182154
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#175448 igen, van kamera ahonan nekem is úgy tünik de nem egyértelmű.
A felhozott péládánál viszont az, ráadásul ott a pályaelhagyás az nem biztos,..Hamilton-nál a jobb első kerék bent volt az ziher, Bottas-nál nem egyértelmű mert sajnos az onboard átvált első szárny nézetre (bal oldalról) és így nem látok rá... de sanszos hogy ott is fogta a jobb első kerék a pályát.
..tök jó lenne ha megadnák a teljes szabadságot a kameranézetekben. :( -
#175447 Nem nagyon értem mit vársz. Max belső videóján feketén fehéren látszik, hogy nem az előzéskor és pláne nem amiatt megy szélesre. Olyan mintha direkt megtagadnád a tárgyi bizonyítékok létezését. Ennél egyértelműbben nem lehet bizonyítani valamit, de te csak hajtogatod, hogy nem így van. -
#175446 Részemről nincs harag, felesleges a 'peace'. Egyszerűen elengedtem a témát, ahogy írtam nagyon messze vagyunk, ahhoz meg pláne hogy a saját állításommal szembesíts. :) -
#175445 Sejtettem, hogy ilyen válasz lesz, mikor már nem találni, ujabb kifogást és még a saját állitásoddal is szembesitenek, hogy miért nem állja meg a helyét.
Ilyenkor szoktak igy reagálni az emberek.
Peace :) -
ShaiHulud #175444 rajtnál volt ilyen a tumultusban, egyszer, még első ferraris etapjában. -
#175443 Én a Walter Csabával értek egyet:
1 - A Forma 1-nek példamutatónak kell lennie a többi autósport felé.Egy verseny a fehér vonalig tart nem tovább!
2 - Soha sem módosítunk verseny közben szabályt! -
#175442 Rossz a szög, de nekem úgy tűnik h Max is teljes terjedelemmel Ham előtt van...
MAX a palyaelhagyassal nem előnyt szerzett hanem hátrányt, mert korrigalas miatt hagyta el a pályát... Ha közelebb van Hám akkor talán vissza is bújhatott volna mellé...
-
#175441 háát nagyon messze vagyunk, de ha te így látod nekem az is jó :))
Zárógondolatként: a pozíció megállapítását nem centikben mérik, márpedig a betöltött pozíciótól lesz az egyikből védekező a másikból támadó.
-
#175440 itt rossz a meglátásod, mert max már elörébb volt hamiltonnál, igy hamilton már a támado lett és max a védekező.
Igy ha azt nézzük akkor hamilton kiszoritotta és ezért kellett szélesre mennie, hogy megtarthassa a pozicioját, mert ha a pályán belül marad akkor kilöki ugyan ugy ahogy albonnal tette már 2x.
mig occonnál ez nem állt fenn ott nem volt elörébb és mégis kintmaradt,ráadásul külsö iven, hogy a következő balkanyarnál belül tudjon maradni és megelözni a másikat. -
#175439 Ez következett abból amit írtam?
Hamilton volt a védekező, előrébb volt a védekező mint a támadó? -
#175438 vagyis akkor hami kiszoritotta maxot ? és emiatt vették el a pozicioját? tehát duplán kedveztek hamiltonnak ? -
#175437 Amíga védekező van előrébb addig a másik pályaelhagyása nem előnyszerzésnek minősül, hanem kiszorításnak. -
#175436 El is olvastad vagy megértetted amit leirtak benne? ott is megemlitik, ugyan ezt, de ott hozzáteszik azt is, hogy max már elötte volt haminak és a pályaelhagyással csak befejezte a manövert itt meg ocon ugy tudta elkezdeni az elözést, hogy kint maradt a pályán.
Szted melyik rosszabb amikor egy elözést megcsinálsz a pályán és a vége nem sikerül, vagy ha anélkül meg se elözhetted volna ha a pályán maradsz.
Occonnak, ha nem lett volna a bukodér és nem megy szélesre akkor el kellett volna vennie besorolni az tauri mögé és majd ujra kezdheti a manövert az egyenesben, nem pedig ott marad mellette két kanyarin keresztül .
Magyarul max márcsak megtartotta a pozicioját, mig ocon meg elönyt szerzett vele.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2021.03.30. 10:52:42 -
#175435 Itt pedig nem előzte meg. Ráadásul egy másik elv érvényesül mivel a védekező volt előrébb. -
#175434 példa
Meg elég szomoru, hogy olyanok a szabályok , hogy mindenki másképp értelmezheti és még az is aki kitalálja öket ugy hozzák meg a szankciokat ahogy épp ök jönak látják.
A legbosszantóbb, hogy a piloták, hoznak egy döntést egy pillanat alatt abban a helyzetben és elvárják, töluk , hogy minden egyes aprobetus paragrafusra emlékezzenek és az alapján cselekedjenek abban az adott szituácioban.
És ha a döntés amit egy pillanat alatt hoztak utána több ember több szemszögböl több idö alatt kell hogy elbirálja.
Ugyan ez a helyzet a baleseteknél is, abban az adott pillanatban szituácioban a fülkében ülve hoz egy döntést a pilóta, amit azután pro és kontra kiértékelnek elemeznek amire a pilotának nincs ideje és kapacitása.
Nem mellesleg az FIA birái ha nekik kellett volna ott anyni idö alat meghozni a döntést lehet , hogy még rosszabb dolgot tettek volna mint a pilota ,
ugyhogy olyan egyszerü és egyértelmü szabályok kellenek amit a piloták bárhol bármikor egységesen tudnak alkalmazni és nem olyat am i pályárol pályára változik vagy körröl körre.
Nem mellesleg a nézöknek is sokkal jobb lenne, hogy nem lenne belöle félreértés, hogy mi volt szabályos és mi nem, mert most még a szakértök sem értenek egyet .
Utoljára szerkesztette: repvez, 2021.03.30. 10:32:21 -
#175433 Hibás. Alapvető különbség hogy mindkét előzés be volt fejezve, mind Bottas mind Hamilton az autó teljes terjedelmével, (meg még vagy 2-3méter) a másik előtt volt.
..és a pályaelhagyás sem oké, mivel Hamilton belsőjéből megnézve jól látszik hogy a jobb első végig belül volt a fehér vonalon, Bottas-nál nem egyértelműen látszik, de mivel az előzés már megtörtént így tök mindegy.
Verstappen és Hamilton eseténél nem történt meg az előzés. -
#175432 2019 bahrain összefoglaloban
Verstappent előzi Bottas 4 kerékkel elhagyja a pályát a kijaraton... Fél se merült h vissza kellene adni... Szerintem se...
Ugyanitt Hamilton előzi Vettelt...Hamulton kijaraton 4 kerékkel a fehér vonalon túl... Vettel belül megforog... Vicces lett volna ha vissza kellett volna adni a pozíciót...
Ehhez kepes vasárnap Maxnek megvan az előzés, meg csúszik és balra kell korrigálni és elhagyja a pályát... Azonnal szól Masi h adja vissza a pozíciót
Véleményem szerint Max nem szerzett előnyt a palyaelhagyassal... Egy hibát korrigált... Megvolt a pozicio -
#175431 "Régi szép idők", amikor nem foglalkoztak piros meg dupla sárga zászlókkal, lassítani majd bolond lett volna bárki is nyomták ahogy csak tudták.
-
#175430 Hozzál példát. Mondani sok mindent lehet.
A fehér vonalon kívüli pozíciószerzést mindig büntették...pl. hülye helyzet vol2:
"
Sergio Pérez a Francia Nagydíj első körében elfékezte magát, elhagyta a pályát, majd az FIA által kanyarlevágások esetére kijelölt útvonalon tért vissza rá, ám végül mégis 5 másodperces büntetéssel sújtották. A Racing Point versenyzője és csapata sem értette, miért, hiszen követte az előírásokat. Az FIA már indoklásában elmagyarázta, hogy az útvonal követőse és a kihelyezett bója megkerülése önmagában még kevés a szabályossághoz, a visszatérés után a pályalevágó nem tehet szert jogtalan előnyre. Ez esetben ez utóbbi kitétel nem valósult meg, hiszen Pérez kicsúszása előtt még Alexander Albon és Kevin Magnussen mögött volt, visszatértekor viszont eléjük sorolt be.
"
-
#175429 szerintem egyértelmű h időt lehet nyerni , ezért is kezdett utána Max is szélesíteni...
viszont a probléma Masi eligazítása...nem lehet ilyen "gumiszabályokat" hozni h ki így ki úgy értelmezheti...Hamilton úgy értelmezte ha nem figyelik akkor 56-ból 56x megcsinálhatja...a red Bull meg úgy értelmezte h nem figyelik szóval nem kell nagyon óvatoskodva venni a kanyart , nem gond ha néha túlcsúszik... de konzekvensen nem szabad használni , mert az előnyszerzés és tartós előnyt nem lehet szerezni... a verseny során Masi úgy döntött h ő a Red Bull értelmezésre gondolt és ezért figyelmeztették is Hamiltont...
de ez nevetséges h nem tudják h verseny közben h vajon mire gondolt a költő:)
mondjuk szerintem az előzésnél szerintem véleményes h a pályán kívül előzött-e Max...mert már megvolt a pozició és úgy ment le h belekorrigált , mert majdnem kereszbe állt Hamilton előtt...
arról nem beszélve h ebben a kanyarban a korábbi versenyeken is sokszor előztek úgy h 4 kerékkel a pályán kívülre kerültek közben... akkor nem szólt a versenyiránítás... most nagyon figyeltek:)
-
#175428 Szerintem(!) nem volt egyértelmű hogy időt lehet nyerni,..nyilván valami tempót lehetett menteni, de az hogy a Red Bull-nál ezt ne tudnák az szerintem kizárt. Én úgy valószínűsítem hogy Hamilton gumikímélés miatt hagyta szélesre futni. Egyszerűen azért gondolom amit te is írsz, hogy a Red Bull-nál ilyen sok kör kellett ahoz hogy szóljanak Verstappen-nek, ráadásul ők szinte biztosan beszéltek közben Masi-vel, mert hamarabb szóltak Verstappen-nek hogy mégsem lehet szélesedni, és Hamilton-nak is szólni fognak.
Az hogy azonnal szóltak a pályán kívüli előzés miatt az szerintem érthető, pozíciót soha nem lehetett pályán kívül szerezni, ..ha emlékszel ott volt Ricciardo esete a francia pályán.
A két dolog külön elbírálás,..a pálya határait jelző fehér vonlaat el lehet hagyni ha a hétvégén kiadott direktívában engedik...majdnem minden pályán van ilyen...talán Monaco a masszív kivétel. :)
Ott volt a Parabolica, egy rakás rossz döntés született azóta hogy leaszfaltozták a fehér vonalon kívül eső részt,...de ezzel nem feltétlenül kell egyetértenie a versenyzőnek, megvannak rá a fórumok ahol hallathatja a hangját, és meg is lehet vitatni. Viszont a pályán használnia kell ha eredményre tudja váltani.
Az hogy miért hoztak a kiadottal ellentétes döntést, azt nem tudták kielégítően megmagyarázni...valahol úgy gondolom hogy nem is kell, amennyiben megváltoztatják a döntést akkor az új döntéshez kell alkalmazkodni azonnal,..bármi oka lehet, akár biztonsági is.
Ami aggályos hogy ezt nem tudják kommunikálni, nem megnyugtató, hanem következetlennek tűnik ahogy te is írod. -
#175427 Kimi rendszeresen előzött SPA-ban az első kanyarban kívül a bukótérben ... :D -
#175426 -
ToxiMaxi #175425 Probléma itt azzal van, hogy 29 alkalom után vagy mikor, az FIA meggondolta magát és utána már nem lehetett. Mikor látta az RB, hogy ezt csinálja Hamilton ők is mondták Max-nek, hogy ott akkor vegye ő is szélesre, erre rászoltak a bírák. Az is érdekes, hogy azonnal szóltak a bírák Max-nek az előzés után, hogy adja vissza a helyét, máskor ilyesmihez körök kellenek nekik, Hamiltonnál pontosan 29 kör kellett, hogy észrevegyék elhagyja a pályát. Nagyon gáz ez az egész és ilyenre nem is nagyon volt példa, hogy menet közben változtatnak a szabályokon. Teljesen kiszámíthatatlan és következetlen. Itt nem Hamilton vagy a Merci a hibás az egyértelmű, de miért nem lehet egyenlő feltételeket teremteni.... -
#175424 Nagyon jol megfogalmaztad a lenyeget,en is pontosan ugyanezen gondolkoztam ma hogy hol a pics@ba vannak a sóderágyak meg a fű a pályákrol? Ez a rengeteg aszfalt bukótér csak hamis biztonság érzetet ad a pilótáknak,régen csak a sóderágy miatt hányan estek ki? Benézte a féktávot,kicsuszott,onnan mar nem volt visszaút...szélesre vette a kanyar kijaratot,ott a fü,auto hatulja elindult,vege a dalnak...mostmar ezek mind megszuntek,pedig ezeken rengeteg mulott regen,a kisebb nagyobb pilota hibakon. Mostmar két megpördulés,bukoter latogatas utan is siman ott vagy a top10-be ha jo az autod -
#175423 -
SzocsA #175422 Úgy látom hamilton alá betolják a 8. Vb címet is. Ennyit is ér. 29 levágja a kanyart a másik egyszer és el kell vennie. Ennyit ér ez a kamu szezon. Éljen hamilton camiponyoiships. megvan neki a 8 cím is.Ha nem első az FIA kiszórja előle az embereket. -
#175421 Teljesen tök mindegy hogy én mit gondolok erről, ..erről vagy az Ascari kijáratáról, vagy a Hockenheim első kanyarjáról..stb
Amennyiben a pályára vonatkozó előírások lehetővé teszik úgy használni kell ha gyorsabb. ..mert mások használni fogják, és mindenki mögött sok-sok ember munkája van, te meg itt fotelmoralizálsz?
Esél neki Michael Masi-nek, aki rendelkezik,..de ne a versenyzőnek aki teszi ami a dolga a legjobb tudása szerint. -
#175420 Már bocs, de ha ezt te jónak érzed akkor ott valami gond van . Mert majd ezután mi lesz, hogy a kanyar bejáratát egy kocsival a pályűn kivül kezdik meg, hogy laposabban tudjanak ráfordulni a kanyarra, majd a kanyar kijárati ivén szintén szélesebben megy mint a pálya csak, hogy a kigyorsitáskor jobb legyen és nehogy elveszitse a tapadást és megpordüljön ?
Azért van a pályának vonalvezetése, hoyg az a határ fehérrel felfestve pont, nincs ha meg csak itt máshol meg nem, ezért volt másabb a régi versenyek, sose volt ilyenből probléma aki lement a pályáről az vagy ott maradt vagy anyni kosz lett a gumin, hogy 2 helyet visszaeset és meg sem probálkoztak ilyennel.
De amiota lebetonoztak mindet, már csak a gumifal a határ és már az is belefér ha valaki megpördül a bukotérben , mert még simán visszajön dobogós helyre vagy gyöz is onnan. -
#175419 Legjobb amikor olyan amőbák szakértenek valami indexes podcast...
Hogy asszonygya a csávó " sokan nem értik hogy időmérőn azért van tiltva mert előnyt szerez időben versenyen meg nem" na bazz most esett le hogy a versenyt az gólra játszák ott nem számít hogyha vágod a pályát :D ott nem számít az idő meg hogy nem terheled be a gumit :D -
#175418 És akkor hol lesz a határ? 5cm még elfér és 6cm már nem? Ezt így nem lehet. Fel van festve a pálya ott van a határ. Ha fal lenne ott vagy sóder akkor nem az FIA-hoz menne panaszkodni Kvjat, hanem ha szerencsés robogóval a boxba.
Jó hogy nem már Trackmania lesz és le lehet vágni egész kanyarokat majd mert csak checkpointok lesznek. Pont, hogy azt kellene fixen behozni, h igen is ha kimész akkor bünti. -
IXEMGabeo #175417 teljesen jo, amit irtal...Verstappeneknek elol kellett volna maradni, de nem igy dontottek pedig nyugodtan lehetett volna hivatkozni arra, hogy a Merci mit muvelt a futam alatt...ugyanis nem csak Hamilton, hanem Bottas is parszor levagta a kanyart -
#175416 De, az volt leírva. Max-nak a 32. körben szóltak hogy szélesítse le ő is a négyes kanyart.
Az pedig hogy mennyire nem példa nélküli, ..még ha most annak is akarja láttatni pár arc...végül is már 4 hónapja volt.. arra egészen jó példa a tavalyi Bahrain-i futam:
-
2020. 11. 28. - 11:55
Szabadjára engedte a versenyzőket az FIA a pályahatárokkal
„Szabaduljunk meg a ki*** pályahatároktól, Michael” – üzente Danyiil Kvjat nem túl békés hangnemben a pénteki második bahreini szabadedzésen, miután mérnöke közölte, törölték az éppen aktuális köridejét a 4-es kanyar levágása miatt. Az orosz a „Michael” névvel Michael Masit, az FIA versenyigazgatóját szólította meg, akit az utóbbi versenyeken már nem először, és nem is egyedüli versenyzőként kért arra, hogy ne legyen annyira szőrszálhasogató a pályaelhagyások témakörében.
Nos, Masi szombatra olyan döntést hozott, amilyet korábban nem: egy az egyben kihúzta a hétvége iránymutatásából a 4-es kanyar határainak betartására vonatkozó passzust!
Az FIA belement a drasztikus lazításba. „A pálya határait nem fogjuk figyelni a négyes kanyarban a köridők felállítása szempontjából, mivel a pálya határait a műfű és a kavicságy jelenti azon a szakaszon” – állt a szombati tájékoztatásukban.
Mindez azt jelenti, hogy kivételes módon a bahreini pálya teljes területén szabad a száguldás, az FIA sehol sem figyeli a pályahatárokat. Egy problémával kevesebb a kvalifikáción!
-
#175415 Biztos , hogy ezt a versenyt nézted?
29 körön keresztül kiszélesitette a pályát elönyszerzés céljábol, ezt ö maga is elmondta. igen engedélyezve volt, hogy ezt csinálja, majd szoltak neki, hogy ne csinálja többet.
Max meg párszor csinálta, mikor szoltak neki, hogy ha a mercinek lehet akkor ök is csinálják majd a végén mikor ugy elözik meg ahogy eddig szabályos volt lajoska meg egyből ment árulkodni, hogy ez igy nem volt szabályos.
És a birák késlekedés nélkül meghozták a dontésüket, nem volt az, hogy majd a verseny után kivizsgáljuk, meg ó bocs már tul késő volt és az utolso körben már nem tudták meghozni a döntést, nem azonnal tudták, hogy szabálytalan volt ami addig nem .
ÉS igen sztem is be kellett volna maxnak jönni első helyen , mert még ha kap is 5mp es buntetést még akkor sem vesztett volna semmit sem mert vagy ugy is megtartja a elso helyet vagy lesz második .
Meg a 29 kiszélesités miatt ugyszintén kellett volna lajosnak kapnia 5mpet, mert gondolom nem az volt a papirba sem leirva amire hivatkozik , hogy minden körben kötelezö jelleggel elhagyhatja a pályát teljes kocsi szélességgel plusz 1m, hanem ha ugy adja ki akkor szélesre veheti, és ez nem jár szankcioval.
Mert mindegyik csapat igy volt kivéve a merci.
-
#175414 Nincs mi ja elmondtak hogy nem fogját figyelni a véletlen pálya elhagyásokat( csak hogy a valóságról beszéljünk) ezt egyedül a mezőnybő Sir hamilton értelmezte úgy hogy 36-ból 29x a rázókőtől 1 méterre fordult! Gondolom jön majd a mérhetetlen ostoba ezért 7x VB nem nem ezért :D
Szerinted semmi alapja és nem vagy hamilton fanboy :D
Mint írtam 36-ból 29x én azt gondoltam egy 7x Sir hamilton azért komolyabban kontrollálja az masinát hogy 29x véletlenül lecsúszik az ívről :D -
#175413 cseppet nem gondolom, valótlant állítottál, tessék most szebben írtam. ..egyszerűbb a másikat sarazni mi?
Ahogy írtam már, a tájékozatlanság és a rosszindulat.
Hamilton pedig semmit nem csalt el, egyszerűen elmondták, leírták hogy nem figyelik a versenyen a pálya határait, ergo amit csinált az szabályos volt, az hogy te mit álmodsz bele az a te gondod. Egyszerűbb Hamilton-t csalózni, engem gyomorforgató fanboy-nak titulálni, aki baromságokat ír, mint belátni hogy újfent semmi alapja nem volt a mocskolódó hazugságoknak.
A lényeg Jacek hogy többet nem áldozom az időmet az állításaidra, mivel nincs alapja. -
#175412 0,750 -
#175411 Werstappen előtt mennyivel végzett? -
#175410 Kicsit erősen irogatsz nem gondolod? Olvastam valahol max a hibám hogy nem néztem utánna, de hogy én hazudozok meg hogy szavaim hitele pffff...
Az nem baj hogy gyomorforgató fanboyként véded hamiltont :D Ez nagyobb probléma nálam,, Sir Hamilton aki 29x csalta el a körét :D kiszámolták 6 secet hozott neki a futamon lol... hagyjuk is a baromságaidat... -
IXEMGabeo #175409 Ne hagyd el a pályát bocs