182154
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#175488 ezért kell jó helyről tájékozódni -
#175487 Silverstoneban lesz először sprintverseny
Érdekes ötlet... a sprintversenyek végeredménye beleszámít valahogy majd a bajnokságba, jár értük valamennyi pont? Vagy kizárólag a vasárnapi rajtsorrendről dönt csak? -
#175486 kicsit off... ahogy ezt néztem, eszembe jutott a kommented :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
pr3cious #175485 LatiF1 - még csak most esik le :D -
#175484 -
#175483 Valamint ezen a pályán gyakran meglepetés befutók voltak és izgalmas versenyek. Ezt eddig annak tudtuk, hogy ez volt az 1. futam de szerintem a pálya karakterisztikája volt a kulcs. Az elmúlt 8 versenyt 6 különböző pilóta nyerte. És Hamilton 2015ben tudott itt nyerni utoljára. Lehet ezért kellett átalakítani -
PacsutaTibi #175482 Sajnos én is láttam már angol lapon ezt a cikket korábban.
Szerintem butaság az egész..... Miért kell minden jó pályát elrontani?? Ez a két pont eddig is potenciális előzési pont volt. Erre most az egyikből lesz egy ív... (Az az kis átvezető ív eddig is ott volt) A másikon pedig pont az volt a jó, hogy vagy kitudtad fékezni addig vagy nem, erre azt egy picit kintebb tolják....
Ezt a szöveget meg hagyjuk már, hogy kiszélesítik a kanyarokat hogy több íven lehessen venni. Nagyon ritka esetben lehet ezzel előzést elősegíteni, emlékeim szerint.
Az előzéshez, nem gyors többívű kanyarokra van szükség, meg hogy hú milyen jó már a pilótáknak ide oda íveket bevenni. (lásd pl COTA első szekció). Hanem hosszabb rövidebb egyenesek, legalább derékszögű vagy hajtű kanyarok kellenek, lehetőleg úgy, hogy előtte és utánna ne nagyon legyen "zavaró" törés ív a pályában. -
#175481 Ezért is mondom, hogy utálom. Mert nagyon gyakran nem lehet eldönteni mi igaz és mi kamu. Mivel Melbourne jó része közút nem gondoltam az F1 miatt jól átépítik. Szóval nekem simán kinézett egy tréfának. -
#175480 elég sok pénzt és munkaorát fektettek akkor bele ebbe az áprilisi tréfába csak egy poén kedvéért igaz ? -
#175479 biztos, hogy tréfa? február közepi cikkeket is találok erről... -
#175478 Hatalmas :D -
így jobb:D
Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2021.04.01. 19:26:49 -
#175476 Massa hosszabb ideig volt világbajnok,mint amennyit Mazepin versenyzett -
#175475 Mondjuk a német nagydíjon is egyedi boxbejáratot használhat. :D -
#175474 De utálom Április 1-t :) -
#175473 ..akkor már tavaly óta nem értik, hiszen annyi a különbség hogy idén az időmérőn figyelték,
.. -
#175472 hamár ugy is levágja a kanyarokat akkor minek hagyjanak benne sikánt .
Már ilyen szinten is segitik :P nehogy valaki kifékezze -
#175471 Nehogy elfeledkezzünk Hamilton másik record döntéséről Bahreinben :D
-
#175470 1: Nem nagyon értem mi a különbség abban hogyha valaki üldöz és te állandóan lemész méterekkel a pályáról ezért nem ér utól. mintha megelődül valakit és útánna kicsit lecsúszol pff np comment...
2: fogalmatlan hozzá nem értő Brundle és a negyedik bíró sem értette ezt a 29x levágást bünti nélkül.. -
#175469 Ott a pillanat hevében, hogy most pont mekkora gázt adjon, hogy perfekt legyen.... Nem véletlen nem büntetik ezt, ha nem előzéskor történik (és ugye most sem akkor hanem utána történt). Ez simán benne van a versenyben. Lehet 10-ből 8-szor megcsinálta volna, de most pont megbicsaklott neki. -
#175468 Akkor a kopott gumi miatt nem tudott volna kigyorsítani ,ha nem úgy sikerül hogy nagyobb íven szélesíteni kelljen... tehár előnyt szerzett, ha pályán marad , szűken nem tud előzni .
Én tartom, hogy előzni így teljesen más, mint szélesíteni ha a kutya nem szól érte ...
Meg amellet is, hogy ez így egy fa..ság, egyértelműbb szabály kell ... -
#175467 :D
-
#175466 Legyen :)
(saját szerzemény)
-
#175465 Sokára lesz futam ne lankadjuk :D
-
SzocsA #175464 A Mercedes attól tart, autója nem lesz elég gyors Imolában és Portimaóban
Sebaj, majd levágják a kanyarokat ahogy szokták, hiszen nekik minden megvan engedve, meg kivételezettek.
Most hazudoznak, hogy hamilton győzelmei ne tűnjenek olyan könnyűnek.
Az ő autójuk az összes pályán a mezőny legrosszabbja. Csak Hamilton emberfeletti képességeinek köszönhetően nyerik utcahosszal a vb-ket. Ja mégsem. És hát a gumit is nyírja, 15 kör után újra ki kell hozni Hamiltont kerékcserére. Igaz, hogy utána problémamentesen lenyom egy 30 körös etapot, miközben azt mondogatja: "nincsenek már hátsóim", de hát ez az autó már csak ilyen, saját magát regenerálja menet közben még a gumija is ? Mindig egyeztetnek az FIAval, hogy most milyen szabályokat hágnak át és azt engedélyezzék nekik míg másoknak nem lehet, ha netalántán valamelyik csapat utolérné őket rászállnak. Az örege megmondta még a merci korszak elején hogy hamilton 8 VB lesz addig nem lesz semmi változtatás. -
#175463 A kép ebből a videóból van egyébként
Ami engem amúgy egy kicsit bosszant, hogy Hamilton egyből abban a pillanatban nyomta a gombot, hogy Verstappen lement a pályáról".
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2021.03.30. 21:50:20 -
#175462 a kép nem csal, hisz a mozgókép is ezt mutatta:
ezt délelőtt írtad nekem LOL :"Alapvető különbség hogy mindkét előzés be volt fejezve, mind Bottas mind Hamilton az autó teljes terjedelmével, (meg még vagy 2-3méter) a másik előtt volt."
a képi bizonyíték alapján tehát szerinted is rendbe volt az előzés...
míg nem kerül elő egy olyan kép/mozgókép amelyen mellette van végig Hamilton , addig szerintem ezt lehet felhasználni ítélethozatalko...
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2021.03.30. 20:47:24 -
#175461 Igen, láttam ez a képet. Ezen a képen úgy néz ki megvna a pozíció.
Mégsem vitatja senki a döntést. sem a Red Bull, sem Verstappen, szal vagy csalóka a kép, vagy nem tudta volna pályán tartani az autót.. -
#175460 azért kell szélesítenie , mert megcsúszik és korrigál , mert már az ő gumijai is elfogytak...(csak ez ugye már az előzés után történik a kép szerint
a felzárkózás köridejeiből látszódik h mire utolérte addigra már kb egálban lehettek a gumik
nem a tempó miatt kellett szélesítenie
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2021.03.30. 20:09:31 -
#175459 De ha akkor tempoval megy, hogy ne kelljen szélesítenie pillantokkal utána akkor nincs meg a eleve a pozi ... ;) -
#175458 Pont ezaz h előnyt ő nem szerzett a szelesitesbol... A pozíció megvolt a kép tanulsága szerint és a megcsuszas miatt került ki a pályáról és majdnem vissza tudott jönni Hamilton...
Ha nem szerzel előnyt akkor még lehet menni a pályán kívül is...
Hamilton nak elneztek a 29 előny szerzest is... (és nincs bajom vele h nem büntették érte, világosabb szabályok kellenek és akkor mindenki betartja)
-
#175457 Azért is hülyeség ez a megkülönböztetés, hogy most előzés vagy sem mert itt pl már rég megvolt neki a pozi, még a pálya elhagyás előtt. Ha akarom mondhatom, hogy további előnyt ő már itt nem szerzett, most Max van elől és megy szélesen mint Hamilton az előző 30 körben.
Hülyeség az egész. Fehér vonal kellene, hogy legyen a határ mindig. Vagy rakjanak sódert. 2m méter széles sóder sáv is elég lenne és utána maradhatna aszfalt hogy ne ragadjanak bele. -
#175456 Valszeg kapott volna két büntetőpontot is. De én is kiautóztam volna.
Verstappen-n érződött egész hétvégén a magabiztosság, talán tudják hogy megvan az autó ahoz hogy a bajnokságért lehessen menni.
De ja, meglepő volt hogy visszaengedte, a gumija Hamilton mögött szállt el, ha Hamilton előtt marad nagy eséllyel ki tudja autózni az 5mp-t. -
#175455 Én értem h miért szólt gyorsan... Csak aza a baj h korántsem olyan egyértelmű a szitu mint ahogy első látásra eloben tűnt... Én továbbra se látom az előny szerzet a szelesitessel ebben az esetben.. Sőt.. Annak ellenére sikerült...
Mondjuk ha nem szólnak neki egyből akkor talán kiautoz egy esetleges utólagos buntit is... Ezt szóvá is tette leintes után a csapat felé, h miért nem hagyták menni...
-
#175454 jaja nyilván nem vol tbüntetés, a 'tárgyi bizonyíték' elvitte a szóhasználatomat :)
Masi többször hozott rossz döntést (sztem a legrosszabb a tavalyi Mugello SC volt), Az hogy azonnal szóltak a Red Bull-nak abban nem látok rosszat, bármennyi idővel később szólnak akkor Verstappen nagyobbat bukik, hiszen valószínűsíthető hogy el tudott volna húzni ha szabadon megy a 11 körrel frissebb gumijain.
Így több idejük maradt újra megelőzni Hamilton-t, csak nem sikerült, mert Max-nak leesett a tapadásteljesítménye. -
#175453 Mindenesetre végre történik valami az F1-ben... :) Lesz még idén sok véleményes szitu ha ennyire egy tempója van a 2 elmenonek, akik ráadásul nem csapattarsnak...
De ez jó dolog, de a versenyiranyitasnak és bíráskodás ideje lenne szintet lépni... Mar ha ez szint :) -
#175452 Egyetértek. Borzasztóan volt ez megoldva és feltüzelt felesleges kedélyeket. Én is iszonyat pipa voltam miatta egész este. Ott nyúlnak bele a versenybe, ahol nem is kéne. -
#175451 Verstappen nem kapott büntetést.
Masi szólt a toronyból h adja vissza mert küldi a versenybirokhoz, mert ő látni vélte a szabálytalanság... A Red Bull meg kapkodva utasította Maxet aki egyből visszaadta h meg próbálja újból...
Nincs szerintem se osszejatszas... Csak simán Masi bizonyította vasárnap többször is az alkalmatlansagat :) -
#175450 :)) ha egyértelműen látszódna akkor nyilván nem kapott volna büntetést, én elhiszem hogy egyszerűbb azt feltételezni hogy az FIA összejátszik a Mercedes-l hogy tönkretegyék az F1 nézettségét a Hamilton/Mercedes dominanciájával, ezért elvették Verstappen-től a győzelmet.
Én nem osztom ezt a nézetet. -
#175449 Hát ugye a Hamilton esetében több gond van.
- változott a pálya terjedelmének értelmezése a hétvége során
- Hamilton csak azt csinálta amit elnéztek neki, itt tényleg nehéz őt ekézni, pedig baromira nem bírom a csávót
- Ha a pályát klasszikusan értelmezzük, akkor bizony 29 alkalommal vaskosan mellément 4 kerékkel, de a néhányadik után illett volna szólni neki, vagy hagyni az egészet a szarba amikor a max is elkezdte csinálni. (ebben az esetben viszont még nagyobb lenne a közfelháborodás ha vissza kell adni a pozicíót)