FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Véletlenül sem lehet az h simán jól működik az autó ha kis leszorító erő kell csak? Vagy esetleg a hideg időt kezelte jobban.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.09.04. 09:06:51
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
"He should have ***** let me pass not push that much!" 😄
Grosjean volt ugyanilyen, mint Giovinazzi. Minden áron le akarta győzni Kimit, aztán általában a falban végezte.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.09.03. 10:37:08
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
Nem félek attól hogy ez komoly izgalmakat hozna, de azért ez elég hülye nyilatkozat. Ha ez így lenne akkor miért nem így csinálták eddig is?
Szerintem a következő pofon most fog jönni a Mercitől mikor a partymód nélkül majd 2 másodpercet adnak a mezőnynek időmérőn.
Nálunk a program vasárnapi ebéd után nézés, bealvás volt rajta. Kivéve, ha Palik üvölteni kezdett, arra felébredtünk.
Az utolsó F1 futam, amire úgy ültem le, hogy "ok, megnézem" a 2014-se szezonnyitó volt. Bealudtam azon is az eredményhirdetésre ébredtem fel...
Azóta kb. akkor látom, ha éppen társas / családi eseményen a háttérben megy...
Évi pár futam. Mondjuk volt, amikor sikerült éppen jót látni.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.09.01. 12:37:02
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Es ebben, meg ha sokaknak nem is tetszik es/vagy unalmas, a Merci a legjobb. A Mercit leszamitva, az osszes csapatnal folyamatos "kaosz" van: csapat eladas, csapatvezetes kaosz, pilota cserek, motorbeszallito valtas, frusztalt pilotak, penztelenseg, buktas "fejlesztesek" stb. A Merci az egyetlen, ami evek ota atom stabil. A mezony elso harmadaban minimalis a kulonbseg, idomeron-versenyen a Merci mogott 1% alatt van, a legtobbszor 0.2-0.5% (legjobb kor vagy teljes versenytav lefutott idokulonbseg).
Es igy, hogy a Mercit leszamitva minden csapatnal min. 2 "kaosszal" kuzdenek, nem is nagy a lemaradas😊
A Renault es McLaren fejlodesen latszik a legjobban, mennyit szamitott, hogy 3-4 kaoszbol csak 1-2 maradt.
A Ferrari az, aki nem megszuntet, hanem lecserel 1-2 hatranyos reszt 1-2 masikra (pl. lett egy motivalt Leclerc-juk, de melle egy frusztralt Vettel es "szar" auto). Es az auto sem biztos hogy ennyire szar: ha RedBull/Merci szintu csapat-munka lenne, tuti elorebb lehetnenek.
De igazabol az F1 erdekesseget ezek a hatter dolgok es kaoszok adjak, ezek kellenek hozza, hozza tartozik. Pl.: egy x. helyen levo pilota a versenyen nem azert erdekes, mert "annyit tud", hanem mert aki koveti az F1-et, ismeri a sok eves csomagot is amit "magaval cipel".
Az F2/F3 akcio-mozifilm, az F1 sitcom/szappanopera/tv-sorozat😉
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
A Merci egyszerűen mindenben jobb, de csak egy kicsit és ez adódik össze nagy előnnyé. Most nem tudnak betiltani sem semmit hogy kicsit visszafogják őket mert nincs semmilyen nagy trükk a teljesítmény mögött.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2020.08.31. 13:44:29
(Még az is benne van, hogy összedől az egész...)
Az viszont kicsit mókás, mikor pár hónapja írtam, hogy Ferrari nem az F1 legeredményesebb csapata, akkor én volt a hülye. Ez, amit most látunk ez volt a Ferrari 10+ évig majdnem régen. Az MSC éra volt az anomália. Most csak egy kis időutazást látunk a 80-as évek vége és '90-es évek elejére, csak nem a középszerű, hanem a legsötétebb korszak tája.
Persze lehet jönni, hogy akkor 2-4. helyen voltak konstruktőriben, csak az előttük levőkhöz képest 1/3-1/4 vagy 1/8-ad annyi pontot gyűjtöttek. Most kb. ezt látjuk pepitában és a pontrendszer miatt a kicsit könnyebben ott van, de lényegben ua. Két nagy csapat elől, tőlük fényévekre a Ferrari és 1 kicsebb csapat még talán lehet az F. előtt. A kicsapatok felett voltak alig egy fél szinttel... A mai pontszámítási rendszer miatt a pontszám relatív.
Ez 1992. Igaz, hogy nem 5. hanem 4. volt év végén, de a pontszámok.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Ami nincs azt persze lehet feltételezni, és ami meg viszont ténylegesen van, arról meg nem tudomást venni..
Az hogy a Mercedes csal azt imádná a Red Bull, imádná a Ferrari, a Renault, a Honda...a nézők..de nincs semmi. ..hiába feltételezel FIA- Mercedes összefonódást, ez még nem gátolná a csapatokat abban hogy óvást kezdeményezzenek, ha találtak valamit, márpedig ahogy a Ferrari-t megóvták, úgy megóvnák a Mercedes-t is, ha találnának náluk bármi gyanúsat....mindenhol emberek dolgoznak, mindig van valaki aki hajlandó kotyogni. Mégsincs semmi. Márpedig amíg nincs semmi addig nincs semmi.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
A világ pedig már csak ilyen. Erről szól egy verseny, hogy azonos szabályok között ki a legjobb. Most a Merci a legjobb és ennyivel jobb. De ez nem csak arról a kis csapatról szól aki ott van TV-ban hanem arról a másik 1000 emberről is a szervezetben.
Ferrari pontosan mutatja mennyire számít a szervezet hatékonysága. Az a nem normális, hogy annyi pénzzel és háttérrel a Ferrari erre a szintre jutott.
Az nem volt normális, hogy egy energiai ital gyártó éveken keresztül a bucira verte az autógyárakat akiknek több évtizedes tapasztalta volt. Most egy kicsit helyreállt a szomorú rend azzal, hogy egy a precízségről híres német mérnöki munka és szerveződés bizonyul a legjobbnak ebben a végtelenül optimalizálsz sportban.
És egy kis off-topic, hogy az sem normális, hogy a Tesla pár év alatt agyon gyalázta az összes autógyártót. De megette mert szervezet szintű problémák vannak a régi gyártóknál. Ha akartak sem tudtak volna reagálni. Most megkapták a pofont és meglátjuk mire jutnak.
A lényeg hogy ahol már nem egy maroknyi csapatról van szó bejön a szervezeti hatékonyság. És a F1-ben már rég nem maroknyi csapatok vannak. A költségvetési plafon tényleg segíthet de annak meg szerintem évek kellenek, hogy kiforrjon és lezárják a kiskapukat amik a csapatok az elején durván ki fognak játszani.
.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2020.08.31. 11:50:48
Csak valamiért náluk ez nem csalás, nyugodtan használhatóak a FIA által meghatározott időpontig.
(pl. 2018 -ban a "bordázott" felni, idén a DAS)
Nyilván a többi majd csak évek múlva fog kiderülni, amikor az érdekek már más elvek mentén mozognak.
Bár ahogy most kinéz, már most sem érdekel senkit. Mindenki F2 -t néz.
Az nem normális, hogy azonos szabályrendszerben a mercedes 4 kör után már szinte lekötrözi a mezőnyt.
A Ferrarinál nyilván a vezetőségnél kell kezdeni a takarítást.
"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2020.08.31. 08:51:34
racingarena.hu | gokartsopron.hu
A Ferrari spái mélyrepülése megmutatta, mekkora előnyt jelentett nekik a tavalyi – már betiltott – motortrükkjük. A Red Bull utólag meglopva érzi magát.
„Ez az egész keserű szájízt hagy maga után. Mindenki levonhatja a maga következtetését a Ferrari jelenlegi teljesítményéből. Ezeket a versenyeket tavaly nekünk kellett volna megnyernünk. Most mintha olyan motort használnának, aminek a teljesítménye nagyon eltérne a tavalyiétól” – füstölgött a Red Bull-főnök.
Isten nem bottal, hanem VMware.