182153
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#175528 Köszi, úgy rémlett, nem ment rá a pályára. A többi csapat biztos ment volna panaszkodni a versenybírákhoz, ha ők is szabálytalannak gondolnák ezt.
Akárhogyan is, elég flúgos futam volt...
A piros zászló utáni körvisszavételnél mi van, ha valaki már 2 vagy 3 kör hátrányban van, azokat 2x vagy 3x körbeküldik ilyenkor? -
#175527 ez valóban veszélyhelyzet volt:
mivel Kimi lement a pályáról, egyébként ezt sem büntették.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.04.19. 18:22:21 -
Szóval nem a pályára tolatott? és nem jött mogotte senki igaz ?
Ha a hátratolatásnál nem balra hanem jobbra forgatja el a kormányt akkor pont irányba tudta volna állitani a kocsit, hogy ha ujra egyest kapcsol akkor a zservizuton ki tudott volna jönni a pályára ugy, hogy mindenki tudja, hogy mire számithat.
De azt ne mondja senki, hogy a visszapillantoban pontosan látta, hogy mikor mehet ki a pályára, hoyg ne jöjjön ki senki elé ?
És igen van benne hátramenet, de nem azért, hogy igy jöjjenek vissza pályára, monacoban is ha bemennek egy bukotérbe akkor visszatolatnak addig ,hogy meg tudják forgatni a kocsit és orral elöre visszajönni a pályára, nem tolatnak ki teljesen , hogy ugy folytassák. -
#175525 Nem a pályán tolatott, hanem a bukótérben. Elég kreatív megoldás volt, nem sok ilyet látni :)
Nekem úgy rémlik, hogy a boxutcában szigorúan tilos a tolatás, amúgy meg talán olyankor megengedett, ha evvel megszüntet egy még veszélyesebb/a verseny folytonossát veszélyeztető szituációt (=ha nem kell hogy útban legyen a kocsija, nem kell érte traktort küldeni meg SC-t/piros zászlót) , ez utóbbi eset szerintem fennállt. Ha soha, semmilyen körülmények között nem lenne engedélyezett a F1-es autóknak az önerőből tolatás, akkor biztos, hogy nem is cipelnék az erőátvitelben a rükvercet...
Utoljára szerkesztette: sure, 2021.04.19. 17:38:46 -
#175524 De akkor csak én érzek egy kis ellentmondást a szabályokban, ha azért buntetnek ha lassan mész a pályán , de azért nem ha hátrafelé tolatsz ?
Teljesen logikus.
Meg föleg ugy, hogy amikor kitolatott a pályára akkor ott jöttek bögötte, tehát veszélyhelyzetet teremtett, mert nem tudhatta senki, hogy meg áll e vagy tovább tolat .
Ennél enyhébb és értelmetlen dolgokárt legalább egy vizsgálatot csinálnak vagy buntit, de mivel itt lajoska csinálta ezért semmi.
Kimit is azért buntették, mert nem elözött vissza, és Vettelt is akkor buntették meg egy verseny elötti hibáét amikor a legrtosszabban jön ki neki. -
#175523 Mert lehet tolatni feltéve ha sárga alatt van, és nem okozol veszélyhezetet.
Pl. 2018-ban Verstappen is tolatott Monaco-ban. -
#175522 Én is ezen gondolkodtam. Furcsa volt látni, hogy menetiránnyal szemben tolat vissza a pályára. Az is furcsa, hogy ezt nem is vizsgálták és nem is említették a kommentátorok sem. -
#175521 Az egyik azért kapott büntit, mert nem előzött vissza ...
Raikkönen abszurd büntetés miatt bukta pontjait
"Raikkönen ugyanis kicsúszott a hármas kanyarban, még a safety car mögött, mikor a piros zászlós szünetet követően újra a pályára hajtottak. A finnek még az első safety car-vonal előtt vissza kellett volna vennie eredeti pozícióját"
... a másik meg azért, mert visszaelőzött ...
Csalódott magában Perez, jogosnak tartja a büntetést
"Perez már röviddel a rajt után visszaesett a negyedik helyre, Max Verstappen, Lewis Hamilton és Charles Leclerc mögé, majd a biztonsági autó mögött, nedves pályán hibázott és kiszaladt a pályáról. Ezzel Daniel Ricciardo és Pierre Gasly mögé esett, akiket az aszfaltra visszatérve rögtön visszaelőzött. Manőverével szabályt szegett"
Remek szabály! Kb. olyan okos, mint ami azt okozta, hogy 1x Montrealban Hamilton nem vette észre a piros lámpát a boxutca kijáratánál! :D -
#175520 Kimi pontjait is milyen faszság miatt vették el! Majdnem ugyanezért meg másnak stop and got adtak. :D -
Stockbauer33 #175519 Max ha megpörög nincs vigyor.De gratula neki.Lesznek még horror futamok
-
#175518 Itt mindenkinek szerencséje volt, kinek bal kinek jó .... :) -
#175516 Azért milyen ez már, hogy kicsuszik vesztegel vagy 1 percet a soderben nyom egy lükvercet és még igy is behozza másodiknak.
Amugy csak nekem furcsa, hogy nem vizsgálták , hogy hogy jött vissza a pályára?
Tudtommal nem lehet tolatni a pályán egy métert sem.
Ö meg ugy jött vissza, hogy jöttek mögötte és semmi bunti vagy viszgálodás.
Emlékszem, hogy valakit meg azért buntettek régebben, mert a kijelölt helyen jött vissza a pályára csak épp valaki elé és emiatt butették. itt meg semmi.
Sőt olyan is volt, hogy pár méterrel a box után valami gond volt a kocsival és egy teljes kört kellett mennie mert nem tolathatott és a box kijárata után meg már nem nyulhatnak a szerelök a kocsihoz, akkor most hogy is van ez ?
-
Stockbauer33 #175515 Bemákolta az über idős +1 pontot is :DDD janem
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2021.04.18. 17:24:02 -
#175514 nem :) -
#175513 Tehát nem vagyok egyedül.... -
Pares #175512 Hamilton ha nyugdíjba vonul, megtriplázhatja majd a vagyonát lottózással. Ilyen szerencse, mint ennek az embernek van, egyszerűen nem létezik. -
simonl #175511 És fura módon a piros zászló kiváltó oka egy másik Mercedes?
De lehet csak öreg vagyok és mindenben összeesküvést vélek felfedezni....:)
-
#175510 Csak nekem van olyan érzésem, hogy Bottas nyomott egy Petrov -ot? -
#175509 na de látszik milyen szar is a mercedes... szegény alig tudott feljönni a 2. helyre. Míg Perez ezzel a csoda redbullal simán ott hagyta Vettelt... csak kellett neki vagy 10 kör hozzá. -
Stockbauer33 #175508 szépvót kimi -
#175507 gyerekek ez a mák faktor megint! :D komolyan már beszarok! Az évtized bénázását mutatta be Hami de azonnal jött neki a piros zászló hogy minden rendben legyen :D -
#175506 Pedig Bottasnak micsoda nagy versenye volt ma
janem -
#175505 bottas a kocsiból középső ujj, russel meg sisak koki. ez classic jelenet lesz. -
Stockbauer33 #175504 jégember 8 :D -
argo001 #175503 A Merci nagy versenyt fut. -
Stockbauer33 #175502 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hajrá szerdzso.SC on.Roncsderbi on -
#175501 -
#175500 hogy legyen valami amivel elcsalhatják hamiltonnak a győzelmet -
#175499 Majdnem jó, de szerintem Russelnek meg le kéne lógnia a képről egy kicsit, mert ö a legmagasabb a mezőnyben azt hiszem . -
#175498 -
#175497 Sajnálom, hogy Landonak elvették a körét, jó lett volna ha bejön másodiknak.
És kiváncsi vagyok holnap is lesz majd kanyarlevágás miatt valami szankcio.
Nem értem miért kell naponta változtatni , miért nem lehet már folyamatosan az eslő szabadedzéstől ugyan azokkal a feltételekkel menni.
A pilotáknak sem mindegy, hogy egyik nap még mehettek kivulre máskor meg nem, igy hogy szokják meg a pályát vagy a kocsit . -
#175496 -
#175495 Apa kezdődik... megint van egy kanyarkombináció, ahol nem nézik a pályaelhagyást. Csak tudnám akkor minek van a fehér csík. Hogy felszívják? -
#175494 -
#175493 -
-
#175491 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Stockbauer33 #175490 -
#175489 McLaren fék anno -
#175488 ezért kell jó helyről tájékozódni