FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TomSolberg
nekem ez az egész rendszer nem tetszik!
Én igazából 3d teknológiás mikro kamerákat alkalmaznék, és a gumikra szerelném fel, vagy a pilóta szemébe építeném be, így teljesen real-feelinget adna a dolog. Meg a motor belsejébe is szerelhetnének kamerákat!
A forma 1 be 2000 köbcentiméteres turbómotorok kellenek 700 lóerõ korlátozással, és 11000 rpm korlátozással. 15 colos felniket kell használni.
A kasztnit mindenki szabadon fejlesztheti.
Az üzemanyagot bárki szabadon módosíthatja.
Egyelõre ennyi.
A hungaroring meg unalmas pálya

desigo
Massa villant most
de mit csinált az elõzõ futamokon?
kabel15
16.30 kor az rtl en.

BattleTag: kabel15#2672

bakkerman
hánytól lesz az idõmérõ?
más: netem keresek már régóta HD F1-es futamokat,de csak SD-t találok...

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

kabel15
Sziasztok. F1-live.hun hol tudom követni az eseményeket? A videót nézem de azt írták hogy lesz folyamatos információ. De azt nem találom.

BattleTag: kabel15#2672

Kit--Kat
Pedig nem csak cikk volt, de a szabadedzéseken is beszéltek róla a BBC közvetítésében.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Ott nem voltak sztartervezok, a pilotak sem voltak kiugroak, de allitolag a legnagyobb hatraltato tenyezo a japan mentalitas es vezetes volt, ami miatt meg volt kotve a kezuk, akarcsak improvizacio tekinteteben is a csapatvezetoknek. Volt sok penz, egy hi-tech kozpont, de nem olyan emberek voltak ott, akik felertek ehhez a technikai hatterhez...

http://gaborszantai.co.uk/

Totti5
Toyota, BMW, Honda... Rönónak jött ki a lépés 2 évig + volt egy Alonso is nekik, aztán kik? ok a Ferrari, de õk mióta itt vannak. Meki, RB meg nem gyári csapat.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

bakkerman
szerintem meg az F1 az a sport,ahol pénz= jó eredmény! leszerzõdtetnek egy kiváló mérnöki gárdát,két kiváló pilótát,kiváló tervezõket,fejlett létesítményekben dolgozhatnak stb...jó,a Toyota az egy elbaszott csapat volt,pedig pénz téren õk is ott voltak a toppon

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Totti5
Merci lasú autót épített, nem hiába szórakoztak a tenelytávval is év közben. Amúgy a Merci hiába Merci, az látszik hogy nincs a Forma 1ben még egy olyan csapat mint a Ferrari és a McLaren akik olyan tapasztalattal és mérnöki gárdával rendelkeznek hogy szinte minden évben esélyesek lehetnek bármire, ezt pénzel nem lehet megvenni... ezek kiváló szakemberek ott a háttérben egy jól mûködõ csapatnál. Mercinek lesz a legnehezebb jövõre olyan autót építeni ami felveszi a versenyt ezzel a kettõvel és a Red Bullal, mert biztos hogy jók lesznek, hisz nekik van a legjobb alapjuk, csak a csapatot kellene a fejekben összeszedni és tudni hogy mit akarnak.

Totti5
Bár ilyeneket én nem olvastam hogy Kiminek köszöngeti meg, meg más pilótától sem ( lehet így van, majd adsz egy cikket gondolom ), az biztos hogy a mérnökök minden pályára belövik a kocsit az elõzõ évek tapasztalataiból kiindulva, hogy legyen egy alap, aztán innen már az adott pilótán múlik és a mérnökein hogy az õ stílusához és az adott körülményekhez hogyan finomhangolják.

Kit--Kat
Ebben egyetértek, hogy nem nagyon lehet megbízni a mai F1-es kommunikációban. De nem hinném, hogy Colajanni Kimit akarná magasztalni, amikor másfél évig azon dolgoztak minél jobban leépítsék és elküldhessék.

Ha ezt mondta Alonso, akkor ennek oka volt, pont õ nem szokott más pilótákat dicsérni. Fogadd ezt el, ha fáj is.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Semmit nem tudsz rólam,,csak éled kis életed kis szobádban a pc meg a gitárod elõtt és azt dúdolgatod,gatyába szarva szép az élet..

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

A szemelyeskedest inkabb mellozzuk.. Ha tartalma lenne a mondanivalodnak, akkor is hitelteleniti a stilus.. Nem sok ertelme van igy, es ez mindenkire vonatkozik..
Amugy adatot nem dobnak ki, de ha valtozik a szabalyrendszer, csak egy reszet tudjak hasznalni, illetve megprobaljak szimulalni a valtozasokat a regihez viszonyitva.. Ehhez hasznalnak szelcsatornat, es szamitogepes rendszereket.. Aztan vagy bejonnek, vagy nem.. Termeszetesen minnel profibb szakembereik, es szamitogep rendszereik vannak, annal jobb lehet az eredmeny.. Es teszt van, csak nagyon korlatozott, illetve a verseny elotti pentekre koncentralodik.. Ez viszont nem leertekeli a jol tesztelo versenyzoket, hanem fel, mivel nagyon keves kilometer megtetelebol kell nekik hasznalhato visszajelzeseket adni.. Iden ugytunik az ideny kozbeni fejleszteseknel a legjobban a Ferrari, es a Red Bull teljesit... A McLarennek volt nehany jobb huzasa, de voltak mellefogasai is... A Williams, a Sauber, a Renault is szepen alkot csendben.. A Merci viszont nagyon gyengen muzsikalt.. Ami erdekes, hogy most kezdenek kicsit javulni, mikozben igazi fejlsztesuk mar nincs, csak elkezdet kiismerni, hogy ami rendelkezesukre all, azt hogy tudjak jol kihasznalni..

Nem csak a Gokart iskolám van! foglalkozom többel is,ha régebben figyeltél volna tudhatnád..
Nem vagyok benne az F1-ben,mint ahogy hazánkban szinte senki..
Azt sem állítom,hogy csak én értek,vagy mennyire értek hozzá,De a véleményem teljesen más,az észrevételeim és koránt sem eszem a sajtónyilatkozatokat,ami általában vagy ferdítés,vagy udvariasság,vagy hazugság és csak nagy ritkán fedi a valóságot..
Amióta ennyire média koncentrált lett,nem is tehetnek mást..

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Kit--Kat
Na ez az... Nem bírod elviselni, ha nincs igazad kedves ûber szakértõ úr. De te bejáratos vagy, beszéld meg a a gokart ringen Fernivel, hogy te tudod, az nem úgy van, mert van 3 gokartod😊

Kit--Kat
Gokart - Forma1? 😄DDD
Hú de sok f1-es szakértõ lehetne így a világon 😄D

Ez aranyos, te itt folyamatosan arcozol, hogy mennyire benne vagy, de érdekes mód aki tényleg benne van az F1-ben, homlokegyenest mást szokott mondani. Ez hogy van?

Sõt! én is Kiminek köszönhetek megannyi jó beállítást

Kit--Kat
Megint te okokodod magad túl. Maga Alonso nyilatkozta többször, hogy Kiminek köszönhet több nagyon jó beállítást egyes futamokon.

Most akkor már Alonso is hülyébb nálad és megint te tudod a frankót egyedül?

Hát ha te mondod!!!
Persze az ne zavarjon,hogy nekem ez szakmám és évek óta csinálom,ráadásul qrva jól!
azért lökd bátran,ne ess kétségbe,ámulattal lesem minden szavad<#idiota>

Semmi baj mutatvanyos, valoszinuleg 0rol kezdtek a 2009-es autokat, toroltek minden adatot, villantottak a mernokok szemebe a MiB sracok, mert minden ment a kontenerbe😊))
Te komolyan egyre jobban alulteljesitesz😊))
A vilagon mindenben igy van, ha valami korulmeny megvaltozik, akkor a multat, gyokereket, tapasztalatot, addig szerzett adatokat megsemmisitik es mindent elorol kezdenek😊))
Szetkacagom az agyam, annyira butus vagy, de azert cuki, ahogy kaparsz😊))
Miert van az, hogy a legjobb mernoki gardaval rendelkezo csapatoknak van kevesebb gondjuk szezonkezdetekkor? Cukipofa, ahhoz Alonsonak, Vettelnek cicafarknyi koze sincs a teszttilalom kezdete ota. Azokkal az autokkal Rosberg es Kubica es hozna ezt a teljesitmeny (vagy jobbat), csak nekik nincs olyan eros fejlesztogardajuk.
Ha a pilotan akarmi is mulna az ev kezdetekor hasznalt autokon, akkor Barrichello alatt egy X-Wing lenne.

Evek ota nezed az F1-et, de mikor kezded el felfogni?

ad1..A 2007-es autók ugyan azok voltak,mint az 1 évvel korábbi.
Ez volt az utolsó év,mikor az adatokat át lehetett menteni,ill 07 rõl 08 ra..
2009 és 2010 is olyan év,ahol megváltoztak a szabályok,ráadásul drasztikusan,minden addigi adat mehetett a konténerbe..
Tehát a 2 utolsó évben nem beszélhetünk arról,hogy az elõzõ évbõl egy másik pilóta beállításait használni lehessen..
Max a motor és az áttétel..
ad2..számítógépes fejlesztések vannak,ami egy irány valamerre,na meg szimulációs tesztek,ami valamit mutat.De hogy az valójában mûködik vagy sem,és ha nem,mitõl igen,az csak az elsõ tavaszi ÉLES teszteken derül ki..
Ugye és itt már nem a tavalyi pilóta okoskodik..
Ezt megcímeztem volna OKOSKÁNAK,de nem vita partner számomra...

Totti5
Hamilton és a Meki megának köszönheti hogy bukták év végén... simán! nyernie kellett volna, de biztos pontokat buktak taktikai bakik miatt... Kimi ennek köszönhetõen nyert, Hamilton ennek köszönhetõen veszített. A Ferrari okosabb volt, meg is szerezték a címet.

Jacek
😊 öö arrol volt szo hogy, egyesek itt 1-2 masodpercrol beszeltek😊

Ulvar
Miért? Nem azt "értékelik" a végén? 😊.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Jacek
aham ertem😊

Ulvar
verseny számít meg a qualy is náluk. Teszt semmit.

Jacek
vissza terve a multkori beszelgetesre

22. Senna HRT-Cosworth 1:16.070 + 4.102
23. Klien HRT-Cosworth 1:16.082 + 4.114

Eloszor megy interlagosban..

Ulvar
Hát nem szeretnék vitába keveredni, de ez a mostani autó nem az év eleji. Az év elején még elment de az RBvel és késõbb a Mclarennel sem volt partiba sõt....A Német nagydíjon mutatták meg igazán magukat a Ferkák és akkor bõven jöttek már fejlesztések amit biztosan nem Kimi szempontjai szerint állítottak, készítettek. Az alapját a dolgoknak meg lemásolták (legalább is rengetegen ezt mondták ami mondjuk szerintem félig meddig igaz csak). Tehát volt anno Kiminek is része a fejlesztésekben de nem hiszem hogy olyan mértékû. Persze ez csak személyes gondolat.

A tavalyi VB gyõztes verda alapját meg Bari meg Button rakta le, amivel idén semmit nem ért el a Mercedes. Ráadásul év elején a Ferkának a motorral volt a legnagyobb gondja.

"Most, hogy a Ferrarihoz jött ismét versenyképes lett a csapat és úgy néz ki nem csaltak semmit el...annyi viszont tényleg fix, hogy tud hatni az emberekre, és eléggé agilis, de hogy túl van értékelve az biztos..."

2007/08-ban a Ferrari igencsak versenykepes volt, Schumacher-rel is volt rossz idoszakuk, Alonso semmit nem csinalt, mintahogy Kiminek sem volt sok koze a 2007-es autohoz. Egyszeruen lehetetlen, a munkaba lepesuk elott mar felevvel elobb elkezdtek a fejleszteseket. Ha Alonso bajnok lesz, akkor azt Kiminek koszonheti, mert Massa mar semmit nem tett ahhoz az autohoz. A ket statisztat meg ne is emlitsuk😊
Eppigy Kimi autojanak alapjat MS-sel megszerzett adatbazisra epitettek. Persze tovabbfejodnek ev kozben, finomhangoljak, de nemhiaba nyert Alonso Ausztraliaban, egyszeruen Kimi beallitasait hasznalta, ahogy kesobb egy interjuban ezt be is vallatta.

"Lehetséges, hogy ezek véletlen dolgok, hogy éppen akkor raktak alá versenyképes autót, de akkor ellentmondanánk annak a 2 évnek amikor szenvedett..."

ezért volt furcsa, hogy pont ebben a 2 évben szenvedett...amúgy köszi a kiegészítést. Ha De La Rosa sokat segített neki ebben akkor Badoer is bõséggel benne volt a Ferrari sikerekben, csak a különbség az a Ferrari annyira erõs volt a Schumis idõkben csalás nélkül, hogy Badoerre szinte nem is volt szükség...persze a tesztek mindig jól jöttek. akartam már írni a Renault azt Briatore tette naggyá Trullival együtt, de aztán az olasz nem kellett pedig 2004-ben nem egyszer elverte Alonsot, ahogy összeveszett Flavioval az olasz, rögtön Alonso lett a kezdeményezett...az igaz, h 2003-ban elverte Alonso, Trullit, de abban az évben elég sok balszerencsés futama volt az olasznak, egyébként akkoriban Alonso nagy tehetségként indult és tetszett is, amit csinált...

Most, hogy a Ferrarihoz jött ismét versenyképes lett a csapat és úgy néz ki nem csaltak semmit el...annyi viszont tényleg fix, hogy tud hatni az emberekre, és eléggé agilis, de hogy túl van értékelve az biztos...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

2007-ben tenyleg Alonso tette versenykepesse, hiszen Pedro De La Rosa neki kuldte at emailen a Ferraritol Stephney-n, Coughlan-en keresztul megszerzett, kiprobalt adatokat...
Amugy pont a McLaren az egyik leginkabb a tervezokre, technikusokra epito csapat, kevesbe a versenyzokre, ugyhogy amit Alonso hozzatett ahhoz az autohoz, az pont annyira volt eleg, hogy kapaszkodni tudjon es ne verje agyon egy zoldfulu😊
A 2005-os Renault-hoz sem volt koze, ott voltak elotte/mellette a rutinos 'oregek', a srac siman egy szerencse-magnes...
2008/09-ben ki is derult, hogy mennyire nem tud egy csapatot elorevinni, pedig igazan fenyesre volt nyalva😊

Raikkonen sem tudott csapatot elorevinni, persze legalabb oszinte es egyenes volt, de itt jon ki, hogy mennyire eros a Ferrari csalad, kepesek voltak Kimibol bajnokot csinalni, mert valami kellett ahhoz a 2. felevben mutatott teljesitmenyhez. Ugyanez Alonsora is igaz, a Biatore-fele Renault nagyon erosen tolta, a McLarent elarulta, a Ferrari csalad most moge allt, mint Kimi moge 2007-ben, Massa moge 2008-ban.
Talan a 2009-es Kimi volt az, aki a Ferrarit ugy huzta, mint anno Schumacher, bar szerintem csak buszkesegbol, mert tudta, hogy mennie kell.

ja, de kettejük közül inkább Hamilton a szerencsésebb, amúgy Vettel mégjobb lesz a jövõben...Hamilton sokat javult fejben, de mindig bebizonyítja, hogy egy "hülyegyerek", mert gyermeteg hibái vannak általában...Vettelrõl is elmondható ez, fõleg idén, dehogy elszállt volna az túlzás inkább nagyon nyomják õt is hátulról el lett kényesztetve picit csapaton belül, ami nem jó, ha nagyon hozzászokik, ráadásul a sok mûszaki hiba miatt biztos h frusztrált...egyébként bírom, mert azért tényleg szupergyors, csak iszonyú peches is.

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

ezt mondjuk észrevettem akármelyik csapathoz ment az adott évben mindig hirtelen az az év versenyképes volt neki kivétel a 2008-09-es év, de az elsõsorban a Renaultnak a hibája volt..abszolút nem lehetett avval mit kezdeni...

Renault csapat felépült 2 évig vb volt
2007: Mclaren lett versenyképes elõtte 2006-ban szenvedtek Kimiék...
2010: 2009-es Ferrarihoz képest váratlan javulás, ahogy Alonso odament...

Lehetséges, hogy ezek véletlen dolgok, hogy éppen akkor raktak alá versenyképes autót, de akkor ellentmondanánk annak a 2 évnek amikor szenvedett...viszont tuti szerepe volt abban, hogy minden csapat ahova ment agilis volt és tudott rájuk hatni...az biztos h egyéniség, és még volt olyan HSZ-em ahol elismertem Alonsot, leírtam miben jó, sõt amit még nem tudsz én a kezdet kezdetén még bírtam is úgy 2005 Montreali futamig...onnantól nem bírom az ürgét, de nagyon nem...

Persze volt hátszele bõven,erõsen vitatható is,de ettõl függetlenül,tényleg extra klasszis a gyerek,akárcsak Vettel,csak fejben nem elég jók még..

Végre egyetértünk..hurrá
bár az még hozzá tartozik,hogy Alfonz valóban nemigen mérhetõ Sumihoz,de viszont legalább annyira jó csapatépítõ és ez nagyon fontos..
Ide tartozik az is,hogy az én véleményem szerint anno õ vitt életet a Mekibe,amiért jogosan hisztizhetett..

Hamilton elõzgetett sokat, de olyan hû, de nagy maradandóság nem jut eszembe róla...sõt nekem több hiba jut eszembe róla, mint jó momentum...most, hogy csendbe van, meg nincs ott a fater mellette hirtelen, de sokan megszerették...akármit csinál el van nézve neki, vagy, ha hibázik 3x csak buksi simogatást kap...ez 2010 Hamilton

ja és végezetül, Alonso hiába lesz 3x bajnok a nyomába sem érhet tudásban Schuminak...maximum amiben hasonlít rá az az agilitás, a motiváltság csapaton belül, mert azt nagyon tudja a spanyol...viszont nagy különbség míg Alonso temperamentummal csinálja ezt panaszokkal, siránkozásokkal Schumi higgadt empátiával tudta ugyanezt megtenni annyi éven át és sosem hallottál tõle egyetlen panaszt se...Schuminak egy vehemens incidense volt jogosan az a 98-as Belga nagydíj egyébként sosem volt arrogáns, ahogyan beállították...

Te még nem voltál itt,de lapozz vissza,miket írtam Alonsoról,vagy Hamiról..
Alonsot,rohadt nagypofájú bunkónak tartottam,mikor még Sumival versenyzett,Hamit meg alapból,mert nigger..
Aztán változtak a dolgok,mert olyasmit mutattak amit ritkán látni,így félre tettem a gyûlöletem és az eredményeik után ítélem õket,akár csak Sennát,pedig akkoriban keményen Prost fan voltam,ráadásul rasszista vagyok..

Hamilton mint tapasztalatlan újonc nem lesz jobb egy tapasztalt Raikkonennél, Massanál, vagy akár Alonsonál...autó és támogatottság kérdése és persze akkoriban a fiatal rokinak nem volt veszíteni valója Alonsonak sokkal nagyobb volt annál...hibázott is nem is keveset...Hamilton meg sorra szerezte a dobogókat, de év végén ez meg is bosszúlta magát...ez a 2 pilóta egy toronymagasan a leggyorsabb Mclarenben ült még néztem és bosszankodtam nagyokat, hogy már megint a Mclaren pff. aztán az maga volt a csoda h Kimi vb címet nyert sztem...

Massa pedig, mint állítólagos "vízhordó" világbajnok lett majdnem, amit a csapat szúrt el..lehet avval jönni, hogy önhibából nullázott kapásból az 1-2. futamon, de aztán összeszedte magát és szinte az év pilótája lett 2008-ban...és még hány pilóta volt a történelemben, aki nem lett vb holott az egyik legjobb volt mégsem nevezték vízhordónak.

Schumiról pedig nem kell elmondani mekkora ász volt még Massa 2006-ban nem is nyújtott rossz teljesítmény mellette, holott akkoriban a Brazíl feleannyira se volt elnyomva, mint most, Schumi még segítette is Felipét, mivel még új volt a csapatnál, sõt váltig állítom, hogy Schumitól rengeteg mindent megtanult Massa azalatt az 1 év alatt...és itt nem csak a gyorsaságra, hanem a mûszaki kifinomultságra gondolok, az, hogy az autót, hogyan állítsa be a saját stílusára...Massának nem volt stílusa, de végül lett és nem is volt az olyan rossz.

Balesetével, az új szabályokkal kicsit visszaesett...egyébként te nem tartod furának, hogy pont Schumi és Massa nyilatkozta azt, hogy fõként a gumik miatt szenved? szted miért? hát mert totálisan hasonló a stílusuk, ezért is mondom, hogy Massa Schumi által lett egészen jó pilóta...és nem véletlen ugyanez a gondjuk. Ha jövõre Schumi nem lesz jó, és a Merci nagyon nagyon versenyképes lesz, akkor nincs mit kifogásolni ennyit tud már 42 évesen és már nem lehet semmire se fogni, kész jönnie kell a fiataloknak. Már így is mindent elért, amit akart és semmit nem rombolt le, csak élvezi a versenyzést. Ha jövõre esetleg felveszi a versenyt a szuper Rosberggel és a vb címért fog harcolni, akkor fog nagyot nézni mindenki, és akkor bólogat mindenki, hogy igen, Schuminak tényleg gáz volt, hogy Buttonra tervezték az egész autót, és tényleg gáz volt a gumi, azóta Pirelli van és ismét ott van az élen...majd meglátjuk jövõre

Ácsi! nincs mindenben igazam(bár általában igen😊)
A webber eset is engem igazol,mikor Horner azt nyilatkozta,hogy ösztönösen vissza akart térni a pályára..
Ott sem azt feltételeztem,hogy ütközni akart,csupán azt kérdõjeleztem meg,miért tette pályára az autóját

amúgy sajnos néha nehezen tudom visszafogni a Hamilton-Alonso utálatom, de igyekszem...nem mindig tudok nem elfogult lenni, de ritka az olyan ember, aki maximálisan olyan tud lenni, annak abszolút semlegesnek kell lenni, nekem se megy mindig sõt...

Nem értünk 1et,de ez nem baj,én így látom,te nem..
Te azzal magyarázod,hogy Massa a balesete után lett ilyen,én azt mondom ennyit tud és tudott..
Sumi mellett rengeteget tanult,ez nem is kérdés,de egy ilyen fokú baleset,inkább erõt ad,mint visszavetne..
erre is van példa bõven..
És igen,azt mondom a Meki azért volt ütõképes,mert 2 annyival jobb pilóta ült ott..

az a gond, hogy mivel mindenkit aláz az F12010 játékban, és, aki picit is küszködik a géppel, az már szar õ szerinte...nem csalás nem ámítás, lehet azt hiszi, hogyha élõben is versenyképes, játékban is versenyképes kormánnyal, akkor már az elméleti Forma1-ben is többet tud bármelyikünknél, az van, amit õ mond...Már a múltkor érdekes kijelentései, vitái volt a többiekkel a Webber-Rosberges esetnél...mûszakilag lehet nagyon penge, mert nekem az nincs mármint mûszaki érzékem, dehogy az, hogy mindenben igaza legyen az abszurd szinte tisztán lehet fogalma másnak is a dolgokról nem csak neki...ez van, ezért Fórum a fórum

Te meg sem éred ezt a kort!!
Mert vagy belefulladsz a saját zsírodba,vagy még idõben felakasztanak..
Te számomra csak egy kis szarházi mit ugrálsz maradsz,aki a saját orráig se lát..hogy melyikünk a tárgyilagos,az sem kérdés..

Massának volt egy 2007-08 -es éve, ami naggyá emelte.. legtöbbet fejlõdött pilóta volt.küzdött, mert nem volt született tehetség az is tény, de megtanult jól és gyorsan vezetni...sajnos a balesete óta nem a régi, ill. a gumikra panaszkodik õ is, biztos oka van, hogy így legyengült, hogy hirtelen így nyilatkozzanak róla...Alonso is megragadt azon a szinten, amin volt semmivel se lett jobb, mint, ami volt 2006-ban, tehetség volt mindig is kihozta a maxot is mindig mindenbõl, dehogy hátszele volt, botrányai volt nem is egy, nem bír veszíteni, hisztigép is az is tény, és, hogy mindent tudásból old meg az meg hazuság, mert legtöbbször tényleg csak odakeveredik, semmi extrát nem nyújt...

nem érzem marhaságnak csomó futamon a Mclaren dominált (2007) és nehogy azt mond nekem, hogy az újonc Hamilton, azért volt gyors, mert a Mclaren 2. legjobb autó lett volna, nehogy már ezt hidd...Voltak jó futamai a Ferrarinak, de evvel azt mondtad el, hogy te szerinted a Massa és a Raikkonen is gyengébb volt Alonsonál és Hamiltonnál...<#levele><#taps><#conf> francokat pilóta tudásban egyáltalán nem voltak rosszabbak, az újonc Hamiltonnak mázlija volt mert rögtön a mezõny leggyorsabb autója került a valaga alá, legtöbb pályán így volt szinte mindig Mclaren pole volt...aztán szépen hálistennek belebuktak a végén, hiába mentegeted Alonsoékat, csúnyán benézték az összecsalva épített leggyorsabb autóval akkoriban...ja és, hogy azok aki szerint Alonso a nehéz Rönós idõkben kihozta a maxot jelentem Kubica is megcsinálta ezt ebben a szezonban sõt, ha azt vesszük a Renault idán a mezõny 4. 5. leggyorsabb autója 2008-ban Alonsonak 1 tiszta gyõzelme volt Japánban, de ott is az élmenõk összeütköztek, azért nyert, Kubicának idén nem egy dobogója volt és mindig ott tudott lenni szinte az élmezõny mögött amikor tudott...tehát itt felmerül a kérdés, hogy a másik pilóta képes lenne e azt megcsinálni, amit a spanyol, nos, ja Kubica is képes lehetett volna bemakkolni 2 vb címet, ha lett volna egy versenyképes autója...

Te tenyleg menthetetlenul nem ertesz az F1-hez, remelem oregkoromra nem fejlodik vissza erre a szintre a felfogokepessegem...
IXEMGabeo-tol csak tanulni tudnal, annyira logikusan es ertelemesen ir, raadasul teljesen semleges, de a Te agyatlan Kimi-gyuloleted miatt megint nem latsz tisztan. A sajat kis vilagodban lebeg Schumacher es Vettel a felhok felett, Kimi a pokolban tronol, a tobbiek meg statisztalnak hozza.
Kovetkezo mi lesz, Te nagyon okos, Kimi beletolatott Hamiltonba, a piros lampanal???

Marhaság..
A Ferka kész volt gumistól mindenestül..
A meki csak barátkozott a mislen után és Alonso hozott azon az autón 5 tizedet,ez tény..
Kimi csak a "kis buzik"bálványa maradt addigra,mert az õ karrierje 2006-ban véget ért,mikor nem volt képes tovább fejlõdni..
A ferka a legjobb autó volt abban a 2 évben,aki ezt nem látja,vak,vagy az érzelmei viszik tévútra..
Massa a legkézenfekvõbb bizonyíték,(persze sok más is van)egy erõs közepes megbízható pilótáról beszélünk,vesd össze Sumival,majd Kimivel,aztán Alonsoval,látni fogod mirõl beszélek...

2008-as Ferrari és Mclaren pedig egy szinten volt pályafüggõ volt mikor melyik autó volt a leggyorsabb...onnan lehet tudni, hogy a gyengébb Kovalainen is tudott még futamot nyerni, és olykor stabilan autózni az élmezõnyben, tehát én a 2008-as évet egyenlõ tudásbeli különbség volt a 2 autó közt...ott mondjuk a Ferrari szúrta el fõként Massának a vb címet...simán meg lehetett volna neki