FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

desigo
Szurkolók szét is szednék a redbullt ha Webbert raknák elsõ számúnak...

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Nohab
Mert aztán Brazíliában, meg a Közel-keleten be fog fagyni a seggük. <#circling>
logikus...én is az utazási útra és a pálya elfoglaltságára gondoltam csak ez lehet...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

gondolom figyelembe vesznek kulonfele valtozokat, pl utazas, infrastruktura fejlettsege, adott versenypalya mikor szabad(nem csak forma1 van a vilagon ugye😄) helyre adott idore jellemzo idojaras, mennyire megterhelo stbstb. ezervaltozo aztan ez alapjan megtervezik elore az evad menetrendjet.

passatgt
mondj egy szabályt ami nincs benne

mert szerinted mi?

Count Adyn
csak annyit tennék hozzá,hogy a szabály nem ismeret nem mentesít alóla sosem😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Falcon83
Jól van, ha szerinted ez a teljes szabályzat akkor... 😄 na mindegy. 😄DD

nem újdonság azóta átnéztem a menetrendeket totál...

kérdésem csak arra vonatkozott mire jók ezek a szünetek, valamikor rövidek valamikor hosszúak...?

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Minstrel
gondolom, mert elõtte 3 hét szünet volt, de német magyar között is egy hét volt és ez a brazil-abu közötti 1 hét is csak Neked újdonság szerintem <#taps>

http://topgearhungary.blogspot.com/

fogalmam nincs 😄

johat mert ross brawnek mindent tudnak? ok basztak el ez vilagos, gondolom schumit se kellett ketszer kerni. az meg hogy nem igy buntettek ahogy mondod, gondolom abbol ered, hogy nincs lehetoseguk ilyen buntetes kiosztasara, mert gyanitom a buntetes fajtak is szabalyozva vannak. megkene nezni a szabalykonyvben 😊 nem olyan egyszeruek ezek a dolgok. ezzel a buntetessel elertek hogy a hibazo fel bukott rajta csak, teljesen fair. amugy nem mintha szamitott volna schuminak +1-2 pont 😄 viszont lathatoan alonsonak nagyon is szamit most, hogy akkor visszaadtak neki azt. reszemrol sajnos hogy vissszaadtak hisz nem kedvelem alonsot, de azert megis csak fontosabb a fairseg.

hoopácska Brazíl nagydíj idõpontja

november 7

Abu Dzabi

november 14😮

nyílván kicsit a tél fele közeledve szûkítettek a menetrenden...legalább a vb cím hamar eldõl😉

elnéztem Spanyol és a Monacoi nagydíj között volt 1 hét eltérés a szezonban...ez minek köszönhetõ amúgy?

dede volt ilyen 3-4 versenyhétvége egymás után volt 1 hét eltéréssel...és mintha ez 2007-ben lett volna. 2005-ben is volt egy egy ilyen, de akkor azért is, mert 18 futam volt a naptárban...idén is rengeteg futam volt és azt hiszem talán egyszer volt (Malajzia és Kína?) között 1 hét eltérés, de ez nem azért van, mert közel van a két helyszín?

Ross Brawnék szóltak Schumiékra, hogy lehet elõzni...senki nem volt tisztában evvel a szabállyal, ekkora mértékû bünti nem volt jogos adták volna vissza akkor a 7. helyét és Alonsonak a 6.-ot és jónapot...

mar leirtam akkor is, nem volt kedvem ismetelni. a szabaly ugy szol, hogy utolso korben megy rendesen a futam ahogy addig (ugyvan irva a szabalykonyvben hog "as normal"), DE NEM SZABAD MAR ELOZNI. tehat a zodl teljesen jogos volt, hisz az azt jelezte hogy ujra megy a futam, vagyis mehetnek full speeddel.

nekem nem remlik hogy hetente lettek volan futamok? eleve regen kevesebb futam is volt. de olyan tenyleg volt egyszer ketszer, hogy egymas utan volt ket futam, de azert ez nem volt jellemzo. altalaban februar-marcius kornyeken szokott kezdodni a szezon es szept-oktoberben ert veget az nagyon kerekitve 30 het korul van, ha hetente lett volna futam akkor 30 futam kellett volna legyen 😄 szerintem a futamok kozt 2 het szokott a jellemzo lenni.

zárójeles megjegyzés volt Hill...

inkább a hosszú szövegrészre kéne választ adni, miért büntették meg amikor zöldet kapott és a csapat is megengedte neki gyorsba, hogy elõzzön...

ja mert csak damon hillen mult nem? ugyanmar.

errõl jut eszembe,

Miért volt az talán egyik évben, vagy egyszer kétszer olyan eset, hogy hetente volt futam? emlékeztek ilyenre? nekem a 2007-es évad rémlik szinte minden héten futam volt ez minek volt köszönhetõ? mondjuk az elmúlt 2 évben sõt régebben is az volt a jellemzõ, hogy kéthetente van futam, de elõfordult egyszer egyszer mindig, hogy 1 hét telt el, de volt olyan mindig a Magyar nagydíj elõtt, hogy 3 hét szünet, az mondjuk vakáció, de az 1 hét az arra vonatkozik, hogy egy bizonyos helyszín közel van a következõ versenyhétvége helyszínéhez? esetleg évi menetrendet követnek? tud errõl valaki valamit, hogy szezonokkal ezelõtt miért volt rendszeresen hetente futam?

Palinko
jah lehet nem ártana minden hétvégén futam akkor talán nem lenne ennyi fölös energiájuk <#nyes>
Norbi1990
"Természetes, hogy az azonnali ösztöne az volt, hogy visszatérjen a versenybe. Ezért is próbálta meg visszahozni az autót.”

Mivan??? Azzal az autóval õ már nem tudott volna sehova se menni, mirõl beszél ez??
Kenyeret és cirkuszt a népnek:S mindig találni kell vmit amin témázniuk kell

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Jacek
akkor is akkor is😄

nem akarok erre visszatérni, de akkor sem fair, hogy zöld zászló, mindenki úgy látta a csapat meg engedélyezte neki az elõzést még Rosberg is elment volna Alonso mellett, csak neki épphogy nem sikerült...ilyen alapon semmit nem adtam volna mivel a zászlójelzés engedélyezte az elõzést...pont azért nem érdemelt büntetést mivel evvel a szabállyal senki nem volt tisztában. Alonso nyilatkozta, hogy õõ tudta, hogy Schumi nem marad 6. helyen, a nagy szart én azt kétlem h õ is pontosan ismerte a szabályokat csak szépen füllentett egyet a spanyol.

ráadásul azt se felejtsük el, hogy Damon Hill volt a sportbíró azon a hétvégén...

Vagy én<#guluszem1>

penzbuntetes nem lett volna eleg, hisz poziciot es pontokat szerzett/vett el, ugytudom arra is van szabaly hogy futam utani bunteteseknel milyen szankciok lephetnek ervenybe ilyen esetben. gondolom ez votl a legenyhebb buntetes, ugy hogy a megelozottet (jelen esetben alonsot) ne erje hatrany. tehat alonso visszakapta a poziciot, a hibazo fel pedig bunhodott. lehetett volna esetleg 10 rajthelyes buntetes, de azon alonso meg midnig bukott volna. en ugy gondolom hogy ebben az esetben minden tenyezot merlegelve, ez volt a legjobb itelet.

ez a teljes szabalyzat, olvasd el magold be, ha kevesnek erzed, gl😄
nem tehetik meg hogy nem nyilvanos a szabalyzat, leven azert van par resztvevo😄

Schumi 20 seces büntetése akkor is jogtalan volt...Mercinek kellett volna pénzbüntit fizetni...

passatgt
pontosan ennyi

Jacek
FLAME ON!!!😄 lejebb folyo vitaba szolnek bele😊

Kimi ezzel RedBull-al tavaly es iden is behuzta volna a VB mint a szart😄

Falcon83
Ja mert szerinted az F1 full szabályzata 4-5 párszáz kilóbájtos pdf fájl mi? 😄DDD

zart? marmitn hogy nem olvashato? vagy hogy erted?

http://www.fia.com/sport/Regulations/f1regs.html

Falcon83
Nem az ítélettel volt a bajom, hanem a magyarázattal. Tehát még véletlenül sem az volt, hogy elbasztuk, bocsánat, hanem még ott elkezdték magyarázni, hogy a zöld zászló nem is azt jelenti amit.
Nekem csak ezzel van a bajom. Persze az is érdekes, hogy vitás helyzetben mindig elõhúznak egy addig soha nem látott szabályt, dehát ilyen ez a zárt szabályrendszer 😄.

ne kezdjuk mar azt az esetet megint, a szabaly mar akkor is elt. bar addig nem votl pelda ilyen esetre hogy utolso korben engedtek volna oket ujra versenyezni, ezert volt a kaosz, legkozelebb mar tudjak majd mivan. ettol fuggetlenul teljesen jogos votl az itelet.

jó az újonc csapatok, Toro Rosso azért elmarad idõben a nagyoktól

az nagy volt az a futam😄 Schumi drukkereknek ínyencség...

manapság ritka az ekkora bravúr, most annyira kicsik a különbségek az autók között, hogy majdhogynem egymáson tolonganak idõeredményben

régen az idõmérõ közötti különbségek voltak óriásik csapat és csapat közt, de a versenyben, ha elég tehetség voltál egy nagyon gyenge autóból gyakorlatilag, ha kihoztad a maxot és mázlid is volt akkor jó helyen végezhettél...ma ezt nem nagyon lehet megcsinálni...biztos ennek számos oka van, de azt veszem észre a 2009-es szabályok óta van ez a helyzet

kifli
2006-ba ms leverte, pedig defektje is volt...
Falcon83
De nem is lett volna olyan gáz ha bevallják, hogy elszúrták, hanem elkezdte a FIA magyarázni, hogy tulajdonképpen a zöld zászló nem is azt jelenti, hogy tiszta a pálya lehet elõzni hanem lenyomtak valami szánalom indoklást.

Norbi1990
2003ba gyõzött a Jordannel.
Raikkonen itt nyerte meg a vb-t...elõtte is ott volt általában a legjobb 4-ben ezen a pályán...

ja és 2003-ban taktikusan a szar Jordannel esõben még Raikkonent is megelõzte...az nagyon nagy volt😄

"Fisichella, Raikkonen és Montoya is szinte ász volt ezen a pályán"
Honnan veszed ezeket?
Monti az igen,meg Sumi és Massa,de a többi!
Fizikot 2006 ban 2 szer is megelõzték kör hátrányból,pedig wb verdában ült.

ne is mond, Monacoban minek lengették a zöldet amikor még érvényben volt a SC szabály...hiába elõzte meg Schumi Alonsot, ezért megbüntették, ott az hiba volt, hogy zöldet lengettek sárgát kellett volna abban az esetben lengetni és rögtön nem nézi be a Mercedes és Schumi se

Ulvar
Úgy ahogy mondod ahol lengetik a sárgát ott TILOS elõzni amint zöld zászlót látnak vagy fényeket lehet elõzni. Ez a lassítás dolog csak qualyn érvényes, versenyen nem lehet ilyet szabályozni mert verseny szituáció van tehát nyomni kell viszont kikötik hogy itt óvatosabban esetleges törmelék autó bármi de ezzel kapcsolatban szól a csapat elõre rádión, ha nincs rádió a pilóta akkor is tudja annyira nem hülye hogy ott is tolja ahol sárgáznak mert lehet õ is pórul jár...szóval ennyit errõl 😊.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Ulvar
Ismerik a szabályzatot látszik xDDDDDDDDDD....

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Falcon83
Hát a FIA-nál egyébként is érdekesen kezelik a zászló szabályokat. Pl náluk a zöld zászló sem azt jelenti, hogy tiszta a pálya mehet a verseny tovább. Szóval ezek után egy ilyennel bepróbálkozni elég vicces.