182153
  • PLaci #175568
    https://www.facebook.com/estebannocon/posts/312276433598402
  • sure
    Vajon miért ad valaki "Weirdest F1 moments" címet egy olyan videónak, amiben a klipek több, mint harmada nem is F1?
  • AnuluWork #175566
  • AnuluWork #175565
    Mit is mondott Russell? Hogy nem volt helye?
  • b-type
    Nem távolodnék, nekem jó ez így.
    Az hogy Verstappen szabadedzésen tolatott az semmiben sem különbözik egy versenyen tolatástól, és pláne semmi köze Hamilton-hoz, egész egyszerűen nincs benne a szabályzatban hogy a pályán nem lehet tolatni. Sok minden más viszont le van írva hogy ez mégsem legyen általános. DE önmagában nem tíltott.
    A pálya határait minden futamon átbeszélik, sztem több évtizede.
    A Raikkonen büntetés is érthető, ahogy Wéber Gabi elmagyarázta az sztem sokkal jobb mint ahogy én el tudnám...meg kell hallgatni a videót. Át fogják dolgozni, hiszen bár szabályszegés történt, de nem lett előnyszerzés, sőt. Ezt az Alfa Romeo-nál nem kezelték jól.

..ha most elkezdem az F1-t védeni akkor F1 fan leszek? :))
    Az hogy elvették a motorhangot az nem értelmezhető, nem vették el, egyszerűen az új motorformula magával hozta, ha nézted a Historic futamokat hétvégén hát Lauda Ferrárijának a hangja nem sokban különbözött a mostaniaktól.
    A mesterséges előzés, azaz a DRS nem a Liberty érában jött, és egyszerűen szükség volt rá, nagyon magas szinten kidolgozott az aerodinamika, amennyiben viszont butítanád, akkor sok remek szakember ...mint mondjuk Newey, lelépne mert nem izgatja a 40 évvel ezelőtti állapot, és a lehetőségek hiánya..
    A 23 futam az a csapatoknak kell, persze megy a hejehuja, de több a pénz a végén, a Liberty 68%-ban osztja vissza a pénzeket, 20%-ban többet mint Berni bármikor is, a költségsapkával pedig megpróbálják elérni azt hogy megtérülő befektetés lehessen minden résztvevőnek az F1, tehát ne tünjenek el csapatok, ahogy a Williams is kikerült a család kezéből, és a McLaren is bajba kerülhet.
    Ez van, én 20 évesen biztos szívesen lehúztam volna akár 10 évet is szerelőként atz F1-ben...valamivel izgalmasabb mint a kamionozás, és azért az olajfúró tornyok melósainál gyakrabban járnak haza. ..a szerzett tapasztalat pedig kiváló referencia bárhol.
    A versenyek meg azért nem úgy következnek ahogy írod, mert hiába van közel egy másik pálya ha a pálya rendezése nem akarja hogy ők legyenek a következő helyszín, általában ennek pénzügyi okai vannak, kevesebb néző megy ki. ..és persze lehet egyéb ok is, ütközhet más versenysorozattal, de alapvetően a pályarendezés nem szereti,...maximalizálni szeretnék a bevételt.

asszem nagyjából ennyi.

Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.04.27. 02:15:24
  • nearo
  • repvez

Ez is kellett mint egy falat kenyér.
    Mikor a mercédes akinek a legtöbb lovéja van, már a 3. versenyen siránkozik a költségsapka miatt, mert lezuzták a kocsiját, majd biztos jót fog tenni a csapatoknak, ha egy sprintfutam kedvéért leamortizálják a kocsiját és amire plussz alkatrészeket kell odaszállitani , hogy a vasárnapi futamra összerakják ujra.

Egy egyzésben nincs benne akkora kockázat hogy ez lesz mint egy sprint futamban, föleg aminek a verseny pozicio a tétje.

Komolyan mondom, hogy nem értem mi benne a logika.
    Eddig amit csináltak az F1el az csak hátrányára vált a nézüknek, befektetés szempontjábol lehet, hogy sikeres, de ez akik a TV-ben követik vagy a helyszinen nem sokat oszt.

Elöször elvették a motorhangot, aztán mesterséges elözések vannak, mindenen sporolni kell , elöbb csak a gumikon aztán a hajtásláncs egyes részein egyre szigorubban meg az uztemanyagon.
    Most a fejlesztéseken és a teszteléseken . és most meg már a költségeken,de ugy, hogy közbe behoznak olyan dolgokat amivel a kiadásod növekszik. A szerelőkről nem is beszélve 23 versenyt nyomnak le egy éven és akkor behoznak egy ilyen sprint futamot, hogy nehogy pihenni tudjanak egy kicsit a gyakorlások között.

Meg legyünk zöldek és karbonsemlegesek, de ugy ugrálgatnak a földrészek között, mintha muszáj lenne 2 hetente. ahelyett, hogy probálnák a logikusan egymás után azokat a versenyeket ami közel van.
  • repvez
    Csak anynit fuznék , hozzá ehhez a párbeszédhez, hogy ha egy sport felugyelönek sem egyértelmü vagy épp hibásnak itéli a dolgot az csak egy vélemény és biztos , hogy rosszul tudja a dolgokat, de ha te mondod mert a FIA is ezt mondja az rendben van ?

Az hogy Monacoban is tolatott az egy P1 es gyakorlás volt, és ahogy láttuk a gyakorlásoknál és a verseny alatt is más szabályok vonatkoznak, söt van , hogy verseny alatt megváltoztatják öket. ÉS az is milyen, hogy tavaly eltörölték a pálya levágásokat tehát mindenki elhagyhatta , akkor idénre miért hozták, vissza? vagy csak akkor jutott eszükbe, mikor más is levágta a pályát nem csak Hamilton ?

Tehát ne keverjük össze egy gyakorlás és egy verseny szituációt az egyiknél nincs semmi tét a másiknál viszont pontok helyezésekröl döntenek.

ÉS abbol is látszik, hogy a FIA menynire nincs a helyzet magaslatán a saját szabályaival kapcsolatban és ugy itélkeznek ahogy jonak látják, hogy most megváltoztatták azt a szabályt amiért Raikkonen buntetést kapott.
    Csak ha tudják, hogy rossz a szabály, akkor nem lenne egyszerübb, hogy nem buntetunk érte és megváltiztatjuk a szabályt?

Nem vagyok egyik oldalon sem, de azért neked is el kellene egy kicsit távolodni a Hamilton fanságtol és az FIA istenitésétol, akkor talán rájönnél, hogy talán a jozan ész egy kicsit fontosabb lenne mint azok a szabályok amikor hoznak.

És ez pedig azt mondatja, hogy verseny alatt semmilyen körülmények között nem tolatunk a pályán, föleg ha azért buntetnek, ha lassabban mész a pályán vagy indokolatlanul fékezel.
  • pr3cious
    "Ami jó annak nem kell propaganda" (mercedesf1 insta)

Ja és ezek a jelentéktelen számok itt fent? Valójában negyed vb címnek se fenntartható valamik teljesen érdektelen dolgok. És még a Laptiming-al se értek egyet hogy Lewis mekkora tehetséges így meg úgy - hagyjuk - egy gyors kocsiban könnyebb ásznak tűnni mint pl egy Haasban vagy Williamsben ahol arra is figyelni kell hogy a kocsi ne essen le a pályáról.

Kedvencem: "Nem a szél hordta össze" nem, de nem is Hamilton.
    Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2021.04.26. 16:16:39
  • RatBaG #175559
  • pr3cious
    Most őszintén, kinek fájt volna egy 5mp-es Hamilton bünti az elvakult fanokat kivéve? Simán kijárt volna érte mint a huzat, veszélyes volt? Az! nem kell a duma :/

Az a gondom vele hogy ezek után legközelebb bárki csinálhat hajmeresztő manővereket a pályán - a biztonságra hivatkozva - miközben a valódi cél a pozícióvesztés minimalizálása. gusztustalan.
  • b-type
    A véleményeddel semmi probléma, csak ne várd el hogy az alapján működjenek olyan dolgok amibe nincs beleszólásod. A lekörözött is versenyben van más lekörözöttekkel, adott esetben akár gyorsabb mint az aki által lekörözésbe került. lásd Ocon és Verstappen esete.
    Walter Csaba sportfelügyelő dacára rosszul tudott valamit, sajnos, ezzel nem tudok mit kezdeni. :(
    De ez nem a szabályzat hibája mert nem idei, vagy tavalyi, vagy akár 5éves szabályváltozásról van szó. Tudnia kellett volna. :(

• pr3cious
    Az a bolt egy picit mindig nyitva van vagy zárva, vagy éppen azt írja hogy zárva miközben nyitva :) így lehet jellemezni a mai F1-et. Mit vársz ha komoly szakértők nem igazodnak ki az ilyen döntéseken. Az én véleményem hogy nem jöhetsz vissza a pálya széléről tolatva egy kanyarban és kész :D akkor is ezt mondanám ha bármelyik versenyzőről lenne szó.

A lekörözötteknél nincs olyan hogy te belezavarhatsz egy versenybe, úgy kell viselkedned mintha nem is lennél ott. Az egész arról szólt hogy minél kevesebbet veszítsen.

- egy kicsúszott versenyző
    - aki nincs a pályán
    - tolatva

Ez nincs rendjén.
  • b-type
    sztem nem, de gondolom hiába mondom, tavaly is lett büntetve akár a Red Bull Ring-n a sárgánál, akár Monza-ban, lezúzták a rajtgyakorlatért is..
    ..linkeltem a Verstappen tolatást Monaco-ban.
    Ott van a szabályköny, és minden egyéb..az összes résztvevő (mert ha jól tudom egy versenyző és egy csapat sem osztja a véleményed és tartozik bele az általad feltételezett 90%-ba).
    Az a te gondod ha vered az ajtót a boltban holott elérhető infó hogy ünnepnap zárva.
  • pr3cious
    Mindig el van mondva megvan magyarázva ha meg másról van szó ezekről a dolgokról egyből elfeledkeznek de mindegy :D
  • b-type
    Nekem mindegy, le van írva, és el is van mondva...ha te mást akarsz hinni az a te dolgod.
    A nézőpontod szerint az FIA tolja, és a Red Bull is azért nem óv meg mindent mert valójában ők is Hamilton-t szeretnék bajnoknak...gondolom neked így logikus.
  • pr3cious
    Ez az irományod semmit nem változtat a tényen a lényegen, hogy idén még nem volt FIA mosdatásos versenye :) és remélem így folytatja a tendenciát.
  • b-type
    Tavaly az egész mezőny elhagyhatta a pályát azon a szakaszon, nem volt olyan qva régen ám:

2020. 11. 28. cikk:
    „Szabaduljunk meg a ki*** pályahatároktól, Michael” – üzente Danyiil Kvjat nem túl békés hangnemben a pénteki második bahreini szabadedzésen, miután mérnöke közölte, törölték az éppen aktuális köridejét a 4-es kanyar levágása miatt. Az orosz a „Michael” névvel Michael Masit, az FIA versenyigazgatóját szólította meg, akit az utóbbi versenyeken már nem először, és nem is egyedüli versenyzőként kért arra, hogy ne legyen annyira szőrszálhasogató a pályaelhagyások témakörében.
    Az FIA belement a drasztikus lazításba. „A pálya határait nem fogjuk figyelni a négyes kanyarban a köridők felállítása szempontjából, mivel a pálya határait a műfű és a kavicságy jelenti azon a szakaszon” – állt a szombati tájékoztatásukban.

Mindez azt jelenti, hogy kivételes módon a bahreini pálya teljes területén szabad a száguldás, az FIA sehol sem figyeli a pályahatárokat.

Az hogy ezekket nem foglalkozol, helyette inkább filmet rendezel, az nem az F1 vagy Hamilton sara, mindenki teszi a dolgát, te is ha úgy vesszük hogy nézed. ...ha viszont okosabb akarsz lenni a résztvevőknél akkor nem árt tájékozódni.
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.04.26. 09:59:15
  • pr3cious
    Egy versennyel korábban meg levágta a fél versenytávot, amikor belegondolsz hogy idén még nem volt tiszta futam ahol ne a FIA szponzorálta volna Remélem folytatja a tendenciát és a köv versenyre is kanyarít valami extra pofátlant.
  • b-type
    Walter Csabán én is meglepődtem, de ez van, nagyra becsülöm ettől függetlenül. A lényeg hogy az hogy tolatsz az nem feltétlenül szabálytalan, lejjebb linkeltem Verstappen tolatását, az sem volt az.
    -
    ..vagy itt van Wéber Gabi, Michelisz Norbi és Nagy Dani elemzése 51. percnél:
    https://m4sport.hu/forma-1/cikk/2021/04/24/imola-is-a-weber-osztag-aldozatava-valt
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.04.26. 09:46:21
  • pr3cious
    Laptimingos Walter Csaba se érti,ő is hülye hozzá hiába ez a dolga :D de szerencsére vannak ilyen agymosottak mint te akik igen. Hátmenetben betolatni a pályára bravo :D kicsit se nézett ki idiotán. Azt mondom ha bármelyik másik csapatról van szó nem olyan kreatívak a paragrafus keresésben :Dddd
  • b-type
    Az hogy az emberek 90%-nak bünti lenne az nincs hatással a szabálykörnyezetre. ..egyébként is általában azok értetlenkednek hangosan akik nem értik, ezért érzed 90%-nak.
    Ettől még létezik egy ténlyeg masszív réteg aki ezért-azért nézi az F1-t, de nem foglalkozik vele, valójában nem érdekli annyira hogy értse is, ...ettől még magától eredezteti azt hogy 'hogyan kellene lennie'.

Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.04.26. 08:34:21
  • pr3cious
    Csak a szokásos scenairo. Lewis csinál valami durván extrém dolgot ami az emberek 90%-nak szemében büntis lenne majd jön a szokásos FIA magyarázkodás hogy miért nem kelett szankciónálni. Ugyanakkor másokra úgy dobálják a logikátlan büntetéseket mintha áldás lenne.
  • AnuluWork #175545
    Jól felkente Alesit a falra ...
  • RatBaG #175544
    https://streamable.com/e88rm2
  • RatBaG #175543
  • PLaci #175542
  • repvez
    Meg verseny után nem nyilatkozik senki, hanem majd 1- nap után addnak ki egy irásos közleményt amit egy sajtós egy ugyvéd és még pár ember fogalmaz meg, hogy se jogilag se PC ugyileg ne lehessen belekötni és még a csapat érdekeit is szolgálja , hogy nem okol senki mást a versenyző.

Amugy már efelé tartunk, mert minden verseny elött és után ugyan azt a sablon szöveget mondják , semmi saját érzelmi megnyilvánulás vagy saját véleménye.
    Meg ha valamit mégis saját magátöl mond, és az nem tetszik valakinek akkor jönnek a nem ugy gondolta meg jobban megvizsgáltuk az ügyet és már belátta hogy tévedett cikkek.
  • AnuluWork #175540
    Annyi biztos, ha Imolában Russel mögött Kimi megy, van esély rá, hogy hibázik. :D

Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.04.20. 14:31:00
  • AnuluWork #175539
    Nem is mutatták, hogy Alonso is megpördült a Bottas-Russell baleset után!
  • AnuluWork #175538
    Ezért tolathatott vissza a pályára Hamilton
  • AnuluWork #175537
    Vagy így:
    Ügyvéd Pályabíró
    Pilóta

Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.04.20. 14:14:09
  • b-type
    Elvileg vízre futott nyitott DRS mellett és ennyi. Volt sansza, Bottas slick gumihője kívül volt az ideálison, ezért nem tudott jól kijönni Rivazza-ból (se), és ezért támadni tudta Russell, akinek az autója viszont amúgy is az egyik leggyorsabb volt az egyenesben.
    A helyzet ott volt, meg kellett próbálni csak szarul jött ki, volt egy pillanat amikor úgy tünt hogy Bottas még jönni fog kifele és elveszi a helyet, Russell reagált rá, és az már sok volt a tapdásnak.
  • lac coo
    Amúgy ott mit csinált russel ? Találtak már normális felvételt róla ? Nekem úgy tünt vagy megilyedt és nagyon elrantotta jobbra , vagy csak a vizes pálya miatt nagyon kikerült jobbra a fűre és megcsípte a füvet, mert hely az volt bőven vagy fél méter még Bottasig ...
  • b-type
    jaja, nem találtam róla videóanyagot, de benne van a 2018-s összefoglalóban.
    cikk az volt:

"A Red Bull versenyzője a gyakorlás második felében fékezte el magát az első kanyarban, a Ste. Devote-ban, ahol mivel már nem tudott elfordulni, a bukótérbe ment. Onnan hátramenetbe kapcsolva tért vissza a pályára, ám miközben majdnem a kanyar csúcspontjáig tolatott vissza, a mögötte érkező Kimi Räikkönennek a jobbost levágva, a boxutca kijáratára áttérve kellett kikerülnie őt, mivel eltorlaszolta az utat.
    ..
    Főnöke, Christian Horner már a meghallgatás előtt azt nyilatkozta, nem érzi úgy, hogy versenyzője bajba kerülhet. „Elfékezte magát, hibázott, a gumija tönkrement. Meg akart pördülni, de végül megállt és tolatni kezdett. Szerintem látta a Ferrarit, amely amúgy is lassan érkezett, és mindez sárga zászlónál történt. Engem az is meglepett, hogy egyáltalán a bíróság elé vitték az ügyet.."
  • Magnum PI
    Jövőre 2 személyes autók lesznek és ott lesz egy ügyvéd a pilótával aki majd segít nekik betartani a szabályokat "itt most ne nyomd a gázt mert azzal ráutaló magatartást teszel" "ne nyomd meg fékerő szabályzót gombot mert felhasználhatják ellened a verseny végén"
  • Magnum PI
    Persze, miután Toto befenyítette, hogy ez nem a helyes út a Mercedes ülés fele :D
  • ToxiMaxi
    Ez egész korrekt.
  • ToxiMaxi
    P1?
  • mcmoha