik lett....1 pont ma es holnap POLE POSITION bol INDULUNK!!!!!!" -
5m0k3sh0w #113746 1-2 körön gyors volt. versenyen majd a szokásos kocsiszéthajtás :D nem lesz még dobogós se -
-
IXEMGabeo #113744 ez üt -
G_ArchAngel #113743 "Race Control: Drive through penalty for car 2 - Faster than car 1"
:DDD
(Motorsportal hozzaszolas) -
IXEMGabeo #113742 nem egyszer volt idén is, tavaly is mikor elverte és 26 ponttal kapott ki csak Hamitól tavaly is, ami semmi olyan, mintha a régi rendszerben 10 pont szval kicsi különbség. Időmérőn gyengébb ezt elismerem, de nem minden futamon szokott lassabb lenni Hamiltonnál ez azért nem igaz. Massa és Alonso között nagyobb különbségek vannak e téren, inkább ott van beállva ez a fene nagy rendszeresség sajnos, és persze idén a Vettel-Webber páros is egyhangú lett...bármég messze a szezon vége nem kiabálom el, hátha Webber mostantól verni fogja Vettelt...
Schumi-Rosberg esetet nem szeretném taglalni, az hosszú lenne -
paj01 #113741 Igen...a legutobbi boxkiallasat is jol megtervezte:D:P Nah de viccet félre téve te sem gondolod komolyan hogy egyedul o talalja ki a nyero taktikákat, mikor a versenyzok csak töredékét tudják a korulottuk folyo dolgoknak. De tudod mit legyen...kurva jó stratéga button, csak a sok agyalásba tizedeket kap hamiltontol koronkent. És hiába agyal ha nincs semmi váratlan esemény a versenyen. Akkor marad a 4-5. helyen es kesz. Amugy nincs semmi bajom vele, az egyik legkulturaltabb, nyugisabb pilota a mezonyben. Ezért is férnek meg hamiltonnal a mekinél. -
IXEMGabeo #113740 Vettel képe, hogy megváltozott mióta az F1-ben van, ill. tavaly óta, lehet a haja miatt:D, sokat változtat az emberen a haj, nem vicc...mondjuk belül szinte semmit nem változott... -
G_ArchAngel #113739 Szvsz nem jelent ez semmit. Aki tehetseges az az elso pillanatban villant a csapattarshoz kepest, mint Raikkonen, Alonso, Hamilton vagy Vettel -
időmérő előtt
időmérő után
-
IXEMGabeo #113737 Totti, hogy leírta a srácot:D -
G_ArchAngel #113736 Csakhogy mar tobbszor kiderult, hogy Button kepes a boxkiallasait tervezni es felulirni a strategiat, akarmennyire is fajdalmas ez szamodra. -
Nem is rossz...
23 Vitantonio Liuzzi HRT-Cosworth 1:37.011
24 Daniel Ricciardo HRT-Cosworth 1:37.036 -
paj01 #113734 Jah... inkább a 20 mérnök agyát aki számol a boxba meg kitalálja a trukkoket, hogy hogyan lehetne előrébb hozni egy-egy jo boxkiállással ha már a pályán nem megy:) Amugy elismerem, hogy egyedi stilusa van, tényleg lágyan, kíméletesen terelgeti az autojat és eléggé stabil ami az eredményeket illeti. De akkor is tartom a véleményem. -
Remek úton van a Pirelli, a sportigazgató szerint...
"Leginkább azt szeretnénk látni, hogy a versenyzők egészen a végéig a lágyakon futnak, majd 3-4 körrel a leintés előtt berohannak a boxba a keményebbekért. Néhányan azonban megpróbálhatják a lehető legjobban elnyújtani az első etapot a lágy gumikon, hogy a közepesekre váltva egy cserével csinálják végig a futamot."
"Nagyon alacsony az elhasználódásuk" - jelentette ki. - "100 körre jósoljuk a tartósságát, szóval akár két versenyt is kibírna itt. A szezon elején mindenki azt mondta, hogy nem leszünk képesek ezt elérni, de mindig ennek ellenkezőjét állítottuk."
Ez lenne a cél? szép jövő... jön az 1 kiállásos futam mint a B-nél. -
G_ArchAngel #113732 Nem, tenyleg nem, O azon kevesek koze tartozik, aki az agyat hasznalja versenyzes kozben. -
IXEMGabeo #113731 **ami -t -
IXEMGabeo #113730 tökmind1 akkor is világbajnok, nem a leggyorsabb pilóta ezt tudjuk, de az egyik, hanem a legokosabb, amit Hamikéről nem mondható el... -
paj01 #113729 Button erőbol az életbe nem nyert fuatmot...csak akkor tud nyerni ha kulonleges valtozekony korulmenyek vannak. Akkor is azért mert mivel általában hátul van megkockáztathat más taktikákat. 2009 meg egy ajandek volt az elettol neki. Nincs a top piloták között. -
G_ArchAngel #113728 Button BBC-s nyilatkozatabol nem az jott le, hogy nem akart...:) -
Valóban, szerencséje hogy a mögötte jövők nem nem akartak gyorsabbak lenni.
-
G_ArchAngel #113726 4-5. helyen vannak, az ido ilyenkor szerintem teljesen mindegy...
-
Naja, majdnem sikerült 1 mpn belül végeznie Alonsohoz képest, no majd legközelebb... -
IXEMGabeo #113724 ennyi erővel totálmind1, mert a futam a lényeg...normál esetben Hami nem alázza sose Buttont nézd meg a ponttáblázatot, hogy állnak, 3 tized van max közöttük időmérőn...
Schumi idén Monacotól fogva egyáltalán nincs elmaradva Ros-tól sem, még időmérőn kikap tőle, de futamon rendre gyorsabb. Ugyanúgy, mint Hami, ha futamon nem lenne túlbuzgó akkor már Rosberg előtt lenne pontokban is. Ennyi a lényeg -
G_ArchAngel #113723 Amugy Massa szepen szedegeti ossze magat, szerintem kellett neki a szerzodes megerositese, hogy megnyugodjon. -
Másodperc vagy 4-5 tized olyan mindegy nem? így is, úgy is nagy különbség. -
G_ArchAngel #113721 Ha a szabalyvaltoztatas nelkul is szenvedett a McLaren, akkor most mit talalnal ki?
Semmi nincs amihez viszonyitsal, egy rossz futam volt szamukra minden szempontbol. Mutass valamit ami alatamasztja az elmeleted.
Ennyi erovel a FIAt-os Todt tolta a Ferrarit, hogy kivette a McLarent a kozleukbol. Hulyeseget barki tud irni. -
IXEMGabeo #113720 az nem tény, hogy Button és Schumi másodperceket kap annak oka van...ahogy előttem mondták spórolhattak a gumival, de majd úgyis elmondják -
Nem csoda, győzelmi esélyek máris elmentek, hacsak nem lesz káosz. -
G_ArchAngel #113718 Button kicsit le van torve:/ -
IXEMGabeo #113717 abszolút nem baromság, visszaállt a "rend", ami volt 3 futammal ezelőtt...Lotus GP még a Q2 végén landolt 2 futammal ezelőtt a Mclaren szenvedett és most hirtelen megint ott vannak. Nem az én gondom, hogy visszahozták azt a bizonyos szabályt... -
szép volt hami és mclaren -
Ezek tények, nem most fordult elő először. -
G_ArchAngel #113714 Button szerintem megsporolt egy abroncsot.