FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
A többihez, rosszul fogalmaztam, azt akartam jelezni, ha MAG, nem gondolja, hogy oda simán befér a kocsija akkor meg is állhatott volna elöbb a fal mellett, vagy ki tudja, még akár a boxba is begurulhatott volna .
Az, meg, hogy bekövetkezett az a sajnálatos baleset, nem jelenti azt, hogy minden versenyen befog, ráadásul ott esett az eső nem is kicsit .
itt ilyenről szó sem volt, ezt is lehetne mérlegelni a mentés és az SC pályára küldésekor.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Fékezés nélkül a valóságba
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.09.07. 09:45:13
"A kocsi pont odafért volna még akkor is ha egy kicsit kilóg az orra"
Valószínűleg pont ezért nem oda tolták be, mert ekkor a 3 pályabírónak nem lett volna elég helye, hogy biztonságban, a korlát által teljesen védve legyenek a verseny maradék idejére. Ne feledjük, van egy Grosjean a mezőnyben, aki képes száraz pályán, egyenesben, SC mögött is kipördülni.
" ahhoz már nagyon nagy müvészet kellene, ha 120as tempo körül a kavicságyon keresztül bárkit veszélyeztettek volna amig helyreállitják a falat."
Az F1-es kocsikhoz képest tűnik csak csigalassúnak a SC, a Parabolica előtti egyenesben azért az is fel tud gyorsulni 200 km/h fölé, és kell is nyomnia neki, hogy ne melegedjenek túl a versenyautók, illetve hogy ne hűljenek ki nagyon a gumik. Addigra már volt egy fékhiba miatti feladás, Leclercről se lehetett talán ekkor még 100%-ig tudni, hogy fékhiba belejátszott-e a balesetébe. Bianchi tragikus balesete óta hatványozottan figyelnek arra, hogy ha a bukótérben matatni kell, akkor a biztonsági szempontok mindent felülírnak.
Isten nem bottal, hanem VMware.
"Régebben ezt megoldották ugy is , hogy versenytempoba mentek a versenyzők'
Igazából láttuk sajnos, hogy mi a vége az ilyennek, még ha SC mögött is mennek akár vizes pályán...
ahogy már leírtam egyszer, én a lehetőséget mutattam meg, amit a covid és a zsúfolt naptár illetve a Mercedes mindennél nagyobb fölénye kiad.
Amennyiben több futamot kihagy Hamilton, addig Bottas tudja nyerni a futamokat, és úgy kell faragjon Hamilton hogy Bottas tuti második az autó okán. Jelenleg, 47 pont előny birtokában nyilván ez a lehetőség veszít a súlyából, és minél nagyobb lesz a pontkülönbség úgy beírhatod még jópárszor, a végén pedig jöhetsz ujjal mutogatni (legyen úgy hiszen a rossz oldalon álló Hamilton drukker vagyok 😊)) )
De ettől még az akkori feltételzés lényege akkor vitán felül megállta a helyét.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Merts ztem meg pont azért állt meg ott, mert látta, hogy ott egy megnyitás van tehát egyszerüen el tudják tüntetni a kocsiját.
A kocsi pont odafért volna még akkor is ha egy kicsit kilóg az orra, de az nem befolyásolta volna a védelmet, mert abbol a szőgből nem tudták volna eltalálni.
A 3 sport biró meg ha nem pikniket tart ott akkor van hely a kocsinak, és mikor behuzzák a helyre akkor meg lehetett volna a napernyőt és a tobbi dolog helyét ujra találni.
Meg már láttunk olyat, hogy 10 kört is mentek SC mögött a kocsik és mivel száraz volt a pálya ezért ahhoz már nagyon nagy müvészet kellene, ha 120as tempo körül a kavicságyon keresztül bárkit veszélyeztettek volna amig helyreállitják a falat.
Régebben ezt megoldották ugy is , hogy versenytempoba mentek a versenyzők
A boxlámpára meg csak anyit, ha kap jelzést a pilóta a kormányon, akkor valaki megint kamuzik, a nyilatkozatban.
Meg meg kell nézni, hogy mennyi idő telt el a lámpa váltás és ahol hamiltonék helyzetéhez, mert ha csak 1-2 mp akkor ott lehet mérlegelni, hogy nem volt rá kellö idő, hogy odafigyeljen a jelzésre
A tanulsága sztem annyi lehetne hogy egy sokkal egyértelműbb jelzés kell és ne felváltva villogjon egy másik jelzéssel...amennyiben valóban ott tolták volna za útban az autót és egy versenyző el tudja nézni a jelzést az kialakíthat egy balesetveszélyes szitut. Nyilván ez csak az első 10-15 másodpercre igaz, később már szólnak a csapatok a versenyzőnek.
Hamilton is bajba került a mezőnyben, és előrébb még komolyabb bajba lett volna, mivel úgy állították az autót mint annak idején a Red Bull-t (el is híresült Vettel-ről hogy nem tud előzni, ok nélkül).
Gasly jót ment, Sainz is, Stroll szerencsés.Albon-t meg megbüntették olyanért amiért tavaly itt Leclerc nem kapott semmit (illetve ..feljegyezték).
jó futam lett.
Egyébként Bottas azért csúnyán leszerepelt akárhogy is nézem, Verstappen kiesésével, Hamilton hátraszorulásával neki ennél többet ki kellett volna hozni...mittomén legalább próbálkozni, de kb. az volt mint tavaly.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: SzocsA, 2020.09.06. 22:32:28
A Magnusszen kocsijához egyszerűen nem volt elég hely hátra:
Az SC és minden felirat a kormányon is integrálva van, tehát nem csak a jelzésekre hagyatkozhatnak.
Löki pedig eléggé szétszedte sajnos a gumifalat, kellett idő, hogy helyretegyék, addig pedig gondolom felesleges kocsikázni az SC mögött.
Nem vagyok egy Hamilton fan, meg jó volt igy a verseny, de azért, egy kicsit igazságtalannak éreztem ezt a büntetést.
Egyrészt, az, hogy amikor magnusszen kiállt, pont egy megnyitásnál, tehát kb egy sárga zászlóval csak hátra kellett volna huzni a kocsit 5m-t és mehet a dolog tovább.
A másik, meg, hogy a Leclerc balesetnél minek kellett megállitani a versenyt, SC mellett simán megoldható lett volna .
Ami meg a hamilton büntetést illeti, miért nincs egységes jelző szisztéma kidolgozva minden pályán? egy pilótának igy is ezer felé kell figyelnie, nem még azt memorizálni, hogy hol milyen egyedi jelzések vannak.
Én ezt a buntetést inkább az FIA-nak adnám, mert egy ilyen döntést miért nem lehet bemondani egy közös csatornára és nem egy 4. lapon feltüntetni vagy egy felugró ablakban jelezni a boxfalon , hogy mindenkinek egyértelmü legyen, hogy tudjanak a pilótának szolni.
Az sem várható el egy pilórátol, ha egy versenytempónál valamit állitania kell vagy csak épp valakire figyel elörótte, hogy pont elkapja azt az egy lámpát ami a boxra jelez.
Az ilyen büntetéseket mind a csapatnak addnám, mert az ö felelöségük , hogy akkor hivják ki a versenyzőt amikor lehet, ha már egyszer igy akarták, és nem ugy alakult, hogy a pilota mondja , hogy ö pdig a következő körbe kijön mert ő ugy érzi, és nem azért mert a stratéga azt mondta.
Igy egyrészről a pilóták futamát nem rontanák el, másrészről megkapnák a büntetést csapat szinten , ugy hogy a pilóta megkapná a poziciójához járó pontot, de a csapatpontokból meg levonnának annak függvényébe, hogy mekkora hiba volt.
Igy külön lehetne választani a pilóta VB és a csapat VB versenyét is, ugyan igy ha alkatrészt kell cserélni az nem a pilóta hibája ,ne a pilótát büntessék vele hanem a csapatot, a csapat pontokból vonjanak le miatta.
mert, most kb annyival le van tudva, hogy a motorhoz hozzájön a 140kwos villamos motor amihet van a kinetikai meg a höenergiás visszanyerő rendszer.
Ebből a rendszerből, a 140kw a fix pont, de a höenergiára nincs korlát, szóval ha höenergiával sikerül nekik hatékonyabban visszatölteni az elfogyasztott energiát, akkor sokkal több ideig áll rendelkezésükre ez a 140kw os erő, mig más csapatnak a kör végére már lehet elfogy.
DE ugye semmi részetet nem tudunk, mert csak azt hajtogatják minden versenyen, hogy milyen tipusu gumin hány kört mentek mikor állnak ki gumiért, kinek holyagosodik már vagy ép tulmelegszik, vagy nem tudja felmelegiteni.
Ez egy kicsit kezd unalmas lenni.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2020.09.06. 20:34:40
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.09.06. 19:46:40
Gaslynak grat tudtam hogy van benne potencial
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Utoljára szerkesztette: sure, 2020.09.06. 19:15:10
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
Ha Kimi visszavonul, filóztam kire figyeljek jobban Gasly és Albon közül. Mindkét arc remek, de úgy érzem Gaslyra pakolnám a következő évtizedek kreditjeit. Egyébként elképesztő, hogy Gasly honnan jött vissza tavaly Spa óta!
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
A Vettel kiesik jóslatom sajna bevált, Magnussen "elfüstöt", igazándiból Vettel is, csak nem a motorja. A HAM kört ad a harmadikig bezárólag mondjuk már nem annyira sanszos, de még ki se zárnám 100%-ra...
a ferrari meg egy vicc, legközelebb az egész kocsi felrobban vettel alatt?
Per Aspera Ad Inferi.
Lesz viszont pár elfüstölés a mezőnyben, és Vettel ezt a versenyt sem fogja befejezni. Dobogó harmadik fokán Raikkönen lesz, ne röhögni tessék, hanem saját tippjeiket tegyék meg 😊
Akik azon siránkoztak, hogy milyen keveset számít a pilóta, szerintem most örülniük kell, hiszen visszajelzése biztos van, hogy melegszik ez vagy az, de neki kell megoldania, nem tudja kímélőbb módba tenni az erőforrást.
Utoljára szerkesztette: sure, 2020.09.06. 13:18:20